#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΩΝ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.

  Ιστοριες Συνωμοσιας
Ίσως να ήταν η δική μου διάθεση, κάτι η καρέκλα στη δουλειά μου που τρίζει τώρα τελευταία και μου ψιθυρίζει καλομελέτα κι έρχεται η ανεργία...κάτι τα χαρτιά τα απλήρωτα που κρέμονται στο τοίχο, κάτι οι άνθρωποι γύρω μου στο μετρό που μισοκοιμόντουσαν, ή είχαν μια μούρη σκυθρωπή, αγέλαστη, με το πρόσωπο κουρασμένο ακόμα και νέα παιδιά, λέω αυτό ήταν.

Μας έχουν τσακίσει εντελώς. Βλέπεις τους ανθρώπους να περπατάνε στο δρόμο και να μοιάζουν σαν να σηκώνουν δεν ξέρω πόσα κιλά βάρος. Ακούς τους τσακωμούς στη γειτονιά από τα διπλανά σπίτια. Βλέπεις τα παιδιά να είναι συνεχώς τσαντισμένα, αδιάφορα, ή στεναχωρημένα. Τους παππούδες να βρίζουν. Τον άνθρωπο που σκουντάς κατά λάθος στο δρόμο να είναι έτοιμος να σε φάει από τα νεύρα....

Ποιος είναι νόμιμος και ποιος παράνομος; Και τους ψεύτες, γερμανοτσολιάδες δικαστές κι εισαγγελείς…

Κάνουν εκπαίδευση με αύρες ...καταστολής διαδηλώσεων στο ΟΑΚΑ


Περί αμοιβών και πληρωμών…


Δημήτρης Αργυρός

Περικοπές εδώ ακόμη και οδοιπορικών, απλήρωτοι εργαζόμενοι εκεί, με τα τράπεζες ουσιαστικά πτωχευμένες, να παίρνουν το μερίδιο του λέοντος των δανείων και τους εφοπλιστάδες να αυξάνουν τα κέρδη τους. Ναι συνεχίζω να το λέω λεφτά υπάρχουν, ο αντιεξουσιαστής της εξουσίας είχε δίκαιο, μόνο που και ο ίδιος έκανε τα πάντα οι ελίτ και οι οικονομικά ισχυροί να γίνουν πλουσιότεροι και η πλειοψηφία φτωχότεροι. Οι Αμερικάνοι αντικαπιταλιστές του Occupy Wall St έχουν δίκαιο: Από την μια έχουμε το 99% και από την άλλη το 1%. Αυτό είναι η εισαγωγή για ένα σχόλιο περί πληρωμών και αμοιβών που δεν θα μείνει στην συγκεκριμένη καταθλιπτική και μίζερη πραγματικότητα που κάνει «μάγκες» τα αφεντικά που δίνουν λίγο παραπάνω από τα 600€ και αυτά μικτά!!!! Ας ξεκινήσουμε από το ιδεατό. Αν μια πολιτεία καθορίζει τις αμοιβές σύμφωνα με τις ανάγκες των πολιτών και δη των εργαζόμενων πολιτών τότε είναι βέβαιο πως μιλάμε για μια κομμουνιστική πολιτεία.

ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ


- Τι καταλαβαίνω μέχρι στιγμής απ’ τα γεγονότα στην Τουρκία.
1) Οι Τούρκοι δεν είναι αμεσοδημοκράτες. Κατεβαίνουν στο δρόμο και στις διαδηλώσεις χωρίς να κάνουν συνελεύσεις και να πάρουν την απόφαση συλλογικά.
2) Το κομμουνιστικό κόμμα της Τουρκίας και οι λοιποί αριστεροί δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κάλεσαν τον κόσμο να βγει μαζικά στους δρόμους και να ξεσηκωθεί, ενώ είναι γνωστό, πως οι εξεγέρσεις γίνονται χωρίς να πεταχτεί ούτε ένα χαλίκι, χωρίς να σπάσει ούτε ένα τζάμι και μόνο αν τους “ταράξεις στη νομιμότητα”.

Παρέδωσαν στους δανειστές και τηλεοπτικές συχνότητες!Του Δημήτρη Τσιμούρα                  Σεισαχθεια
Το ότι, σχετικά  μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφεραν τόσα πολλά δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι γεγονός ότι ετοίμαζαν κατάλληλα το έδαφος χρόνια πριν τη μεγάλη εφόρμηση. Προπαντός φρόντισαν να αλλάξουν τις συνειδήσεις!  Κατασκεύασαν έναν άλλο άνθρωπο! Εφόρμησαν και μας σμπαράλιασαν τη σκέψη, την αξιοπρέπειά, τη μπέσα, τη λεβεντιά! Σκόρπισαν  -προς το παρόν- την «κρίσιμη μάζα» που θα δημιουργούσε την  έκρηξη! 

Κανείς δεν γνώριζε τι κάνει η Eldorado Gold στην Ελλάδα


Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
«Κανείς από όσους ενημερώσαμε, οργάνωση ή κόμμα, δεν γνώριζε τι κάνει η Eldorado Gold στην Ελλάδα και ποιες πρακτικές μεταχειρίζεται για να πιέσει την κοινωνία, ώστε να προχωρήσει τις εξορύξεις χρυσού». Αυτό επεσήμαναν, λίγο μετά την επιστροφή τους από τον Καναδά, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Λαμπάκης, ο πρόεδρος και το μέλος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου, και Μαρία Καδόγλου, από τη Χαλκιδική.

Στη Χώρα Των Λωτοφάγων


8η μέρα: Η αντίσταση είναι πιο μαζική, πιο δυναμική

Του Σεϊτ Αλντογκάν - Ανταποκριτή της εφημερίδας Evrensel

Η 8η μέρα των διαδηλώσεων των λαών της Τουρκίας συνεχίζεται πιο μαζικά σε όλες τις γωνιές της χώρας.

Η κυβέρνηση και οι κρατικές αρχές έχουν εξαπολύσει τεράστιες επιθέσεις σε κάθε επίπεδο (κοινωνικό, οικονομικό, κατασταλτικό) ενάντια στους λαούς της Τουρκίας. Η κυβέρνηση απ’ τη μία μεριά απειλεί τις μάζες ότι θα κάνει «τα απαραίτητα» κι απ’ την άλλη μεριά προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τις μάζες με δήθεν διαλλακτικές δηλώσεις αξιωματούχων του καθεστώτος.


ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣτου ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ

Υπόθεση:

Η Άντζι απολύεται από μια εταιρεία στρατολόγησης φτηνών εργαζομένων από ανατολικές χώρες. Είναι Αγγλίδα, κόρη λιμενεργάτη, και το λέει η καρδιά της. Είναι όμως και χωρισμένη μητέρα ενός 10χρονου παιδιού με χρέη σε κάρτες και δάνεια που τρέχουν. Μαζί με τη συγκάτοικό της, Ρόουζ, αποφασίζουν να γίνουν αφεντικά του εαυτού τους. Στήνουν ένα παράνομο γραφείο ανεύρεσης εργασίας, το οποίο στρατολογεί φτηνούς και βολικούς μετανάστες — εργάτες σε εταιρείες με μεροκάματα πείνας . Σε αντάλλαγμα για αυτές τις “υπηρεσίες” κρατούν ένα μέρος από την αμοιβή των εργατών.

