#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013

Τίποτα πιο επικίνδυνο στον κόσμο της Αριστεράς από την προσπάθεια αφαίρεσης της μικροεξουσίας….


 Γράφει ο Δημήτρης Πατέλης                    Σεισαχθεια
Όλο και πιο αισθητές γίνονται στον απλό λαό και σε όσους έχουν ακόμα την ικανότητα να αφουγκράζονται την αγωνία του οι μονομέρειες, οι αγκυλώσεις και η ανεπάρκεια-αναντιστοιχία με την εποχή και τη συγκυρία ποικίλων μορφωμάτων της αριστεράς, κληροδοτημάτων και καταλοίπων άλλων εποχών. Μονομέρειες που απολυτοποιούνται μεταφυσικά, προσλαμβάνοντας τραγελαφικές διαστάσεις στα λόγια και τα έργα κάποιων επιγόνων του πάλαι ποτέ επαναστατικού κινήματος…

Εάν ήμουν κυβερνητικός

 
Θα ήμουν τρισευτυχισμένος.
Επιβεβαιωμένος πατριώτης. Αποτελεσματικός.
Θα είχα αποτρέψει τη καταστροφή της πατρίδας μου. 
Καμά δεκαριά φορές μέχρι σήμερα και άλλες τόσες στο μέλλον.

ΝΑΥΠΗΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΙΝΑΣ «Χρυσές δουλειές» με τους Ελληνες πλοιοκτήτες


Της Αγγελικής Καλλή
«Χρυσές δουλειές» έκαναν στην κυριολεξία τα ναυπηγεία της Κίνας στη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο. Εκτός από την υπογραφή δανείων άνω των 263,4 εκατ. δολαρίων μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών και των κινεζικών τραπεζών Εxim και China Development, με τα οποία διασφαλίζεται η συνέχεια εννέα ναυπηγικών συμβολαίων, εξασφάλισαν και 14 νέες παραγγελίες των οποίων η συνολική αξία δεν έχει ακόμα αποτιμηθεί καθώς οι ναυπηγικές τιμές βρίσκονται σε πτώση.

Στο Μεσαίωνα του 2013…


Μιχαλού
Σε μια απέραντη Μανωλάδα φαίνεται να μετατρέπεται η Ελλάδα μετά τη δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων που κατέγραψε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και  τα οποία και δείχνουν την μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε μπανανία.
Πιο συγκεκριμένα τα στοιχεία δείχνουν για το πρώτο τρίμηνο του 2013,  ότι η ανασφάλιστη εργασία απογειώθηκε στο 40% ενώ η πτώση των μισθών, είτε με ατομικές, είτε με επιχειρησιακές συμβάσεις ξεπέρασε το 20% σε σχέση με το 2012.

Η «χρυσή» όψη της δυστυχίας


Η Γερμανία καταμεσής της κρίσης μαζεύει μαζικά κίτρινο μέταλλο… Συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να επαναπατρίσει μέχρι το 2020 όλα τα αποθέματά της σε χρυσό που φυλάσσονται στη Γαλλία και μέρος από αυτά που φυλάσσονται στη Fed στη Νέα Υόρκη.
Το ζήτημα ανακινήθηκε τον Νοέμβριο του 2012, ύστερα από απόφαση ομοσπονδιακού γερμανικού δικαστηρίου, και η Bundesbank είχε διαψεύσει το ενδιαφέρον της. Αλλά στη συνέχεια διατύπωσε το αίτημα επαναπατρισμού με το αιτιολογικό ότι στοχεύει στην ενίσχυση της εγχώριας εμπιστοσύνης σε μία περίοδο κρίσης εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη και στην ικανότητα ταχύτερης ανταλλαγής χρυσού με ξένα νομίσματα…

Χρυσή Αυγή: Η κομπίνα συνεχίζεται


πιτσιρικος
Είναι διάχυτη η εντύπωση πως η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Έχουν γραφτεί χιλιάδες κείμενα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Αν η Χρυσή Αυγή ανέβαινε στις δημοσκοπήσεις, δεν θα σκίζονταν τόσοι συστημικοί αρθρογράφοι και δημοσιογράφοι για την άνοδό της. 
Τον Μάρτιο του 2011, ο Αλέξης Παπαχελάς είχε γράψει στην «Καθημερινή» ένα άρθρο με τον τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ».

Τρία χρόνια λιτότητα: «Μηδέν εις το πηλίκον» για το δημόσιο χρέος


Παρά τα τρία χρόνια σκληρής πολιτικής λιτότητας το δημόσιο χρέος μένει… ασυγκίνητο. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Δημοσίου Χρέους που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη από το ΥΠΟΙΚ, στα τέλη Μαρτίου 2013 πραγματοποίησε άλμα στα 309 δισ. ευρώ. Το Μάρτιο του 2012, αμέσως μετά το πρώτο κούρεμα (PSI) το δημόσιο χρέος άγγιζε τα 280,3 δισ. ευρώ, ενώ το Μάρτιο του 2010 λίγο πριν την προσφυγή στο Μνημόνιο τα 310,3 δις ευρώ. Το αποτέλεσμα λοιπόν είναι «μηδέν εις το πηλίκον».
Δηλαδή, μέσα σε 12 μήνες, Μάρτιος 2012 – Μάρτιος 2013, το χρέος της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 29 δισ. ευρώ, παρά τη δεύτερη αναδιάρθρωσή του (ανταλλαγή ομολόγων) που έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 και οδήγησε σε εξοικονόμηση της τάξεως των 20 δισ. ευρώ.

Ασκήστε τώρα δίωξη στον Βενιζέλο


Του Κώστα Βαξεβάνη             Το κουτί της Πανδώρας
Υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να κάνει το αυτονόητο; Ναι ξέρω, η φράση αυτή έχει γραφτεί και ειπωθεί χιλιάδες φορές, αλλά δεν ξέρω τι άλλο να γράψω πια. Στην Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, έφτασαν επισήμως τα έγγραφα από τις Γαλλικές αρχές, τα οποία περιγράφουν με ποιο τρόπο έφτασε η λίστα στην Ελλάδα. Πρόκειται για την πλήρη επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του HOT DOC, το οποίο είχε γράψει πως η Λίστα έφτασε επισήμως από Γαλλία, συνοδευόμενη από τα επίσημα έγγραφα παραλαβής-παράδοσης, για φορολογική χρήση. Όλα αυτά τα οποία είχαν προκύψει δημοσιογραφικά από πληροφορίες από το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών και την Ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι, τώρα εγγράφως έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή.