#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Το Ισραήλ ρίχνει το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ


Israele spegne il satellite dell'ERT!...su richiesta dell'ambasciatore greco a TelAviv!
Το Ισραήλ ρίχνει το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ

Όπως μετέδωσε το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ, η εταιρία που μετέδιδε το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ για λογαριασμό της EBU και η οποία εδρεύει στο Ισραήλ, διέκοψε έπειτα από απαίτηση του πρέσβη της Ελλάδας στο Ισραήλ την παροχή του δορυφορικού σήματος.


«Είμαστε ο λαός που επιμένει να μη σκύβει το κεφάλι και να μην υπακούει στους δυνάστες του»

Tο Editorial της «Αδέσμευτης Γνώμης
εφημερίδα των απεργών δημοσιογράφων κυκλοφορεί από το Σάββατο το βράδυ. Διαβάστε το editorial: «Είμαστε οι απολυμένοι της ΕΡΤ. Είμαστε οι απεργοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί, διοικητικοί και φωτογράφοι, σκηνοθέτες και μουσικοί. Είμαστε οι άνεργοι που πληρώνουμε τα κέρδη και τις…δόσεις των αφεντικών μας. Είμαστε οι εργαζόμενοι με μπλοκάκια, χωρίς ωράριο και ασφάλιση, στις εφημερίδες και τα περιοδικά, στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, στο Διαδίκτυο. Είμαστε όλοι εσείς που διψάτε για αντικειμενική ενημέρωση, μακριά από τα ψέματα και την προπαγάνδα της τρικομματικής κυβέρνησης και των μνημονιακών δυνάμεων. Είμαστε ο λαός που επιμένει να μη σκύβει το κεφάλι και να μην υπακούει στους δυνάστες του.Είμαστε η φωνή των επιστρατευμένων εκπαιδευτικών, ναυτεργατών και εργαζομένων στο Μετρό, η φωνή της αντίστασης από τις Σκουριές των μεταλλείων και τη φάμπρικα της ΜΕΒΓΑΛ, η φωνή των χιλιάδων μεταναστών αδελφών μας και των εκατομμυρίων καταπιεσμένων. Είμαστε η ηχώ της Ταχρίρ και της Ταξίμ, των Αγανακτισμένων ολόκληρου του πλανήτη.

Φάτε !!

 


Κυβέρνηση "εθνικής" ενότητας θέλατε;;
Κυβέρνηση "εθνικής" συνευθύνης;;

Φάτε  μιά τροϊκανή κυβέρνηση
ολυμπιακών διαστάσεων!!

Φάτε τις μεραρχίες της μαύρης αυγής
σε ρόλο  επίσημων ασφαλιτών και κουμπουροφόρων.

Φάτε την ανανεωμένη κυβέρνηση Βορίδη, Ντόρας,
Ψωμιάδη, Μηταράκη, Μιχελάκη, Ευγενίας και Σοφίας.

Μαύρο στην Ιστορία που ΕΖΗΣΑ; Μαύρο στη ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ; Μαύρο στο Ιστορικό ΜΟΥ Αρχείο; Μαύρο στις ΖΩΕΣ συνανθρώπων ΜΟΥ;

Με ρώτησαν και δεν το θυμάμαι;
Το αποφάσισα και δεν το θυμάμαι;
Ποιός είναι ΑΥΤΟΣ που το αποφασίζει ΓΙΑ ΜΕΝΑ
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙ;


Σχολιαστες Χωρις Συνορα

Εισαγωγές όπλων στην Ελλάδα: «Έχτισαν» και γιγάντωσαν το δημόσιο χρέοςτου Κυριάκου Ζηλάκου, δημοσιογράφου              Εργατικός Αγώνας
Η Ελλάδα την περίοδο συσσώρευσης του χρέους (1974-2010) διέθεσε για εισαγωγές οπλικών συστημάτων ποσά ισοδύναμα, χωρίς τους τόκους, με μισό ετήσιο ΑΕΠ!
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για τη συμβολή των δαπανών για εισαγωγές όπλων, κυρίως από ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία, στη γιγάντωση του δημόσιου χρέους, πάνω στο οποίο πάτησαν για να επιβάλουν την υποδούλωση της χώρας και τον εξανδραποδισμό του ελληνικού λαού.
Πρόκειται κατά κανόνα για πολεμικό υλικό που δεν υπηρετεί τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, αλλά εντάσσεται στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εξοπλιστικές δαπάνες χρηματοδοτούνται με δανεισμό και κατά συνέπεια τροφοδοτούν άμεσα το χρέος, όχι μόνον αυξάνοντάς το κατά το ύψος του ποσού αυτών των δαπανών, αλλά κατά πολύ περισσότερο, καθώς συσσωρεύονται και οι τόκοι.

