#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ: Ευτύχης Μπιτσάκης – Άγγελος Χάγιος συζητούν για το νεολαιίστικο κίνημαΕκδήλωση στη Λέσχη Αναιρέσεις: 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Με αφορμή τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση οργανώνει συζήτηση με θέμα: «70 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ: Μια συζήτηση για την οργάνωση και το ρόλο του νεολαιίστικου κινήματος στη λαϊκή πάλη».

Ομιλητές:
Ευτύχης Μπιτσάκης (αγωνιστής της ΕΠΟΝ και του κομμουνιστικού κινήματος)
Άγγελος Χάγιος (μέλος της Αντι-ΕΦΕΕ και της αντιδικτατορικής ΚΝΕ, μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ)
Γιώργος Μιχαηλίδης (μέλος της ομάδας ιστορίας της Λέσχης ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ).

Την Παρασκευή 1/3 στις 19:30 στο χώρο της Λέσχης ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ (Ιπποκράτους και Λασκάρεως, Αθήνα)

Οι "ανθρώπινες ανάγκες" και η μικροαστική εμμονή στην "αναδιανομή"

 Lenin Reloaded  via  praxisred
Μια από τις θεμελιώδεις θεωρητικές υπεκφυγές του ΣΥΡΙΖΑ --αλλά και γενικότερα, της "μεταμοντέρνας αριστεράς"-- όταν καλείται να μιλήσει για το τι εννοεί με τη λέξη "σοσιαλισμός", όταν και όποτε τέλος πάντων συνεχίζει καν να τη χρησιμοποιεί, είναι να τον ταυτίζει με την "ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών". Στην περίληψη της πρόσφατης συνέντευξης του Ευκλείδη Τσακαλώτου, για παράδειγμα, το Left.gr γράφει:
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με μια ψύχραιμη, αντικειμενική θεώρηση, μας αναλύει την τρέχουσα κατάσταση του ελληνικού καπιταλισμού. Ταυτόχρονα, οραματικά, μας μιλά για τη δυνατότητα, και την ανάπτυξη, μιας «άλλης» οικονομίας. Μιας οικονομίας που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.
 

Τίνος είναι η κρίση;

 
ΚΙΜΠΙ                       αριστεροblog  
 Ακούγεται και γράφεται με επιμονή σε ΜΜΕ υψηλού μνημονιακού φρονήματος ότι η κρίση που διερχόμαστε ως χώρα δεν είναι ταξική, αλλά ολοσχερώς εθνική. Η άποψη διατυπώνεται κυρίως ως απάντηση στην αντίστροφη ανάλυση των κομμάτων της Αριστεράς, η οποία με τη σειρά της κυμαίνεται από την αντίληψη ότι όλα εξελίσσονται βάσει «σχεδίου της πλουτοκρατίας που θέλει να μεγιστοποιήσει οφέλη και κέρδη» (ΚΚΕ), μέχρι την κριτική ότι η διαχείριση της κρίσης από την τρόικα και τη συγκυβέρνηση γίνεται με τρόπο που να εξυπηρετεί την εγχώρια διαπλοκή, τις τράπεζες κι άλλους θύλακες οικονομικής ισχύος (ΣΥΡΙΖΑ).

ΡαγιαδοΜαλάκας


     Πολιτικο Κορακι
Τι κρύβεσαι ρε παλιομαλάκα Ραγιά...Σε βλέπω...
...Χεσμένο από ευτυχία.
Για τον Θεριστή πρωθυπουργό που διάλεξες.
Για τους ένδοξους συνεργάτες του.
Τα τρισχαρούμενα Αφεντικά τους. Ξένα και ντόπια.

Χαίρεσαι που υπέγραψες στο ίδιο χαρτί με τον Σαμαρά
 και τον Βενιζέλο. Τον "υπεύθυνο" Κουβέλη.
Τη Μέρκελ και τον Ολάντ. Το ΔΝΤ.
Τους τοκογλύφους-"εταίρους". Τους Κατακτητές.

