#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Έπεσε η κυβέρνηση!!!

Λαϊκή εξέγερση ανέτρεψε την τρικομματική συμμορία των Νενέκων!!!
Ο λαός είπε την τελευταία λέξη!!!

Εκατοντάδες χιλιάδες λαού ξεπήδησαν ξαφνικά αργά το βράδυ, από το πουθενά και βγήκαν στους δρόμους απαιτώντας να φύγουν κυβέρνηση και τρόικα! Έγιναν πραγματικές μάχες με τα ΜΑΤ που υποχώρησαν κάτω από την αποφασιστικότητα και μαχητικότητα των μαζών! Πανικόβλητη η τριτοκομματική συμμορία έψαχνε να βρει τα ελικόπτερα τα οποία όμως είχαν καθηλωθεί λόγω έλλειψης καυσίμων! Ο Σαμαράς – ο καταλληλότερος πρωθυπουργός! – ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του παραιτείται μετά το λαϊκό ξεσηκωμό από τα πλήθη που μέχρι τώρα παρέμεναν παθητικά και δήλωσε ότι η θέληση του λαού γίνεται σεβαστή! Στο Σύνταγμα 2.000.000 λαού πανηγυρίζουν, απαιτούν να φύγει τώρα η τρόικα από τη χώρα και να αποχωρήσουμε αν χρειαστεί από την ευρωζώνη! Τα γεγονότα εξελίχτηκαν απρόοπτα και κανένας δεν περίμενε αυτή την εξέγερση αφού το απόγευμα χθες στο Σύνταγμα μαζεύτηκαν μόνον 2.000 διαμαρτυρόμενοι, αγανακτισμένοι και από ένας αντιπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ! Καινούργιες μέρες ξημερώνουν. ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ. Καληνύχτα!
1 Απριλίου 2013
Βήχος Παναγιώτης

Απρίλιος: Μηνας λαϊκής στάσης πληρωμών!


Εισαγωγικό σημείωμα

Ελεύθερης Λαικής Αντιστασιακής Συσπείρωσης

Από αύριο συλλογικότητες, κινήσεις πολιτών και απλός κόσμος καλεί και καλείται σε μηνιαία στάση πληρωμών προς το υπόδουλο κράτος και τους διεθνείς τοκογλύφους που το διευθύνουν. Είναι όλος αυτός ο κόσμος , που ήδη δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε λογής χαράτσια και φόρους, “τεμπέληδες & μπαταχτσήδες” ; Φυσικά και όχι. Είναι κόσμος που θέλει να καταλύσει κάθε έννοια κράτους ; Οχι βέβαια. Το σημερινό όμως ελληνικό κράτος ( και για να ακριβολογούμε, οι κυριαρχικές τους δομές έχει φτάσει στο πλέον αισχρό σημείο, οδηγώντας μας ως υποζύγια  πίσω στο μεσαίωνα σε αγαστή συνεργασία με την αντίστοιχη “ευρωπαική” τραπεζική ελίτ.

Πολιτικαντισμός του ταρτούφου

 

… αλλά και μπόλικος Ιησουιτισμός.
«Δεν κόβουμε τις συντάξεις», αλλά θα συνεχίσουμε στα κρυφά και όποτε θέλουμε, να ανεβάζουμε το ποσοστό συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων, θα συνεχίσουμε να τους φορτώνουμε με χαράτσια, θα συνεχίσουμε να τους σπρώχνουμε σε υπηρεσίες υγείας επί πληρωμή μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Όμως, τη σύνταξη δε θα την κόψουν περαιτέρω.

