#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

23:43 "έπεσε" ο δορυφόρος

Το ναυάγιο του success story Σαμαρά «έφαγε» την ΕΡΤ


Της Ματίνας Παπαχριστούδη - Κουτί της Πανδώρας
Τα μεσάνυχτα της 11ης Ιουνίου 2013 η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά κατεβάζει τον πομπό της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, βάζοντας λουκέτο στην ΕΡΤ μετά από 47 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, ακόμη και επί δικτατορίας. Ο αρμόδιος υφυπουργός ΜΜΕ, δημοσιογράφος και εποπτεύων της ΔΕΚΟ ΕΡΤ, Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε την «τολμηρή» απόφαση του λουκέτου, προκαλώντας σεισμό αντιδράσεων και ενδοκυβερνητική κρίση.

Τις τελευταίες ώρες εκπομπής της ΕΡΤ


Τις τελευταίες ώρες εκπομπής της ΕΡΤ μετέδιδε η τηλεόραση του «902», και μας έδειχνε το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας που έχει δημιουργηθεί μετά την φασιστική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην δημόσια τηλεόραση και να πετάξει στον δρόμο χιλιάδες εργαζομένους, όταν ξαφνικά η εκπομπή του σταθμού διακόπηκε –έτσι κι αλλιώς η εικόνα ήταν άθλια- και εμφανίστηκε σήμα του «902». (Δείτε το βίντεο)

 Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά καμιά τηλεόραση δεν μεταδίδει αυτή την στιγμή τους χιλιάδες λαού που έχει συγκεντρωθεί στην Μεσογείων.

Δεν είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!

Επιτέλους κάποιοι ορθώνουν το ανάστημα τους απέναντι στους Γερμανούς – Το Βέλγιο καταγγέλλει τη Γερμανία για χαμηλούς μισθούς, δήλωνε πριν από το περασμένο Πάσχα ο δημοσιογράφος που εξηγούσε ότι οι εταίροι κατηγορούν τους Γερμανούς για αθέμιτο ανταγωνισμό επειδή πληρώνουν εκατομμύρια εργαζόμενους με 3 έως 4 ευρώ την ώρα, αμοιβή χωρίς ασφάλιση, επικαλούμενοι επιπρόσθετα το άγνωστο στον πολύ κόσμο γεγονός ότι στη Γερμανία εργάζονται περίπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι σε εταιρίες που δεν πληρώνουν ούτε φόρους ούτε ασφαλιστικές εισφορές! 
Άτυπες ειδικές οικονομικές ζώνες με την ανοχή της Ευρώπης των Λαών, λες κι αυτή είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε!

Στέργιος Ζυγουρας
Ας υποθέσουμε ότι κάποιο άγνωστο προς το παρόν, μείζονος εθνικής (λέμε τώρα) σημασίας γεγονός προασπίζει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με την συνέργεια του συνονόματου Αντώνη Μανιτάκη αποφασίζει ένα 24ωρο μετά την νέα άφιξη της τρόικας να κλείσει εντός 24 ωρών την δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Ας το υποθέσουμε, λέμε, επειδή αυτή η απόφαση συμπίπτει με την κήρυξη του διαγωνισμού πώλησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ως άγονου, πράγμα που δραματικά επιβεβαιώθηκε από την εσπευσμένη ανεύρεση του ευρωπαϊκού δεκανικίου που λέγεται Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα για να πει στα έκπληκτα αυτιά μας ότι μπορεί και να φταίει η Κομισιόν, η Ευρωκυβέρνηση δηλαδή, για την “αποτυχία” του διαγωνισμού.

Είναι ανάγκη να ανέβουμε όλο το Γολγοθά έως τη σταύρωση ή θα αποφασίσουμε τώρα την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Πρωτοβουλία κατά του ευρώ και της ΕΕ
Ζούμε σε εποχές δύσκολες, ασυνήθιστες γι’ αυτό και αποκαλυπτικές. Το γνωστό ερώτημα αν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ και την ΕΕ φαίνεται να αντιστρέφεται από την ίδια την πραγματικότητα. Από τη λεηλασία, εντός του ευρώ και της ΕΕ, της ζωής και των δικαιωμάτων των απλών ανθρώπων, που η ίδια η ΕΕ ενορχηστρώνει! Η ΕΕ όχι μόνο δεν είναι το σπίτι των λαών για τον κόσμο της εργασίας και τους λαϊκούς ανθρώπους στη μεγάλη τους πλειοψηφία, αλλά αντίθετα φαντάζει καθαρά πλέον σαν σφαγείο των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, που ταυτόχρονα κλονίζεται από τα κύματα της μεγάλης ύφεσης και φαίνεται να μην έχει μέλλον…

«Η εργασία απελευθερώνει». Γιατί οι βόρειοι δεν μάς καταλαβαίνουν;


Του Γιάννη Σιατούφη      
Επισκέφτηκα το καλοκαίρι την Πολωνία και είχα την ευκαιρία να πάω στο Άουσβιτς και να δω από κοντά το αίσχος αυτό που κληροδότησαν οι «πολιτισμένοι» Γερμανοί στον παγκόσμιο πολιτισμό. Ήταν απλώς συγκλονιστικό!!! Είναι πολλά αυτά που μπορείς να πεις για το χώρο και για τη νοοτροπία των Ευρωπαίων.  Εκεί βλέπεις την τάξη, την ανακύκλωση (7 τόνοι μαλλιά πήγαιναν για ανακύκλωση στα υφαντουργεία), την καθαριότητα των βορειοευρωπαίων, που θέλουν να τα κάνουμε και εμείς οι νότιοι (τα P.I.G.S.), τόσο καλά όπως αυτοί.

