#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Ο δρόμος προς τη δημοκρατία


Του Γιώργου Ν. Οικονόμου, δρ Φιλοσοφίας              ΕΛ.Λ.ΑΣ.
Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει αποτύχει παταγωδώς, αφού έχει οδηγήσει στη χρεοκοπία. 
Χρειάζεται επομένως ριζική αλλαγή, η οποία είναι αδύνατο να γίνει από τους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς. Στην προοπτική αυτή ένα από τα βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι το εξής:

Παραμονή στο ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή;
Του Βασίλη Ρουσόπουλου*                   Σεισαχθεια


Μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις η Ελλάδα διατηρεί προς το παρόν τη θέση της στην ευρωζώνη. Η μείωση του χρέους και το νέο δάνειο δίνουν μία ανάσα στη χώρα και μία ακόμη, τελευταία ίσως, ευκαιρία για οικονομική ανασύνταξη. Αλλά με 21% ανεργία, στους νέους μάλιστα 50%, και αμοιβές και συντάξεις κάτω από τα όρια της φτώχιας για τη μεγάλη πλειοψηφία η κατάσταση είναι τρομερά δύσκολη. Γι’ αυτό η ερώτηση παραμονή στο ευρώ ή επιστροφή στη δραχμή παραμένει επίκαιρη.

Ο οπορτουνισμός παράγεται και αναπαράγεται μέσα στο ΚΚΕ πολλά χρόνια τώρα.


Γράφει ο Η.Φ              Σεισαχθεια
ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ.
Η ηγεσία του ΚΚΕ όποιον δε συμφωνεί μαζί της τον χαρακτηρίζει τουλάχιστον οπορτουνιστή.
Μάλιστα χρησιμοποιώντας και το Λένιν μας λέει:«αν δεν καθαρίσουμε  με τον οπορτουνισμό όποιας μορφής, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τον πραγματικό αντίπαλο».
Τι εννοούν με τον όρο οπορτουνιστής είναι προς διερεύνηση. Τον χρησιμοποιούν για κάθε «νόσο και κάθε μαλακία». Του έχουν προσδώσει τέτοιο περιεχόμενο που δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη σημασία του όρου.
Απλά κάθε διαφωνών με τη γραμμή , είναι οπορτουνιστής.

Το χαράτσι μοχλός εξαθλίωσης!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
Το χαράτσι παρουσιάζεται από τους κυβερνώντες   σαν  μια αναγκαία πηγή κρατικών εσόδων, για να…  «ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις που αναλάβαμε ως χώρα έναντι των δανειστών μας». Οι όποιες υποσχέσεις, που  δόθηκαν από τους  κυβερνητικούς εταίρους προς το λαό περί της καταργήσεώς του, έπεσαν στο κενό.  Έτσι όχι μόνο δεν καταργείται αλλά επεκτείνεται, εκτός από τις κατοικίες που μέχρι τώρα ίσχυε, σε αγρούς, σε οικόπεδα οικοδομήσιμα η μη, σε κάθε είδους ακίνητης περιουσίας!

Ψόφησε ο θυληκός Μητσοτάκης!


αδεσποτος

Πώς το Σύνταγμα καταστρέφει την ελευθερία μας και πώς να την ανακτήσουμε (Εξαιρετικό βίντεο)ramnousia

Χέστηκα για το γαμημένο το ευρώ σας!


Γερμανοτσολιάδες


Πραγματικά, έχουν απύθμενο θράσος οι πολιτικοί απόγονοι αυτών που περιγράφονται με τον χαρακτηρισμό“γερμανοτσολιάδες”, όταν τολμάνε σήμερα να εμφανίζονται δημοσίως και να παριστάνουν τους “αντιστασιακούς”. Αν υποθέσει, βέβαια, κανείς ότι εκείνος ο συρφετός εγκληματικών και παρανοϊκών στοιχείων, οι  συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων, θα μπορούσαν να έχουν πολιτικούς απόγονους. 
Δεν οδηγεί πουθενά αυτή η συζήτηση, νομίζω, έτσι όπως διεξάγεται. Γιατί δεν πρέπει να γελιόμαστε: