#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=d59ffbcabd&view=att&th=13da8858682c67b4&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P-ESQ93spUYQVvf1amhAoCH&sadet=1364332019458&sads=lV0wJs4RCq9n_UweMZeCoS7X6x4&sadssc=1

Χρονικό του εγχώριου φασισμού

 Έρευνα - κείμενα: Θανάσης Γ. Κάππος
«Αίμα…τιμή» - Η προγονική βιολογία στις φλέβες των «χρυσαυγιτών»Ο φασισμός ποτέ δε νύσταξε!... Το αυγό δεν έσκασε άξαφνα!..{«Χιλιάδες εθνικιστές» κοκορεύονται ηλεκτρονικά οι χρυσαυγίτες όταν μαζεύουν τους γνωστούς 150 περιφερόμενους σε «εγκαίνια» κλπ. Προηγούμενοι νεοναζί, σαν του ΕΝΕΚ, ακόμα αναρτούν αντίζηλα δικές τους ογκωδέστερες φωτό, σαν από του «μακρυγιάννη» 1981, παρακαλώ!..}

Το Κράτος, πέρα από το «μονοπώλιο της νόμιμης βίας» και των «βαθέων» του μηχανισμών, φουσκώνει σε οριακές περιόδους τη φασιστική σαμπρέλα σε πρόσθετο τροχό. Όταν το τρέχον δίκυκλο δεξιά- «σοσιαλδημοκρατία» γλιστράει, το τρίκυκλο αποτελεί δοκιμασμένη «λύση».

Η άτακτη και επώδυνη επιστροφή της Κύπρου στο Σχέδιο Α΄

 Αλαβάνος Αλέκος
Ο Εγκέλαδος των Βρυξελλών που σε μία νύχτα ισοπέδωσε την οικονομία της Κύπρου προσφέρει ήδη στην Ελλάδα πολύτιμο υλικό για προβληματισμό σε σχέση με τα όρια, τις δυνατότητες, τις επιλογές απέναντι στην ευρωζώνη. Τα συμπεράσματα δεν απορρέουν από κάποια «άσκηση επί χάρτου», αλλά από τα πραγματικά οικονομικά εχθρικά πυρά επί του εδάφους του ακρωτηριασμένου νησιού, με συνεχείς βομβαρδισμούς επί του αμάχου πληθυσμού. Δεν πρόκειται για ανεπιβεβαίωτες υποθέσεις, αλλά για επαληθευμένα στοιχεία από το αξιόπιστο χρονικό των μαχών. Μπορούν να καταργηθούν τα μνημόνια μέσα στην ευρωζώνη; Ή μήπως η «έξοδος κινδύνου» μιας χώρας που διαλύεται είναι ακριβώς η έξοδος από το ευρώ; Παρ' ότι τα πράγματα στην Κύπρο βρίσκονται σε συνεχή εξέλιξη και σε συνθήκες αβεβαιότητας, μπορούμε ήδη να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις.

"Αναθεωρητής" Μπίστης.

 
Ποιός άνθρωπος δεν ονειρεύτηκε;;
  Ποιός νέος δεν θέλησε και δεν προσπάθησε να αλλάξει τον κόσμο;; 
 Να τον κάνει καλύτερο, δίκαιο. 
 Να "καταργήσει" την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
 
Ολόκληρες γενιές ονειρεύονταν και αγωνίζονταν.
Αλλη να διώξει τον ξένο κατακτητή, άλλη μια επάρατη
 κι  άλλη μια Χούντα.
 

ΟΧΙ τέτοιο όχι…

 
Θύμιος Καλαμούκης                      Αριστεροblog
Επειδή ήδη οι ένοχοι προσκυνημένοι Νενέκοι, βγαίνουν σε παράθυρα και πάνελ προσπαθώντας να αποδομήσουν το ΟΧΙ, οφείλουμε εξαρχής να πούμε ότι το ΟΧΙ της Κύπρου, όχι μόνο δεν αποτελεί ήττα, αλλά είναι ένα άριστο μάθημα, για τους λαούς όλης της Ευρώπης, κυρίως όμως του Νότου.

