#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Αφοπλίστε την τηλεόραση

Βασίλης Μουλόπουλος                    
Ζούμε μια εθνική σχιζοφρένεια. Ζούμε σε μια Ελλάδα που βυθίζεται όλο και περισσότερο στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην απελπισία, στην ταπείνωση. Και σε μια Ελλάδα τηλεοπτικού σουρεαλισμού, όπου τίποτε από αυτά δεν υπάρχει. Όπου η εικονική πραγματικότητα κυριαρχεί σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής, από τους οίκους της πολιτικής έως τις οικίες των πολιτών, παραμορφώνοντας την «πραγματική πραγματικότητα».
Η τηλεόραση έπαψε να είναι μέσο, εικόνα, απέκτησε αυθυπαρξία, είναι Η πραγματικότητα, Η εξουσία, Η πολιτική. Το μέσο είναι το μήνυμα, όπως έλεγε ο Μακ Λούαν.

Ανακοίνωση της διαχειριστικής συνέλευσης athens.indymedia.org

 

Βαθύ Κόκκινο

Μπουμπούνα μπουμπούκο, άκουσα ότι χάρηκες, για το ότι κατέστειλαν το Indymedia. Όπως χαίρονται οι καρχαρίες, όταν μυρίζουν αίμα. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση θα μείνεις με τη χαρά. Διάβασε αυτό. Είναι μια ανακοίνωση του Indymedia μετά τα γεγονότα. Ναι μπουμπούκι μου, Υπάρχει κι Αντιστέκεται.
Το πιο όμορφο είναι, ότι αυτή η ανακοίνωση βρίσκεται ανηρτημένη και σε άλλα site, όχι μόνο σ’ αυτό που προσπαθήσατε ανεπιτυχώς (ευτυχώς), να κλείσετε. Έτσι είναι:
Μπορείς τώρα να κλάψεις: Αντί να το κλείσετε το πολλαπλασιάσατε... τόσο «νεοδημοκράτες» είστε. Χα, χα.


Δεν έφυγαν ΠΟΤΕ! Άλλαξαν μόνο όνομα και ρούχα!

Τα θολά νερά του κατοχικού «δανείου»

Δραση Τωρα
Εντελώς ξαφνικά και από το πουθενά, δυνατός άνεμος πατριωτισμού και εθνεγερσίας ξεσηκώθηκε απ` άκρου εις άκρον της επικράτειας των Μέσων Μαζικής «Ενημέρωσης». Με πάθος, λάβαρα, εμβατήρια και τύμπανα, άρχισαν πολλοί και ομαδικά να φωνάζουν για του καταραμένους τους ναζιστές που δε μας δίνουν αυτά που μας χρωστάνε από πολεμικές αποζημιώσεις, επανορθώσεις και κατοχικά δάνεια.

Επιστρατεύτηκαν – και η επιστράτευση συνεχίζεται – ειδικοί, ειδικευμένοι, ειδικευόμενοι και ανειδίκευτοι, επί του θέματος, και τα νούμερα άρχισαν να πέφτουν βροχή. Δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων.

SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


Δυνατή και αναγκαία η συνάντηση Αναρχισμού

Το διαδικτυακό κόμμα των μπλόγκερς, το Κίνημα 5 Αστέρια του κωμικού Beppe Grillo, με επίκαιρη και αναλυτική Επερώτηση στην ιταλική Βουλή απαιτεί να τεθεί τέλος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας σπάει τη λογοκρισία!

53 Γερουσιαστές του Κινήματος 5 Αστέρια (M5S), το πρώτο σε εκλογική δύναμη πολιτικό κόμμα της Ιταλίας (κι εκεί καλπονοθεία με το εκλογικό σύστημα…), αφού έσπασε όλα τα ταμπού του ιταλικού πολιτικού συστήματος, τώρα αναδεικνύει και μια διεθνή αλληλεγγύη πρωτόγνωρη για την σημερινή Ιταλία και για την επίθεση εναντίον της Συρίας βάζει τα πράγματα στη θέση τους… δηλαδή τους πωλητές όπλων και κλέφτες φυσικού και ορυκτού πλούτου από χώρες ανεξάρτητες κι αδέσποτες, αλλά με περήφανους λαούς (ας προσθέσουμε τα θαλάσσια οικόπεδα απέναντι από την Κύπρο…).

Το Indymedia, η φασίζουσα δεξιά και ο Σαμαράς

Ένα χρόνιο αίτημα αίτημα της φασίζουσας και νεοναζιστικής δεξιάς φαίνεται πως αποφάσισε να ικανοποιήσει η κυβέρνηση Κουβέλη – Βενιζέλου – Σαμαρά με τη νέα προσπάθεια φίμωσης του Indymedia. Τη στιγμή όπου μεγάλοι σταθμοί, που εκπέμπουν σε δημόσιες συχνότητες, μετατρέπονται σε φερέφωνα της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση επιτίθεται σε κάθε φωνή που δεν αποδέχεται τον μνημονιακό εκφασισμό των ελληνικών μέσων ενημέρωσης.
Αξίζει να θυμηθούμε ένα παλιό κείμενο της ομάδας του Ιού που αποκαλύπτει ποιοι ζήτησαν πρώτοι να κλείσει αυτή η ανεξάρτητη πηγή ενημέρωσης:

Στο διάλο, "σύντροφε"...

Πολιτικο Κορακι

 
Ναι, σύντροφε του παρελθόντος...
Αν ήξερα πως θάρθει στιγμή να σφιχταγκαλιαστείς
με τη ΝΔ και το Πασοκ...
...θα σε είχα πνίξει...


Η θεωρία του ιμπεριαλισμού ως πολιτικό εργαλείο ανάλυσης και επαναστατικής υπέρβασης της καπιταλιστικής κυριαρχίας (απόσπασμα)

 του Χρήστου Μιάμη                           Praxisred

(Το πλήρες κείμενο στην Μαρξιστική Επιθεώρηση Praxis, τεύχος 3)
Η θεωρία του ιμπεριαλισμού αποτελεί μέθοδο ανάλυσης της υφιστάμενης καπιταλιστικής πραγματικότητας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, και παρέχει τη δυνατότητα ιχνηλάτησης και εκφοράς ενός στρατηγικού και τακτικού σχεδιασμού σύγκρουσης και ανατροπής της καθεστηκυίας τάξης. Από αυτή τη σκοπιά, ο ιμπεριαλισμός, ως πολιτικό και οικονομικό εργαλείο, ανοίγει δρόμους στη δυνατότητα μια πολιτικά «ορθής», από την ιστορική οπτική των εργατικών συμφερόντων ανάγνωσης της καπιταλιστικής πραγματικότητας, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνικό επίπεδο, με στόχο να συγκροτηθεί μια πολιτική γραμμή που τακτικά και στρατηγικά θα φορτίζεται και θα σχηματοποιείται σε συνάρτηση με το ζήτημα της εργατικής εξουσίας.

Τι κάνουμε τώρα; (3) ― Γιατί οικονομική αυτοδυναμία

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ενώ το μαζικό ξεπούλημα εντείνεται, σήμερα με τα νησιά μας και τη δημόσια περιουσία, αύριο με τις Τράπεζες, σε λίγο με τα όποια ενεργειακά αποθέματα βρεθούν, και ενώ η φτωχοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας συνεχίζεται, το κρίσιμο ερώτημα είναι : ποιος πρέπει να είναι ο στόχος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής που όχι μόνο θα μας βγάλει από τη σημερινή καταστροφή αλλά και θα βάλει τις βάσεις για να μην ξαναφτάσουμε ποτέ στο ίδιο σημείο.