#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Ο "δικτάτορας" της Συρίας κι ο "δημοκράτης" του Μαρόκου...

 sibilla-gr

Για το αναγκαίο μέτωπο της αντικαπιταλιστικής και ανατρεπτικής αριστεράς

 Παναγιώτης Μαυροειδής
Ξεκινάμε κατ’ ευθείαν με τη θέση: Το ταχύτερο δυνατό πρέπει να συγκροτηθεί ένα μέτωπο ανατροπής της κανιβαλικής επίθεσης του κεφαλαίου και της ΕΕ. Βάση του δεν μπορεί παρά να είναι οι αναγκαίοι και ζωτικοί στόχοι της κατάργησης των μνημονίων, της διαγραφής του χρέους, της διπλής εξόδου από ευρωζώνη και Ευρωπαϊκή Ένωση, της εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, της αύξησης των μισθών, της κατάργησης του αντεργατικού οπλοστασίου, της ανάπτυξης νέων θεσμών δημοκρατίας και άλλοι.

Η Απαγορευμένη Εκπαίδευση – La Educación prohibida [Ντοκιμαντέρ]Ο πλούτος των φτωχών

Του  ΚΙΜΠΙ                                              
 
 Για το πώς μετριέται ο πλούτος των εθνών και ο πλούτος των ιδιωτών την καλύτερη απάντηση, κανονικά, θα την έδινε ο Λάζαρος, από τους λίγους που θα μπορούσαν να πιστοποιήσουν αφενός ότι τα σάβανα δεν έχουν τσέπες και αφετέρου ότι, ακόμη κι αν είχαν, το τυχόν πολύτιμο περιεχόμενό τους θα τους ήταν περιττό εκεί κάτω που κατέβηκαν.

Οι δύο Κόσμοι


Ο δικός τους κόσμος είναι...
...Το Χρήμα και το Κέρδος.
Οι τοκογλύφοι και οι Ξένοι.
Οι τράπεζες και η πλουτοκρατία.
Οι καναλάρχες και τα λαμόγια.
Οι μιζαδόροι και οι κλέφτες.

Οι φράουλες ανήκουν σε αυτόν που τις μαζεύει
Η φράουλα είναι ένα από τα κατεξοχήν προϊόντα που οι οικονομολόγοι ονομάζουν, εντάσεως εργασίας. Με απλά λόγια για το μεγαλύτερο μέρος του κόστους παραγωγής της, ευθύνεται η εργασία που χρειάζεται.
Είναι επίσης ένα ευπαθές προϊόν με πολύ μικρή σεζόν και πολύ συγκεκριμένες κλιματικές προτιμήσεις. Για την ακρίβεια αγαπά τα ηπειρωτικά κλίματα ελαφρώς πιο βόρια της ελλάδας. Και τότε γιατί σκατά η ελλάδα και η ισπανία εξάγουν φράουλες?

Οι ανυπότακτοι αντιστέκονται και πάντα θα αντιστέκονται...

 

Στις Σκουριές, οι ανυπότακτοι «Γαλάτες» αντιστέκονται και πάντα θα αντιστέκονται, στους πραιτοριανούς της εκάστοτε αυθαιρεσίας. Το μόνο που θέλουν, είναι να διατηρηθεί το φυσικό περιβάλλον και μια αξιοπρεπής διαβίωση. Δυστυχώς όμως σήμερα, αυτά, που πριν λίγα μόλις χρόνια θεωρούνταν αυτονόητα, τίθενται σε αμφισβήτηση και χρειάζονται σκληροί αγώνες για να διατηρηθούν. Νέες συγκρούσεις έγιναν λοιπόν, όταν τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνιση τους στα μεταλλεία χρυσού των Σκουριών για να προστατέψουν τα συμφέροντα του Μπόμπολα.

Τι κάνουμε τώρα; (4) - Όχι στην παγκοσμιοποίηση!

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Χαρακτηριστικό του καθαρά αποπροσανατολιστικού ρόλου που αντικειμενικά παίζει σήμερα ένα μεγάλο τμήμα της Μαρξιστικής Αριστεράς (συνήθως Τροτσκιστικών τάσεων, αλλά όχι μόνο!) είναι ότι μη έχοντας καμιά αντίληψη του νέου συστημικού φαινομένου που αποτελεί η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, και της αποκεντρωμένης άτυπης Υπερεθνικής ελίτ που την διαχειρίζεται, καταφεύγει στα Μαρξιστικά κιτάπια του 19ου αιώνα για να καταλήξει ότι ο δρόμος για την αυτοχειραφέτηση των εργαζομένων και τον σοσιαλισμό περνά μέσα από την παγκοσμιοποίηση! Έτσι, επιστρέφουμε στην παρωχημένη ιδέα της “Προόδου” και στην υιοθέτηση αντιδραστικών στην ουσία τους θέσεων, όπως ότι η αποικιοκρατία έπαιζε προοδευτικό ρόλο, σαν “αναγκαίο” κακό στην ίδια πορεία για τη σοσιαλιστική κοινωνία!