Ελλάς – Ιταλία… ασυμμετρία

Σταύρος Χριστακόπουλος         το ποντικι
Το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία, σε πρώτη ανάγνωση, προκάλεσε στην ευρωζώνη τον φόβο ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να γενικευθεί η αμφισβήτηση της στρατηγικής αντιμετώπισης της κρίσης, την οποία εκπόνησαν και εφαρμόζουν εντός και εκτός μνημονίων σε όλη την Ευρώπη η Γερμανία, η ΕΚΤ και η Κομισιόν με την «τεχνική» συνεπικουρία του ΔΝΤ. 
 
Όχι άδικα, αφού η κατάσταση πολλών χωρών της ζώνης του ευρώ, μεταξύ των οποίων της δεύτερης, τρίτης και τέταρτης οικονομίας της ζώνης, είναι από επικίνδυνη μέχρι δραματική.
 

Ψόφος

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Θα το παλέψω να είμαι συγκρατημένος και να μη βρίζω. Όπως σας έχω πει, ακούω διάφορα τοπικά ραδιόφωνα από το διαδίκτυο, γιατί αυτά που μπορεί να μάθει κάποιος από τέτοιους σταθμούς, δύσκολα έως καθόλου θα τα ακούσει ακόμη και στο πλέον «ανεξάρτητο» ραδιόφωνο του κέντρου που σιτίζεται από διαφημίσεις τραπεζών.
Αυτά που θα διαβάσετε, τα άκουσα σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Studio 7 της Καβάλας. Ούτε εγώ πίστευα αυτά που άκουγα από το στόμα του πολίτη που βρισκόταν στο studio, ούτε οι δημοσιογράφοι. Όλα όμως ήταν αλήθεια. Κάθε λέξη του. Το επιβεβαίωσαν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Καβάλας όπως και εκπρόσωπος τράπεζας, οι οποίοι κλήθηκαν να παρέμβουν στην εκπομπή.

Εν Βουλή...

Πολιτικο Κορακι
 
"Δεν μασάμε από απειλές",  
είπε ο Σαμαράς, χτες στη Βουλή.
  Σωστό το Φασιστόμουτρο.
Αυτός "μασάει" μισθούς, δουλειές, μαγαζιά, 
δημόσιο πλούτο.

Ο φασισμός δεν ορίζεται από τον αριθμό των θυμάτων, αλλά από τον τρόπο που τα σκοτώνει…

Τόνιζε ο Jean-Paul Sartre…

«Η ανάλυση του Δ. Μπάτση στο “Η Βαρειά Βιομηχανία στην Ελλάδα”: Παρουσίαση και προοπτικές»εισηγητής: Θεόδωρος Μαριόλης (Αναπληρωτής Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο)
από την πρώτη ημερίδα του Ομίλου Μαρξιστικών Ερευνών
«Η καπιταλιστική κρίση, ο ελληνικός καπιταλισμός και η Αριστερά»
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 | Ακροατήριο – Auditorium | Αθήνα
εισηγήσεις από το τμήμα Πολιτικής Οικονομίας του Ομίλου

Παιχνίδια δυσφήμησης δημοσιογράφων

 του Κώστα Εφήμερου
Πριν από λίγους μήνες, όταν το Reuters απέστειλε ερωτηματολόγια σε εκδότες σχετικά με ρεπορτάζ που ετοίμαζε για τα ελληνικά ΜΜΕ, το «ΕΘΝΟΣ» και το «Πρώτο Θέμα» ανέλαβαν τη βρόμικη δουλειά της δυσφημιστικής καμπάνιας.Στα ρεπορτάζ τους (του Πρώτου Θέματος το υπέγραφε δημοσιογράφος φάντασμα) έγινε προσπάθεια να εμφανιστούν οι έλληνες ρεπόρτερ που συνεργάζονταν με τα διεθνή πρακτορεία ως «γερμανοτσολιάδες» ή γραφικοί άνεργοι απογοητευμένοι δημοσιογραφίσκοι.