#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013

Fuck the troika!


Διεθνής Διαμαρτυρία


H πρωτοβουλία για την Πανευρωπαϊκή Διαμαρτυρία της 1ης Ιουνίου πάρθηκε στη συνάντηση των κινημάτων στην Λισαβόνα.
Η δράση στηρίζεται στην οργάνωση από τα κάτω και στην αυθόρμητη πρωτοβουλία όλων μας.
Οπότε οργανώνεται από όλους εμάς για όλους εμάς.
★ ΛΑΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
✔ Σάββατο 1/6 στις 18.00 στην Πλατεία Συντάγματος.
✔ Όλη η Ευρώπη μια αγκαλιά !
Δείτε το Βίντεο


Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια βίαιη επίθεση από το οικονομικό κεφάλαιο, εκπροσωπούμενο από την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και από τις διαδοχικές κυβερνήσεις που εφαρμόζουν πολιτικές εναρμονισμένες με το συμφέρον των οικονομικών αυτών οργανισμών, περιφρονώντας και καταστρέφοντας τον κοινωνικό ιστό.

Ολοι θα πηδηχτείτε!!

  Πολιτικο Κορακι

Πείσμων και δίκαιη η πατριωτική Συγκυβέρνηση
μάς οδηγεί περιχαρής στο SPA του Νεοφιλελευθερισμού
για την ολοκλήρωση της...Θεραπείας.
Χωρίς διακρίσεις ηλικίας, τριχοφυίας, μαστεκτομής...
απασχόλησης, βαλαντίου και κεραμιδιών...
μάς στοιχίζει εντός του συναιτεριστικού Οίκου Ομορφιάς
δανειστών, τοκογλύφων, Εφιαλτών και...δημαρ.

Σαν σήμερα Γλέζος και Σιάντας κατεβάζουν την σβάστικα απ' την Ακρόπολη - Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Λάκη Σάντα


Σαν σήμερα το 1941 δυο αγωνιστές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη, προκαλώντας πανικό στους κατακτητές και προκαλώντας ενθουσιασμό στον λαό μας.

Το βιντεάκι που παραθέτουμε είναι πολύ περιγραφικό για το γεγονός. Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να συστήσουμε στους αναγνώστες του μπλοκ μας, να διαβάσουν ένα αφιέρωμα που κάναμε πριν δυο χρόνια περίπου όταν έφυγε απ’ την ζωή, ο Λάκης Σιάντας. Εκτός απ’ την αντιστασιακή του δράση, βλέπουμε και την ανταμοιβή που εισέπραξε από το μετεμφυλιακό κράτος. Κι αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά φυλακές και εξορίες, όπως και οι υπόλοιποι αγωνιστές της Εθνικής μας αντίστασης.

Διαβάστε: Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Λάκη ΣάνταΤο τυρί και η φάκα


Tου Λευτέρη Ριζά
Μεγάλη ταραχή και περίσσιο παγκόσμιο ενδιαφέρον για το τι δεν έγινε στην Ελλάδα Για το τι γίνεται σε βάρος της χώρας και του λαού της όλοι καλά τα βρίσκουν. Κατανοούν βέβαια, λυπούνται, αλλά δεν γινότανε διαφορετικά. Αλλά, από εκεί και πέρα τους ενδιαφέρει  πρωτίστως το τι δεν κάνουμε, σε ποια πράγματα τους «παρακούμε». Που δεν συμμορφωνόμαστε ακριβώς με τα όσα μας παραγγέλνουν. Η «διαπαιδαγώγηση» μας έτσι ώστε να είμαστε υπάκουοι, πειθήνιοι, σε ό,τι αποφασίζουν για  εμάς – και όλους τους λαούς – ανήκει στις προτεραιότητες τους.

«Αθώοι» τραμπούκοιΗ ουσία που διαφεύγει τεχνηέντως είναι ότι σε σειρά επιθέσεων εις βάρος μεταναστών από χρυσαυγίτες - ενδεικτικά στα Πατήσια, την Κυψέλη και τα Πετράλωνα - ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε το κριτήριο της «επιβαρυντικής περίπτωσης», ενώ, αντίθετα, στους επιτιθέμενους, κόντρα σε κάθε λογική, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της αυτοάμυνας και πέσανε στα μαλακά.