#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Νομιμότητα, αυταρχισμός και αγώνες σε καιρούς κοινωνικού πολέμου

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

  Δραση Τωρα
Η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν γοητευτική για τον μέσο πολίτη της Ευρώπης. Μετά από χρόνια συγκρούσεων φάνταζε μια λύση που θα εξασφάλιζε την ειρήνη και την ευημερία. Σήμερα η Ε.Ε δεν έχει καμία σχέση με την αλληλεγγύη των λαών και την προάασπιση των συμφερόντων τους, αφού μετατράπηκε σε προπύργιο των αγορών και του κεφαλαίου.

Μαρξιστική Επιθεώρηση Praxis: Παρουσιάση του τρίτου τεύχους

Το Σάββατο 6/4 στις 7:00 μμ στον Κοινωνικό και Πολιτικό χώρο Κόκκινη Κολεκτίβα - Λ. Αλεξάνδρας 9 2ος όροφος- θα πραγματοποιηθεί η παρουσιάση του τρίτου τεύχους της Μαρξιστικής Επιθεώρησης Praxis.
 

«Αν ζήσω, θα σας γαμήσω. Αν πεθάνω, κλάστε μου τον μπούτζον» – Με όλο τον σεβασμό

O ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΕΙ Η «ΑΥΓΗ» ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΒΕ

 

ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση

Ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης άρχισε να στέλνει «ραβασάκια» απειλώντας ότι αν δεν πληρωθούν εγκαίρως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα προχωρήσει σε κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων. Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή σχολιάζει με το δικό της τρόπο.
Γράφει η Αυγή:
Αποβραδίς ξεσκόνιζαν την Παγκόσμια Βιβλιοθήκη Επιστολών, για να δεχθεί πρωί-πρωί τη νέα εσοδεία. Δίπλα στις Επιστολές του Παύλου προς Κορινθίους, Ρωμαίους και άλλους νεοπροσήλυτους, δίπλα στα επιστολικά μυθιστορήματα του Λακλό, ποιος δεν θυμάται τον σατανικό Βαλμόν από τις «Επικίνδυνες σχέσεις», δίπλα στα γράμματα που αντήλλαξαν ο Πάουντ με τον Έλιοτ για την «Έρημη Χώρα», εκεί σιμά στην απαράμιλλη αλληλογραφία του Καζαντζάκη με τον Πρεβελάκη και του Σεφέρη με τον Τσάτσο, θα τοποθετηθούν και οι επιστολές που στέλνει από χθες ο Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σε όσους χρωστούν μέχρι 3.000 ευρώ στο Δημόσιο.

Το δέντρο


 Το δέντρο που μας πλήγωσε είχε λουλούδια σήμερα το μεσημέρι. Κάποιοι δεν ξεχνούν. Ίσως, να μη μας μείνει τίποτε άλλο από την Μνήμη. Αλλά η Μνήμη είναι τα πάντα.

Εσένα πυροβόλησε..

 


 


Στις 4 Απρίλη 2012 στο Σύνταγμα  έβαλε Τέλος στη Ζωή του ο Γέροντας.
Αποφασισμένος και συνειδητοποιημένος.
Για το εγχείρημα και τον χώρο. 

Δεν ήταν μόνο η Απελπισία και η Απόγνωση
που  όπλισαν το χέρι του,
και που απλόχερα του πρόσφερε η "κυβέρνηση"
και η τρόϊκα...οι Εταιρείες Δολοφόνων
Ηταν και η Αξιοπρέπεια και η Περηφάνεια

Σκάνδαλο: Η Deutsche Bank απέκρυψε ζημιές 12 δισ. 
- Η Deutsche Bank κατηγορείται πως ”μαγείρεψε” τα βιβλία της και απέκρυψε ζημίες 12 δισεκατομμυρίων για να αποφύγει τη διάσωση της από την γερμανική κυβέρνηση
- Οι αρχικές καταγγελίες, που μετατράπηκαν σε κατηγορίες, έγιναν από τρεις πρώην υπαλλήλους της τράπεζας, οι οποίοι ανέφεραν πως η Deutsche Bank προσπάθησε να εξαφανίσει λογιστικά μια γιγαντιαία θέση σε παράγωγα, ονομαστικής αξίας 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων
- Η φωτογραφία είναι από έφοδο αστυνομικών στα κεντρικά της γερμανικής τράπεζας
- Στην Κύπρο οι καταθέσεις κουρεύτηκαν για 10 δισεκατομμύρια – Τώρα θα γίνει το ίδιο εαν αποδειχθεί η απάτη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας;
- Διαβάστε τι γράφουν οι Financial Times που πρώτοι έκαναν λόγο για σκάνδαλο πριν από 4 μήνες!
Η λέξη ”πρωτοφανείς” είναι ελάχιστη για να περιγράψει τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank.