#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Γιατί η Αριάδνη έχει σήμερα μπερδευτεί

 
Ο Όργουελ κινδυνεύει ήδη να ξεπεραστεί. Ο Μεγάλος Αδελφός κάνει ό,τι μπορεί για να κλείσει τα φώτα… να σβήσει την δημοκρατία… να θάψει την ελπίδα.
Ποιος μπορεί να αμφιβάλλει ακόμα ότι η υπερεθνική ηγεσία της πλανητικής οικονομίας καθοδηγεί απροκάλυπτα το μανιχαϊστικό της σχέδιο βασισμένη στην ιδεολογική τύφλωση των μαζών.
Η ηλεκτρονική αστυνομία της σκέψης, μέσα από την προπαγάνδα του «άξονα του κακού», δείχνει καθημερινά τους «τρομοκράτες» όπως παλιά οι ασφαλίτες έδειχναν τους κομμουνιστές.

Κρίση και υγεία-Φαρμακευτική περίθαλψη μετά την έξοδο από το ευρώ
Tου Γρηγόρη Θ. Γεροτζιάφα     ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Η στάση πληρωμών, η επιστροφή στη δραχμή και η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζονται από τους καθεστωτικούς μηχανισμούς προπαγάνδας ως οικονομικός και κοινωνικός Αρμαγεδδών, που μεταξύ άλλων θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του λαού, μιας και τα φάρμακα είναι μεταξύ των προϊόντων πρώτης ανάγκης που θα βρίσκονται σε έλλειψη στην «αλβανοποιημένη» χώρα μας.
Πριν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης μετά την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, ας δούμε συνοπτικά ποια είναι η υγειονομική κατάσταση της χώρας σήμερα, δύο χρόνια μετά την έναρξη των μνημονιακών «θεραπειών» και πώς προδιαγράφεται το μέλλον τής εντός ευρώ «διαχείρισης» της υγειονομικής κρίσης.
Η παρατεταμένη περίοδος υγειονομικού κινδύνου
H ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η αύξηση των εργαζομένων που βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και η μείωση των εισοδημάτων της λαϊκής οικογένειας είναι μεταξύ των βασικών συνεπειών των μνημονίων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Όσοι δεν θέλουν να θυμούνται πότε και πού αντιστάθηκαν

(κείμενο που ήρθε μέσω e-mail)
Όπως και στον ελληνικό Δεκέμβρη έτσι και στην εξέγερση στην Τουρκία η ανάλυση που επιχειρείται έχει να κάνει με το τι είναι αυτά τα φαινόμενα και τι δεν είναι. Μια τέτοια ανάλυση δεν είναι εξ’ αρχής ένα είδος προβληματικής. Αποκτάει τέτοιο χαρακτήρα μόνο όταν στοχεύει ή οδηγεί στο ιδεολογικό καπέλωμα των εξεγέρσεων ή όταν γίνεται για τον εμπλουτισμό του βιογραφικού του συντάκτη της. Στις περιπτώσεις που κυριαρχούν -ως προς τους δέκτες- σε επίπεδο προπαγάνδας, το καπέλωμα παίρνει τη μορφή της υποτίμησης των κινημάτων τα οποία επιπλέον μόνο για ευφημισμό καλούνται πολύμορφα αφού στην ουσία η ανάλυση που τους γίνεται έχει στόχο τη μοντελοποίησή τους. Η μοντελοποίηση με τη σειρά της δεν είναι αντικειμενική μιας και οι υποθέσεις που τίθενται και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται υπηρετούν την εξαγωγή του επιθυμητού συμπεράσματος.

Guardian: Γιατί τραπεζίτες και πολιτικοί προσπαθούν να πείσουν ότι η «ξοφλημένη» Ελλάδα έχει ανανήψει


iefimerida   via  paradosiakos
«Εδώ και μερικές εβδομάδες ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας προσπαθούν επισταμένως να πείσουν τον κόσμο ότι ήρθαν και πάλι οι ευτυχισμένες μέρες. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει πλέον λόγο για το ελληνικό «success story» γράφει ο Guardian ο οποίος αποδομεί την καλή εικόνα.

