#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΔΑΚΡΥΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΟΝΑΝΕ


Ιστοριες Συνωμοσιας
Κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τις παίζει στα σπίτια των Ελλήνων αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν στατιστικές, αριθμοί, έρευνες, αναλύσεις, μαρτυρίες απλών ανθρώπων. Όμως στη πραγματικότητα τι συμβαίνει μέσα στα σπίτια μας με κάθε λεπτομέρεια, το γνωρίζουμε μόνο εμείς οι ίδιοι.

Τι υπάρχει πίσω από τον αριθμό ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι. Πόσοι είναι μόνοι τους, πόσοι έχουν παιδιά, πόσοι είναι άρρωστοι, πόσοι έχουν ανάπηρους, χρόνια πάσχοντες ή ηλικιωμένους να βοηθήσουν. Πόσοι από αυτούς έχουν κάποιες άλλες πηγές βοήθειας εκτός από την δουλειά που τους λείπει και πόσοι δεν έχουν τίποτα και πεινάνε, δυστυχούν, είναι μέσα στη μαύρη απελπισία, δεν έχουν καμιά ελπίδα πια μέσα τους?

Ή με τα κωλόπαιδα ή με τις κουφάλες

 
απο eagainst.com
Της πολιτικής ομάδας για την αυτονομία: Πρόταγμα
Η στοιχειώδης αξιοπρέπεια ενάντια στη φαηλοκρατία
Όταν το ρήμα εκτοπίζεται και άρχουν παντού τα επίθετα, θετά παιδιά της συμμορφώσεως και του διακοσμημένου ψεύδους, τέλματα εκτείνονται εκεί όπου ο σπόρος έπιπτε ως σπέρμα. Μα τότε, ω, τότε δικαιολογούνται –τι λέγω, ευλογούνται όλου του κόσμου οι θυμοί. (Α. Εμπειρίκος)
Αν η πραγματικότητα που μας κατακλύζει αποτελεί ένα εφιαλτικό όνειρο, η άρνηση αυτού του άθλιου πολιτισμού δεν αποτελεί παρά την πλαισιωμένη από όνειρα αφύπνιση, που αποτελεί αναγκαία -αν και όχι ικανή- συνθήκη για το πέρασμα σε μια άλλη πραγματικότητα∙ την πραγματικότητα που θα καταστήσει δυνατή την έλευση μιας αυτόνομης κοινωνίας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

  Ιστοριες Συνωμοσιας
Προσπαθώ τόσο καιρό να σκεφτώ τι ακριβώς μου θυμίζουν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι κυβερνώντες για να εκβιάζουν και να εκφοβίζουν το κόσμο. Τελικά η εικόνα δένει άψογα αν στη θέση της κυβέρνησης βάλεις μια εισπρακτική εταιρεία. Ξέρετε τις γνωστές τους περισσότερους από εμάς εισπρακτικές που έχουν αγοράσει τα χρέη μας και βάζουν από δικηγορικά γραφεία παιδάκια να εκπαιδεύονται σε μπράβους.

Θα σου πάρω το σπίτι, θα σε στείλω φυλακή, θα σου πάρουμε και τα σώβρακα που φοράς

Μα δεν έχω να σας πληρώσω. Έχει συμβεί....


ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΗΤΑΝ) ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ

To άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1970 στο περιοδικό
 Il Programma Comunista
 
  Πολιτικο Καφενειο
Χτυπητές κοινωνικές διαφορές, μισθολογικές ανισότητες, προνόμια ανάλογα με το είδος δουλειάς και καταμερισμός εργασίας που καταδικάζει τους «χειρώνακτες εργάτες» στην κόλαση του εργοστασίου και εξασφαλίζει για τους διανοούμενους το μονοπώλιο των ανέσεων· μπορεί να πει κανείς ότι όλα αυτά συμβιβάζονται με το σοσιαλισμό, όπως ισχυρίζονται ξεδιάντροπα οι ιθύνοντες του Κομμουνιστικού Κόμματος; 
Μια βίλα για τον Κοσύγκιν και τρώγλες για τους εργάτες, πύραυλοι στο διάστημα και ουρές μπροστά από το κρεοπωλείο, πυρηνικό οπλοστάσιο και ελλείψεις σε κρέας και δημητριακά: όλα αυτά αποτελούν εποικοδομητικές εικόνες μιας κοινωνίας του μέλλοντος; Δεν αρκεί, ωστόσο, απλά να απαντήσουμε «όχι».

