#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

UBS: 4 «κυπριακές» ενδείξεις διάλυσης ευρωζώνης

 
Η πλειοψηφία των γεγονότων που έχουν εκδηλωθεί στην Κύπρο υποδεικνύουν ένα πολύ χειρότερο σενάριο: Την διάλυση της ευρωζώνης, εκτιμά σε έκθεσή της η UBS.  «Θα μπορούσε να ήταν χειρότερα,» ξεκινά η έκθεση. Το Χρηματιστήριο της Κύπρου άνοιξε την Τρίτη για πρώτη φορά σε δύο εβδομάδες, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί «μόνο» 2,4%, μολονότι πολύ πρόσφατα η νήσος ζήτησε την διεθνή βοήθεια για να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση. Παράλληλα, οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί δείκτες εμφανίζουν σταθερή άνοδο, δείχνοντας να μην πτοούνται από το κυπριακό δράμα.

Το μνημόνιο «σκότωσε» την Υγεία! Ποιες παροχές χάσαμε τα τελευταία 3 χρόνια χωρίς να το καταλάβουμε


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου                            ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Κάτι δεκαετίες πίσω γύρισε η Ελλάδα στον τομέα της Υγείας τα τελευταία τρία μνημονιακά χρόνια. Παροχές εξαφανίστηκαν από το χάρτη, προνόμια ασφαλισμένων καταργήθηκαν ενώ η κατάληξη όλων των μέτρων ήταν το βάρος να στραφεί προς τους ασθενείς οι οποίοι πρέπει πλέον να πληρώνουν από την τσέπη τους όσα πλήρωναν δεκαετίας πριν, και προτού δημιουργηθεί το περιβόητο κοινωνικό κράτος. Διαβάστε ποιες παροχές κόπηκαν όπως τις περιγράφουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Ο πρώτος χαμένος του μνημονίου είναι ξεκάθαρα πλέον ο Έλληνας ασθενής. Είναι αυτός που επιβαρύνθηκε περισσότερο από τα μέτρα της τρόικας και της κυβέρνησης.

Aρραβώνας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,αναγγελία γάμου και τερατογέννησης

του Σπύρου Καλογερόπουλου                tometopo.gr

Η επίσκεψη του Τσίπρα στην Γερμανία και στις ΗΠΑ και οι εγκωμιαστικές του δηλώσεις για την πολιτική του Ομπάμα…, η πρόταση για ένα νέο πακέτο Μάρσαλ, οι ιδέες  για φορολόγηση καταθέσεων, ο θαυμασμός της Γερμανικής λογικής, σηματοδοτούν το τι θα επακολουθήσει στη πορεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στη ανάγκη του να φτάσει το κόμμα του στην εξουσία και αυτός σε πρωθυπουργικό θώκο.

Η δήλωση αυτοθυσίας που έκανε ότι θα συμμαχήσει και με τον διάολο για τη σωτηρία της χώρας,  δεν έπεισε ούτε τον πιο αφελή και καλοπροάιρετο ψηφοφόρο.

(Φοβερό)! Η πιο αξιόπιστη δημοσκόπηση...


αδεσποτος


Πέρυσι τέτοιο καιρό, η GPO προέβλεπε 25,5 ΠΑΣΟΚ, 6,7 ΣΥΡΙΖΑ... και μερικά ακόμη, τελείως άσχετα με τα αποτελέσματα των εκλογών, λίγες βδομάδες μετά.
Χωρίς να στεναχωρηθεί καθόλου.... ξεσκονίστηκε... και μαζί με όλους τους άλλους "αξιόπιστους" δημοσκόπους - που πάνω κάτω τα ίδια λέγανε και κοροιδεύανε τα πανεπιστήμια που έλεγαν άλλα! - συνέχισε το "θεάρεστο" έργο της!

