#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ο γερμανοτσολιάς... ξεπέρασε το δάσκαλό του!


Επιστολή Μίκη Θεοδωράκη στο ΣτΕ


Επιστολή του Μίκη Θεοδωράκη προσκόμισε η ΠΟΣΠΕΡΤ στο τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικράτειας. Ο Μίκης Θεοδωράκης εκφράζει την θλίψη του για όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΕΡΤ και κυρίως για τα μουσικά σύνολα που κλείσανε επειδή όπως λέει, υπήρξε ο ίδιος διευθυντής και αναφέρει ότι η συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ λειτουργεί από το 1958 και η ορχήστρα σύγχρονης μουσικής από το 1954.
 
Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι «λίγες ημέρες μετά την συμπλήρωση 19 ετών μετά τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, αντί για φόρο τιμής στη μνήμη του θα κλείσουμε την χορωδία που ίδρυσε το 1977; Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σε ηλικία 88 ετών θα έπρεπε να υποστηρίζω το αυτονόητο και να προσπαθώ να εξηγήσω γιατί ο ρόλος της τέχνης και ειδικά της μουσικής είναι τόσο σημαντικός για την ύπαρξη ενός έθνους».

Πηγή: ertopen.gr

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ


ή ΑΥΤΟΙ ή ΕΜΕΙΣ

 
Για Αυτούς "πατρίδα" είναι...
Το Χρήμα και το Κέρδος.
Οι τοκογλύφοι και οι Ξένοι.

Οι τράπεζες και η πλουτοκρατία.
Οι καναλάρχες και τα λαμόγια.
Οι μιζαδόροι και οι κλέφτες.
Η Βία και οι Εκ-βιασμοί.

Ο ΚΛΕΦΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΦΑΤΡΙΑΣΜΟΥΣ.Ιστοριες Συνωμοσιας
Λαοί υπό κατοχή. Παντού. Σε ολόκληρο το πλανήτη. Κι όσοι αρνούνται αυτή τη παγκόσμια ισοπέδωση, ξεκινάνε σιγά σιγά το δικό τους κλεφτοπόλεμο. Η σπίθα έρχεται από εκεί που δεν τη περιμένεις. Και η αιτία πολλές φορές κάτι φαινομενικά μικρής σημασίας. Κάποια λεπτομέρεια από τη συνολική ασυδοσία του συστήματος που μοιάζει ανάξια λόγου μπροστά σε άλλα φαινόμενα τραγικά. Στη Τουρκία αιτία έγινε ένα πάρκο, στη Βραζιλία μια αύξηση στο εισιτήριο του λεωφορείου και μετά για το ποδόσφαιρο. Λαοί που μοιάζουν πειθήνιοι, ανίκανοι πλέον να διεκδικήσουν οτιδήποτε εκτός των καθορισμένων εντολών των εξουσιαστών της ζωής τους και της ζωής των παιδιών τους, που καταπίνουν αμάσητα φαινόμενα φτωχοποίησης, εγκληματικότητας, εξαθλίωσης, υποδούλωσης, έχουν θέσει «μυστικά όρια» δικά τους που αν κάποιος τα αγγίξει, θα γίνει το αναπάντεχο ξέσπασμα.

Το ΝΑΤΟ παραδέχεται ότι το 70% των Σύριων υποστηρίζουν τον Άσαντ

 
 
Μετά από δύο χρόνια εμφυλίου πολέμου, η στήριξη στο καθεστώς του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άσαντ φέρεται να έχει αυξηθεί απότομα.

Το ΝΑΤΟ μελετήσε τα δεδομένα που μιλούν για μια απότομη αύξηση στην υποστήριξη του
Άσαντ. Τα δεδομένα, που καταρτίζονται από ακτιβιστές και οργανώσεις υπό δυτική αιγίδα,
έδειξαν ότι η πλειοψηφία των Σύριων ανησύχησαν από την ανάληψη της ηγεσίας της Αλ Κάιντα στην
εξέγερση των Σουνιτών και προτιμά να επιστρέψει στον Άσαντ, αναφέρει η Middle East Newsline.
«Ο λαός είναι άρρωστος λόγω του πόλεμου και μισεί τους τζιχαντιστές περισσότερο από τον Άσαντ»
ανέφερε μια δυτική πηγή εξοικειωμένη με τα στοιχεία. «Ο ¨ασαντ κερδίζει τον πόλεμο
κυρίως επειδή ο λαός συνεργάζεται μαζί του εναντίον των ανταρτών».
Τα δεδομένα, που μεταδόθηκαν στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα, υποστηρίζουν ότι το 70% των Σύριων υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ. Ένα άλλο 20% κρίθηκε ουδέτερο και το υπόλοιπο 10% εξέφρασε την υποστήριξή του στους αντάρτες.

Εμετός σε συνέχειες
πιτσιρικος
 Νέα σύσκεψη μεταξύ των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη θα πραγματοποιηθεί απόψε, αφού οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους επειδή δεν τους κάνει κανείς άλλος παρέα, οπότε είναι αναγκασμένοι να τρώνε ο ένας τον άλλον στη μάπα.
Η σύσκεψη θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χτες αλλά ο Φώτης Κουβέλης προέβαλε σθεναρή αντίσταση επειδή ήθελε να πάει σπίτι του και να παρακολουθήσει το «Your Face Sounds Familiar», όπου η αγαπημένη του Μαντώ θα έκανε τον Ταρζάν.

Η απλή μέθοδος των τριώνTου Κώστα Βαξεβάνη           Το Κουτί της Πανδώρας
Επί τρεις μέρες, οι τρεις, συνεδριάζουν για την ΕΡΤ. Έτσι λένε τουλάχιστον. Δεν αποκλείω να πίνουν απλώς καφέ δεχόμενοι τις υπηρεσίες ψυχολογικού μασάζ από τον κύριο Μουρούτη, αλλά ας υποθέσουμε πως έτσι είναι τα πράγματα. Πως συνεδριάζουν επί τρεις μέρες, οι τρεις, για να δουν τι θα γίνει με την ΕΡΤ.
Προσπαθώ να θυμηθώ κάποιο άλλο θέμα για το οποίο οι τρεις αφιέρωσαν τόσες μέρες για να το συζητήσουν, ανταλλάσοντας μάλιστα σκληρές κουβέντες, αντεγκλήσεις και απειλές. Δεν νομίζω ότι υπάρχει. Ούτε τα μέτρα λιτότητας, ούτε οι περικοπές, ούτε οτιδήποτε άλλο από αυτά που εφάρμοσαν, συζητήθηκαν επί μέρες, για να έχουν εξασφαλίσει έστω ότι καλώς έκαναν αφού εξέτασαν όλα τα ενδεχόμενα.

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΦΑΣΕΩΝ

 


Ο μοναδικός τρόπος για να αμυνθεί μία χώρα, απέναντι στην εισβολή των συνδίκων του διαβόλου και στη λεηλασία της, είναι να απαιτήσει θαρραλέα από το ΔΝΤ να τα μαζέψει – να σηκωθεί και να φύγει από την επικράτεια της, χωρίς καθυστέρηση
Ακούγοντας συνάδελφό μας οικονομολόγο, ο οποίος μετανάστευσε πρόσφατα στις Η.Π.Α., να προτείνει καλοπροαίρετα στη χώρα μας να «συνταχθεί» με το ΔΝΤ, έτσι ώστε να προστατευθεί από την Ευρώπη, δεν μπορέσαμε να μη χαμογελάσουμε – αφού πρότεινε ουσιαστικά να συμμαχήσουμε με το διάβολο, για να αμυνθούμε απέναντι στους μικρούς, αδύναμους σατανάδες

Τα ναυάγια της ταξικής πάλης και οι φρεγάτες της επανάστασης

(Οφειλόμενη απάντηση στον Ριζοσπάστη)Στο σημερινό Ριζοσπάστη (19/6/2013) στην τελευταία σελίδα και στην στήλη ΑΠΟΚΑΛΥΤΙΚΑ δημοσιεύεταιαπάντηση της εφημερίδας στον ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ για το κείμενο που δημοσιεύσαμε αναφορικά με το ζήτημα της ΕΡΤ, την απεργία στον Τύπο και τους απεργοσπάστες.
Την απάντηση υπογράφει κάποιος «Π». Τι σημαίνει «Π»; Ας δεχτούμε χάριν συνεννοήσεως ότι σημαίνει Περικλής. Ο «Π», λοιπόν, ο οποίος μας απαντάει για λογαριασμό της διεύθυνσης της εφημερίδας (άρα και της κομματικής ηγεσίας) φρόντισε να μας εντάξει σε ένα ευρύτερο σχήμα.

Σκέψεις ενώ περιμένουμε την τελική (;) συνάντηση των τριών


του Λευτέρη Ριζά 
Σε αναμονή της συνάντησης των τριών αρχηγών και με την αγωνία στο κατακόρυφο για τα αποτελέσματα της, δηλαδή πως θα λυθεί τελικά το μέγα για τη Δημοκρατία ζήτημα της ΕΡΤ , αφήσαμε τη σκέψη μας να περιπλανηθεί σε ερωτήματα και πιθανές απαντήσεις.
Δεν είναι κακό που οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θυμήθηκαν την παραβίαση του συντάγματος και την καταπάτηση της Δημοκρατίας.

Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, Alexis…


Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν. Κόκκινες πράσινες, γαλάζιες, ροζ βαρκούλες αρμενίζουν. Το πειρατικό του Καπτάν-Μιχαλοτέτοιου, καραδοκεί πίσω από τον απάνεμο κάβο και μαζεύει πολλούς που πηδάνε στη θάλασσα για να σωθούν...

Την ώρα, λοιπόν, που ο κόσμος χάνεται, όλοι μας, μοιραίοι, ασχολούμαστε με την ΕΡΤ. 

Για "ελληνική τραγωδία για τη Δημοκρατία" έκανε λόγο προχθές η υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, με επιστολή του ο πρόεδρός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θυμίζει ότι το κοινοτικό δίκαιο προστατεύει τον πλουραλισμό (sic), μαύρα εξώφυλλα εφημερίδων, το πολιτικό θέατρο σκιών σε όλη του την εξέλιξη.