Η Ευρώπη του φόβου

του ΚΙΜΠΙ
Παρ’ ότι η Ευρώπη κατά τις μεταπολεμικές δεκαετίες συμπεριφερόταν σαν το νησί της χαράς, στην πραγματικότητα οικοδομήθηκε πάνω στον φόβο. Μια ορατή πηγή του φόβου μέχρι το 1989 ήταν για την τότε ΕΟΚ η ύπαρξη ανταγωνιστικού πόλου στην ίδια ήπειρο, αυτού που -κατ’ ευφημισμόν- αποκαλείτο υπαρκτός σοσιαλισμός. Ωστόσο, ο υπαρκτός καπιταλισμός της Ευρώπης, που στον πυρήνα του ήταν κυρίως ο γαλλογερμανικός άξονας, αντλούσε τα οικοδομικά του υλικά από πέντε θεμελιώδεις φοβίες που διαπέρασαν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες από τον Α΄ μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Ήρωας εργασίας» …στον καπιταλισμόe-οικοδομος
Και τι δεν μηχανεύεται η αστική τάξη της Ρωσίας για την ενίσχυση της εξουσίας της. Χωρίς δισταγμό επιδιώκει να καπηλευτεί τα ισχυρά φιλοσοβιετικά αισθήματα του ρωσικού λαού.

Έτσι ξεκίνησε με την εκμετάλλευση της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης της ΕΣΣΔ, που τιμάται κάθε χρόνο στις 9 Μάη, επιδιώκοντας βέβαια να περάσει τα δικά της μηνύματα του αστικού πατριωτισμού.

Οι τράπεζες αγόρασαν τους Κύπριους πολιτικούς!

  Βαθύ Κόκκινο

Συγκλονίζει το ήδη ταραγμένο σκηνικό της Κύπρου το σκάνδαλο της μαύρης λίστας που αποκαλύπτει πως χαρίστηκαν από τις διοικήσεις των τριών μεγαλύτερων τραπεζών σε πολιτικά πρόσωπα της Μεγαλονήσου δάνεια ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ! Η λίστα της ντροπής βρίσκεται ήδη στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής.

Ο φόρος της κρεβατοκάμαρας

Ο όρος «μέσος φορολογούμενος πολίτης»,που τον κάναμε εσχάτως ψωμοτύρι, είναι η αντικατάσταση και ο καλλωπισμός του φθαρμένου πια όρου «νοικοκύρης», μιας και ο τελευταίος έχει αρχίσει από καιρό να ξεφορτώνεται τις παλιές καλές έννοιες του κουβαρντά, του κουβαλητή, του νουνεχή και του απλόχερου και προς τους συνανθρώπους του οικογενειάρχη και να ενσαρκώνει τις κακές ιδιότητες του φιλοτομαριστή, του μισαλλόδοξου, του καχύποπτου, έως και του μισάνθρωπου.

Η ΗΓΕΣΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΕΙΑ

 Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

1) Αντιγράφω (Ντοκουμέντα 16ου Συνεδρίου, σελ. 71, σ. Παπαρήγα):
«Στο 15ο Συνέδριο ξεκαθαρίσαμε το εξής πράγμα: Οτι η συγκέντρωση δυνάμεων, η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος χτίζεται πάνω στην αντίθεση μονοπώλια – ιμπεριαλισμός. (…). Τι είναι ο ιμπεριαλισμός; Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. Ομως, δεν μπορούμε να χτίσουμε συμμαχία στην αντίθεση καπιταλισμός – σοσιαλισμός, γιατί σημαίνει συμμαχία για τη σοσιαλιστική επανάσταση και συμμαχία για τη δικτατορία του προλεταριάτου.

Πώς αντιλαμβάνεται η καθοδήγηση το Κόμμα


Αλέξης Θεοδώρου          Εργατικός Αγώνας

Τον Προσυνεδριακό διάλογο τον οργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ. Αυτή όρισε την Επιτροπή Προσυνεδριακού διαλόγου, αυτή έθεσε τους κανόνες που η τελευταία δημοσιοποίησε. Για όσα επομένως άρθρα δημοσιεύτηκαν στις προσυνεδριακές σελίδες του Ριζοσπάστη και της ΚΟΜΕΠ μπορούμε να πούμε, χωρίς το παραμικρό ενδεχόμενο να πέσουμε έξω, ότι τηρούσαν απόλυτα τους καθορισμένους όρους. Πουθενά, στους όρους και τις προϋποθέσεις του προσυνεδριακού διαλόγου δεν υπήρχε αναφορά ότι τα μέλη της ΚΕ έχουν περισσότερα -ή διαφορετικά- δικαιώματα συμμετοχής απ’ ότι τα μέλη.

ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ;

Του ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ*

Η κρίση της τηςΚύπρου οφείλεται κατ΄αρχήν στη στρεβλή αναπτυξιακή της πορεία που στηρίχτηκε στον τομέα τωνυπηρεσιών και στην πολύ χαμηλή φορολόγηση τωνεπιχειρήσεων. Ο τραπεζικός τομέας άρχισε ναυπερδιογκώνεται μετά την είσοδο της χώρας στην Ε.Ε. το 2004και έγινε τεράστιος μετά την υιοθέτηση του ευρώ το 2008. Η κυπριακή οικονομία – ακόμη και ο τουρισμός  – έχασε συστηματικά ανταγωνιστικότητα την τελευταία δεκαετία. Από το 2008 εμφανίζονται μεγάλα ελλείμματα στο ισογύγιο τρεχουσών συναλλαγών, που έφτασαν την ίδια χρονιά έως και το 15% του ΑΕΠ. Η συμμετοχή στην ΟΝΕ δεν άφηνε τη δυνατότητα να εξισορροπηθεί η απώλεια ανταγωνιστικότητας με τη διολίσθηση του νομίσματος.

Κοινοπραξία...

 
Πασοκ,ΝΔ και Δημαρ...αγκαλιάστηκαν
Σφιχτά.

Ενας ιστορικός και επιβεβλημένος εναγκαλισμός,που προσωρινά
παραμερίζει τις τυχόν μεταξύ τους διαφορές.
Ενα εγχείρημα απρόσμενο για τους ψηφοφόρους και φίλους των
τριών κομμάτων.

H Κύπρος, η έξοδος από ευρωζώνη-ΕΕ και οι παραδοξότητες στην αριστερά

Παναγιώτης Μαυροειδής                 Αριστεροblog
Στην Κύπρο, η ευρωζώνη, με το δικό της ‘’Σχέδιο Β’’, έναντι της πρώτης εναλλακτικής που απέρριψε η Κυπριακή Βουλή, εκτέλεσε όχι μόνο καταθέσεις, αλλά και τις προοπτικές μιας αξιοβίωτης ζωής για τους εργαζόμενους και την κοινωνική πλειονότητα του νησιού. Κάτι σαν μια καταστροφική πυρκαγιά, σχολίασε ένας αναλυτής: ‘’ένα δάσος που έχει κατακαεί, θέλει είκοσι χρόνια να ανασυσταθεί’’.

Η απάτη για την Ε.Ε.

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η καταστροφή των λαϊκών στρωμάτων στην Κύπρο που μόλις ξεκίνησε—ενώ η καταστροφή των αντίστοιχων στρωμάτων στην Ελλάδα εντείνεται—θα ήταν ανέφικτη, εάν δεν υπήρχε μια μαζική εξαπάτηση (εσκεμμένη ή μη) για τις πραγματικές αιτίες της και τον τρόπο εξόδου από αυτή. Και αυτό, γιατί και στις δύο περιπτώσεις, το δίλημμα που έβαλαν οι ξένες και ντόπιες ελίτ, το δέχτηκαν, ρητά ή σιωπηρά, όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα που τις εκπροσωπούν («μνημονιακά»), αλλά και τα κόμματα και οργανώσεις που υποτίθεται εκπροσωπούν τα λαϊκά στρώματα («αντιμνημονιακά» κ.λπ.)—εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις που απορρίπτουν μεν αυτό το ψευτοδίλημμα αλλά υιοθετούν συγχρόνως πολιτικές λύσεις που καταδικάζουν τα στρώματα αυτά στην επ’ αόριστο αναμονή για τη λαϊκή εξουσία.