DESIGN & ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ


Μεγάλες αλλαγές θα συμβούν στην διαμόρφωση του κέντρου της Αθήνας, της πόλης που το μόνο πρόβλημα που έχει είναι το αισθητικό κομμάτι, καθώς ως γνωστόν, όλα τα υπόλοιπα έχουν τακτοποιηθεί. Έτσι λοιπόν, με την συνδρομή Ολλανδών αρχιτεκτόνων θα αναπλάσουν την Ομόνοια και το Σύνταγμα.

Πραγματικά είναι συγκινητικό για τον άστεγο ή τον άνεργο το να σέρνεται δίπλα σε συντριβάνια υψηλής αρχιτεκτονικής και σε διακοσμητικά από ευρωπαίους, αν τον αφήνουν οι μπάτσοι βέβαια, για να μην χαλάει την αισθητική του Κολωνακιώτη που περιμένει ευκαιρία να ξεμυτίσει έξω από τα όριά του.

Στην Αλβανία με φωνάζουν «γκρέκο»

 Γιάννης Καφάτος          απο Αδεσποτος
Γεια σας, με λένε Γιάννη. Αυτό δεν είναι το κανονικό μου όνομα, όμως το βάζω στο χαρτί να διευκολύνω την ανάγνωσή σας. Το κανονικό μου όνομα ένα αλβανικό. Ο μπαμπάς μου είναι Αλβανός και όταν γεννήθηκα, σε μια ωραία γειτονιά της Αθήνας, ο μπαμπάς μου με βάφτισε με το όνομα του πατέρα του. Νομίζω κι εσείς έτσι κάνετε συνήθως στα παιδιά σας.
Μεγάλωσα σ’ αυτήν την ωραία γειτονιά και τώρα είμαι μαθητής της τρίτης δημοτικού..... Οι φίλοι μου είναι ο Αντώνης, ο Κώστας, η Αντωνία, η Μαρία, ο Νικολάι και άλλα παιδιά. Όταν ήμουν στην πρώτη, γεννήθηκε και ο αδελφός μου.

Ερώτημα προς Πρετεντέρη - Τρέμη

 
Βαθύ Κόκκινο
Εδώ και μήνες τεχνικοί της ΔΕΗ του Τομέα Τεχνικών Εργασιών Δικτύου διαπίστωσαν ότι η εταιρεία «Τηλέτυπος» στην οποία ανήκει το Megaλο προπαγανδιστικό κυβερνητικό προπαγανδιστικό τηλεοπτικό κανάλι προχωρούσε σε ρευματοκλοπή ζημιώνοντας τεράστια ποσά την ΔΕΗ.

Γράμμα ενός πατέρα για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα

 
Γράφτηκε από έναν πατέρα τριών παιδιών !

Θλίβομαι και θυμώνω! Εξοργίζομαι. Ξέρω πως ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος.... Πρέπει να αφήνεις την οργή να κατακαθίσει και μετά να γράφεις. Έτσι λένε οι κανόνες...

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ


Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ 1000 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΔΕΥΤΕΡΑ 18 /02/2013

“Η Ευρώπη σε κρίση
Η Ελλάδα σε τροχιά κοινωνικής καταστροφής.
Ποια η απάντηση της αριστεράς;”
«Θέλω να σας πω μερικά πράγματα για το τι συμβαίνει στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή και συγκεκριμένα στην νομισματική ένωση και μετά θέλω να σας πω τι νομίζω ότι συμβαίνει στην Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο αυτό.

Θα ξεκινήσω λοιπόν με τη νομισματική ένωση. Υπάρχει λοιπόν μια σχετική σταθεροποίηση. Η πραγματικότητα είναι αυτή, το τελευταίο εξάμηνο υπάρχει μια σχετική σταθεροποίηση της νομισματικής ένωσης. Η κρίση δεν έχει την οξύτητα που είχε μέχρι πρόσφατα. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος:έχει κυριαρχήσει το σχέδιο του κέντρου για την επίλυση της κρίσης. Όσοι πίστευαν ότι η Γερμανία ή οι άλλες χώρες του κέντρου δεν είχαν σχέδιο, απλώς δεν καταλάβαιναν τι γίνεται.

