#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Απελαύνουν τους μαχαιρωμένους αγρεργάτες για να σώσουν τα αφεντικά της φράουλας και τους μπράβους τους


Ο Μοντζορούλ Ισλάμ και ο Τζαχαγκίρ Χουσείν μαχαιρώθηκαν στην Ν.Μανωλάδα στις  9 Μάη μετά από ενέδρα που έστησαν μπράβοι των αφεντικών έξω από τη παράγκα τους με επικεφαλή τον επιστάτη τους. Ήταν μια εκδικητική ενέργεια διότι 17 αγρεργάτες διαμαρτυρήθηκαν μετά από 45 μέρες απλήρωτοι δουλειά στις φράουλες. Το αφεντικό τους μετέφερε τις φράουλες στα συσκευαστήρια της εταιρίας «Βαγγελάτος ΑΕ» καθώς τα χωράφια του είχαν παραχωρηθεί από το πρωτοπαλίκαρο της εταιρίας που πυροβόλησε στις 17 Απρίλη τους τριάντα τρεις απλήρωτους αγρεργάτες από το Μπαγκλαντές. Οι μαχαιροβγάλτες είχαν άμεση σχέση με τους μπράβους που πυροβόλησαν.

Ή ΘΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ Ή ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ

Οι δικαστές; Εξωτικό φρούτο στην υπηρεσία των γερμανοτσολιάδων! Η Ράντκα Νικόλοβα, 38 χρονών, ήταν εργάτρια στην κουζίνα σε κατάστημα της pizza fan στην πάτρα. Βρέθηκε νεκρή εν ώρα εργασίας, κλειδωμένη μέσα στο κατάστημα...

 
Η Ράντκα Νικόλοβα, 38 χρονών, ήταν εργάτρια στην κουζίνα σε κατάστημα της pizza fan στην πάτρα. Βρέθηκε νεκρή εν ώρα εργασίας, κλειδωμένη μέσα στο κατάστημα, ημέρα Δευτέρα 14 Γενάρη. Οι πρώτες εκτιμήσεις έλεγαν πως η κοπέλα πέθανε από καρδιά. Το θέμα κουκουλώθηκε.

Τρεις κυβερνήσεις, τρεις «ιστορίες επιτυχίας»

kyberniseis1369070970
Toυ Σταύρου Χριστακόπουλου  
Ποιος δεν έχει βομβαρδιστεί αυτές τις μέρες από το success story (ιστορία επιτυχίας) που συνοδεύει κάθε αναφορά των ΜΜΕ και της κυβέρνησης στον… εαυτό της; Κι όμως, η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είναι η μόνη που έχει να επιδείξει ένα success story. Και οι προηγούμενες δύο πρέπει να αισθάνονται υπερήφανες.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου – όπως και η σημερινή – κάθε έξι μήνες έβγαζε (προφορικά, εννοείται) τη χώρα στις αγορές και… φρενάριζε την ύφεση και την καταστροφή. Η ύφεση έχει φτάσει σωρευτικά το 25% και πάει για το 30%, αλλά κανείς από όλους αυτούς που έλεγαν και έγραφαν αυτές τις γελοιότητες δεν θέλει να τις θυμόμαστε.

Κουίζ: Τί γνωρίζετε για τη Γάζατου Stephen R. Shalom
Το τέλος της ισραηλινής επίθεσης (Επιχείρηση «Πυλώνας της Άμυνας»), το Νοέμβριο του 2012, στη Γάζα, κηρύχθηκε με μία αμφίβολη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός. Κάντε το παρακάτω κουίζ για να δείτε πόσα γνωρίζετε για την κατάσταση.
[Οι απαντήσεις δίνονται παρακάτω]
  1. Πώς κατέληξε ο λαός της Γάζας εκεί που βρίσκεται σήμερα;
α.  Η πλειοψηφία των κατοίκων της Γάζας είναι απόγονοι προσφύγων, οι οποίοι το 1948-1949 αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν ή εκδιώχτηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις από περιοχή που θεωρούνταν  μέρος του Αραβικού Κράτους της Παλαιστίνης αλλά καταλήφθηκε από το Ισραήλ, και δεν τους επιτράπηκε ποτέ να επιστρέψουν.

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ

Του ΕΥΤΥΧΗ ΜΠΙΤΣΑΚΗ*
Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί τμήμα κεφαλαίου από το υπό έκδοση βιβλίο του Ευτύχη Μπιτσάκη με τίτλο 
«Ανθρώπινη φύση. Για τον κομμουνισμό του πεπερασμένου», το οποίο θα κυκλοφορήσει τέλη Μαΐου από τις εκδόσεις Τόπος.

Σοσιαλισμός: Ο καθένας κατά τις ικανότητές του. Στον καθένα ανάλογα με την προσφορά του. Εδώ, κατά τον Μαρξ, ισχύει το αστικό δίκαιοΚομμουνισμός: Από τον καθένα ανάλογα με τις ικανότητές του. Στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Όταν «με την ολόπλευρη ανάπτυξη των ατόμων θα έχουν αναπτυχθεί και οι παραγωγικές δυνάμεις και θα αναβλύζουν πιο άφθονα οι πηγές του κοινωνικού πλούτου» (Μαρξ). Τότε η ανθρωπότητα θα έχει περάσει «από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας».

Η Κύπρος και πάλι στο επίκεντρο [μέρος τέταρτο]

 

μέρος πρώτο

 εδώ

μέρος δεύτερο

εδώ

μέρος Τρίτο

εδώ

Τα τελευταία χρόνια  της τουρκοκρατίας
Μέχρι την σφαγή του αρχιεπισκόπου και των άλλων ιερέων και των προκρίτων, το ελληνικό λαϊκό στοιχείο δεν είχε γνώμη στη διοίκηση των κοινοτικών υποθέσεων. Όπως έχουμε δει εκπρόσωπος των Ελλήνων ήταν ο αρχιεπίσκοπος [Εθνάρχης] και οι επίσκοποι. Ο αρχιεπίσκοπος  είχε το αποκλειστικό δικαίωμα να κανονίζει όχι μόνο τα οικονομικά της εκκλησίας αλλά και αυτά της ελληνικής κοινότητας: να επιβάλλει φόρους, να διευθύνει τα σχολεία, να επιβλέπει τη λειτουργία των δημόσιων ιδρυμάτων.

Το προξενειό

 
Μας βαρέθηκε...Μας σιχάθηκε...
Χρόνια τώρα χρησιμοποιείται ως άλλοθι αντιλαϊκών πολιτικών.
Μέσο επιβολής αντιδραστικών απόψεων.
Διάδρομος απογείωσης φιλόδοξων πατριωτών.
Προνομιακός χώρος για λαμόγια,ημέτερους,αρπακτικά.
Ξέφραγο αμπέλι για εργολάβους,προμηθευτές και "εταίρους".
Για την Πατρίδα ο λόγος.

Το Φάντασμα της Ελευθερίας

 

Tης Λαμπρινής X. Θωμά          Σεισαχθεια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μας «σώσει» για δεύτερη φορά μετά το Μνημόνιο. Αφού πρώτα μας δίδαξε λιτότητα και «δημοσιονομική πειθαρχία», αυτή τη φορά, επανέρχεται, διδασκοντάς μας δημοκρατία και αντι-φασισμό, μέσω του «αντιρατσιστικού» νόμου.
Ο οποίος νόμος, μπορεί να αφήνεται κουτοπόνηρα να πέρασει σα μεγάλη δημοκρατική έμπνευση της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά δεν αποτελεί παρά προσαρμογή της Ελλάδας σε ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα, η οποία είναι και πολύ παλιά ιστορία. Προσπαθεί επίσης να καλύψει, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία, και το λοιπό ετοιματζίδικο δίκαιο που οσονούπω μας επιβάλλεται από τας Ευρώπας.

