#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Μας αξίζουν αυτά τα μνημονιακά υποκείμενα... αυτοί οι Γερμανοτσολιάδες;


ΕΔΩ ΕΡΤ! ΕΔΩ ΕΡΤ! Στο υπουργειο οικονομικων απανταμε ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!!


Οι πρωτες προσληψεις στην νεα ΕΡΤ ειναι γεγονος

                             
                          
                 * Βαράτε βιολιτζήδες *

Στη χούντα δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η ακροδεξιά κυβέρνηση σαμαρά θα προχωρήσει στην απόλυση των εργαζομένων που στελεχώνουν τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και θα τα ξαναφτιάξει από την αρχή, με αξιοκρατικά κριτήρια, προσλαμβάνοντας έμπιστα ταλαντούχα σκυλιά που φυλάνε τ' αφεντικά τους. Βαράτε βιολιτζήδες.

 http://wonderjlawwall.blogspot.gr/

Ντοκιμαντέρ: Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας

Ένα χρονικό του Γ. Αυγερόπουλου που καταγράφει τις πρώτες αντιδράσεις, τόσο των εργαζόμενων όσο και του κόσμου που κατέκλυσε τον χώρο της ΕΡΤ, μετά την κυβερνητική αναγγελία για το κλείσιμό της .

ΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ.

  Ιστοριες Συνωμοσιας
Πολλοί από όσους γράφουμε εδώ μέσα κι εδώ και πολλά χρόνια και Π.Μ. (προ μνημονίου) στιγματίζουμε τις αιτίες που μας έφεραν σ΄αυτό το χάλι, κάθε τόσο λαβαίνουμε μειλ ή σχόλια "αγανακτισμένων" που λένε "εσύ τι κάνεις?" Λοιπόν λέω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, και μαζί με μένα να "καθαρίσω" το όνομα όλων όσων ζήσαμε σε ένα άλλο πλανήτη όταν τα μεθυσμένα πλήθη παίζανε με τα σημαιάκια τους και οτιδήποτε άλλο...  παίζεται.
Υπάρχει λοιπόν ένα μικρό ποσοστό αγαπητοί μου σ΄αυτή εδώ τη ταλαίπωρη πατρίδα που δεν ακολούθησε δυο βασικούς κανόνες σε όλη τη διάρκεια που παιζόταν το μεγάλο μας τσίρκο της μεταπολίτευσης.

Για τον «εκφασισμό» (;) της ελληνικής κοινωνίας


 
Του Nίκου Καπλαντζή*
Κάθομαι πολλές φορές και σκέφτομαι το πόσο ανιστόρητη, ημιμαθής, συντηρητική ή/και προκλητικά υποκριτική μπορεί να είναι μια κοινωνία. Στέκομαι πολλές φορές προσηλωμένος σε σημαντικότατα κείμενα, παλαιότερα ή/και νεότερα διαπρεπών διανοουμένων (ιστορικοί, πολιτικοί επιστήμονες, κοινωνιολόγοι κυρίως), αλλά και δημιουργών, Ελλήνων και ξένων, και τείνω να καταλήγω στο εξής επαναλαμβανόμενο συμπέρασμα που εδώ και δεκαετίες είναι επιστημονικά παραδεκτό: Η σημασία της «μακράς διάρκειας»˙ η κατά τον Μπροντέλ πολύ απλά επίδραση του πολιτισμικού παράγοντα, των ιδεών και των συμβόλων στην εξέλιξη των κοινωνιών, διάρκεια που υπερβαίνει τις όποιες ενδιαμέσως οικονομικές, πολιτικές ή άλλες κοινωνικές αλλαγές. Με την παραπάνω παρατήρηση θέλω να υπογραμμίσω ότι η προσέγγιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής τείνει πολύ συχνά, σκόπιμα από μερικούς κατά την άποψή μου, να παραλείπει από τον διάλογο ορισμένα κρίσιμα σημεία. Εν συντομία τα αναφέρω:

Τρία χρόνια μετά: Τετέλεσται

 
Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος
Τρία χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα εκείνη κατά την οποία ένα νέο κοινωνικό και πολιτικό πρότυπο άρχισε να δημιουργείται στην Ελλάδα. Το πρότυπο αυτό ήταν η απευθείας κυριαρχία του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου χωρίς περιττές και επικίνδυνες διαμεσολαβήσεις. Οι εκλεγμένες κυβερνήσεις στην Ελλάδα θα έπαιζαν απλά το ρόλο του διεκπεραιωτή των βουλήσεων και των εντολών των εκπροσώπων του κεφαλαίου που εκπροσωπούνταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί η προσπάθεια, από τη μεριά της κυβέρνησης και των προπαγανδιστικών μηχανισμών της, να πεισθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά μικροαστικά στρώματα πως όλα πλέον βαίνουν προς το καλύτερο. Πως από του χρόνου, για άλλη μια φορά, η οικονομική κατάσταση θα είναι καλύτερη και οι θυσίες θα έχουν πιάσει τόπο. Ένα κακό όνειρο ήσαν όλα και πέρασαν! Είναι όμως έτσι; Στα παρακάτω θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε της μεταβολές στην ελληνική οικονομία από το 2009 και μετά.

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ!!! Η 5η αντιφασιστική μοτοπορεία στους δρόμους της ΑθήναςΚαλός και κακός μπάτσος πάλι ΔΝΤ και Ε.Ε.


Γιάννης Κιμπουρόπουλος

Το «λάθος» του μνημονίου αποκαλύπτεται ως προμελετημένο έγκλημα και οι συνιστώσες της τρόικας διαπληκτίζονται για την ευθύνη
Το επόμενο βήμα θα είναι να έρθουν και στα χέρια. Δεν ξέρουμε αν θα δούμε διαπληκτισμούς και χειροδικίες μεταξύ των κυριών Λαγκάρντ και Μέρκελ, ή των κυρίων Τόμσεν και Ρεν, αλλά η δημόσια αντιδικία για το «πόσο λάθος» είναι το ελληνικό μνημόνιο προδιαθέτει για κλιμάκωση.

Η Δεύτερη Μάχη των Θερμοπυλών

 
Σύμφωνα με τη μυθολογία, αλλά και ορισμένους ιστορικούς, οι 300 γενναίοι Σπαρτιάτες που αντιστάθηκαν θαρραλέα στα στενά των Θερμοπυλών «έσωσαν» την κατάσταση για ολόκληρο τον ελληνικό στρατό, ο οποίος ήταν αντιμέτωπος με μία περσική δύναμη συντριπτική σε αριθμούς και σε ισχύ. Περισσότερα από 2000 χρόνια αργότερα, μπορεί κανείς να πει ότι οι περίπου 11 εκατομμύρια Έλληνες κατάφεραν να κάνουν κάτι αντίστοιχο, αντιμετωπίζοντας ολομόναχοι μία σφοδρότατη ορδή παγκόσμιων κερδοσκόπων, εκ μέρους του συνόλου του πληθυσμού της ευρωζώνης –και μάλιστα με τεράστιο κόστος για τους ίδιους, όσον αφορά τον πλούτο, την απασχόληση και τη γενική ευημερία.

Ψευδής η ανακούφιση στην Τουρκία


Του Dimitar Bechev
Ο Tayyip Erdogan θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος αυτές τις ημέρες. Η αστυνομία εισέβαλε στο πάρκο Gezi και εκκαθάρισε βίαια τους καταληψίες μαζί με τις σκηνές τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Εκατοντάδες χιλιάδων διαδηλωτές εξέφρασαν την υποστήριξή τους για το ΑΚΡ και τον ηγέτη του σε μαζικές συγκεντρώσεις στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη. Ποδοσφαιρικοί φίλαθλοι και δεκάδες ακτιβιστές κρατούνται.

Virgo Ιntacta

 
Και ξαφνικά, εκεί που ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος είχε δύο -έστω και θλιβερούς- όρχεις για τον παρά φύση βιασμό της Ελλάδας, έμεινε... μονάρχις! 

Η χώρα, μπορεί να βρέθηκε χθες για περίπου δύο ώρες στον αστερισμό των πρόωρων εκλογών όμως η έγκαιρη τοποθέτηση του έντρομου στην προοπτική της πολιτικής του εξαφάνισης, αρχομανούς παρασυνταγματολόγου με την ψυχογενή βουλιμία, έβαλε τις ψυχές όλων στη θέση τους, αφού έσπευσε να δηλώσει ότι παραμένει στην κυβέρνηση και στηρίζει την προσπάθεια για την ολοκληρωτική καταστροφή του τόπου.

Ευρώ: η «αυθόρμητη» πορεία των πραγμάτων


 Δημήτρης Λένης
Είναι σε όλους μας γνωστό (εξάλλου αποτελεί τμήμα της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ) ότι δεν υπάρχει καμιά Ευρωπαϊκή συνθήκη, καμιά νομοθεσία, που να προβλέπει την εκδίωξη μιας χώρας-μέλους από την ευρωζώνη. Επίσης, δεν υπάρχει καμιά συνθήκη που να προβλέπει την οικειοθελή αποχώρηση μιας χώρας από αυτήν. Το ερώτημα, παρ’ όλα αυτά, παραμένει: υπάρχει μέλλον για τη χώρα μας μέσα στο ευρώ και, αν ναι, ποιο είναι αυτό; Επιπλέον, η παραμονή ή όχι μιας χώρας στην ευρωζώνη είναι αποκλειστικά και μόνο δικό της ζήτημα, δική της επιλογή; Το κοινό νόμισμα είναι ένα «αγαθό» που δόθηκε στους «Ευρωπαίους» και αυτοί (δηλαδή οι ευρωπαϊκοί ιμπεριαλισμοί) δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν ποιος θα συμμετέχει ή όχι σε αυτό, δεν είναι σε θέση να αποφασίσουν αν θα διώξουν κάποιον;

