#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

«ΑΘΩΕΣ» ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΖΟΦΕΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

η Βορ. Ελλάδα που θα επισκεφτεί η “ταξιδιωτική ομάδα”
σε μια εντελώς ‘τυχαία’ διοικητική της διαίρεση σε αλλήστου μνήμης εποχές
ή αλλιώς
ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ
 
του Δημήτρη Κουτσομητόπουλου              Μόναχο 14.05.2013
Την στιγμή που εμείς, εδώ στα ξένα,  σχεδόν καθολικά σιωπούμε και μετά βίας αναφερόμαστε – διαμαρτυρόμαστε για τα όσα κατά περιόδους μας καταμαρτυρούν  τα γερμανικά ΜΜΕ, και εφαρμόζουν στην χώρα μας η γερμανική κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία
την στιγμή που ιδιαίτερα εμείς εδώ στην Γερμανία, “συλλογικά ξεχνάμε” τις αιτίες που μας οδήγησαν στην “οδύσσεια” της μετανάστευσης , και δεν λέμε κουβέντα όχι μόνο γι αυτά που συμβαίνουν τώρα, αλλά και τα όσα  επέφερε η γερμανική κατοχή – θηριωδία στην πατρίδα μας, όπως οι καταστροφές, εγκλήματα,  ολοκαυτώματα κλοπές και οφειλές που δεν έχουν ξεπληρώσει και που  είναι διεθνώς καταγεγραμμένα.

"Μάχαιρα έδωσες και μάχαιρα θα λάβεις", όπως έχει γραφτεί ότι είπε κάποτε κάποιος αναρχοάπλυτος.

  Αδεσποτος
Αυτή η φωτογραφία αφιερώνεται σε όλους τους οπαδούς και ψηφοφόρους της ναζιστικής συμμορίας, σε κάθε υποστηρικτή ρατσιστικών ιδεολογημάτων, σε όλους όσους κλείνουν το μάτι ή ανέχονται τη φασιστική βία με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε λόγο, σε όσους θεωρούν ότι το μέτωπο απέναντι στο ναζισμό είναι δευτερεύουσας σημασίας από κάθε άλλο οικονομικό αίτημα.
Επίσης αφιερώνεται στους ηθικούς αυτουργούς των δολοφονικών ρατσιστικών επιθέσεων, στους Δενδιοσαμαράδες εμπνευστές της απο-ανθρωποποίησης των μεταναστών και κάθε αδύναμου συνανθρώπου μας.

Τέλος, αφιερώνεται στους ελληνορθόδοξους νοικοκυραίους που δεν βλέπουν ότι στη θέση του 14χρονου της φωτογραφίας θα βρίσκεται αύριο, βεβαιωμένα, το δικό τους παιδί.

"Μάχαιρα έδωσες και μάχαιρα θα λάβεις", όπως έχει γραφτεί ότι είπε κάποτε κάποιος αναρχοάπλυτος.

ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΜΙΜΑ


Πρόσκληση
Την Κυριακή 19/5 στις 18.30 στον πολυχώρο Άγκυρα (Σόλωνος 124), η Τράπεζα Χρόνου Αθήνας-Πλατείας Συντάγματος σας προσκαλεί στην ομιλία του Παναγιώτη Θεοδωρίδη (Οικονομολογος) με τίτλο: ''Πως ΔΕΝ πληρώνουμε τράπεζες και δημόσιο , ΝΟΜΙΜΑ".
Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις απο τους Πολίτες που θα παραβρεθούν στον χώρο .
Σας Περιμένουμε!!
Συνέλευση Τράπεζας Χρόνου Αθήνας-Πλατείας Συντάγματος

AΛΗΤΕΣ...ΛΕΡΕΣ...ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ!!

“ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ” ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

 ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΖΗΤΙΑΝΟΣ;

  Σεισαχθεια
      Τρίτη 16 Απριλίου, Δήμος Ελευσίνας, Κέντρο Διαλογής και Ανακύκλωσης Υλικών, ένα όχημα τσουλάει και πατά τα πόδια ενός εργάτη ο οποίος δεν ξέρει καλά καλά ποιος είναι το αφεντικό του και παθαίνει πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι ενώ φέρει κακώσεις στο δεξί. Πατέρας 5 ανήλικων παιδιών, μακροχρόνια άνεργος ο ίδιος και η γυναίκα του μπήκε στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς» Εργασίας της Περιφέρειας Αττικής μέσω της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Αντίρροπον, με τη ελπίδα να ταΐσει τα παιδιά του.
Το ατύχημα συνέβη ενώ ήταν απλήρωτος μετά από 2 μήνες δουλειάς με τις χειρότερες συνθήκες, χωρίς συντάξιμα ένσημα, χωρίς πληρωμένες άδειες και με μηδαμινά μέτρα προστασίας, μέσα στα σκουπίδια.

Οι Πουλημένοι της ΠΑΣΚΕ!!


(Αποσπάσματα από ανακοίνωση της ΠΑΣΚΕ,
λίγο πριν την 23/1/2011):

1) Η κατ΄εφαρμογή του Μνημονίου ασκούμενη οικονομική και
 κοινωνική πολιτική    δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές, τις ιδέες και 
τις αξίες του Πα.σο.κ.
2) (η κυβέρνηση)...επέβαλε μέτρα κοινωνικά άδικα που έσπασαν
 κυριολεκτικά τους πιο αδύναμους κρίκους της κοινωνικής αλυσίδας 
της μισθωτής εργασίας, ενώ ακόμη και τώρα οι έχοντες και 
κατέχοντες  εξακολουθούν "να πίνουν στην υγειά
   των κορόϊδων".

ΝΥΤ: Πώς σκοτώνει η λιτότηταΤων David Stuckler και Sanjay Basu
Άρθρο δημοσιευμένο στους NYT
Στις αρχές του μήνα ένα περιστατικό τριπλής αυτοκτονίας καταγράφτηκε στην παραθαλάσια πόλη Civitanova Marche στην Ιταλία. Ένα παντρεμένο ζευγάρι, η Anna Maria Sopranzi, 68 ετών και ο Romeo Dionisi, 62, πάσχιζαν να ζήσουν με μια σύνταξη περίπου 500 ευρώ και είχαν μείνει πίσω στην πληρωμή του ενοικίου.

Η ιταλική κυβέρνηση στα πλαίσια των μέτρων λιτότητας αύξησε το όριο συνταξιοδότησης και εξαιτίας αυτού ο κύριος Dionisi, πρώην εργάτης οικοδομής έγινε ένα από τους ιταλούς escodati (αποκλεισμένους) – μεγάλους εργάτες που εξωθήθηκαν στην φτώχεια χωρίς κανένα δίχτυ ασφαλείας.

Συρία, Κύπρος και Ευρώ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Το ΝΑΤΟ ολοκληρώνει την τεχνική προετοιμασία στρατιωτικήςεπέμβασης στη Συρία, ενώ, αν πιστέψουμε την ισραηλινή ιστοσελίδα Debka, που φημολογείται ότι συνδέεται με μυστικές υπηρεσίες, ο Πούτιν προειδοποίησε με έντονο τρόπο ΗΠΑ και Ισραήλ εναντίον τέτοιας προοπτικής, διατάσσοντας επιτάχυνση παραδόσεων ρωσικών όπλων στη Δαμασκό. Οι Αμερικανοί πιέζουν ταυτόχρονα τον Ερντογάν να δεχθεί στάθμευση ισραηλινών αεροσκαφών στη χώρα του. Η συριακή πολιτική της Τουρκίας δημιουργεί όμως έντονα πολιτικά προβλήματα στους Ισλαμιστές, ιδίως μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό.

