#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Η επιστροφή στο 1938

Του John Ward

 Απόδοση στα ελληνικά  για την  ΕΛ.Λ.Α.Σ.: N.K

Απίστευτο: οι συμμορίτες αποφασίζουν να πάνε την παρτίδα ως το τέλος, όπως ακριβώς μετά το Μόναχο το 1938.

Έχει έρθει σίγουρα η ώρα να σταματήσουμε αυτούς τους μανιακούς

Αν έχετε δει το ZeroHedge, θα το ξέρετε ήδη, είμαστε μάρτυρες μιας πλήρους λειτουργίας μιας χρονομηχανής σε ότι αφορά την πραγματική φύση της «συμφωνίας» για τον κυπριακό τραπεζικό τομέα. Πριν γράψω ένα άρθρο με τίτλο “H λύση αυτού του έτους είναι σίγουρα το πρόβλημα του επόμενου έτους” είδα το ένο άρθρο του Tyler Durden στο ZeroHedge.
Αυτή είναι η ουσία: θα θυμάστε πως έβγαλα τα νέα από τραπεζικές πηγές την περασμένη εβδομάδα σχετικά με το πόσο τεράστια ήταν η  διαρροή από μεγάλα κεφάλαια από τις Κυπριακές τράπεζες μόλις δύο ημέρες πριν.

Έτσι θα μας πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια! Αν δεν πάρουμε ΟΛΑ τα μέτρα που απαγορεύουν οι δικαστές των αναδρομικών κι η βουλή των γερμανοτσολιάδων!

  Θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι… και θα δουν τα ραδίκια ανάποδα όσοι βάλουν χέρι στον ιδρώτα μας!
 
 
Με ρυθμό γρηγορότερο απ’ όσο κυλούν στην επιφάνεια τα πράγματα, η χώρα ενσωματώνει όλο το θεσμικό οπλοστάσιο με το οποίο ολοκληρώνεται η απόλυτη υπαγωγή της στο πανίσχυρο τραπεζικό κεφάλαιο. Το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά, που συζητήθηκε και ψηφίστηκε τις δύο προηγούμενες μέρες στη Βουλή – σαν να μην μεσολάβησε τίποτε από την ηχηρή απάντηση του κυπριακού Κοινοβουλίου –, δίνει μερικά ακόμα εργαλεία ώστε να συγκεντρωθεί το κεφάλαιο στα χέρια λίγων κραταιών τραπεζών, όπως η γερμανική τράπεζα, και χρηματοοικονομικών κέντρων που αιχμαλωτίζουν με βαριά δεσμά τις μικρές εθνικές κεφαλαιαγορές.

Γιατί είναι απόλυτος παραλογισμός η παραμονή της Κύπρου στην Ευρωζώνη

  praxisred
Στις 15 Μαρτίου, το Eurogroup, η θεσμική δηλαδή έκφραση της οικονομικής εξουσίας της ΕΕ, προέβη σε μια πρόταση που έχει βυθίσει την κυπριακή οικονομία σε μια δίνη καταστροφής χωρίς διαφαινόμενο τέλος: η πρόταση αυτή, όπως παραδέχτηκε άλλωστε χθες ο Όλι Ρεν, αποτελεί στοιχείο μιας "κατάστασης εξαίρεσης": αντίκειται στους περιώνυμους πυλώνες της Συνθήκης του Μάαστριχτ, δηλαδή στην ασφάλεια και την ελευθερία κίνησης των ιδιωτικών κεφαλαίων.
 
Ανεξάρτητα από τις στοχεύσεις για χάρη των οποίων το Eurogroup προέβη σ' αυτή την κίνηση, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η ανακοίνωση της 15ης Μαρτίου ήταν μια αμετάκλητη θανατική καταδίκη για την Κύπρο.

Ιθάκη είπες;;

 
Χρόνο με το χρόνο, μήνα το μήνα...εθιστήκαμε...
Περάσαμε πια στα..."σκληρά"!!
Περπατάμε...ναρκωμένοι. Αράζουμε...μαστουρωμένοι...
Βαποράκια και εμπόροι μας πότισαν το δηλητήριο...
Το αίμα μας πήχτωσε. Το μυαλό μας λάλησε. Το κορμί μας σακατεύτηκε.
Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, συνδικαλιστικές ηγεσίες, πληρωμένοι παπαγάλοι:
Ως κήρυκες και υπερασπιστές της Κυριαρχίας, της Δημοκρατίας,
της Εντιμότητας,της Διαφάνειας και της Αξιοκρατίας
παρουσιάστηκαν...