#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Ο ΝΕΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ: Χωρίς ιδιοκτησία-χωρίς δουλειά-χωρίς αξιοπρέπεια

 
Μενέλαος Γκίβαλος               
Θυμίζουν «ημέρες του Απριλίου του 1967», καθώς πλησιάζει άλλωστε η αντίστοιχη «επέτειος», οι πρακτικές της κρατικής καταστολής που εφαρμόσθηκαν στην πολύπαθη περιοχή της Ιερισσού: Κουκουλοφόροι των δυνάμεων ασφαλείας -επίλεκτες μονάδες του «Στρατού του Κεφαλαίου»- εισβάλλουν σε σπίτια κατοίκων στις τρεις το πρωί, σπάζουν τις πόρτες και συλλαμβάνουν -σύρουν στην κυριολεξία- ξυπόλυτους και με τις πυτζάμες οικογενειάρχες. ..

ΕΥΡΩΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  Δραση Τωρα
Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Αποκαλύπτονται γεγονότα και προετοιμάζονται εξελίξεις που σηματοδοτούν το πέρασμα τόσο τουγερμανικού όσο και γενικότερα του ευρωπαϊκού καπιταλισμού σε μια φάση ακραίας επιθετικότητας και αρπακτικότητας που δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν από τους εργαζόμενους με απλές διαδηλώσεις και απεργίες. Κόβοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, γδέρνοντας φορολογικά το λαό, απολύοντας κατά εκατομμύρια μισθωτούς και καταστρέφοντας επίσης εκατομμύρια μικρομεσαίων, φτάνοντας στο έσχατο σημείο να αρπάζουν και τα λεφτά που καταθέτει κάποιος στις τράπεζες, είναι φανερό ότι ο ευρωπαϊκός καπιταλισμός έχει εγκαταλείψει την πολιτική της ενσωμάτωσης στο σύστημα των μαζών.

Ευρω – σκεπτικισμός: κλίνατε επ’ αριστερά;Toυ Άρη Χατζηστεφάνου           ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Σε αντίθεση με την Ελλάδα η κριτική στην Ευρωζώνη είχε συνήθως συντηρητικά χαρακτηριστικά. Οι ισορροπίες όμως αλλάζουν
«Δεν υπάρχον μονόδρομοι, υπάρχει εναλλακτική» έλεγε με στεντόρεια φωνή ο Κόνραντ Άνταμ σε ένα πλήθος 1200 ατόμων που παρά το τσουχτερό κρύο και την βαριά χιονόπτωση είχαν μαζευτεί στη μικρή γερμανική πόλη του Στάντταλ για να ακούσουν τον επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Εναλλακτική για την Ευρώπη».

Πανελλήνια οργή για τις φυλακίσεις των αγωνιστών της Χαλκιδικής. Δίκασαν σαν δημοσιογράφοι του MEGA.


Πανελλήνια οργή για την απαράδεκτη προφυλάκιση κατοίκων της Ιερισσού που αγωνίζονταν εναντία στα μεταλλεία του Θανάτου της καναδικής Eldorado Gold και του Μπόμπολα. Η διαδικασία που εκτυλίχθητε στα κάτεργα της αστυνομίας αντί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης , είχε όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να ικανοποιήσει το ολοκληρωτικό καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στην Ελλάδα τα χρόνια του Μνημονίου. Με μάρτυρες αστυνομικούς και υπαλλήλους της εταιρείας που ικανοποίησαν τους δικαστές και τους MEGAλίσιους επιχειρηματίες προχώρησαν στην φυλάκιση των δύο αγωνιστών..

Τα συνθήματα των δεκάδων συγκεντρωμένων, την πανελλήνια οργή και το δίκαιο του αγώνα των κατοίκων εναντίων του Μπόμπολα και της δεν μπόρεσαν να τα φυλακίσουν..

Όλα συνεχίζονται…
  αδεσποτος

Αφιερωμένο στη νέα ηγεσία του ΚΚΕ (2): Ενας “ξεπεσμένος” και “ανήθικος” δημοσιογράφος του “Ριζοσπάστη”

 
Σχολιαστες Χωρις Συνορα
Υστερα από 17 χρόνια εργασίας στον «Ριζοσπάστη» εξωθήθηκα μετά από σειρά άλλων ενεργειών να φτάσω μέχρι τα αστικά δικαστήρια για να διεκδικήσω τα δεδουλευμένα μου (παραμένω πάνω από 6 μήνες απλήρωτος χωρίς άλλο εισόδημα) ώστε να μπορέσω να επιβιώσω.

Τόσο από «συναδέλφους» όσο και από στελέχη της ηγεσίας του κόμματος κατηγορήθηκα ως ένας «ξεπεσμένος» και «ανήθικος» δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» που δεν έχω καμία θέση στην εφημερίδα. Προς απάντησή τους, παραθέτω σήμερα την επιστολή που κατέθεσα στις 6 Μαρτίου 2013 στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ (υπενθυμίζω ότι ο Ριζοσπάστης είναι όργανο της) και για την οποία μέχρι σήμερα δεν πήρα ποτέ απάντηση:

Αφιερωμένο στη νέα ηγεσία του ΚΚΕ (1): Νυστάξαμε, ρε, για τα καλά… (μήπως, βέβαια, είναι καλύτερα έτσι;)

Ειδικές οικονομικές ζώνες με τρία ευρώ την ώρα λειτουργούν ήδη στην Γερμανία

Βισκαδουράκη Ηλέκτρα                      realdiafaneia  
      
Αυτό το μοντέλο κατήγγειλαν οι δυο Βέλγοι υπουργοί
Παρά την αύξηση του ωρομισθίου στη Γερμανία κατά 9,1% την τελευταία πενταετία, όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat, γερμανικές βιομηχανίες κρέατος προσλαμβάνουν προσωπικό από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία μέσω εταιρειών ενοικίασης υπαλλήλων με τρία ευρώ την ώρα και εργασία 60 ωρών την εβδομάδα, όπως καταγγέλλουν δύο Βέλγοι υπουργοί.

Με ερώτησή του ο Νίκος Χουντής φέρνει το θέμα στην επιφάνεια, καθώς η Επιτροπή ήταν ενήμερη για τις ειδικές οικονομικές ζώνες στη Γερμανία, μοντέλο που θέλουν να μεταφερθεί και στην Ελλάδα.