Σκλάβοι είμαστε;


Του Ishkandar Raskolnick  
 
Με νέα, κάθε μέρα και πιο εκβιαστικά διλήμματα, περισσότερες πιέσεις και τρομο-υστερίες, πανικόβλητες οι δυνάμεις του παρασιτισμού και της κατάχρησης πορεύονται.
Υποθέτουν ότι οι ωμοί εκβιασμοί και οι απειλές προσωποκράτησης εκόντων και ακόντων για χρέη μεγαλύτερα από 5.000 ευρώ βεβαιωμένων, αλλά αντισυνταγματικά επιβεβλημένων φόρων, θα φέρουν αποτέλεσμα σε πένητες συνταξιούχους κι άνεργους. Θύματα με την κυριολεκτική έννοια του όρου, συμπολίτες που έτυχε να κληρονομήσουν ένα «κεραμίδι» πάνω από το κεφάλι τους.

Οι Εθελόδουλοι
Η κοινή γνώμη, μια κοινή, μια πόρνη

Ω! Ο έντιμος πολίτης…τί επιτυχημένος που είναι και πόσα υλικά αγαθά συσσωρεύει! Έχει οικογένεια κι ακολουθεί μια συμπαγή ρουτίνα. Νάτος που βαδίζει στο δρόμο, μπαίνει στο μετρό, στο λεωφορείο ή στο αυτοκίνητό του. Ειδικός στο να καταναλώνει ελαφρές κι εύπεπτες ειδήσεις, είναι ο πρώτος που θ’ ασχοληθεί με υποθέσεις που ουδόλως τον ωφελούν: προβλήματα πλούσιων προσωπικοτήτων του «star system» ή φτωχοδιάβολων που μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε ημίθεους επειδή βγήκαν σε κάποιο TV show, ευτελή περιοδικά, σπορ…κι είναι ο πρώτος που θα υπερασπιστεί την πατρίδα από ποιος ξέρει τι «εισβολές» και ιδεολογίες που θα μπορούσαν να (του) τη διαφθείρουν.

Εικόνες ΣΟΚ. "Μάχες" για λίγα λαχανικά (Βίντεο)

 
Σοκαρίστηκες εικόνες στο κέντρο της Αθήνας. Μόνο στην κατοχή της χώρας μας από τις δυνάμεις του άξονα θα μπορούσες να αντικρίσεις τόση απόγνωση και απελπισία. Συνταξιούχοι, άνεργοι, άποροι, έδωσαν πραγματική μάχη για να προμηθευτούν δωρεάν λίγα λαχανικά.
Η εικόνα στο βίντεο που παραθέτουμε είναι τόσο «δυνατή» που περιττεύει κάθε παραπέρα σχολιασμός.

Οι παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών προχώρησαν σε δωρεάν διανομή τροφίμων και λαχανικών, διαμαρτυρόμενοι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «που θέλει να κλείσει τις λαϊκές αγορές και να στείλει τον κόσμο στα σούπερ μάρκετ και στα ολιγοπώλια», όπως ακούμε να λέει ένας πωλητής λαϊκής αγοράς.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ


του Ηλία Παπαδόπουλου, Οικονομολόγου MSc, μέλους της Σ.Ε. του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Χρήμα και Χρηματοοικονομικά προϊόντα
Το χρήμα αποτελεί το κοινώς αποδεκτό μέσο συναλλαγών και ανταλλαγής σε μία κοινωνία. Αποτελεί μέτρο υπολογισμού αξίας, μέσο πληρωμών και μέσο διακράτησης πλούτου. Το εκάστοτε μέσο συναλλαγών που χρησιμοποιείται μας προσφέρει σημαντικές πληροφορίες σε σχέση με τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα, τον καταμερισμό της κοινωνικής εργασίας και το γενικότερο επίπεδο οικονομικής οργάνωσης των κοινωνιών. Ένας από τους δημοφιλέστερους τύπους χρήματος διαχρονικά ήταν τα πολύτιμα μέταλλα, καθώς και κάποια φυσικά αγαθά και προϊόντα όπως π.χ. τα όστρακα, τα ζώα κ.α..
Κοινό χαρακτηριστικό των τύπων χρήματος που προαναφέραμε είναι ότι εμπεριείχαν εμπορευματική αξία ίση ή σχεδόν ίση με την συναλλακτική τους αξία. Ο τύπος του χρήματος που έχει αυτή την ιδιότητα ονομάζεται περιεκτικό χρήμα.