Συγκλονιστικές φωτό του Ολοκαυτώματος που οι χρυσαυγίτες αρνούνται


Οι χριστιανοφασίστες…

του παπα-Ηλία
Νέα κόμματα, κομματίδια, κομματάκια, αποκόμματα έρχονται, διαρκώς, στο προσκήνιο της πολιτικής κονίστρας. Κάποιοι απ’ αυτούς ήταν ενταγμένοι στα πολιτικά, οικονομικά και δημοσιογραφικά σούπερ-μάρκετ ναρκωτικών και δηλητηρίων, που μεθόδευσαν τη σημερινή μας εξαθλίωση. Που, σε κάποια στιγμή άρπαξαν από μια βάρκα και δραπέτευσαν-δήθεν ή πραγματικά ο χρόνος θα δείξει- απ’ το ληστρικό πλεούμενό τους. Και έγραψαν πάνω στις βάρκες τους επιγραφές κατάλληλες να ξαναπαγιδεύσουν-«παλιά τους τέχνη κόσκινο»- στα δίχτυα τους τον αφελή και εύπιστο λαό. Που, όταν τις μεταφράσει κανείς στη γλώσσα της πολιτικής αναξιοπιστίας μιλούν για…νέες νύχτες, για σχέδια των μεγάλων γαστέρων, για συμπαιγνίες με τους καρχαρίες, κλπ, κλπ, κλπ…

Απαγωγή, βασανισμός και παράδοση στην Τουρκία του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά

Συγκεντρώσεις σήμερα Τρίτη 
Προπύλαια, 6:30 μ.μ. - Καμάρα 6:00 μ.μ. 
  antigeitonies
Την ίδια στιγμή που στην Τουρκία έχει ξεσπάσει μια λαϊκή εξέγερση, η ελληνική κυβέρνηση κι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της, με τη συνδρομή, προφανώς, και των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών, παραδίδουν στο καθεστώς της Τουρκίας, τον αγωνιστή πολιτικό πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά. Η μαφιόζικου τύπου απαγωγή του έγινε το βράδυ της Πέμπτης 30/5 στην οδό Σόλωνος στην Αθήνα, όταν ένα αυτοκίνητο, με τον αριθμό ΖΚΙ 8462 τον οποίο πρόλαβαν να σημειώσουν αυτόπτες μάρτυρες, σταμάτησε δίπλα του, πέντε άνδρες κατέβηκαν απ΄ αυτό και τον επιβίβασαν βίαια στο αμάξι, μετά από ξυλοδαρμό του. Το αμάξι –που άνηκε στην αστυνομία, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «αγνοούσε» (sic) την παρουσία του στη χώρα- κατευθύνθηκε προς τα σύνορα, ενώ εναλλάσσονταν οι ομάδες των ατόμων που τον συνόδευαν, μιλώντας, μάλιστα, είτε ελληνικά είτε τουρκικά είτε αγγλικά.

Πλαστογράφοι της Ιστορίας

 Ιδέες, παλιές και νέες
Από τον Θανάση Γιαλκέτση
Η άρνηση της ναζιστικής γενοκτονίας, η άρνηση δηλαδή ορισμένων να πιστέψουν την ιστορική αλήθεια της εξόντωσης εκατομμυρίων Εβραίων στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν είναι ένα φαινόμενο των τελευταίων χρόνων. Εκδηλώνεται ήδη από τότε που έγινε γνωστή αυτή η τραγωδία, που συντελέστηκε στην καρδιά της Ευρώπης. Ο Πρίμο Λέβι, στον πρόλογο του βιβλίου του «Αυτοί που βούλιαξαν και αυτοί που σώθηκαν» (Άγρα, 2000), σημείωνε ότι τις πρώτες ειδήσεις για τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης πολλοί έτειναν να τις αρνηθούν εξαιτίας της υπερβολής τους. Εμοιαζε έτσι να επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη που έκαναν οι ίδιοι οι ναζί.

Όχι στη λιτότητα, όχι στο ευρώ


Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Πηγή : εφ. Πριν, 9/6                    ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Δεν χρειάζεται στον επισκέπτη παρά μια απλή επαφή με τους ανθρώπους που εργάζονται στο δαιδαλώδες αεροδρόμιο του χρηματοπιστωτικού κέντρου της Γερμανίας, και πλέον όλης της ηπειρωτικής Ευρώπης, για να αντιληφθεί το ασυνήθιστα υψηλό ποσοστό απασχόλησης μεταναστών, που στην Γερμανία ταυτίζεται πλέον με τον περίφημο θεσμό των «μίνι δουλειών» (mini jobs). Η γάγγραινα της ανασφάλιστης και κακοπληρωμένης ελαστικής εργασίας δεν αφορά μόνο τον ανέκαθεν υψηλής έντασης εργασίας τομέα των υπηρεσιών, όπως μαρτυρά το γεγονός ότι το υψηλότερο ποσοστό των «μίνι εργασιών» στο σύνολο των θέσεων εργασίας (35%) απαντάται στην βιομηχανική πόλη του Ντέλμενχερστ. Σε όλη την έκταση της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο του 2012, 7,4 εκ. εργαζόμενοι ή 1 στους 5 εργαζόμενους απασχολούταν σε αυτές τις θέσεις εργασίας αμειβόμενος μέχρι 450 ευρώ μηνιαία.