Κατα μια περίεργη σύμπτωση, σχεδόν όλοι οι ιδιοκτήτες των δημοσκοπικών εταιρειών, έχουν περάσει από την ΚΝΕ, αλλά ως δια μαγείας όλοι έγιναν υμνητές του συτήματος.
"Κατάλαβαν" πως να εκμεταλλευτούν το σύστημα και έγιναν όλοι με περιουσίες;
Δούλεψαν περισσότερο από ολους τους άλλους; Ήταν όλοι έξυπνοι; Ήταν κάτι άλλο;
Σημασία έχει ότι κάθε μήνα μας παρουσιάζουνε ωραίες δημοσκοπήσεις και μετά πάνε ευτυχισμένοι για ύπνο...

http://kepparou.blogspot.gr/2013/04/blog-post_814.html

Ο φαύλος κύκλος του χρηματοπιστωτικού συστήματος

 
Το τραπεζικό κεφάλαιο δεν είναι ένα ανεξάρτητο τεμάχιο μέσα στο καπιταλιστικό κύκλωμα. Είναι το ηγεμονικό κεφάλαιο του καπιταλιστικού. Το να απομονώνει κανείς τους τραπεζίτης και να προσπαθεί να εξηγήσει τα τεκταινόμενα με το «κακό» ή «αδηφάγο» χαρακτήρα των τραπεζιτών, αυτό δεν είναι οικονομία…
Η Πίστη αποτελεί το βάθρο του καπιταλιστικού συστήματος, την καρδιά των λειτουργιών του. Και ως τέτοια αποτυπώνει με μεγαλύτερη οξύτητα την κρίση του καπιταλιστικού καθεστώτος.
Τα καθεστωτικά κόμματα και οι ποικιλόχρωμοι απολογητές του καπιταλισμού αγωνιούν για τις τράπεζες! Δικαιολογημένες οι αγωνιώδεις ανησυχίες: Αγωνιούν για την καρδιά του συστήματός τους…

Δείτε ποιο είναι το δώρο της Κυβέρνησης στους ανέργους

Περίπου σαν να βρέχει ευρώ και μάλιστα σε χιλιάδες, υποδέχεται ο αστικός Τύπος το πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας» που απευθύνεται σε άνεργους νέους και μπαίνει το επόμενο διάστημα σε εφαρμογή. Με αφορμή την έναρξη των αιτήσεων στις 15 Απρίλη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, το «ΕΘΝΟΣ» βλέπει στο χτεσινό του πρωτοσέλιδο «επίδομα 2.700 ευρώ σε 35.000 ανέργους». Πίσω όμως από τους μεγάλους τίτλους και τα πρωτοσέλιδα, πριν ζηλέψει κανείς τους ανέργους και την τύχη τους, πρέπει να ρίξει μια ματιά και στις… λεπτομέρειες.

"Κατορθώματα" εφοπλιστών

 
«Οι Ελληνες εφοπλιστές απέκτησαν το πρώτο τρίμηνο του 2013 43 bulkers, έναντι 18 το 2011 επενδύοντας 420 εκατ. δολ. έναντι 260,8 εκατ. δολ. το 2012. Επίσης αγόρασαν 20 δεξαμενόπλοια έναντι 16, το 2012,  επενδύοντας 352,7 εκατ. δολ. έναντι 319,6 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2012 και 9 containerships δαπανώντας 75,1 εκατ. δολ. έναντι 4 το 2012 αξίας 98 εκατ. Δολ».
Ναυτεμπορική 3/4/2013


Φουσκώνω...  Πολιτικο Κορακι

ΟΛΑ στο Χυτήριο. ΟΛΑ στο λιώσιμο.
Εισοδήματα, Δικαιώματα, Δημοκρατία.

ΟΛΟΙ θυσία στις "αγορές" και τους τοκογλύφους.
Στους τραπεζίτες και τη Πλουτοκρατία.
Αντρες, γυναίκες, παιδιά, γερόντια.