#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Ρατσιστικό παραλήρημα της Κ. Δημουλά

Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,
της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,
και συ, πρόστυχη Πένα και ψοφίμι,
του βούρκου λιβανίζετε την μπόχα!
 Κώστας Βάρναλης
  seisaxthiablog
Ψιλοχαμός στο διαδίκτυο απ’ τις εμετικό ρατσιστικό παραλήρημα της ποιήτριας Κικής Δημουλά που έκανε σε εκδήλωση των Atenistas στην Κυψέλη.
Το θέμα έφερε στην επιφάνεια η Αννα Διαμαντίδη από την στήλη της στην «εφημερίδα των Συντακτών», και το οποίο έδωσε αφορμή στους χρήστες του διαδικτύου να ξεδιπλώσουν όλη την ευρηματικότητα τους με σκίτσα και καυστικά σχόλια που έχουν επίκεντρο τις ρατσιστικές δηλώσεις της «διανοούμενης».

Ε!!..αϊ..γαμήσ΄.

 

Είσαι υπνωτισμένος, ρε;;
Λοβοτομημένος;; Ηλίθιος Μαλάκας;;
Καναπεδάτος, φραπεδάτος, μπυρόβιος;;
Στα πα-πά-ρια μου!!
** Είσαι απολυμένος και πνίγεις τους καϋμούς σου 
στα τσίπουρα και τα στραγάλια;;
** Είσαι μαγαζάτορας, δεν μπαίνει ψυχή στο
μαγαζί σου ούτε για σεφτέ και παίζεις
το μπεγλέρι σου και το πουλί σου;;

Συρία: «Οι αντάρτες χρησιμοποιούν σαρίν» – Φοβερές καταγγελίες ΟΗΕ αλλάζουν δεδομένα


Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Σοκ και ανατροπή δεδομένων προκαλούν τα όσα υποστηρίζουν κλιμάκια ου ΟΗΕ που διερευνούν την κατάσταση στη Συρία. Σύμφωνα μ΄ όσα λένε και μεταδίδει το Reuters οι αντάρτες είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το αέριο σαρίν!

Αντιθέτως αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία απόδειξη ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, που απαγορεύονται από το διεθνές δίκαιο, δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Carla Del Ponte.
Η Ντελ Πόντε, πρώην ελβετή Γενική Εισαγγελέας η οποία υπηρέτησε ως εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πότε ή που το σαρίν μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί.

Μύθοι για ιθαγενείς: Η ανακεφαλαιοποίηση δεν είναι ρευστότητα για τις τράπεζες

Η ανακεφαλαιοποίηση δεν είναι ρευστότητα για τις τράπεζες και οι καλλιεργηθείσες προσδοκίες ότι θα ξεκινήσει η χορήγηση δανείων θα διαψευσθούν για 7 λόγους – Το χάσμα δανείων προς καταθέσεις στα 60 δισ και η εξάρτηση από ΕΚΤ και ELA στα 92 δισ

Η καλλιεργηθείσα προσδοκία ότι μετά την ολοκλήρωση των ανακεφαλαιοποιήσεων οι τράπεζες θα ξεκινήσουν την χρηματοδότηση της οικονομίας θα διαψευσθεί. Το πολιτικό σύστημα εστιάζεται στην ανακεφαλαιοποίηση και η προβαλλόμενη επιχειρηματολογία ότι μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου θα πάρει εμπρός η μηχανή των τραπεζών είναι λανθασμένη.
Γιατί ποια είναι τα λογικά επιχειρήματα που δεν επιτρέπουν την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων;
Οι λόγοι είναι 7 συνολικά και συγκεκριμένα

Ενιαίο Μέτωπο και Ηγεμονία

 
praxisred     Μετάφραση:  Παραναγνώστης
 Οι έντονοι χαρακτήρες στο κείμενο δικοί μας
Δημοσιεύουμε μια σύνοψη διάλεξης Daniel Bensaid, στο Port Leucate 24 έως 29 Αυγούστου 2007. που αφορά δύο έννοιες πολύ της μόδας....

Στη δεκαετία του 1970, η έννοια της ηγεμονίας χρησίμευσε ως θεωρητικό πρόσχημα για την εγκατάλειψη χωρίς σοβαρή συζήτηση, της δικτατορίας του προλεταριάτου από τα περισσότερα «ευρωκομμουνιστικά» κόμματα. Όπως όμως υπενθύμιζε ο Perry Anderson, η έννοια της ηγεμονίας δεν καταργεί , στον Γκράμσι, την αναγκαία επαναστατική ρήξη και τη μετατροπή της στρατηγικής άμυνας (ή πολέμου φθοράς) σε στρατηγική επίθεση (ή πολέμου κινήσεων) [1].

Οι «κακοί» εργοδότες, οι «καλοί» νόμοι και η πραγματική αλήθεια...

902.gr via Οικοδομος
Ονομάζεται λέει «Bastard and Poor's» και είναι ιστοσελίδα που ξεκίνησε τη λειτουργία της αυτές τις μέρες με ιδιαίτερη προβολή από τα ιταλικά media ως «ο πρώτος οίκος αξιολόγησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ιταλία».

Όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI, «πρόκειται για πρωτοβουλία μιας ομάδας εργαζομένων που θέλει να υπογραμμίσει ότι είναι σημαντικότερη η προστασία των συνθηκών εργασίας από ό,τι οι διάφορες κρίσεις των ιδιωτικών οίκων αξιολόγησης».

28-04-2013 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΠΟΥΤ@ΝΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ.

 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ
Το 54% ανεργία στους νέους είναι το μεγάλο πρόβλημα ή για να το θέσουμε καλύτερα "είναι η εκπαίδευση για δουλεία" σε παιδιά που θα ζήσουν και θα πρέπει να δουλεύουν στα χωράφια των νέων φεδουδαρχών. Ο μισθός των διακοσίων ή τριακοσίων ευρώ, δεν είναι λύση λιτότητας στην οικονομία του κράτους. Είναι το όριο συνειδητοποίησης πως αυτά που ξέρατε τελείωσαν.


Η επιστροφή των θρησκειών: Προελαύνει ο σύγχρονος σκοταδισμός

 
Δημήτρης Γρηγορόπουλος     

Θρησκευτικός ιδεαλισμός

Η θρησκεία είναι μορφή πνευματικής οικειοποίησης της φύσης και της κοινωνίας, ιδεαλιστικού χαρακτήρα. Ο ιδεαλισμός, σε αντιδιαστολή με τον υλισμό, στο βασικό ζήτημα της φιλοσοφίας, θεωρεί ότι η συνείδηση καθορίζει το είναι και όχι το αντίστροφο. Η θρησκεία είναι μια ιδιόμορφη έκφραση του ανορθόλογου υποκειμενικού ιδεαλισμού.