Ήταν ένα άριστο μάθημα για όσους νομίζουν ότι οι λύκοι της Ευρώπης καταλαβαίνουν από διάλογο και από επιχειρήματα. Ήταν ένα άριστο δίδαγμα για όλους εκείνους που πιστεύουν ότι με την διαπραγμάτευση και την επαναδιαπραγμάτευση, μπορεί να πειστεί η Μαφία του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Ήταν ένα ατράνταχτο επιχείρημα, ότι δεν τολμάς να επισκεφτείς την έδρα των λύκων για συζήτηση, κυρίως όσο επιμένεις να παραμένεις αρνί…

ΣΕΞ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΡΩΤΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΧΡΗΜΑ ΠΑΝΤΟΥ, ΟΝΕΙΡΑ ΝΕΚΡΑ

 
Μετά από μια σειρά από μάσκες, πως μπορείς να αναγνωρίσεις το αληθινό σου πρόσωπο; Κι όμως έρχεται η στιγμή που πρέπει να κοιτάξεις στον καθρέφτη και να αναρωτηθείς ποιος τελικά είσαι. Μπορεί εκεί που θα κοιτάξεις να υπάρχει κενό. Έχασες την δυνατότητα να συγκινείσαι, θεώρησες την ευγένεια ψυχής αδυναμία και περιττή. Ξέχασες τους άλλους ανθρώπους για να σε ξεχάσουν.

Σαν σήμερα, στις 26 Μάρτη 1946

Σαν σήμερα, στις 26 Μάρτη 1946 ο «Ριζοσπάστης» κυκλοφορεί με ένα απ’ τα κύρια θέματα του να το τιτλοφορείται: «Από τον υποσιτισμό και την ανεργία κινδυνεύει η ζωή του αθηναϊκού λαού».

Δεν χρειάζεται κανένα σχόλιο. Το μοντάζ στην φωτογραφία που κάναμε τα λέει όλα.
 

Η εγγράμματη Αλέκα Παπαρήγα και οι… αγράμματοι διαφωνούντες Εργατικός Αγώνας
Όπως μας πληροφορεί ο Κυριακάτικος Ριζοσπάστης,  (στο φύλλο της 23ης & 24ης Μαρτίου), οι θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο εγκρίθηκαν ομόφωνα στην Συνδιάσκεψη της ΚΟ Θεσσαλίας. Από το βήμα αυτής της Συνδιάσκεψης, που δεν υπήρχε καμία «παραφωνία» -άρα υπήρχε πλήρης απουσία αντιλόγου- η Αλέκα Παπαρήγα, διαρκούσης της προσυνεδριακής διαδικασίας, αποφάσισε να επιτεθεί με πρωτόγνωρο και ανοίκειο τρόπο στις απόψεις που έχουν δημοσιευτεί στον προσυνεδριακό διάλογο και διαφοροποιούνται σε σχέση με τα προσυνεδριακά κείμενα της ΚΕ.

ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 2η έκδοση

Ζητήματα θεωρίας και μεθοδολογίας
Βίκτορ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν*
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΑΡΤΙΟ 2013
Μετάφραση – Επιμέλεια – Πρόλογος: Δημήτρης Πατέλης

Νέα, 2η βελτιωμένη έκδοση του κλασικού και θεμελιακού έργου του Βίκτορ Αλεξέγιεβιτς Βαζιούλιν, ένα χρόνο μετά τον θάνατό του.
Μήπως βιώνουμε το τέλος της ιστορίας; Μήπως η ανθρωπότητα είναι καταδικασμένη να αυτοκαταστραφεί σ’ έναν κόμβο ανυπέρβλητων, ανορθόλογων και ακατάληπτων, κρίσεων, συρράξεων και αδιεξόδων; Μήπως δεν υπάρχει πλέον νόημα και προοπτική για τον άνθρωπο; Και όμως, η ιστορία έχει τους νόμους της, έχει τη λογική της, έχει νόημα και προοπτική…

