#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Μόνο για κρετίνους Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης
Τι σχέση μπορεί να έχουν όσοι προσφέρουν αίμα και ψωμί «μόνο για Έλληνες» με τον πολιτισμό αυτής της χώρας, με την ιστορία αυτού του τόπου; 

Φέτος αναμένεται ένας τεράστιος αριθμός τουριστών, δηλαδή ξένων επισκεπτών που επιλέγουν τη χώρα μας για να περάσουν τις διακοπές τους. Ο αριθμός αυτών των ξένων επισκεπτών μπορεί να φτάσει και τα 17 εκατομμύρια ανθρώπους – με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη χειμαζόμενη οικονομία της χώρας μας. Η συμπάθεια των ξένων για την πατρίδα μας είναι παλιά και η επιλογή της χώρας μας για να περάσουν τις διακοπές τους γίνεται και με ένα κριτήριο που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά τα στενά οικονομικά όρια. Ο φιλελληνισμός υπήρξε κίνημα που είχε πολιτικές - ιδεολογικές βάσεις, ένα σπάνιο και ιδιαίτερο φαινόμενο που είχε ως αφετηρία της τα ιδανικά του πολιτισμού μας, ενός πολιτισμού στον οποίο δεν έχουμε ως νεοέλληνες – δυστυχώς – καμία συμμετοχή.

Ο Αλέκος Αλαβάνος στη ΝΕΤ


Στην Εθνική Τράπεζα η First Business Bank(FBB)

 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η First Business Bank (FBB) ενημέρωσε την Τράπεζα της Ελλάδος ότι δεν κατέστη δυνατό να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίησή της».

Η επιστήμη του κοινωνικού κανιβαλισμού και η τέχνη της εξαπάτησηςΓιώτα Ιωαννίδου                    resaltomag.gr/

Το 1996, ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) δημοσίευσε στο 13ο τεύχος του επίσημου περιοδικού του, ένα άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον με τίτλο «Οι δυνατότητες πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αναπροσαρμογών».

Επρόκειτο για την έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ με θέμα τα προβλήματα και τους τρόπους πολιτικής χειραγώγησης των πληθυσμών ώστε να μπορεί μια κυβέρνηση να περνά αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις διαρθρωτικές αλλαγές, σαν αυτά που επέβαλε κατά τη δεκαετία του 1980 η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού σε μια σειρά από «αναπτυσσόμενες» χώρες και χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Η Δασκάλα στη Φλώρινα, Χαρά Νικοπούλου, αρνήθηκε να βραβευθεί από βουλευτή της ΝΔΠοια είναι η Χαρά Νικοπούλου, η δασκάλα που αρνήθηκε να βραβευθεί από βουλευτή της ΝΔ και τον αποκάλεσε προδότη (Vid).  "Δεν μπορώ να πάρω μία πλακέτα από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας", είπε η δασκάλα από τον Έβρο, Χαρά Νικοπούλου και αρνήθηκε να παραλάβει τιμητική πλακέτα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Φλώρινα Στάθη Κωνσταντινίδη.

Απάντηση στο SPIEGEL


Στις 08 Μαΐου στο Γερμανικό περιοδικό SPIEGEL και συγκεκριμένα στην αγγλόφωνη σελίδα του στο ίντερνετ ανέβηκε το άρθρο με τίτλο (σε ελεύθερη μετάφραση) Ανόρθωση στην Κρίση: Οι πλαστικές ξεπερνούν κάθε προσδοκία στην ΕλλάδαCrisis Lifting: Cosmetic SurgeriesSkyrocket in Greece  – (εκτυπώθηκε και στο κυρίως περιοδικό στα Γερμανικά). Το δύο σελίδων άρθρο περιελάμβανε ένα μικρό κομμάτι που ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ανασφάλιστοι ασθενείς στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της παρουσίας αυτών των προβλημάτων μας ζητήθηκε να δώσουμε συνέντευξη στο SPIEGEL και όχι σε κάποιο άρθρο για τις πλαστικές στην Ελλάδα.

¨Χάος" φοβούνται οι φιλελεύθεροι μετά τις ευρωεκλογές

Οι επόμενες Ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις χώρες της ΕΕ τον Μάιο του 2014. Πρόκειται για την 8η εκλογική διαδικασία από την θέσπιση των Ευρωεκλογών το 1979.
Η Συνθήκη της Λισαβόνας προβλέπει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπορεί να εκλέξει τον Πρόεδρο της Κομισιόν στη βάση πρότασης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών (Άρθρο 17, Παρ. 7 της Συνθήκης). Αυτό θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές του 2014.

Υπάρχει μία και μόνη παράταξη, η ολιγαρχική, και σε αυτή ανήκουν όλα τα κόμματα, δεξιά και αριστερά, των οποίων η δράση έχει έναν και μόνο σκοπό: να μην συγκροτηθεί ποτέ η δημοκρατική παράταξη

 Θραξ Αναρμόδιος
Σχετικά με την διακυβέρνηση ενός συνόλου ανθρώπων (από χώρα έως φυσιολατρικό όμιλο) υπάρχουν δύο εκδοχές:
  • φορέας της εξουσίας είναι το ίδιο το σύνολο, δηλαδή ΟΛΟΙ
  • φορέας της εξουσίας είναι μια ομάδα μικρότερη του συνόλου, δηλαδή ΛΙΓΟΙ ή ΕΝΑΣ.
Με βάση αυτή την λογική θα έπρεπε να βλέπουμε να υπάρχουν σε κάθε χώρα δύο πολιτικές παρατάξεις:
  • μία δημοκρατική
  • μία ολιγαρχική
“Κατά παράδοξο τρόπο”, σε όλες τις χώρες υπάρχει μία και μόνη πολιτική παράταξη: η ολιγαρχική.
Η ολιγαρχική αυτή παράταξη είναι βέβαια χωρισμένη σε φατρίες οι οποίες ερίζουν για την πολιτική εξουσία. Οι φατρίες αυτής της ολιγαρχικής παράταξης έχουν την μορφή κομμάτων.

Το κραχ της Ελλάδας χειρότερο από το αμερικανικό

 
 
της Ελένης Μπότα                Απο  Σεισαχθεια

Έκθεση – κόλαφο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δημοσίευσε σήμερα το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

Στην τριμηνιαία έκθεση, εκτιμάται ότι στο τέλος του 2013, η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι παγκοσμίως η 3η μεγαλύτερη των τελευταίων 100 χρόνων και η πρώτη σε διάρκεια, ξεπερνώντας ακόμη και τη μεγάλη ύφεση των ΗΠΑ. Στην έκθεση εκτιμάται ότι η Ελλάδα θα έχει χάσει μέχρι το τέλος του 2013, το 1/4 περίπου του ΑΕΠ της σε σχέση με το 2007.

Η… παράλληλη πόλη των 20.000 αστέγων
Αλεξάνδρα Τζαβέλλα
«Ορισμένα προβλήματα, όπως το κρύο, λύνονται. Τη νύχτα, βέβαια, τη βγάζεις πολύ πιο άνετα όταν δεν έχει παγωνιά. Το καλοκαίρι έχει τα δικά του προβλήματα. Οι ενορίες σταματάνε τα συσσίτια, γιατί οι εθελόντριες της Εκκλησίας πηγαίνουν να κάνουν τα μπάνια τους». Για το δικό τους «μπάνιο» φροντίζει -ακόμα και στην παγωνιά- το βυτιοφόρο όχημα καθαρισμού του δήμου.
«Το χειμώνα τσούζει περισσότερο». Ψεκάζοντας με νερό τους δρόμους, ολοκληρώνει με επιτυχία αυτό που μεθοδικά επιδιώκει η πολιτεία: να εξαφανίσει τους άστεγους από τη βιτρίνα της πρωτεύουσας.

Πρωτογενές πλεόνασμα; Ποιό πρωτογενές πλεόνασμα; Κουτοπόνηρα κυβερνητικά παραμύθια για το πρωτογενές πλεόνασμα (έλλειμμα)


Σταύρος Μαυρουδέας
Η προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης του Τριωδίου (με άλλα λόγια της τρικομματικής “εθνοσωτήριας” κυβέρνησης μας) δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Την ώρα που έχει εξαθλιώσει την μεγάλη εργαζόμενη πλειονότητα της κοινωνίας (με την ανεργία στο 27%, τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα να μειώνονται και άλλο, τις φοροεπιδρομές που πλέον δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν κλπ.) προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να είμαστε επιπλέον και χαρούμενοι γιατί “σώζει την χώρα”.