Εάν η εικόνα που είχατε για την Ελλάδα είναι εκείνη μίας χώρας στο χείλος του γκρεμού, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά «ξοφλημένης», μάλλον θα πρέπει να «ενημερώσετε» το προφίλ της, καθώς κάτι τέτοιο ίσχυε την περίοδο άνοιξη/καλοκαίρι του 2012.

Στις 4 Ιούνη του 1456… οι Οθωμανοί κυριεύουν την Αθήνα - Στις 4 Ιούνη του 2013… οι Γερμανοτσολιάδες την προσφέρουν σε τιμή ευκαιρίας


ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΑΡΟΝΤΑ...


Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο ξενοδοχείο «Grove» του Χερτφορντσάιρ, όπου από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου θα φιλοξενηθεί η φετινή συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ. Από τον κατάλογο όπως έχει ως τώρα από την Ελλάδα έχουν προσκληθεί ο επιχειρηματίας ...

Υπάρχουν Έλληνες Λαθρέμποροι-διακινητές μεταναστών-προσφύγων στο Αιγαίο;

ΑΡΚΑΣ: «χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;» Σύλληψη δύο εξ αυτών που είχαν βάλει πλώρη για Σύμη
Λιμενικό και Τουρκική Ακτοφυλακή έπαιζαν πινγκ πονγκ πυροβολώντας καταμαράν με δεκάδες δυστυχισμένους μετανάστες, για να αποκαλυφθεί τελικά ότι οι διακινητές ήταν Έλληνες. Είμαστε περίεργοι πως θα βγει η είδηση από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα από τα Μεγαλύτερα...

Η Ελλάδα σε άγρυπνο κώμα

Του Γιάννη Μακριδάκη
Οι Τούρκοι εξεγέρθηκαν για να βάλουν φρένο στον κατήφορο και την οπισθδρόμηση της κοινωνίας αλλά και στην εκποίηση της πατρίδας τους από την εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν
Οι Έλληνες ακόμα κάθονται και κοιτούν με αδιαφορία τον δικό τους κατήφορο και την δική τους οπισθοδρόμηση που προωθεί και χτίζει μέρα με την ημέρα η εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Σαμαρά Κουβέλη Βενιζέλου

Μια ΕΞΕΓΕΡΣΗ μπορει να ανθισει στα πιο παραξενα μερη


Αρκει να το πιστεψεις
και τοτε ο ''σπορος'' γινεται λουλουδι
το λουλουδι δασος
και το δασος οαση
ξερεις....
σαν κι αυτη
που εβλεπες συχνα στα ονειρα σου

 

ΛΙΓΗ ΖΩΗ ΑΚΟΜΗ


 
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βγαίνουν λιγότερο. Δεν έγιναν ξαφνικά σπιτόγατοι, ούτε ανακάλυψαν χόμπι που τους κρατούν στο σπίτι. Σύμφωνοι, τα χρήματα μειώνονται, ακόμη χειρότερα αν είσαι άνεργος. Αυτό που τους κρατά όμως μέσα είναι καθαρά η πεσμένη τους ψυχολογία.
Ακόμη κι αυτοί που έχουν την διάθεση να διασκεδάσουν το κάνουν σχεδόν ενοχικά. Δεν ξέρω αν είναι λόγω ότι νιώθουν άσχημα που μπορούν να το κάνουν οι ίδιοι και όχι ο διπλανός τους. Ή απλά αυτομαστιγώνονται, γιατί η διασκέδαση θεωρείται πολυτέλεια και οι νεοφιλελεύθερες πόρνες τους έπεισαν ότι δεν δικαιούνται να αισθάνονται χαρά ή ευχαρίστηση.