Με δουλέμπορο το κράτος, Εργάτες - δούλοι για τους καπιταλιστές

Τα λεγόμενα προγράμματα κατάρτισης αποτελούν εδώ και χρόνια μια μέθοδο τεχνητής μείωσης της ανεργίας και ταυτόχρονα μια μέθοδο μεταφοράς κοινωνικών πόρων από την επιδότηση των ανέργων στα ταμεία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Πολλές φορές στο (προ μνημονίου) παρελθόν έχουμε αναφερθεί σε τέτοια προγράμματα, με τα οποία οι καπιταλιστές «ξεπουπούλιασαν» τον ΟΑΕΔ. Αυτό που συμβαίνει, όμως, τώρα δεν έχει προηγούμενο. Εκμεταλλευόμενοι την έκρηξη της ανεργίας, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων, που το επίσημο ποσοστό έχει ξεπεράσει το 60%, κυβέρνηση και καπιταλιστές στήνουν ένα δουλεμπόριο νέων εργαζόμενων, καταργώντας ακόμα και τους τυπικούς ελέγχους που ίσχυαν παλιότερα, έτσι που αυτοί οι νέοι να μεταβληθούν σε πραγματικούς σύγχρονους δούλους στα καπιταλιστικά κάτεργα.

“Eμφύλιος” Αντίπαλος μας; ο Μαλάκας

Αλήθεια σου λέω… Μην με κοιτάς με δυσπιστία… Όπου κι αν κοιτάξεις θα τον δεις… Εκεί που περιμένεις το φανάρι που ανάβει για 7 δευτερόλεπτα κάθε μισή ώρα, θα έρθει να χωθεί σφήνα κι εσύ θα το χάσεις πάλι. Αν περιμένεις σε μια σειρά τράπεζας θα χωθεί σιγά σιγά δίπλα σου προσπερνώντας όλα τα χνώτα που ένιωθες στην πλάτη σου. Αν πας στην εφορία για την δήλωσή θα τον δεις να δηλώνει εισόδημα μιας μακαρονάδας κι ενός φραπέ για όλον τον χρόνο -και μετά θα ξεπαρκάρει την Mercedes του έξω από την είσοδο. Θα τον βρεις να παρκάρει στο πεζοδρόμιο ή μπροστά στη διάβαση για τα ΑΜΕΑ. Θα τον δεις να γκαζώνει στο κόκκινο.

Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες


Κακός χαμός γίνεται με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, γιατί η ανάπτυξη έφερε και ρατσισμό. Πιο καλά ήμασταν παλιά που δεν είχαμε τόση ανάπτυξη αλλά ήμασταν όλοι αντιρατσιστές και περπατούσαμε αγκαλιασμένοι Έλληνες και ξένοι στους δρόμους, τραγουδώντας Μπόμπ Μάρλεϊ.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν το θέλει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο γιατί δεν μπορείς από τη μία να κατηγορείς με ουρλιαχτά το αστείο του Ζίζεκ για τα γκουλάγκ και από την άλλη να έχεις στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Υπάρχει κίνδυνος να σε συλλάβουν κι εσένα Αντώνη.

savegreekwater: Φεύγει η Veolia από το Βερολίνο: Το νερό πίσω στον Δήμο

Η τοπική κυβέρνηση του Βερολίνου και η Veolia
ανακοίνωσαν την Τρίτη που μας πέρασε
την αποχώρηση της εταιρίας από την Εταιρία Ύδρευσης του Βερολίνου.
 
 
Αν και οι Γερμανοί ακτιβιστές είναι χαρούμενοι που η υπηρεσία περνάει 100% (ύστερα από την αποχώρηση της RWE που προηγήθηκε) πάλι στα χέρια του Δήμου, επώδυνο πρόκειται να είναι το κόστος που συνόδεψε το σπάσιμο του συμβολαίου που έληγε το 2028, που στην περίπτωση της RWE ήταν 650 εκατομμύρια. Ένα μάθημα από τους Βερολινέζους και για μας στην Ελλάδα. Κι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η ιδιωτικοποίηση πρέπει να αποφευχθεί τώρα, ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσουμε εμείς οι πολίτες πολλαπλάσια την τιμή των υπηρεσιών ύδρευσης ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ όταν, βιώνοντας τις αρνητικές συνέπειες θελήσουμε να τις πάρουμε πίσω.

