#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Αν υπήρχαν MEGA και Καθημερινή το 1821…


  Σεισαχθεια
 Η Καθημερινή το … 1821
“ Ο Κολοκοτρώνης … στα τηλεπαράθυρα ”
Μέρες που είναι, ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν υπήρχε … MEGA τον καιρό του ΄21 (ας πούμε πχ βραδινό δελτίο μετά την εισβολή του Ιμπραήμ στον Μωριά) :…

Τρέμη. «Και ενώ η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο δύσκολη, υπάρχουν ακόμα κάποιοι αμετανόητοι που εξακολουθούν να στεναχωρούν τον πολυχρονεμένο μας σουλτάνο, που ο γιαραμπής να μας κόβει χρόνια και να του δίνει μέρες».
 

”Οι Πειρατές Γύρω από την Κύπρο”


Τις προάλλες, κοντά στην Αθήνα, γνώρισα ένα χαρωπό Ελληνοαμερικανό οικονομολόγο ο οποίος ήταν πάνω απο εβδομήντα. Διατηρούσε μια άσπρη γενειάδα Vandyke. Τριγύρναγε γύρω γύρω στην βεράντα του, με άτακτη διάθεση. Σχεδιάζε ένα πάρτι για εκείνο το βράδυ, το οποίο θα κρατούσε από τις δέκα το βράδυ μέχρι περίπου τις πέντε το πρωί. Όλοι οι επισκέπτες του θα φορούσαν πειρατικά κοστούμια. Είχε προσκαλέσει και έναν Ισλανδό, που μόλις είχε συναντήσει, όπως μου είπε, επειδή οι Ισλανδοί ήταν εξοικειωμένοι να λεηλατούν και να λεηλατούνται και επίσης, σημείωσε περιπαικτικά, “Δεν πίνουν πολύ”.
Τον ρώτησα από πού είχε προέλθει η ιδέα για το θέμα του πάρτυ. “Από τους πειρατές της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, μου εξήγησε.
Οι Έλληνες ζουν καλά σε όλες τις εποχές, αλλά αυτός ήταν ένα σκοτεινός χειμώνας ύφεσης, κοινωνικής αναταραχής και ασταθούς πολιτικής κατάστασης.

Αλ.Αλαβάνος: Τι άλλη καταστροφή θέλουμε να γίνει για να πάρουμε τον δικό μας δρόμο

Συνέντευξη στη Μαρία Μητσοπούλου
Εφημερίδα 6 μέρες 22-3-13

1.Υποστηρίζετε την έξοδο από την Ευρωζώνη και την παύση πληρωμών προς τους δανειστές ως πρωταρχικό όρο διεξόδου της χώρας από την κρίση.
Κάτω από ποιες προϋποθέσεις μια τέτοια επιλογή μπορεί να αποβεί υπέρ των συμφερόντων της κοινωνίας και της χώρας; Σε τι ποσοστό πιστεύετε ότι αυτή η επιλογή αντικατοπτρίζει τις διαθέσεις της ελληνικής κοινωνίας;
Μαζί με αυτά τα δύο είναι κι άλλα: η εθνικοποίηση των τραπεζών - έτσι κι αλλιώς οι τράπεζες επιβιώνουν χάρη στο κρατικό χρήμα και τα κρατικά δάνεια* ο παραγωγικός σχεδιασμός και η ανασυγκρότηση - καμία χώρα δεν μπορεί να ζήσει μόνο με υπηρεσίες, όπως δείχνει σήμερα η Κύπρος* το κοινωνικό κράτος - και για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και για να έχουμε μια αναζωπύρωση της ζήτησης που συνεχώς εκμηδενίζεται.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί μαζικά το έξω από το ευρώ και την ΕΕ

Γιάννης Ελαφρός
Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις. «Κι όμως κινείται» αναφωνούν όλοι, πιστοί ή άπιστοι της ευρωπαϊκής ορθοδοξίας. Εκεί που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι όλα ήταν υπό έλεγχο, ότι όλα τα βαγόνια είναι στο σιδερένιο μονόδρομο της Γερμανίας και των ηγεμονικών πλευρών του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, ήρθε η προκλητική απόφαση του Γιούρογκρουπ και το αποφασιστικό «όχι» του κυπριακού λαού (που αποτυπώθηκε και στο αναγκαστικό «όχι» της κυπριακής βουλής και στους ελιγμούς της θλιβερής κι επαίσχυντης δεξιάς κυβέρνησης της Κύπρου) για να δείξουν ότι όλα είναι δυνατά! Συνεχή είναι τα μηνύματα ότι η Ευρώπη βράζει: οι τεράστιες κινητοποιήσεις σε Πορτογαλία και Ισπανία, ο ξεσηκωμός στην Βουλγαρία, η εκλογική αντίδραση στην Ιταλία και τώρα το «Όχι» της Κύπρου, δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Ευρω-κρατίας.