Κύπρος: Μπροστά στην ιστορική αναγκαιότητα της ανατροπής

της Ειρήνης Ηλιοπούλου & του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου   η Λέσχη
Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας όχι λόγω του <<Κυπριακού>> αλλά για τη θέση της στο ντόμινο της κρίσης του καπιταλισμού. Για πρώτη φορά στην κορυφή της ατζέντας στο δημόσιο πολιτικό λόγο είναι η οικονομία και όχι το εθνικό ζήτημα ή όπως το’ πε κι ένας φίλος στη Λευκωσία, ζούμε τις μέρες του <<Κυπριακού Νο.2>>.

Κύπρος: Καλώς ήρθατε στον Φασισμό!

Η Κύπρος φέρει την τυπική ευθύνη για την επιβολή των μέτρων ελέγχου των κεφαλαιακών ροών. Ωστόσο, όπως παρατηρεί η κορυφαία οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η ουσιαστική εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια τής ΕΚΤ, η οποία θα μπορεί για παράδειγμα να ελέγχει την καταβολή των συντάξεων και των άλλων κοινωνικών παροχών. Με ανατριχιαστική ψυχρότητα, η εφημερίδα προσθέτει ότι στους κύπριους πολίτες θα «παρέχονται τα αναγκαία προς το ζην».
[...]
Ας θυμηθούμε τα επιχειρήματα με τα οποία ο Τολιάτι επιχειρεί να εξηγήσει ότι ο «ολοκληρωτικός» χαρακτήρας τού ιταλικού φασισμού προκύπτει ευθύς εξ αρχής από τη σύνδεσή του όχι με το φασιστικό κόμμα αλλά με την ιταλική μονοπωλιακή αστική τάξη.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα


Ο πρόεδρος ήταν ανένδοτος. Θα του τα έκοβαν τα πόδια οι Ρώσοι, αν τολμούσε να υπογράψει. Ο σακάτης με τα χέρια σφιγμένα πάνω στους τροχούς του αναπηρικού του καροτσιού, ούρλιαζε κατάρες στα γερμανικά και πετάγονταν σάλια από το σουφρωμένο στόμα του. Τα πόδια του προέδρου έτρεμαν, έψαξε στην τσέπη του παντελονιού για το βαμβακερό του μαντήλι. Ακούμπησε το μαντήλι στο ιδρωμένο του μέτωπο κι έσφιξε τα δόντια: Δε θα υπογράψω, ψέλλισε στα Αγγλικά. Η ξερακιανή Γαλλίδα σηκώθηκε ρίχνοντας του μια ματιά γεμάτη εκνευρισμό και κατευθύνθηκε προς το διπλανό δωμάτιο, κλείνοντας αθόρυβα πίσω της τη βαριά δρύινη πόρτα. Στο δωμάτιο, τώρα τη σιωπή τη διέκοπτε μόνο το λαχάνιασμα του σακάτη πάνω στο καρότσι.

Το «κανάλι» Vmedia στο διαδίκτυο

Ο διαδικτυακός τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός Vmedia «γεννήθηκε» από την ανάγκη ύπαρξης ενός ανεξάρτητου, αδέσμευτου και εκτός κομματικών ελέγχων σταθμού. Τα «καθεστωτικά» ΜΜΕ έχουν αποκλείσει όλα τα κινήματα, όλες τις πρωτοβουλίες και όποιες ανεξάρτητες φωνές αντιδρούν στο αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία.

Αυτή την έλλειψη ακριβώς, της ανεξάρτητης και αντικειμενικής ενημέρωσης, έρχεται να καλύψει ο Vmedia, φιλοξενώντας στη «συχνότητά» του φωνές διαφόρων κινημάτων, όπως το «Κίνημα Δεν πληρώνω», το «Save Greek Water», τη «Συντροφιά του Περιβάλλοντος», οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές», το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» κ.ά..