#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

To μάθημα που μας έρχεται από το κρύο

Η εμπορική συμφωνία Ισλανδίας – Κίνας

Η μικρή Ισλανδία μας έχει δώσει πολλά μαθήματα. Στη μεγάλη τραπεζική της κρίση χώρισε τις τράπεζες σε «καλές» και «κακές», στις πρώτες προστατεύθηκαν οι καταθέσεις όλων των πολιτών της Ισλανδίας, στις δεύτερες διοχετεύτηκαν όλες οι διεθνείς τυχοδιωκτικές καταθέσεις σε παράγωγα. Αρνήθηκε να υποταχθεί στις πιέσεις της Ευρ. Ένωσης, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ολλανδίας να αναλάβει το ισλανδικό κράτος και οι Ισλανδοί φορολογούμενοι να καλύψουν τις απώλειες των ξένων επενδυτών. Έκανε δημοψήφισμα με το οποίο ο λαός με πλειοψηφία πάνω από 90% υιοθέτησε και νομιμοποίησε την επιλογή αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος είχε έρθει σε σύγκρουση με το κοινοβούλιο της χώρας που είχε δεχτεί το «μνημόνιο» της Ευρ. Ένωσης. Σήμερα μας έρχεται ένα νέο μάθημα από την μικρή αυτή χώρα. Έγινε το πρώτο ευρωπαϊκό κράτος που υπέγραψε εμπορική συμφωνία με την Κίνα. Κι αυτό γιατί δεν αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αρνείται να θεωρήσει την Κίνα οικονομία της αγοράς, ώστε να μπορεί να υπογραφεί συμφωνία μαζί της.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΥΠΡΟΥ: Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Νέο μεγάλο «αγκάθι» ως προς την ισχύ της δανειακής σύμβασης της Κύπρου με την τρόικα προκύπτει από τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας, Πέτρου Κληρίδη, ο οποίος δήλωσε ότι μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να εφαρμοστεί εφόσον δεν εγκριθεί από τη Βουλή.
Ο Πέτρος Κληρίδης, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι έχει αποστείλει στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών σχετική γνωμάτευση.

Η Ελλάς του 2013

Πολιτικο Κορακι

 
Οι άνεργοι πληθαίνουν μήνα-μήνα.
 Η φανερή ανεργία ξεπέρασε το 27%, το Γενάρη.
Εξη στους δέκα νέους είναι άνεργος και χωρίς προοπτικές.
 
Οι άστεγοι, οι αυτόχειρες, οι εξαθλιωμένοι 
πολλαπλασιάζονται καθημερινά.
 Εμπορικά και βιοτεχνίες κλείνουν.
Αφεντικά και υπάλληλοι οδεύουν στη φτώχεια.
 

«…γιατί τούτη η κολασμένη θύελλα που σκοτώνει, καθώς λένε, και νεκρούς;’»

Παναγιώτης Μαυροειδής    
Το συνέδριο του ΚΚΕ τελείωσε και μάλιστα λίγο πριν την ώρα του. Οι γνώμες για τη συζήτηση που έγινε εκεί, ποικίλουν. Το ίδιο και η στάση απέναντι στη μια ή την άλλη άποψη που διατυπώθηκε  στον δημόσιο ή υπόκωφο διάλογο της ιστορικότερης δύναμης κομμουνιστικής αναφοράς. Υπάρχει όμως και μια διαπίστωση που θα αποδεικνύεται όλο και πιο κοινή: Όλα αυτά, δε βγήκαν από το πουθενά, αλλά από την απαιτητική σημερινή πραγματικότητα που απαιτεί, προσβλέπει, αλλά και θα κρίνει πολύ αυστηρά την αριστερά, πολύ δε αυστηρότερα την επαναστατική.
Όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις, θαρρείς και στροβιλίζονται και αποκτούν επικίνδυνη δυναμική  μέσα  σε μια χύτρα, πάνω σε μια φωτιά ολοκόκκινη και βουερή που ρωτάει δυνατά: