#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Ψοφίμι η Ελλάς


  Πολιτικο Κορακι

Ονομάζεται "επενδυτικό ενδιαφέρον".
Λέγεται και "προώθηση" συμφερόντων.
Εγώ το αποκαλώ...Ψοφίμι!! 

Αποχαιρετιστήριο «δωράκι» 50 εκατ. ευρώ στους Γερμανούς


 
 Την ώρα που ο «μάγος» της Ανάπτυξης πανηγύριζε για το διασυρμό της χώρας, κάποιοι φρόντισαν να απαλλάξουν την Hochtief από τα τέλη καθαριότητας που όφειλε στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας…
Στο ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται το χρέος που άφησε πίσω της η γερμανική εταιρία Hochtief που διαχειρίστηκε το Ελ. Βενιζέλος. Ωστόσο, η κυβέρνηση, πιστή στα πρότυπα της ελληνικής φιλοξενίας, θέλησε να ευχαριστήσει τους Γερμανούς φίλους και εταίρους μας για την παραμονή τους στη χώρα, προσφέροντας τους ως αποχαιρετιστήριο δώρο άλλα 50 εκατ.ευρώ.

ΡΟΤΖΕΡ ΜΠΟΥΤΛ : «Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη μόνο με έξοδο από το ευρώ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Στον Χ. Ι. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ

Ο διάσημος Βρετανός οικονομολόγος -«θρύλος», κατά το περιοδικό «Fortune»- υποστηρίζει ότι οι πολιτικές λιτότητας είναι ενσωματωμένες στο οικοδόμημα του ευρώ, καθώς θεωρεί ότι είναι το νόμισμα που παράγει μόνον ύφεση…

Στο χρηματοοικονομικό σύμπαν, θρυλικοί επενδυτές είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Τζορτζ Σόρος. Ανάμεσα στους οικονομολόγους, είναι αμφίβολο αν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να του αποδοθεί επαξίως αυτός ο τίτλος. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι σήμερα που πιστεύουν ότι ο 60χρονος Βρετανός οικονομολόγος Ρότζερ Μπουτλ είναι ένας ζωντανός θρύλος.

Κυκλοφορεί είδηση-διαρροή από Έκθεση Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας

“Να στείλουμε στρατό σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο, για να επιβάλλει την πειθαρχία και να «προλάβει» κοινωνική αναστάτωση και αντάρτικες ενέργειες”;;;

 
 
Να στείλει στρατιωτικές μονάδες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία, για να επιβάλλει την πειθαρχία και να «προλάβει» κοινωνική αναστάτωση και αντάρτικες ενέργειες, προτείνει διαβαθμισμένη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας.
Η μελέτη, μέρος από το περιεχόμενο της οποίας φέρνει στο φως η εφημερίδα “PRESS”, υπογράφεται από κορυφαίο αναλυτή του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ. [...]


Να κάψει τα φύλλα επιστράτευσης η ΟΛΜΕ αν εννοεί την απεργία! Αρκετά με το φασισμό και την εξόντωση αυτής της κοινωνίας. Αυτοί δεν μας εκβιάζουν, μας δολοφονούν εν ψυχρώ!

 

  Aν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ εννοούν την  απεργία να βρουν τρόπο να μην ισχύσει η επιστράτευση. 
 
Κάτι τέτοιο προτείνουν οι Α', Γ', Δ', Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:
"Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να λάβει άμεσα μέτρα απεργιακής μορφής με τη μορφή τρίωρων στάσεων από ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ ώστε να αποτρέψει με κάθε δυνατό τρόπο την παραλαβή των ατομικών φύλλων επιστράτευσης".
Αρκετά με το φασισμό και την εξόντωση αυτής της κοινωνίας. Αυτοί δεν μας εκβιάζουν, μας δολοφονούν εν ψυχρώ. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, και όχι τα πραξικοπήματα του Σαμαρά και της φασιστοπαρέας του!

