#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

O μύθος της καριέρας στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Ο Στρατός και τα Σώματα Ασφαλείας του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού Δίνει Ψίχουλα, Απαιτεί Υποταγή, Πειθαρχία, Μιλιταριστικό, Μπατσικό και Εθνικιστικό Πνεύμα


 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Αυτές είναι οι βασικές παράμετροι των νέων δεδομένων που επιβάλλουν οι κυβερνητικές αποφάσεις. Σύμφωνα με αυτές ξεχωριστό επιστημονικό πεδίο θα δημιουργηθεί από την ερχόμενη σχολική χρονιά στο οποίο θα περιλαμβάνονται οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές σχολές και η πυροσβεστική ακαδημία. Φέτος στις σχολές αξιωματικών και αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας θα εισαχθούν συνολικά 580 άτομα, που όμως δεν θα φοιτήσουν εφέτος αλλά το 2015-16. Έτσι, από το επόμενο σχολικό έτος, οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν τις στρατιωτικές σχολές από ένα πεδίο. «Διότι, αυτό το σχέδιο ικανοποιεί το αίτημα οι υποψήφιοι για αυτές τις συγκεκριμένες σχολές να είναι στοχοπροσηλωμένοι σε αυτή την επιλογή, δηλαδή να είναι συνειδητοποιημένοι για την επιλογή τους και να μην εισάγονται μόνο και μόνο επειδή έχουν τα απαραίτητα μόρια», δηλώνει ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας.

Ξύπνα επιτέλους, ρε πούστη!

 
(Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013) 

(οι καθωσπρέπει και τα νήπια να αποσυρθούν...
το Κοράκι μιλάει στον εαυτό του!!).


Eίσαι καρφωμένος στην καρέκλα του κουρέα/σφαγέα...
Χρόνια είσαι ο μοναδικός...πελάτης του.
Σε κουρεύει, σε ξουρίζει, σε πετσοκόβει, σε πηδάει 
κι εσύ κοιτιέσαι στον καθρέφτη...

ΕΡΤ: Η απεγνωσμένη ανάγκη να ηττηθεί ο Σαμαράς


Του Στάθη Κατσούλα
Το σημαντικότερο πράγμα που κρίνεται τις επόμενες ώρες στην ΕΡΤ δεν είναι οι απολύσεις 2.650 εργαζόμενων. Δεν είναι καν η ύπαρξη της δημόσιας τηλεόρασης. Είναι η απεγνωσμένη ανάγκη να σημειωθεί ήττα της κυβέρνησης και μια νίκη του κινήματος. Γιατί αν δεν υπάρξει μια τέτοια νίκη, η επόμενη μέρα θα έχει μεγαλύτερη απόγνωση και απογοήτευση για όλους.
Για αυτό ακριβώς δεν πρόκειται για θέμα των εργαζόμενων της ΕΡΤ ούτε καν για θέμα του εργατικού κινήματος και των συνδικάτων. Έχουμε τον ορισμό του κεντρικού πολιτικού και κοινωνικού αγώνα. Κεντρικότερου δεν γίνεται. Η σειρά του καθένα έρχεται με μαθηματική ακρίβεια και το σοκ και δέος που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης πρέπει να διαλύσει τις τελευταίες αυταπάτες.

Για την ΕΡΤ…
cynical
Προβλέπω να έχουμε ένα πολύ θερμό καλοκαίρι, και θα διακινδύνευα ακόμα και μια άλλη πρόβλεψη, πιο τολμηρή, ότι ούτε και η Μέρκελ θα φτάσει στις εκλογές της σώα και αβλαβής. Αυτό που συμβαίνει στην Ευρωζώνη αυτές τις μέρες θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “rebellion in the palace”. Όχι από τους  υποτελείς εκτός του παλατιού, αλλά από τους εντός. Δυστυχώς. Ο τρισιπόστατος οργανισμός που εδώ και τρία χρόνια επέβαλε με ατσάλινο τρόπο σαν μια γροθιά την εξουσία του, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι έχει προσβληθεί από αυτοάνοσο νόσημα. Δηλαδή αρχίζει και επιτίθεται ενάντια στο ίδιο του το σώμα. Τα πόδια, το ΔΝΤ, επιτίθενται στο κεφάλι, (Βερολίνο) και το κεφάλι επιτίθεται στα πόδια, ενώ τα μέλη, (Κομισιόν) χτυπάνε και χτυπιούνται όπου μπορούνε, στα τυφλά.