Σε μια διαρκώς πιο ανταγωνιστική κοινωνία-ζούγκλα, όπου η επιβίωση προϋποθέτει έναν αδιάκοπο μοναχικό αγώνα κατά πάντων, η ηρωίδα προσπαθεί να βρει τη θέση της στη βρετανική κοινωνία «κλοτσώντας και σκουντώντας». Αλλά με τι κόστος;
*Η ταινία, λόγω του θέματός της και της πολιτικής της ματιάς, δε βρήκε διανομή στην Αγγλία και βγήκε κατ’ ευθείαν σε dvd!

iskraΕθνικό Νόμισμα, Οικονομική Ανάπτυξη και Ζώνη του Ευρώ*

Θεόδωρος Μαριόλης**
1. Εισαγωγή
Δεν είναι δυνατόν να ειπωθεί ότι διαθέτουμε, μέχρι στιγμής, μία ολοκληρωμένη «Γενική Θεωρία του Διεθνούς Οικονομικού Συστήματος». Ωστόσο, βάσει των διαθέσιμων αναλύσεων, μπορεί να υποστηριχθεί ότι μία τέτοια θεωρία πρέπει να συνιστά οργανική ολότητα αποτελούμενη από (i) τη λεγόμενη Καθαρή Θεωρία του Διεθνούς Εμπορίου (δηλαδή, τη Μικροοικονομική Θεωρία των ανοικτών εθνικών οικονομιών), (ii) τη Θεωρία των Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (δηλαδή, τη Μακροοικονομική Θεωρία των ανοικτών εθνικών οικονομιών), (iii) τη Θεωρία της Οικονομικής Πολιτικής, (iv) στοιχεία της Πολιτικής Θεωρίας, και (v) στοιχεία της λεγόμενης Γενικής Θεωρίας των Συστημάτων.

Ο «σουλτάνος» Ερντογάν και η τύφλα μας


Σταύρος Χριστακόπουλος
Οι ΗΠΑ καλούν την κυβέρνηση Ερντογάν να… αυτοσυγκρατηθεί, αλλά και να διαφυλάξει τις «θεμελιώδεις ελευθερίες της έκφρασης και του συνέρχεσθαι». Η ανεπίσημη φωνή της, το ινστιτούτο Stratfor, προβλέπει ότι η Τουρκία είναι πλέον πιο ευάλωτη από πριν. Η Ε.Ε., διά της ακριβοθώρητης εκπροσώπου της για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας βαρώνης Άστον, παρενέβη και αυτή αρκετά διακριτικά, ενώ η Γερμανία ζητάει διάλογο και σύνεση χωρίς να συνδέει τα τεκταινόμενα στην Τουρκία με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας, τις οποίες επ’ ουδενί λόγω θα επιθυμούσε να διαταράξει.

Σύγκρουση

Πάνω από την σημερινή Ελλάδα, μαίνεται μια φοβερή σύγκρουση. Δεν μιλάω για φτωχοί εναντίων πλούσιων, προλετάριοι εναντίων αστών, μπάτσοι εναντίων διαδηλωτών η φασίστες εναντίων αντιφασιστών. Όλες αυτές οι συγκρούσεις ισχύουν, είναι πραγματικές και λαμβάνουν χώρα στο τώρα.
Όχι, η μάχη αυτή είναι επίσης πραγματική αλλά όχι (συνήθως όχι) φυσική. Γίνεται στην καρδιά της κοινωνίας, οι πλευρές είναι ρευστές και όμως το αποτέλεσμα θα κρίνει το μέλλον.
Φόβος εναντίων ελπίδας. Και τα δύο υπάρχουν μέσα μας, απαραίτητα συστατικά της ανθρώπινης υπόστασης. Ο φόβος μπροστά στον θάνατο, την πείνα, την αρρώστια η τον πόνο.

Επιστολή από τη Γερμανία

 

Επιστολή προς γονείς που τα παιδιά τους έφυγαν πρόσφατα για εργασία στην Ευρώπη Από απόφοιτο του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου που εργάζεται στη Νότια Γερμανία

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το ξέρω ότι πριν 35 χρόνια δεν είχες υπολογιστή, κινητό, αυτοκίνητο, ότι ο πατέρας σου ήταν αυστηρός και ότι δούλεψες μια ζωή σκληρά ώστε ο τεμπελχανάς ο γιός σου να μπορεί να κάνει συλλογή από πτυχία ανέμελος. Επομένως τώρα ήρθε η ώρα να σοβαρευτεί και αυτός, να πιεστεί όπως πιέστηκες και να κάνει ότι και τα υπόλοιπα παιδιά, να φύγει στο εξωτερικό για μία δουλειά της προκοπής. Αφού στην Ελλάδα δεν υπάρχει καμία προοπτική. Σωστά; Αυτή δεν είναι η συνταγή της επιτυχίας;

Παράγεις τροφή; Είσαι παράνομος

 
Εποχή των σχεδιασμών μιας παγκόσμιας δικτατορίας της αγοράς: Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκαλύπτεται καθημερινά.
Μια νέα πρόταση νόμου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θεωρεί παράνομη την “καλλιέργεια, την αναπαραγωγή ή την εμπορία” σπόρων κηπευτικών που δεν έχουν “αξιολογηθεί, εγκριθεί και γίνει αποδεκτοί” από μια νέα ευρωπαϊκή γραφειοκρατία το λεγόμενο “Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φυτικών Ποικιλιών”.
Το σχέδιο νόμου με την ονομασία “Plant Reproductive Material Law”, επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφασίζει αυτή για όλα σχεδόν τα φυτά και τους σπόρους.

Μαρτυρία από Ταξίμ: Ποτέ τέτοια συναισθήματα δεν τα ‘νιωσε κανείς σ’αυτους τους τόπουςΒράβας (μετάφραση μαρτυρίας Durukan Dudu)
Μαρτυρία μέσα από την Πλατεία Ταξίμ. O Durukan ζητά συγγνώμη στην αρχή του κειμένου του για τα τυπογραφικά, δικαιολογώντας τα προκαταβολικά από την ένταση της στιγμής. Κράτησα στη μετάφραση, όσα τυπογραφικά έκανα κι εγώ, για να προσεγγίσω ίσως καλύτερα το ύφος. ( προς ομάδα indymedia: Παιδιά, το έχουν πάρει από το fb μου και το’χουν αλλοιώσει, προβάλλουν ως στοιχείο μαρτυρίας το «εμπνεόμαστε από την Ελλάδα» που είναι μέρος του διαλόγου μας, αφαιρούν το δικό μου «hell no! μη γίνετε σαν κι εμάς», μικραίνουν τα λόγια του. Αποκαταστήστε την αλήθεια του, αν το δημοσιεύσετε).
«Καμιά τέτοια λέξη δε λέχθηκε ποτέ σ’αυτούς τους τόπους, επειδή ποτέ τέτοια συναισθήματα δεν τα ‘νιωσε κανείς σ’αυτους τους τόπους»

Ένας άνεργος που μαγειρεύει για…3000 ανθρώπους τον μήνα Μίλτος Σακελλάρης                          το ποντικι

«Ο άνθρωπος είναι σαν ένα σκοινί τεντωμένο μεταξύ κτήνους και υπερανθρώπου – ένα σκοινί πάνω από την άβυσσο», είπε κάποτε ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε. Πάνω σε αυτό το σκοινί αποφάσισε να... περπατήσει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, αλλά στόχος του ήταν μόνο να βοηθήσει.

Πριν από 3,5 χρόνια ο 49χρονος είχε δουλειά στο τμήμα μάρκετινγκ μίας πολυεθνικής εταιρείας, ωστόσο η οικονομική κρίση τον άφησε στον δρόμο. Απολύθηκε εν μία νυκτί.

Γάμησε το κωλοσύστημα και τους δωσίλογους Γερμανοτσολιάδες της συγκυβέρνησης Τσολάκογλου ο ανεπανάληπτος Χαρρυ Κλυνν… Μπράβο ρε μάγκα, διαθέτεις αδένες (στην καθομιλούμενη αρχίδια!)