#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Άντε γαμήσου κόσμεΣτην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σε τσακίσω. Δε κάνω πλάκα .Στο υπόσχομαι .Το υποσχέθηκα στον εαυτό  μου πριν τρία ,πέντε ,δέκα, είκοσι χρόνια.
Κέρδισα, ή προσδοκώ να κερδίσω κάποιο λαχείο για να γλιτώσω από την δικιά σου μητρική στοργή και συνάμα μαρμάρινη υποταγή , οπότε,  δε γαμιέσαι ρε κόσμε στο τέλος;
Να κι αν αν το κέρδισα, να κι αν δεν το κέρδισα το λαχείο ,να κι αν βρίσκεται η ιδέα αυτή στο ξερό μου ,να κι αν δεν βρίσκεται. Δεν έμαθες ρε βούρλο  πως ο Σαμαράς μας έσωσε ,αλλά εσύ κόσμε γιατί δε σώθηκες και πλαντάζεις σαν το σκυλί στην άσφαλτο; Γιατί περιπλανιέσαι στο σκοτάδι, γιατί δεν έφαγες το παραμύθι του σωτήρα ρε μαλακισμένε κόσμε;

Γιατί το όριο των €100,000 στις καταθέσεις σύντομα θα παραβιαστεί


Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της ευρωελίτ, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι τα λόγια της δεν έχουν περισσότερη βαρύτητα από ό,τι οι πορδές της.
Παράδειγμα 1ο.
Η απόφαση του 1ου eurogroup όπου σύσσωμοι και οι 17 ΥΠΟΙΚ επικύρωσαν με βουλοκέρι και χωρίς κανένα ενδοιασμό το κούρεμα κάτω των 100,000 στις κυπριακές τράπεζες ανεξαιρέτως. Αγνοούσαν την ύπαρξη ευρωπαϊκής συνθήκης που ορίζει το όριο προστασίας στις 100,000; Φυσικά και το γνώριζαν. Αλλά στο βαθμό που δεν υπάρχει κανένα σώμα να τους ελέγχει, και στο βαθμό που οι λαοί ακόμα ψάχνονται, η Γερμανία και οι υποτακτικοί της μπορούν να αλωνίζουν ελεύθερα.

Ντανιέλ Κοέν: Η θρησκεία του κέρδους και του πλούτου

Του Θανάση Γιαλκέτση       Ελευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Ο Ντανιέλ Κοέν είναι καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Paris I (Panthéon – Sorbonne) και στην École Normale Supérieure. Είναι επίσης πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ζαν Ζορές. Στη γλώσσα μας κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Πόλις» τα βιβλία του «Η ευημερία του κακού», «Η Οικονομία σήμερα» και «Οικονομική κρίση: αίτια και προοπτικές» (τα δυο τελευταία τα έχει συγγράψει μαζί με τον Philippe Askenazy). Στο βιβλίο του «Homo Economicus» (Albin Michel, 2012), ο Κοέν επικρίνει τη θρησκεία του κέρδους και του πλούτου και υποστηρίζει ότι μια κοινωνία που έχει ως μόνη σπονδυλική της στήλη την οικονομική ζωή είναι καταδικασμένη να καταρρεύσει.
Η ακόλουθη συνέντευξη του Ντανιέλ Κοέν δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Le Nouvel Observateur».

Φωνές Αλήθειας


Περιχαρής/θριαμβευτής ο επί της Παιδείας
Αρβανιτόπουλος, ανακοίνωνε πριν λίγες μέρες
τη χορήγηση μικροσυσσιτίου σε μαθητές.
Το Κοράκι μοιράζεται -χωρίς σχόλια- σήμερα 
τις κραυγές δύο μανάδων (κατόπιν αδείας!!),
 έτσι όπως τις εντόπισε στο διαδίκτυο.
 (συγνώμη για τη φωτό).


Η ανάγκη για παλλαϊκό Μέτωπο

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Με την ανεργία και τη φτώχεια να καλπάζουν, έχουμε ήδη επιτύχει, εν μέρει, τον στόχο που έβαλε η ελίτ το 2010: να μείνουμε στην ΕΕ για να μην γυρίσουμε στη δεκαετία του 1950. Ετσι, μείναμε μεν στην ΕΕ, αλλά γυρίσαμε— μέσα σε τρία χρόνια— στη δεκαετία του 1950! Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Σύμφωνα με την απογραφή του 1961, περίπου 24% του ενεργού πληθυσμού ήταν τότε άνεργο ή υποαπασχολούμενο. Σήμερα, μόνο οι άνεργοι φθάνουν το 27%. Μολονότι δεν υπάρχουν, από όσο γνωρίζω, ακριβή στοιχεία για τη φτώχεια στη δεκαετία του ‘50, μπορούμε να κάνουμε κάποιες λογικές υποθέσεις.

Δειλοί-Δειλοί...

Πολιτικο Κορακι

 
Τη προσοχή σας παρακαλώ.
Το μάθημα "ιστορίας" επαναλαμβάνεται...
Απρόσεκτοι και επιπόλαιοι είστε.
Ξεχασιάρηδες...
Πριν 3 χρόνια, όλα είχαν δρομολογηθεί.
Ολοι είχαν πάρει θέσεις. 
Οι ρόλοι είχαν διανεμηθεί.