Το Colpo grosso του Σαμαρά


του Γιώργου Καραμπελιά
Ο Σαμαράς με το κλείσιμο της ΕΡΤ επέλεξε τη στρατηγική του, όλα ή τίποτα. Μπροστά στα καθολικά αδιέξοδα που οδήγησε η ενδοτική πολιτική του –αδυναμία διεκπεραίωσης της συμφωνίας της ΔΕΠΑ, κυβερνητικό μπάχαλο, γεωπολιτικές αντιθέσεις, και συγκρούσεις συμφερόντων, συρρίκνωση των κυβερνητικών εταίρων και εκτίναξη της Χρυσής Αυγής– επέλεξε τη στρατηγική της έντασης και της κρίσης. Αυτή η πολιτική της πυγμής που φέρνει στον κόσμο μνήμες της δικτατορίας, έχει πολλούς αποδέκτες.
Πρώτον τον ίδιο το λαό, να σιγήσει να πάψει να διαμαρτύρεται και να δεχτεί μοιρολατρικά τους εκβιασμούς της Τρόικας και της κυβέρνησης. Και δαρμένος και σιωπηλός.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ: μία ακόμη άποψη 1


Το κλείσιμο της ΕΡΤ: μία ακόμη άποψη 2Κυκλοφορεί στο Facebook>>>
“Πολύ περίεργος ο τρόπος που επέβαλλαν το κλείσιμο της ΕΡΤ…
Με 2656 εργαζόμενους, δεν ήξεραν την κατακραυγή που θ΄αντιμετώπιζαν; Δε θα μπορούσαν να κάνουν μία επιλογή υπαλλήλων; Πρέπει να τους απολύσουν, να πληρώσουν αποζημιώσεις και να ξαναπροσλάβουν τους ίδιους; Με ποιά λογική; Τους περισσεύουν μετρητά; Πιο εύκολο και πιο οικονομικό δεν είναι απλώς να επιλέξουν 1.000 υπαλλήλους; Ή, δε θα μπορούσαν να τους πουν “800-1000€” ο νέος μισθός, άντε 500€, θες να κάτσεις κάθεσαι, άμα δε σου αρέσει, φεύγεις.

ΕΡΤ-ογάν ο μεγαλομανής. Του Πέτρου Αργυρίου (agriazwa.blogspot.com)

Χούντα.

Τα κομάντα της κυβέρνησης κάναν σαμποτάζ στους πομπούς της Εθνικής Ραδιοτηλεόρασης. Φυσικά. Αφού πλέον απαγορεύεται να υπάρχει κάτι το εθνικό ή το δημόσιο.

Η ΕΡΤ έκλεισε με «πράξη ειδικού νομοθετικού περιεχομένου». Όπως σωστά παρατηρεί ο Κωστής Βαξεβάνης «με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα»[1]

Χούντα στην ΕΡΤ; Δημοκρατία και εξέγερση στους δρόμους!


Γράφει ο B.ariaditis                   
Με τα δύο πολιτικά ρετάλια Βενιζέλο και Κουβέλη  εξουδετερωμένα και με ακυρωμένα τώρα πια  όλα τα ανταλλάγματα που έλαβαν για την συγκρότηση της πιο βάρβαρης και μισητής κυβέρνησης της μεταπολίτευσης ,η μισαλλόδοξη και εμφιλιοπολεμική παράταξη  του ακροδεξιού Αντώνη Σαμαρά ,μετατρέπει  το καθεστώς της έκτακτης ανάγκης σε μια αδίστακτη και στυγνή πολιτική χούντα.

Η Ελλάδα χωρίς ΕΡΤ είναι χαζή, ξανθιά και το επίθετό της είναι Μπόμπολας


Του Κώστα Βαξεβάνη
Με εντολή Σαμαρά, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η απόφαση πάρθηκε με “πράξη νομοθετικού περιεχομένου”, γιατί πια δεν έχουμε βασιλιά για να υπογράφει βασιλικά διατάγματα και ο Παττακός είναι μεγάλος σε ηλικία για να υπουργοποιηθεί και να αναλάβει το δύσκολο έργο που (φευ) πρέπει να υλοποιήσει ο Σίμος Κεδίκογλου.
Με μια βιαστική και σύντομη δήλωση, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ για να μην επιβαρύνει άλλο πια τον ελληνικό λαό και το άνοιγμα μιας νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης όλο υγεία και χαρά. Κατ’ αρχήν, ακόμη και αυτοί οι μουτζαχεντίν του φιλελευθερισμού, αυτοί οι οποίοι το μόνο Δημόσιο που θέλουν να απομείνει είναι τα χαρτόσημα του Δημοσίου για να πληρώνουμε φόρους, οφείλουν τώρα να καταδικάσουν αυτή την συνταγματική εκτροπή. Πριν πάμε στην ουσία για την “υπόθεση ΕΡΤ”, πρέπει όλοι να καταλάβουν πως η απόφαση Σαμαρά δεν έχει ούτε την κοινοβουλευτική, ούτε την κοινωνική πλειοψηφία. Ακόμη και τα κόμματα της συγκυβέρνησης δήλωσαν πως διαφωνούν. Ποιά λοιπόν είναι η νομιμοποίηση αυτής της απόφασης;

Ολοι στην Μεσογείων.Ολο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων.
Σε πολιτικό επίπεδο τώρα βλέπουμε ότι διαμορφώνεται μια ένταση. Νωρίτερα στην βουλή ο βουλευτής του Σύριζα Π. Λαφαζάνης δήλωσε πως η κυβέρνηση, μετά την άρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να υπογράψουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , δεν έχει την δεδηλωμένη με τον Βορίδη να σηκώνει το γάντι και να ζητάει όποιος αμφιβάλει για την δεδηλωμένη να καταθέσει στην βουλή πρόταση μομφής.


Αριστερά: αποστασία ή μετωπική συμπόρευση νίκης;


Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΕΛΗ
Από τα προηγούμενα σημειώματα* φαίνεται ότι μάλλον δεν έχει και τόσο νόημα να αναζητά κανείς ορθολογική εξήγηση και αντιστοίχιση με την πραγματικότητα στο «λόγο» που αρθρώνουν κάποιοι φορείς της Αριστεράς, ιδιαίτερα στην κρίση. Αυτός, όλο και πιο πολύ μοιάζει με ιδεοψυχαναγκαστικά συμπτώματα (υποκατάστατα πρακτικής αδυναμίας-παραίτησης), με έμμονες ιδέες, με εκ των υστέρων λεκτικοποιήσεις-ορθολογικοποιήσεις για αυτοεπιβεβαίωση, αν όχι απλώς με υλικό για αγελαία τελετουργική-επιτελεστική οριοθέτηση-περιχαράκωση του χώρου αυτοαναφορικότητας μίας εκάστης των συνιστωσών…

Χιλιάδες διαδηλωτές υπερασπίστηκαν την ΕΡΤ ολόκληρη τη νύχτα της 11.6.2013
Στο ΕΡΤελεστικο αποσπασμα

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ

Εξώδικη δήλωση απεργίας προς «κάθε αρμόδιο δικαστήριο», και κάθε αρμόδιο φορέα έκαναν η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ) και της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ» (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ).

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Μετά την αιφνιδιαστική αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και ρατσιστική απόφαση της κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με ΚΥΛ των υπουργών Στουρνάρα και Κεδίκογλου θέλουν να βάλουν λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Τα διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων μας όπως νομίμως εκπροσωπούνται κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 06.00 πμ της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών και των τεχνικών τύπου ραδιοφώνου και τηλεόρασης του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα,

Η Ωρα είναι ακριβώς ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Τρία ολόκληρα χρόνια ακούμε το παραμύθι 
της σωτηρίας της Χώρας.
Την υποχρέωση που έχουμε να ανεχόμαστε συνεχείς 
και βάρβαρες θυσίες για να σωθεί η Πατρίς...
Να κλείνουμε τα μάτια και να ανεχόμαστε οποιαδήποτε συνταγματική
ή άλλη θεσμική εκτροπή...