O Ιταλικός κόλαφος


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τον Νοέμβρη του 2011 η υπερεθνική ελίτ που διαχειρίζεται τη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση καθιέρωσε και επίσημα τoν θεσμό της κοινοβουλευτικής Χούντας στην Ελλάδα και την Ιταλία. Όπως έγραφαν τότε οι Financial Times, το Ευρωπαϊκό τμήμα της ελίτ αυτής απέστειλε δύο νέους κυβερνήτες: «στη θέση του αλλοπρόσαλλου Παπανδρέου τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ (Παπαδήμο), και στη θέση του απείθαρχου Μπερλουσκόνι τον Μόντι, πρώην επικεφαλής της πολιτικής ανταγωνισμού στην Κομισιόν». Και οι δύο, μέλη της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission), δηλ. της επιτροπής που είχε ιδρύσει ο Ροκφέλλερ για τη διαχείριση της διεθνοποιημένης οικονομίας της αγοράς, οι οποίοι μαζί με τον Ντράγκι (που ακόμη διευθύνει την ΕΚΤ) ανήκουν, σε διαφόρους βαθμούς, στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Goldman Sachs, κύριου «στελέχους» της υπερεθνικής ελίτ! Και ο μεν Παπαδήμος αντικαταστάθηκε από τους αντάξιους, ως προς την δουλικότητά τους στην υπερεθνική ελίτ, σημερινούς μας κυβερνήτες, ο δε Μόντι ήταν η μεγάλη ελπίδα της υπερεθνικής ελίτ για να συγκρατηθεί η Ιταλία στο ίδιο χαλινάρι με την Ελλάδα.

Περί ειρηνικής αντίστασης


Αδεσποτος

Έχουμε βαρεθεί να ακούμε κάθε λίγο και λιγάκι από τον κάθε δήθεν ειρηνιστή ότι η βία δεν θα νικηθεί με βία και να πιπιλάνε την πλέον χιλιομασημένη καραμέλα ως απάντηση ότι η παθητική αντίσταση του Gandhi είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής κοινωνικής αλλαγής.
Απορούμε όμως ποιός τους είπε ότι η ανεξαρτησία της Ινδίας ήταν μια ειρηνική κοινωνική αλλαγή που δεν περιείχε βία;

Ρε, τι σκέφτονται!


Ρε, τι σκέφτονται!
Θα δώσουν λέει “επίδομα ανεργίας” σε όσους μικροεπαγγελματίες αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο. Μάλιστα! Τριακόσια εξήντα ολόκληρα ευρώ κάθε μήνα επί εννέα μήνες, το όλον τρία διακόσια σαράντα μείον τα χαρτόσημα. Ξανά μάλιστα! Μόνο που για να πάρεις αυτό το αβέρτο χρήμα δεν πρέπει να μπήκαν στο σπίτι σου πάνω από τριάντα χιλιάρικα την τελευταία διετία και δεν πρέπει να χρωστάς στον ΟΑΕΕ δεκάρα.

1η Μάρτη 1952


 οι γερμανοτσολιάδες  καταδικάζουν σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη! 
Σήμερα οι σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες της συγκυβέρνησης Τσολάκογλου, καταδικάζουν σε θάνατο τον Ελληνικό Λαό! 
Θα τους αφήσουμε;

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


Η εισήγηση του Βασίλη Λιόση στην εκδήλωση που διοργάνωσε η  Πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας πανελλαδικής ανεξάρτητης ταξικής κίνησης  στις 28 Φεβρουαρίου 2013 με θέμα:”Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ”
Φίλοι και συναγωνιστές ευχαριστώ θερμά την Πρωτοβουλία για μια Ανεξάρτητη Ταξική Εργατική Κίνηση, για την πρόσκληση στη σημερινή πολύ σημαντική, τολμώ να πω, εκδήλωση. Είναι μάλλον κοινότοπο να διαπιστώνουμε πως ό,τι βιώνει σήμερα η ελληνική εργατική τάξη είναι πρωτόφαντο, ειδικά για τις νέες γενιές: ποσοστά ανεργίας που προσεγγίζουν μεταπολεμικά επίπεδα αν δεν τα έχουν ήδη φτάσει, αποδιαρθρωμένες εργασιακές σχέσεις, μεταναστευτικό ρεύμα προς το εξωτερικό και μάλιστα υψηλά ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, έντονα ανοδική τάση της ναρκοληψίας, αδιανόητος αριθμός αστέγων και εξαθλιωμένων, αυτοκτονίες δίχως προηγούμενο.