#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Διπλή έξοδος από ευρώ και ΕΕ: αναγκαία και πολιτικά δυνατή

Θοδωρής Βουρεκάς                
Η ΕΕ συγκλονίζεται από τη δίνη σημαντικών εξελίξεων και γεγονότων με τελευταία όσα απρόβλεπτα και οριακά συμβαίνουν στην Κύπρο. Είναι προφανώς εξελίξεις που προδικάζουν ανατροπές και μετασχηματισμούς στο σημερινό ευρωπαϊκό στάτους, αντανακλώντας τους βίαιους και βαθείς μετασχηματισμούς που συντελούνται στο παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα. Οι αντιθέσεις στην ΕΕ φαίνεται να οξύνονται σε όλα τα επίπεδα. Αποκαλύπτεται πλήρως, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η πυραμιδοειδής εσωτερική δομή της ΕΕ, όπου ο ηγεμονικός πυρήνας χωρών και κεφαλαίων δε διστάζει να εφαρμόσει πρακτικές εσωτερικής ιμπεριαλιστικής επιβολής και εκμετάλλευσης στις χώρες της περιφέρειας. Η ρητορική περί ισότιμων κοινοτικών εταίρων έχει προ πολλού ακυρωθεί.

Ανατριχιαστικό, προκλητικό, κατασκευασμένο εξ’ ολοκλήρου κατηγορητήριο στους αγωνιστές κατοίκους της Ιερισσού. Τους παρουσιάζουν ως επίδοξους κατά συρροήν δολοφόνους!!!!


  Σεισαχθεια
Είναι αδίσταχτη, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό η τρικομματική κυβερνητική χούντα προκειμένου να υποτάξει κάθε φωνή αντίστασης στην βάρβαρη, δολοφονική πολιτική τηςΜετά τα γκλοπ των κουκουλοφόρων μπάτσων τώρα «επιστρατεύουν» και το αστικό νομικό τους οπλοστάσιο, που το θωράκισαν με νέα εγκεφαλικά κατασκευάσματα, ενάντια στους ηρωικούς κατοίκους της Ιερισσού που αγωνίζονται για τα αυτονόητα. Το δικαίωμα τους δηλαδή στην ζωή, που το θέτουν σε κίνδυνο Καναδοί καπιταλιστές και Μπόμπολας, προκειμένου να γεμίσουν τα ήδη παραφουσκωμένα θησαυροφυλάκια τους.

Μια επιστολή που δεν δημοσιεύτηκεΜε λένε Πόπη Παγκράτη. Είμαι μια «αγράμματη» εκπαιδευτικός, ταμίας στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας υποψήφια με την ΕΣΑΚ – ΔΕΕ. Δηλώνω φίλος του κόμματος. Όλη μου τη ζωή αγωνίζομαι για το κόμμα μου, για την τάξη μου. Η μόνη μου ιδιοκτησία ένα μικρό αυτοκίνητο. Είμαι μάνα δύο ανέργων παιδιών. Εκείνο που μέχρι τώρα έμαθα είναι ότι ο κομμουνιστής πρέπει να βγαίνει μπροστά να δείχνει με τα λόγια και κυρίως τη στάση και τη δράση του πως πρέπει να λειτουργεί η εργατική τάξη και ποιος ο ρόλος του λαϊκού διανοούμενου. Έτσι έκανα αίτηση να γίνω διευθύντρια σε ένα γυμνάσιο της Κέρκυρας. Αυτό που διάλεξα είναι ένα σχολείο δίπλα στις φυλακές και στο δικαστικό «μέγαρο» και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, κυριολεκτώ.

Η Γερμανία της φτώχειας

Από την εφημερίδα

 Του Μωυσή Λύτση               ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Χώρα πρότυπο για πολλούς η Γερμανία δεν χάνει ευκαιρία για ευκαιρία να κουνά το δάκτυλο στους «απείθαρχους» νότιους, που εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν πώς θα ζήσουν με μαζική ανεργία και αμοιβές… Βουλγαρίας. H… Βουλγαρία είναι ωστόσο ήδη εδώ για εκατομμύρια Γερμανούς, καθώς από το 2003 η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και η αποψίλωση του κράτους πρόνοιας έχει δημιουργήσει τους εργαζόμενους των 400 ευρώ, επίπεδο στο οποίο φαίνεται πως η γερμανική πολιτική και οικονομική ελίτ θέλει να επεκτείνει σε όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια αρχής γενομένης από την «βαλκανική» Ελλάδα.

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΜΕ, Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ? ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ?

  Ιστοριες Συνωμοσιας
Το μνημόνιο όπως λένε οι περισσότεροι ξεσκέπασε το σάπιο σύστημα του δικομματισμού που βασίλευε στη πατρίδα μας και μεταμόρφωσε την ελληνική κοινωνία σ΄αυτό που βλέπουμε σήμερα ξεκάθαρα πλέον. Όμως αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα, η πτώση των παλαιών ντόπιων ειδώλων ίσως και να έβρισκε αντικαταστάτες αν δεν είχε προηγηθεί μια άλλη πτώση «δικομματισμού» που αφορούσε όλη την ανθρωπότητα κι εμάς φυσικά.