#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Οι παρωπίδες του φανατισμού…


Ρεσαλτο
ΟΤΑΝ μια κοινωνία συγκλονίζεται συθέμελα από την ηφαιστειώδη λάβα της λαϊκής ενέργειας είναι το λιγότερο αστείο να μιλάμε για «στημένη» εξέγερση.
Το ίδιο αστείο, αλλά πολιτικά βλακώδες, είναι να μπερδεύουμε την εκρηκτική αυτή ενέργεια (αντικειμενική κοινωνική διαδικασία) με τα πολιτικά παιχνίδια και τους σχεδιασμούς των δημίων των λαών, εκείνων που κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να σβήνουν κάθε σπίθα κοινωνικής πυροδότησης και χρησιμοποιούν ΟΛΑ τα μέσα για να χειραγωγήσουν και να τσακίσουν κάθε εκδήλωση λαϊκής ανάφλεξης.
ΠΟΤΕ οι δυνάμεις των ληστών και δημίων (διεθνών και «εθνικών»), κάθε είδους και χρώματος, ΟΥΤΕ οι μηχανισμοί τους δεν προβαίνουν σε πράξεις ή συνωμοσίες που πυροδοτούν μαζικά λαϊκά κινήματα, που ωθούν την λαϊκή ΟΡΓΗ (που οι ίδιες έχουν συσσωρεύσει στην κοινωνία), σε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ πολιτική συνείδηση και ΟΡΓΑΝΩΣΗ που απειλεί τα δικά τους καθεστώτα.

Που να σε πάρει ο διάολος...

 
Γεροχεσμένε...
πέρυσι φοβήθηκες τη...δραχμή και φέτος
 εκλιπαρείς για φάρμακα και γιαουρτάκι...

Απολυμένε - άνεργε...
χωρίς εισόδημα, με κίνδυνο να χάσεις το σπίτι σου,
κάθεσαι στο παγκάκι με τα λιόσπορα 
και μουγκρίζεις απελπισμένος...
 

Φόβος και δουλεμπόριο – Νταχάου έκανε τον Πειραιά η Cosco – Απολύουν όποιον διαμαρτύρεται!

 Λεωνίδας Βατικιώτης
 Στην περίπτωση της Coscoστον Πειραιά η κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι καθημερινή πραγματικότητα για εκατοντάδες εργαζόμενους που προσλαμβάνονται μέσω εργολάβων – δουλέμπορων κι απολύονται με την μεγαλύτερη ευκολία αν διαμαρτυρηθούν για τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας. Μάρτυρας ο Δημήτρης Μπατσούλης που απολύθηκε επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματα του: να δουλεύει σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Έκτοτε έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της εργοδοσίας… Το λιμάνι είναι μια πολύ περίεργη δουλειά. Έρχεται ένα καράβι ας πούμε και πρέπει να δουλέψει 3 βάρδιες. Στην τρίτη βάρδια, ο πελάτης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, να μην καθυστερήσει, ή να γλυτώσει άλλη μια βάρδια και να φύγει για να φτάσει πιο γρήγορα στον τελικό προορισμό. Παντού υπάρχει αυτή η πρεμούρα να τελειώνουμε τη δουλειά. Αλλά όταν υπάρχουν συνθήκες που δεν το επιτρέπουν, δηλαδή όταν έξω έχει 38-40ο C, μέσα στο καράβι που είναι παντού σίδερα, αυτό γίνεται 45ο. Έρχεται λοιπόν η δική μας υπηρεσία υγιεινής κι ασφάλειας, μ’ έναν δικό μας εκπρόσωπο, πάμε, μετράμε τη θερμοκρασία κι αν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν στον άνθρωπο να δουλέψει για κάποιες ώρες, σταματάμε τη διαδικασία και κάνουμε ένα διάλειμμα σύμφωνα με το πλαίσιο που υπάρχει και σύμφωνα με το πλαίσιο του ανθρωπισμού.

Είναι αντιεξουσιαστής. Αξίζει να πεθάνει

istanbul-protest

του Γαλαξιάρχη   απο   Σεισαχθεια
Είσαι αντιεξουσιαστής και πέφτεις νεκρός από θωρακισμένο κανόνι νερού της αστυνομίας;Το άξιζες. Και το άξιζες για ένα λόγο παραπάνω: επειδή ήθελες να αυτοκτονήσεις μπροστά στην κάμερα μόνο για το θέαμα. Ακόμη και σήμερα το πλέον ρυπαρό μιντιακό εργοστάσιο διαστροφής της πραγματικότητας καταφέρνει να εντυπωσιάζει  με το πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάνει.

Η μεθοδευόμενη εξαφάνιση των φυσικών σπόρωνΉταν απλά θέμα χρόνου οι ελληνικές ντόπιες ποικιλίες σπόρων να βρεθούν στο στόχαστρο της επίθεσης, όπως αυτή εξαπολύεται με την ….μορφή του κλεισίματος της Τράπεζας Διατήρησης Γενετικού Υλικού.
Η αλήθεια είναι ότι γενικά η συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για τις φυσικές, ντόπιες ποικιλίες σπόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες με κάθε τρόπο επιχειρείται να εξαφανιστούν και να κυριαρχήσουν όχι απλά τα …υβρίδια αλλά οι γενετικά τροποποιημένοι σπόροι.

Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής

 
Στην Ελλάδα σπάνια καταφέρνουμε να αποδώσουμε την τουρκική πραγματικότητα όπως εξελίσσεται. Τις περισσότερες φορές, εγκλωβισμένοι στην «αιώνια» αντιπαλότητα, αντιμετωπίζουμε ό,τι συμβαίνει στη γείτονα χώρα είτε με καχυποψία, είτε με εθνική «αισιοδοξία». Έτσι στις εγχώριες αναλύσεις, πότε προβλέπεται η κατάρρευση της Τουρκίας και πότε η γιγάντωση και η καταβρόχθισή μας.

Η… αποκοινωνικοποίηση της ασφάλισης

Στήνεται σιγά – σιγά, πλην όμως μεθοδικά, το σκηνικό μιας σημαντικής δομικής αλλαγής του ασφαλιστικού, που επιγραμματικά οδηγεί σε ένα σύστημα με έναν φορέα συνταξιοδότησης, κύριας και πιθανώς επικουρικής ασφάλισης. Συμπληρωματικά και σχεδόν αναγκαστικά, αφού η «κοινωνική» σύνταξη θα είναι πολύ χαμηλή, θα λειτουργούν φορείς επαγγελματικής – συμπληρωματικής ασφάλισης, ενώ παραμένει πάντα, και η λύση της ιδιωτικής – ατομικής ασφαλιστικής κάλυψης.

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ?

 Ιστοριες Συνωμοσιας
Οι εργαζόμενοι που έκλεισαν οι δρόμοι και δεν μπορούσαν να πάνε με άνεση στη δουλειά τους?
Οι τουρίστες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση?
Οι Τούρκοι νοικοκυραίοι δεν αγανάκτησαν μ΄αυτούς τους κουκουλοφόρους (η δεν φόραγαν κουκούλες?)
Οι δημοσιογράφοι δεν έδειξαν τον αποτροπιασμό τους για μερικές εκατοντάδες "γνωστούς αγνώστους" που έκαψαν τη περιουσία του κοσμάκη του αθώου?
Η διεθνής κοινή γνώμη δεν σκέφτηκε πως οι Τούρκοι είναι λαμόγια και ασυνείδητοι για τη κρισιμότητα της κατάστασης της πατρίδας τους και προκαλούν τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις?
Αυτές οι κινητοποιήσεις δεν έγιναν από απολιτίκ ανόητους που κατέβηκαν άσκοπα στις πλατείες υποκινούμενοι ίσως από ανάλογους συριζαίους στις κάτω πλατείες ή ακροδεξιούς στις επάνω?
Δεν αποπροσανατόλισαν το ουσιαστικό εργατικό κίνημα της Τουρκίας?
Δεν ήταν ανόητοι, προβοκάτορες, πράκτορες, ή απλά ασυνείδητοι?

Προς νεοφιλελεύθερα κτήνη της συγκυβέρνησης των Γερμανοτσολιάδων (NΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): Μητέρα από το Ηράκλειο ψάχνει στα σκουπίδια με το μωρό της δίπλα

 
Οι εικόνες που καθημερινά βλέπουν και οι Ηρακλειώτες, έχουν οδηγήσει πολλούς στην οργή και την αγανάκτηση και θυμίζουν συνθήκες άλλης εποχής. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα είναι από... αναγνώστη, ο οποίος μας έστειλε μαζί με αυτή και το δικό του μήνυμα με τίτλο: "Η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ!". Η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ, την βιώνουμε καθημερινά, και σε πολλά επίπεδα.
 
 Η ‘ανάπτυξη’ των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, είναι ένα στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι, που περνάει ως μήνυμα κυρίως από τα Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης.

Τρομάζω καμιά φορά τη νύχτα

 
Νομίζω ώρες ώρες ότι η σπίθα δεν μπορεί να ‘ναι άλλοι παρά εμείς… Μόνο εμείς οι άστεγοι πιστεύουμε σε κάτι, αλλά τρομάζω καμιά φορά τις νύχτες όταν σκέφτομαι…
ότι ίσως είμαστε οι μόνοι που προσευχόμαστε σ’ αυτόν τον κόσμο που όλα αγοράζονται και πουλιούνται πια αναγκαστικά, για να μπορέσουν να υπάρξουν.

Εμείς οι άστεργοι είμαστε κατατρεγμένοι γιατί χαλάμε τη μόστρα, μας κυνηγά ο δήμαρχος, η αστυνομία, ο καταστηματάρχης, η κυριούλα και ο κουστουμάτος, γιατί υπάρχουν κι αυτοί, ναι, ακόμα και σήμερα, πλάι μας, περνάνε κάθε μέρα, μόνο που είναι το βλέμμα τους άλλο, όχι αυτό που ξέραμε εμείς κάποτε.