Φωτογραφίες που μαρτυρούν τη σύγχρονη σκλαβιά

Τα τελευταία δύο χρόνια, η φωτογράφος Λίσα Κριστίν έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο, καταγράφοντας την αβάσταχτα σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης σκλαβιάς. Μοιράζεται βασανιστικά όμορφες φωτογραφίες — εξορυκτές στο Κονγκό, τουβλάδες στο Νεπάλ — ρίχνοντας φως στη συμφορά των 27 εκατομμυρίων σκλαβωμένων ψυχών παγκοσμίως. (Γυρίστηκε στο


Οι εξωφρενικές στρατιωτικές δαπάνες οδήγησαν την Ελλάδα σε τεράστια χρέη για όπλα που δεν χρειάζεται

O oλλανδός ερευνητής Φρανκ Σλέιπερ συζητάει με τον Ηρακλή Οικονόμου για τους εξοπλισμούς και την οικονομική κρίση

 Ο Frank Slijper είναι ολλανδός οικονομολόγος, με ειδίκευση σε ζητήματα εξοπλισμών και στρατιωτικοποίησης, συνεργάτης της γνωστής ριζοσπαστικής δεξαμενής σκέψης Transnational Institute (ΤΝΙ) και επικεφαλής της αντιμιλιταριστικής οργάνωσης Campagne tegen Wapenhandel.Πρόσφατα κυκλοφόρησε από το TNI η μελέτη του Στρατιωτικές δαπάνες και η οικονομική κρίση στην Ευρώπη, όπου γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική περίπτωσημε τους υπέρογκους εξοπλισμούς και τις ιστορίες σπατάλης, διαφθοράς και παρασιτισμού που τους περιβάλλουν. O oλλανδός ερευνητής Φρανκ Σλέιπερ συζητάει με τον Ηρακλή Οικονόμου για τους εξοπλισμούς και την οικονομική κρίση

Από το κακό στο χειρότερο απασχόληση, έσοδα και δημόσιο χρέος

Συνεχής αύξηση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας και των κερδών της Γερμανίας από την κρίση
Λεωνίδας Βατικιώτης
Διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του οικονομικού ενθέτου των Νέων, την Πέμπτη 9 Μαΐου, νόμιζες ότι αναφερόταν σε άλλη χώρα ή σε άλλη εποχή: «Τα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για αναστροφή του κλίματος στην ελληνική οικονομία στέλνουν οικονομικοί δείκτες που αφορούν την αγορά εργασίας και την αύξηση των προσλήψεων, τα έσοδα του προϋπολογισμού και τη μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας από τις ξένες αγορές»! Στον αντίποδα αυτών των ενέσεων αισιοδοξίας η πραγματικότητα και στους τρεις παραπάνω τομείς – αγορά εργασίας, δημοσιονομική ισορροπία και δημόσιο χρέος – γίνεται ολοένα και πιο ζοφερή, διαψεύδοντας την επιχείρηση αναστροφής της πραγματικότητας που επιχειρεί το Μαξίμου.

Μανωλάδα 3, the sequel

 
Του Πέτρου Αργυρίου 

Σε προηγούμενο άρθρο μου για τα ντροπιαστικά συμβάντα εκμετάλλευσης αλλοδαπών και εργασιακής τρομοκρατίας στη Μανωλάδα έγραψα επί λέξει: «Το σοκ της Μανωλάδας θα περάσει. Οι Μανωλάδες θα μείνουν. Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν όσο δεν υπάρχει κράτος δικαίου στην Ελλάδα. (http://agriazwa.blogspot.gr/2013/04/blog-post_18.html)».
Κι όμως: παρά τις δημαγωγίες, τις στρακαστρούκες, τις δημαγωγίες, την οργή, τα απωθημένα και τις απέραντες ηθικολογίες, η Μανωλάδα δε μας αφήνει να την ξεχάσουμε.