#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Κοίτα ποιοι είναι στην κυβέρνησηπιτσιρικος
Με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ, η ΔΗΜΑΡ μοιάζει να αποχωρεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό και η κυβέρνηση θα αποτελείται πια από υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Αν αυτό συμβεί, οι Έλληνες θα δουν ξεκάθαρα πια το έγκλημα που συνεχίζεται.
Αν η ΔΗΜΑΡ δεν προσχωρούσε στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, θα είχαμε μια κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.
Δηλαδή, θα είχαμε μια κυβέρνηση με τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν την χώρα επί 38 χρόνια, την διέλυσαν, την ξέσκισαν και την οδήγησαν στην χρεοκοπία και τα Μνημόνια.

Η τεχνική του Σοκ και η νεοφιλελεύθερη ομελέτα της ΝΔ

 
Γρηγόρης Σουλτάνης
 
Για την ιδεολογία της ΝΔ Ο αρχηγός της ΝΔ, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ, επιχείρησε να δώσει το ιδεολογικό στίγμα της παράταξης, λέγοντας ότι η ιδεολογία της είναι ο «κοινωνικός φιλελευθερισμός». Ο ίδιος όμως, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής με το γερμανικό Ίδρυμα Αντενάουερ, πολύ πριν την σύσταση της τρικομματικής, είχε προσδιορίσει το περιεχόμενο του όρου «κοινωνικός φιλελευθερισμός» ως εξείς : «Η «κοινωνική οικονομία της αγοράς» είναι για τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, αυτά που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο βασικός κορμός του αξιακού τους συστήματος. Εμείς στην Ελλάδα το ονομάζουμε «Κοινωνικό Φιλελευθερισμό». Αλλά το περιεχόμενο είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο.»

21 Ιούνη 1941: Όταν οι γενναίοι του Μπρέστ έγραφαν Ιστορία.

 
«Το να αρνείται κανείς την “υπεράσπιση της πατρίδας”, δηλαδή τη συμμετοχή σε δημοκρατικό πόλεμο, είναι παραλογισμός που δεν έχει τίποτα το κοινό με το μαρξισμό. Το να εξωραΐζει κανείς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, εφαρμόζοντας σ’ αυτόν την έννοια της “υπεράσπισης της πατρίδας”, δηλαδή παρουσιάζοντάς τον για δημοκρατικό, σημαίνει ότι εξαπατά τους εργάτες, ότι περνά με το μέρος της αντιδραστικής αστικής τάξης». Λένιν: “Σχετικά με τη Γελοιογραφία του Μαρξισμού και τον “Ιμπεριαλιστικό Οικονομισμό”" Αύγουστος-Οκτώβρης 1916, Εκδόσεις ΠΡΟΓΚΡΕΣ, σελ. 13. 

Το "πείραμα" Κουβέλη

 
Το "πείραμα" Κουβέλη, αν και δεν ολοκληρώθηκε ακόμα,
επιτρέπει ορισμένες ασφαλείς διαπιστώσεις:

Ο Κουβέλης, λοιπόν, και η δημαραλητεία του,
σφιχταγκαλιάστηκαν σε μιά κυβέρνηση "εθνικής
συνευθύνης" με τη Νουδούλα και το σκατοπασόκ,  
τους υπαίτιους, δλδ, της 40χρονης μεταπολιτευτικής
πορείας της Χώρας, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Υπουργείο Οικονομικών: Εκκενώστε το ραδιομέγαρο-Η ΠΟΣΠΕΡΤ αρνείται να αποχωρήσει.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Δεν φεύγουμε κύριε Στουρνάρα -Θα σας απαντήσουμε με εξώδικη δήλωση 
Η ΠΟΣΠΕΡΤ αρνείται να εκκενώσει το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ υπακούοντας στην εντολή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Σε μια πρώτη του δήλωση, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι αρνούνται να δεχθούν την καταπάτηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων. Θα είναι εδώ για να εκπέμπουν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι μάσκες έπεσαν. Θέλουν να πάρουν 2.000 άτομα που θα χάσουν όλα τους τα δικαιώματα και το ταμείο ανεργίας και στη συνέχεια, στο νέο φορέα μπορεί να είναι και 50. Η νομική μας υπηρεσία ετοιμάζει εξώδικα για να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει ο κ. Στουρνάρας».

Ποια νοσοκομεία κλείνει η κυβέρνηση άμεσα. Όλο το σχέδιο- Λουκέτα και απολύσεις στην Υγεία.

Έως τα μέσα καλοκαιριού αν όχι και νωρίτερα αναμένεται να μπει λουκέτο σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας τα οποία θεωρούνται …περιττά από κυβέρνηση και τρόικα. Οι δανειστές μας καιρό τώρα πιέζουν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να διακόψει τη λειτουργία πολλών νοσηλευτικών ιδρυμάτων επειδή παρουσιάζουν χαμηλή πληρότητα. Ωστόσο η υπόθεση αυτή δεν απεδείχθη εύκολη για τους Έλληνες αξιωματούχους.
Πολλά νοσοκομεία, παρότι παρουσιάζουν πολύ χαμηλή πληρότητα και αποδοτικότητα (ορισμένα δεν ξεπερνούν πολύ το 40%), αποτελούν βασικό μοχλό στήριξης πολλών περιοχών και ειδικά νησιών. Ενδεικτικές οι περιπτώσεις των νοσοκομείων Ικαρίας και Σάμου που μπορεί να μην έχουν μεγάλη πληρότητα, καλύπτουν όμως υγειονομικά πολύ σημαντικά νησιωτικά συμπλέγματα της χώρας μας.

ΚΑΛΕΣΜΑ!!


Τα κεφάλια μέσα (ή κάτω) 
Μαθαίνω πως στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής συνεχίζει να επικρατεί το χάος. Παράλληλα, στις προσπάθειες που έχουν γίνει να υπάρξει ένα κανάλι επικοινωνίας με τους εργαζόμενους και τους αλληλέγγυους, μέσω συνελεύσεων και συζητήσεων η κατάσταση είναι παρόμοια. Ινστρούχτορες και “επαναστατικοί διευθυντές” παίρνουν το λόγο ξεστομίζοντας ατέρμονες θεωρητικολογίες για την “αυτοδιαχείριση της δημόσιας τηλεόρασης” και την “ανατροπή της τρικομματικής” χωρίς να εφάπτονται πουθενά αυτές οι σκέψεις και σαφως χωρίς κανείς να κάνει βήμα παραπάνω προς τη σύγκλιση αυτών των προταγμάτων.  Παιδιά που έχουν φτύσει αίμα αυτές τις μέρες να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις για μια κοινή γραμμή και συνεννόηση “εκδιώκονται” γιατί είναι ασαφές το φρόνημα και κίνητρό τους στους “επαγγελματίες ταξικούς επαναστάτες”