#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

Δίνουν γη και ύδωρ για λίγη πολιτική ελεημοσύνη


Δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει με την αυτονόητη διαπίστωση που μας επιτρέπει η παράφραση της γνωστής παροιμίας: Οι… μεταξωτές ΑΟΖ προϋποθέτουν επιδέξιες (και όχι… διαθέσιμες) κυβερνήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, είναι φανερό ότι ουδεμία επιδεξιότητα διαθέτουν αυτήν την περίοδο η τρικομματική κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και η χώρα.

««... αυτές οι ύαινες που γρυλίζουν για πολιτισμό και για θρησκεία... »

 
Νίκος Μπογιόπουλος 

Μαθήματα» ναζισμού και φασιστικής προπαγάνδας περί πολιτισμού, ιστορίας και θρησκείας, σε 6χρονα και 10χρονα παιδιά από την Χρυσή Αυγή.


Αλλά η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά και τη νεολαία είναι καταγεγραμμένη στις λίστες των εκατομμυρίων νεκρών παιδιών και νεολαίων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η σχέση του ναζισμού με τα παιδιά της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένη στο Δίστομο. Ηταν σε εκείνο το ελληνικό ολοκαύτωμα που προκάλεσαν οι χιτλερικές ορδές για το οποίο ο ιστορικός Τάκης Λάππας, στο βιβλίο του «Η σφαγή του Διστόμου», περιγράφει:

Έγκλημα με ονοματεπώνυμο!


Του Δημήτρη Τσιμούρα

Κατάρα-κατάρα στη σφαγή,
στη σιωπή  κατάρα.
Κι εκείνος κι εκείνος
που σωπαίνει θα χαθεί, θα χαθεί.*


Δυο φοιτητές νεκροί, τρεις χαροπαλεύουν! Δεν είναι από αρρώστια, ούτε από τροχαίο! Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα! Από πού να ήξεραν  τα παιδιά αυτόν τον κίνδυνο; Τα μαγκάλια έπαψαν να χρησιμοποιούνται εδώ και πενήντα χρόνια, τουλάχιστον! Ή μήπως όχι;

«Αλληλέγγυα» η "Αυγή" στους Αγγελόπουλους;

 
Με τον απίστευτο τίτλο «Δράσεις αλληλεγγύης» δημοσίευσε η Αυγή στις 27/2, τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που διοργάνωσε η … Γιάννα Αγγελοπούλου στο πλαίσιο του «προγράμματος υποτροφιών Αγγελόπουλος Φέλοουσιπ».
Οι υπότροφοι θα σπουδάσουν στο …Κλίντον Γιουνιβέρσιτι και μετά τις σπουδές τους θα κάνουν «δράσεις αλληλεγγύης κοινωφελούς χαρακτήρα».

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΥΣ!

  antigeitonies
Οι ιμπεριαλιστές με τους πολέμους τους για το άνοιγμα σε νέες αγορές και την αύξηση των κερδών τους, η επέλαση αυτών των φονιάδων που στο διάβα τους σπέρνουν το αίμα, τη δυστυχία, την πείνα και την εξαθλίωση, η αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλουν σε εξαρτημένες χώρες σαν και τη δικιά μας, είναι η αιτία της μετανάστευσης. Αυτοί οδηγούν τόσο κόσμο να αναζητά ένα καλύτερο αύριο σε άλλες χώρες.

Περί απάτης και ρεαλισμού ή η νομιμοποίηση της απάτης μέσω ΣΥΡΙΖΑ

Γιώργος Παπανικολάου
Συζητούν στα τηλεοπτικά παράθυρα οι μνημονιακοί με τους αντιμνημονιακούς. Οι μεν προτάσσουν και προκαλούν τους δε με τον «ρεαλισμό» της πολιτικής τους, οι δε (κυρίως οι του ΣΥΡΙΖΑ) «ρίχνουν στο τραπέζι» κάποιες απ τις προτάσεις του προγράμματος του κόμματός τους.

Σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα όμως, όπου το σύνταγμα ορίζει ότι θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία και όλες οι εξουσίες πηγάζουν απ το λαό, τα προγράμματα και οι προτάσεις που θάπρεπε να συζητούνται, είναι εκείνα που τα κόμματα κατέθεσαν προεκλογικά μπροστά στο λαό και ζήτησαν την ψήφο του και την έγκρισή του.

Ποιος τα θυμάται αυτά; Τι έλεγαν οι μνημονιακοί προεκλογικά;