#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Ο γιός του νοικοκυραίου


Ο γιός του νοικοκυραίου μεγάλωσε στο χωριό. Ο πατέρας του, ο κυρ-νοικοκυραίος, ήταν αγρότης και πάσχιζε να μεγαλώσει τα παιδιά του δουλεύοντας σκληρά στα χωράφια, κάνοντας “το σκατό του παξιμάδι”. Το όνειρό του ήταν να μην κάνουν την ίδια μίζερη ζωή τα παιδιά του, να σπουδάσουν, να ξεφύγουν απ’ το χωριό και απ το μεροδούλι μεροφάι, να γίνουν “επιστήμονες” να τα καμαρώνει.
Ο γιος, του βγήκε λίγο “μπούλης”, τον παραχάιδεψε και η μάνα νοικοκυραίου. Μικρός, τα έκανε πάνω του μέχρι τα 8 του και στο σχολείο τα άλλα παιδιά τον κοροιδεύανε για αυτό. Xέστη τον φωνάζανε και κατρουλή τον κατεβάζανε και συχνά τον βαράγανε υποτιμητικά στο σβέρκο και του πετάγανε στραγάλια με το φυσοκάλαμο.
Παιδί “ξουράφι” δεν ήτανε με καμία δύναμη, μάλλον “αργός” ήτανε. Δεν τα ‘παίρνε τα γράμματα, όπως έλεγε ο δάσκαλος στον κυρ-νοικοκυραίο. “Καλύτερα να μείνει εδώ να δουλέψει τη γη σας, να προκόψει”, του είχε πει στην 6η δημοτικού, “δεν τα παίρνει με τίποτα, ούτε τέχνη δε νομίζω πως μπορεί να μάθει”.

Aυτός ο συνδικαλισμός έχει τελειώσει!

 Των Δημήτρη Μητρόπουλου 
και Στάθη Κατσούλα *
1. Η χθεσινή εξέλιξη συνιστά σαφή ήττα της ΟΛΜΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά. Ήταν η χειρότερη δυνατή εξέλιξη και αποτελεί καθαρό πραξικόπημα η μεθόδευση της λήξης της απεργίας. Από τις πρώτες κιόλας ώρες της συνέλευσης των προέδρων ΕΛΜΕ φάνηκε ότι δεν υπήρχε πρόταση για σπάσιμο της επιστράτευσης. Δεν υπήρξε ένα μπλοκ δυνάμεων μέσα στην συνέλευση προέδρων, ή μέσα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ το οποίο να προσπαθήσει έστω να ανιχνεύσει με ειλικρινή τρόπο το σπάσιμο της επιστράτευσης. Η βασική κατεύθυνση ήταν η αναζήτηση μιας ηρωικής εξόδου από το αδιέξοδο στο οποίο είχε υποβληθεί. Υπήρξαν χειρισμοί (κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών) και τακτικισμοί σχετικά με το «πώς θα παρουσιάσουμε στον κόσμο το σπάσιμο της απεργίας».

Ξεπουλάνε και το δίκτυο της ΔΕΗ oι γερμανοτσολιάδες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡAποκλειστικη φωτο εξω απο το Τιτανια, χωρο συνεδριασης των καθηγητων

     Επιστρατευμενοι συνδικαλιστες του ΣΥΡΙΖΑ παραδιδουν τα οπλα.

                                                                     The game is over
 αναρχογατουλης

Ritschl: Αν η Ελλάδα επιτεθεί μας τα παίρνει όλα!


 
Για το ελληνικό χρέος μίλησε Γερμανός καθηγητής Ιστορίας-Οικονομίας στο Spiegel σε σκληρή γλώσσα για τη Γερμανία. Ο Γερμανός καθηγητής της Ιστορίας της Οικονομίας Albrecht Ritschl (LSE) τα λέει έξω από τα δόντια για το ελληνικό χρεος στο έξαλλα ανθελληνικό Spiegel, ο δημοσιογράφος του οποίου δεν πιστεύει στα αυτιά του.

Spiegel: Κύριε Ritschl, η Γερμανική κυβέρνηση ενεργεί με ακαμψία στο θέμα της Ελλάδας, στη λογική «λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε ό,τι σας λέμε». Κρίνετε δίκαιη αυτή τη συμπεριφορά;

Τρομοκρατημένος..Μικροαστούλης είμαι.
Και...Τρομοκρατημένος.
Μ΄αυτά που βλέπω και ακούω. Με όσα συμβαίνουν.
Μ΄αυτά που έρχονται.
Από την συμπεριφορά των τρωκτικών της Εξουσίας
Την απληστία τους.
Από την μανία και το πάθος των καρεκλοκένταυρων.
Από την Συνωμοσία των Πυρήνων της...Ψευτιάς.
Την αχαλίνωτη κυβερνητική προπαγάνδα.
Την μισθωμένη υστερία ορισμένων ΜΜΕ.

ΗΤΤΑ: Τελικά, δεν θα γίνει απεργία των καθηγητών!

 
Αναλυτικά για το σκηνικό που στήθηκε από τους καθεστωτικούς συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ):
Τις πρώτες πρωινές ώρες οι Πρόεδροι των ΕΛΜΕ αποφάσισαν τελικά ότι δεν θα γίνουν απεργίες μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων.Μετά από τη μαραθώνια χθεσινή συνεδρίαση, τα μέλη παρατάξεων του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ που έχουν την πλειοψηφία (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, Συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν να ζητήσουν να μην γίνει η απεργία.
Διαφώνησαν οι Παρεμβάσεις -Συσπειρώσεις.
 

Η έρημος που ονόμασαν ειρήνη (τελικά πέτυχε το μνημόνιο;)

Του Κώστα Λαπαβίτσα

Περάσαμε τα δύσκολα διακηρύσσει η κυβέρνηση Σαμαρά, μας έδωσαν τα εύσημα από το ΔΝΤ και την Κομισιόν και η Ελλάδα είναι έτοιμη για ανάκαμψη. Πλήθος οι γραφίδες στον Τύπο και οι φωνές στην τηλεόραση που επαναλαμβάνουν το μήνυμα προς ενημέρωση των ιθαγενών. Δικαιώθηκαν όσοι στήριξαν τη μνημονιακή πολιτική, αποδείχθηκε ότι είχαν ψυχραιμία και σοβαρότητα, ενώ η κριτική εξ αριστερών ήταν επιπόλαιη και λανθασμένη. Η Ελλάδα έδειξε υπομονή και εγκράτεια και τώρα θα ανταμειφθεί.
Γιατί αυτή η επιθετική αισιοδοξία;