Σκέψεις στο ημίφως του κυβερνητικού πραξικοπήματος στην ΕΡΤ


Του Αποστόλη Παλιούρα*
Ο κ. Τσίπρας μίλησε προχθες στον Βόλο σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι μέρες που ζούμε είναι «πονηρές» όπως λέει ο λαός μας.
Έχει προκύψει ένα πολιτικό κουβάρι, σαν αποτέλεσμα αντιθέσεων και διαφορετικών επιδιώξεων στη κορυφή της τρικομματικής λυκοσυμμαχίας.

Στο θέμα εμπλέκονται ανοιχτά πλέον οι φιλοδοξίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ενεργότερη συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι σε επίπεδο υψηλότερο από το σημερινό. Μάλλον δεν είναι τυχαία η δήλωση του κ. Δ. Παπαδημούλη ο οποίος σημειωτέον δεν λειτουργεί μόνον ως «λαγός» της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως προπομπός ανομολόγητων για την ώρα επιδιώξεων.

«Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ»

 
Ως το μεγαλύτερο πειρατικό ραδιόφωνο που υπήρξε ποτέ χαρακτήρισε την ΕΡΤ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα taz του Βερολίνου με τίτλο «Θυμίζει πραξικόπημα» η γερμανίδα ευρωβουλευτής Ρεμπέκα Χαρμς από το κόμμα των Πρασίνων.
Συγκεκριμένα, στη δήλωσή της η γερμανίδα ευρωβουλευτής τόνισε ότι «είναι ίσως το μεγαλύτερο πειρατικό ραδιόφωνο που υπήρξε ποτέ στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle αναφερόμενη στην απόφαση του πρωθυπουργού η γερμανίδα ευρωβουλευτής, που ταξίδεψε στην Αθήνα για να δει από κοντά όσα συμβαίνουν είπε: «Ίσως αυτή τη φορά (ο πρωθυπουργός) να το παρατράβηξε και η χώρα να πάει για πρόωρες εκλογές.

Κρατική ραδιοτηλεόραση και αδίστακτη κυβέρνηση


Κώστας Λαπαβίτσας
Μόνο με βίαιο και στην ουσία δικτατορικό τρόπο μπορεί να αλλάξει το ελληνικό δημόσιο, μας πληροφόρησαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι αν δεν έπαιρνε γενναίες αποφάσεις, η ΕΡΤ θα παρέμενε εσαεί «προπύργιο αδιαφάνειας και σπατάλης» γιατί τα περιβόητα συνδικάτα δεν θα επέτρεπαν αλλαγές.

Τι λέει όμως η ετήσια έκθεση της ΕΡΤ για τη «χρήση του 2011», δηλαδή η οικονομική της εικόνα ως ανώνυμης εταιρείας που περιλαμβάνει ισολογισμό, κερδοφορία, ακίνητη περιουσία, διοικητική δομή, προσωπικό, κλπ.;


Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται. Πεδίο μάχης πολλές περιοχές στην Τουρκία

 

Σεϊτ Αλντογκάν

Για 40.000 αποφασισμένους διαδηλωτές που αυτή βρίσκονται στους δρόμους, κύρια στην εθνική οδό που συνδέσει την Κωνσταντινούπολη με άλλες πόλης, στην περιοχή Γκαζί, κάνει λόγο αυτή την στιγμή η τηλεόραση Χαγιάτ.  Στήνοντας οδοφράγματα τα οποία προσπαθούν να διαλύσουν οι δυνάμεις καταστολής και το σημερινό βραδινό σκηνικό παραπέμπει σε πεδίο πολέμου.

Με αυτοσχέδιες αντιασφυξιογόνες μάσκες και εξοπλισμένοι με κάθε πρόσφορο «όπλο» οι διαδηλωτές έχουν κάνει δύσκολη την ζωή των αστυνομικών. Ένα οδόφραγμα διοαλύουν δυο ξεφυτρώνουν σε άλλες περιοχές.


Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ για το σημερινό σπάσιμο της απεργίας στα ΜΜΕ απο τους καναλάρχες

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Νέα πρόκληση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών. Παρά τις σαφείς οδηγίες που αποφάσισαν και δημοσιοποίησαν οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις των εργαζομένων στον Τύπο και στα ΜΜΕ, και οι καναλάρχες μετά το «καρτέλ» των εκδοτών «βάζουν πλάτη» στον κυβερνητικό σχεδιασμό να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση αγνοώντας το Σύνταγμα και απειλώντας τη Δημοκρατία.

Η κοινοβουλευτική Χούντα εν δράσει και οι ευθύνες δημοσιογράφων, συνδικάτων και Αριστεράς*


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδιαίτερα η αποβολή κάθε δημοκρατικού προσωπείου από την κοινοβουλευτική Χούντα που έχει διορίσει η Υπερεθνική ελίτ στην Ελλάδα για να την κυβερνά, είναι καθοριστικά. Ετσι, η Χούντα αυτή, ξεπερνώντας σε αυταρχικότητα ακόμη και την στρατιωτική Χούντα Παπαδόπουλου, δεν δίστασε να κλείσει την κρατική τηλεόραση.
Τα γεγονότα αυτά καθορίζουν πέραν κάθε πια αμφιβολίας τον χαρακτήρα του προτεκτοράτου (βλ. Τ.Φ. Η Ελλάδα ως προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ, Γόρδιος, 2011) που έχει επιβάλλει η ελίτ αυτή μέσω της ΕΕ στην χώρα μας, με την πλήρη βέβαια σύμπραξη της ντόπιας ελίτ και των προνομιούχων στρωμάτων.
Μόνο σε ένα προτεκτοράτο υπό κατοχή, στην προκειμένη περίπτωση οικονομική, οι γκαουλάιτερ διατάσσουν τα όργανά τους που παριστάνουν τους κυβερνήτες, και ένα «πρόεδρο Δημοκρατίας» που προφανώς δεν έχει ακούσει στη ζωή του τη λέξη «παραίτηση», ότι θέλουν τα ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις 2000 δημοσίων υπαλλήλων.

ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΣ


Του ΘΕΜΗ ΔΕΛΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΟΙΜΙΟ
Όπως έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
«Αν τώρα αυτή η κυβερνητική αλλαγή πραγματοποιούταν κάτω από την πίεση μια λαϊκής έκρηξης, αν πραγματοποιούταν κάτω από την πίεση και τον έλεγχο της ταξικής πάλης οι δυνατότητες για την πραγματοποίηση μιας πολιτικής προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων θα είχαν πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί και να πετύχει. Δυστυχώς η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, θα προκύψει κάτω από μια ιστορική ιδιαιτερότητα. Θα είναιγέννημα μιας ιδιόμορφης ταξικής συνεργασίας. Οι δανειστές μας και η εναπομένουσα οικονομική ελίτ θα στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ στην ανάγκη της για πολιτική στήριξη και συνέχιση της ίδιας οικονομικής πολιτικής, την ίδια στιγμή που οι μάζες που τον ψήφισαν θα απαιτούν τη σωτηρία τους απ’ αυτή την πολιτική.

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

 

Υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο και Στρατιωτικού Πραξικοπήματος στην Τουρκία;

 ΤΙ ΠΡΟΕΒΛΕΠΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ
 
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Για μια ακόμη φορά, οι γνωστοί εθνικιστικοί και μιλιταριστικοί κύκλοι, προπαγάνδισαν την εκδήλωση θερμού επεισοδίου από του Τούρκους Στρατηγούς σε μια προσπάθεια αμφισβήτησης του καθεστώτος Ερντογάν μέσω «της εξωτερίκευσης της εσωτερικής κρίσης». Και ενώ οι κινητοποιήσεις στις πλατείες των τουρκικών μεγαλουπόλεων δεν έχουν σταματήσει, τα σενάρια εκδήλωσης της τουρκικής επιθετικότητας ενσωμάτωσε και η ελληνική κυβέρνηση, ενώ ο ΑΓΕΕΘΑ οργάνωσε την τελευταία τεραστίων διαστάσεων Διακλαδική Άσκηση «Καταιγίδα», που εκμεταλεύτηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς για να τονώσει το αρχηγικό του προφίλ και ο ακροδεξιός Γ. Γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος για να απαιτήσει «εθνική ενότητα» και υποταγή στο παραμυθένιο κυβερνητικό SUCCES STORY. Άσκηση που κόστισε την ζωή του 20χρονου φαντάρου, που κανένας δεν υπολόγισε!