Αποκάλυψη: πως από το ευρώ φτάσαμε στην πτώχευση

Εισαγωγή
Κάποια γεγονότα στην ιστορία ενός κράτους σηµατοδοτούν το τέλος µίας εποχής και την αρχή µίας νέας. Όµως, όσο πιο µικρά και πιο αδύναµα τα κράτη, τόσο πιθανότερο είναι οι αποφάσεις για τα σηµαντικότερα ζητήµατα που τα αφορούν να επηρεαστούν ή και να ληφθούν από άλλα, µεγαλύτερα και ισχυρότερα.
Μία τέτοια, ιστορικής σηµασίας απόφαση, ήταν και αυτή για τη συµµετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή νοµισµατική ένωση που σε αντίθεση µε την κοινή πεποίθηση δεν προέκυψε ανεπηρέαστα αλλά ελήφθη κάτω από την ευρωπαϊκή πίεση µέσα στα πλαίσια της υλοποίησης µίας µυστικής συµφωνίας µεταξύ Βρετανίας, Γερµανίας και Γαλλίας στα τέλη της δεκαετίας ’80.

Να ανοίξει ο δρόμος για την αποδέσμευση της χώρας από την Ε.Ε.


Σταύρος Μαυρουδέας
Στις 10/4/2013 το Open Europe (ένα κριτικά φιλο-ευρωπαϊκό κέντρο μελετών) δημοσίευσε τη είδηση – που αγνοήθηκε από τα ελληνικά ΜΜΕ – ότι ο πολύς πρώην επίτροπος κ.Μπόλσκενστεϊν (γνωστός από την περιώνυμη οδηγία του περί κινητικότητας (sic!) των εργαζομένων) ζητά την έξοδο της Ολλανδίας από το ευρώ και τη δημιουργία μίας νέας νομισματικής ένωσης των οικονομικά ισχυρών ευρωπαϊκών χωρών (http://openeuropeblog.blogspot.gr/2013/04/you-know-its-bad-when-even-former-eu.html). 
Σε συνέντευξη του στην ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad υποστήριξε ότι η ΟΝΕ έχει αποτύχει και εμποδίζει την Ευρώπη να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της. Αυτό που θα έπρεπε κατά τη γνώμη του να γίνει είναι να ενισχυθεί η Κοινή Αγορά.

Να διαψεύσουμε τις επιθυμίες του υπουργού προπαγάνδας


Ξεσήκωσε με τα τραγούδια του και την γενικότερη παρουσία του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, τους χιλιάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο της ΕΡΤ.

Χούντα είναι θα περάσει είπε ο καλλιτέχνης, για να δεχθεί την επιδοκιμασία του κόσμου.  «Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε… το παιχνίδι παίζεται ακόμα». «Αλληλεγγύη, Αξιοπρέπεια, Ανυπακοή. Καλή αντάμωση τους δρόμους», ήταν τα τελευταία λόγια του Β. Παπακωνσταντίνου πριν εγκαταλείψει την σκηνή.

“Ανασχηματίζονται” για να συνεχίσουν την επίθεση στον κόσμο της εργασίας


Ο ανασχηματισμός, της εναπομείνουσας κυβέρνησης, μετά την “ηρωική έξοδο” Κουβέλη, αποτελεί μέθοδο, αρτιότερης οργάνωσης της ταξικής επίθεσης στον κόσμο της εργασίας. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος, απελευθερωμένοι πια από κάθε “αριστερή ενοχή” ετοιμάζονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στους εργαζόμενους, καθώς η ΕΡΤ αποτελεί μόνο ένα κομμάτι ενός συνολικού σχεδίου, εκχώρησης σε ιδιωτικά κεφάλαια του συνόλου της δημόσιας περιουσίας.


Φέρνουν νέα Μνημόνια!

Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Οταν επί συγκυβέρνησης Παπαδήμου ήρθε η ώρα του νέου Μνημονίου, το τότε δεκανίκι των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ο ΛΑ.Ο.Σ., στην (απονενοημένη) προσπάθειά του να διασωθεί, την «έκανε με ελαφρά πηδηματάκια».

Τώρα, επί συγκυβέρνησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, το έργο επαναλαμβάνεται.
Το συμπέρασμα που προκύπτει δεν εξαντλείται στο ρόλο της ΔΗΜΑΡ ως δεκανικιού «αριστερής ευθύνης», που έφτασε η στιγμή να αναζητήσει τη δική της διάσωση, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που και με τη δική της συμβολή εξανδραποδίζει το λαό. Ο ρόλος της ΔΗΜΑΡ είναι πασιφανής.
*