#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

Αριστερά: «τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!»;…


Επαγγελματίες ή ερασιτέχνες χομπίστες πολιτικοί φέρονται ως μαγαζάτορεςτου ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΤΕΛΗ αν. καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Ακριβώς στην κρίση, τα καθιερωμένα μορφώματα εκπροσώπησης των κοινωνικών συμφερόντων στο εποικοδόμημα, ιδιαίτερα ό,τι έχει απομείνει από πάλαι ποτέ ριζοσπαστικές εκφράσεις κοινωνικών συμφερόντων στο εποικοδόμημα, δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να συλλάβουν και να εκφράσουν καταλυτικά την ανερχόμενη πολιτικοποίηση-ριζοσπαστικοποίηση και την ανάγκη συγκρότησης νέων δυναμικών, νέων υποκειμένων. Σε αυτό συνέβαλλε και η εμμονή στη δημοσκοπική ή/και εκλογική κατίσχυση, ή έστω στη διατήρηση εκλογικών ποιμνίων, που προσλαμβάνει όλο και πιο πολύ χαρακτηριστικά αγοραίου ανταγωνισμού. Εδώ οι αλλοτριωμένοι γραφειοκράτες «ηγέτες»-ηγετίσκοι, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες-χομπίστες πολιτικοί, φέρονται ως μαγαζάτορες με αξιώσεις αποκλειστικότητας και χειρίζονται τους υπόλοιπους ως ανταγωνιστικά «μαγαζιά» ή/και ως πελάτες.

Σεϊντά Σουνγκούρ: Ποια είναι η γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα που έγινε σύμβολο της τουρκικής εξέγερσης


Η φωτογραφία της έκανε το γύρο του κόσμου μέσω των social media και μέσα σε λίγες ώρες η άγνωστη «γυναίκα με το κόκκινο φόρεμα» έγινε το σύμβολο μιας ολόκληρης λαϊκής εξέγερσης. Η Σεϊντά Σουνγκούρ βρέθηκε αντιμέτωπη με τον αστυνομικό που δε δίστασε να την ψεκάσει στο πρόσωπο από απόσταση αναπνοής με σπρέι πιπεριού με «όπλα» της ένα καλοκαιρινό κόκκινο φόρεμα, ένα απλό κολιέ και μια άσπρη τσάντα. Όταν ο αστυνομικός της έριξε χημικά στο πρόσωπο, εκείνη απλά γύρισε το κεφάλι της από την άλλη. Και ο αστυνομικός συνέχισε να της ρίχνει, στο πίσω μέρος του κεφαλιού πια. Η εικόνα της έγινε... σύμβολο αντίστασης.

Νίκος Μπογιόπουλος


...και δεν τον εξελελαν καν συνεδρο στο Συνεδριο του κομματος


Ελληνικές υπηρεσίες συνεργάστηκαν με Τούρκους για να απαγάγουν πολιτικό πρόσφυγα


Του Μάνου Ηλιάδη - "Επίκαιρα"    via      
  Ακριβώς μία εβδομάδα πριν, και συγκεκριμένως τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης, έλαβε χώρα κοινή ελληνοτουρκική «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση με θύμα τον Τούρκο αντικαθεστωτικό Μπουλούτ Γιαίλά, 26 ετών, ο οποίος απήχθη τελείως παράνομα από μέλη της ΔΑΕΕΒ (Αντιτρομοκρατική) στο κέντρο της Αθήνας στις 9:30 μ.μ. και παρεδόθη στους Τούρκους ομολόγους τους, κατά παράβασιν του Συντάγματος και κάθε κανόνα του Δικαίου, μεταφερθείς τελικώς παρά τη θέληση του στην Τουρκία. 

Μουγγός Λαός


Ενας Λαός μουγγός.Τυφλός.

Ενας Λαός στη μέγγενη του Νεοφιλελευθερισμού.
Χωρίς Ζωή, χωρίς Δικαιώματα, χωρίς μέλλον. Χωρίς Δημοκρατία.

Ενας Λαός Υποθηκευμένης Πατρίδας.
 Με Κατακτητές και Συνεργάτες Κατακτητών.

Αφγανιστάν: Ερχονται τα χειρότερα στη μετα-ΝΑΤΟ εποχή


Ελένα Τσερνιένκο
Επιδείνωση της κατάστασης στο Αφγανιστάν βλέπουν τα κράτη μέλη του Οργανισμού Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ). Τα προβλήματα στη  χώρα της νότιας Κεντρικής Ασίας, ήταν το βασικό θέμα των συζητήσεων στο Μπισκέκ, την Δευτέρα,  27 Μαΐου. Στην πρωτεύουσα της Κιργιζίας πραγματοποιήθηκε άτυπη σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών, υπουργών Άμυνας και των γραμματέων των συμβουλίων ασφαλείας του εποπτευόμενου από τη Μόσχα στρατιωτικο-πολιτικού μπλοκ στο μετασοβιετικό χώρο. Και ήταν έντονα αρνητικές οι προβλέψεις τους για την μετά το 2014 εποχή…