Γιατί είμαι Ανθέλληνας

Παναγιώτης Χατζηστεφάνου
Εχοντας υποστεί πειρατεία από κάθε είδους υστερόβουλους δημαγωγούς και επικίνδυνους ηλίθιους, η έννοια του Έλληνα, όλο και περισσότερο, αποτελεί χαρακτηρισμό που σημαίνει εξοικείωση και συνέργεια με την αθλιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα. Την αρνούμαι, και δηλώνω Ανθέλληνας…
1. Επειδή η Ελλάδα έχει ταυτίσει την μοίρα της, φανατικά, με ό,τι σκοτεινότερο έχει να προσφέρει ο 21ος αιώνας. Εδώ βρίσκεται το πειραματικό εργαστήριο όπου δοκιμάζεται το υβριδιακό ολοκληρωτικό καθεστώς που μπορεί να συνοψίσει κανείς ως Αναρχοκαπιταλισμός. Πρόκειται για ιδιόμορφη πολιτική εκτροπή, που διασκευάζει τον Ναζισμό υποκαθιστώντας την ελεύθερη αγορά ως υπέρτατο ιδανικό στην θέση της φυλετικής υπεροχής

Η...κηδεία σου!!

 
Αγόρασε το σταράκι σου, βράστο, ρίξε λίγη ζαχαρίτσα, 
 στόλισε το και είσαι έτοιμος!!  
Για κηδεία!!

Τα της τελετής ανέλαβε η "πατριωτική" κυβέρνηση.
Κηδειόχαρτα, "προσκλήσεις", στεφάνια, επικήδειους.
ΕΣΥ, το μόνο που οφείλεις να κάνεις είναι να παραδώσεις
το κορμάκι σου να το πλύνει, να το ξυρίσει (αν χρειάζεται), 
να το ντύσει, να το στολίσει, να το βάψει και να σε
ξαποστείλει στο τάφο!! 
Με δόξα και τιμή!!

Μονόδρομος η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή για τη γερμανική αριστερά

 Εάν εφαρμοστούν μνημονιακά προγράμματα σε Γαλλία, Ιταλία η Ευρώπη θα καταστραφεί οικονομικά - Αποτυχημένη η «συνταγή» αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους
Ως μονόδρομο χαρακτηρίζει την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή έρευνα που διενήργησε το πολιτικό ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ - πρόσκειται στο γερμανικό αριστερό κόμμα Die Linke -, στην οποία επισημαίνεται πως για να επιζήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να επιτραπεί η έξοδος κρατών-μελών από την Ευρωζώνη.

Που πήγαν τα 200 δισ. ευρώ που έχουμε πάρει από την Τρόικα

Του Μάριου Χριστοδούλου          /       ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Δάνεια 201 δις ευρώ έχουμε πάρει από την Τρόικα ( 176 δις από την Ε.Ε. και 24,9 από το ΔΝΤ) – Που πήγαν και τι πληρώσαμε με αυτά τα ποσά – Οι 45 δράσεις που έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε για να πάρουμε τις υπόλοιπες δόσεις 9,2 δις
 
Δάνεια ύψους 201 δισ. ευρώ έχει πάρει μέχρι η χώρα μας από την τρόικα με πολύ όμως σκληρά ανταλλάγματα για την οικονομία και τους πολίτες της. Από αυτά τα 176 δισ. ευρώ κατέβαλε η ευρωζώνη και τα 24,9 δισ. ευρώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αποχαιρέτα τον το ΣΥΡΙΖΑ που χάνεις

Το τέλος της αντίθεσης κεφαλαίου – εργασίας
εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον του ΣΕΒ
Tου Γιώργου Λαουτάρη                   αριστερη αντεπιθεση
Σε τρία επίπεδα η πολιτική δραστηριότητα αυτής της εβδομάδας αποκάλυψε το οριστικό διαζύγιο του νέου ΣΥΡΙΖΑ από τη ριζοσπαστική κληρονομιά του ξεκινήματός του, την κινηματική και ενωτική φυσιογνωμία που σημάδεψε τη γέννησή του.

Σε προγραμματικό επίπεδο, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ έκανε ανεπίτρεπτα ανοίγματα στην επιχειρηματικότητα. Σε επίπεδο κοινωνικών συμμαχιών, η στάση του κόμματος στην απεργία των καθηγητών ταυτίστηκε με τις πιο συντηρητικές φωνές που ζητούσαν πρόωρη υπαναχώρηση. Και τέλος, σε οργανωτικό επίπεδο, χτίζεται ένα αρχηγικό κόμμα, περιφρουρημένο απέναντι στη διαφωνία και κυρίως, την αριστερή αναζήτηση.