#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΕ Να παίρνει και κανας άλλος σειρά...


Αδεσποτος

Απαγωγή μηθητή λυκείου στην Ιερισσό

Το κράτος δεν διστάζει να τραμπουκίσει ακόμη και μαθητές προκειμένου να κάμψει το αγώνα των κατοίκων ενάντια στη καταστροφή του τόπου τους.

 
Αδεσποτος
Σήμερα το πρωί το κράτος προσήγαγε μαθητή του αριστοτέλειου λυκείου ιερισσού για ανάκριση!!! Με τον γνωστό τρόπο που κινούνται οι μπάτσοι όλες αυτες τις ημέρες ο μαθητής απήχθη απ'το σχολείο κ αυτή τη στιγμή είναι στο τμήμα για ανάκριση.
Οι μαθητές του λυκείου αποφάσισαν να κλείσουν το σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας κ συμπαράστασης ώσπου να επιστρέψει ο συμμαθητής τους κ παράλληλα πραγματοποίησαν πορεία στην ιερισσό.

Όταν η Ελλάδα διέγραψε το χρέος της Γερμανίας


 
Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος», πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ- Γιασίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:
«Η συμφωνία του Λονδίνου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Μπορεί μάλιστα να υποστηριχθεί ότι χωρίς τη διαγραφή του χρέους δεν θα υπήρχε οικονομικό θαύμα».

Δημιουργούν έρημο και την αποκαλούν ειρήνη...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Δεν μας έφταναν τα βάσανά μας, έχουμε και όλους τους επίδοξους αντιμνημονιακούς να μας πρίζουν με το λάθος του ΔΝΤ. Μέχρι και ο κ. Στουρνάρας με τ’ όνομα, ξέρετε αυτόν που όλοι οι διαλεχτοί διανοούμενοι των σαλονιών μόδας νομίζουν ως μέγα οικονομολόγο, απαίτησε σχετική δήλωση από την ΕΕ. Τελικά είτε παίζει κανείς το γνωστό χαρτοπαίγνιο ο «παπάς», είτε μιλά για τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή, είναι το ίδιο πράγμα.

Εδώ δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής, εκεί δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής, που πήγε ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής; Όποιος δεν θέλει να καταλάβει τι συμβαίνει και σε τι κατάσταση έχει οδηγηθεί η χώρα και η ελληνική κοινωνία, δεν έχει παρά να φλυαρεί περί δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή.
 Κατά τα άλλα μια από τα ίδια.

Τραπεζοκρατία. του Beppe Grillo


 
Αδεσποτος
Μια φορά κι ένα καιρό υπήρχαν τα κοινοβούλια, οι ομοσπονδιακές και εθνικές κυβερνήσεις, οι δημόσιοι διάλογοι για το μέλλoν των εθνών.
Υπήρχε ακόμα και ο ΟΗΕ που δεν λειτουργούσε και πολύ, αλλά ήταν ένα ίχνος αντιπροσωπευτικού οργανισμού.

Όλα αυτά είναι μια ανάμνηση, στάχτη μια δημοκρατικής εμφάνισης, σκόνη από το παρελθόν. Δεν μετράνε πια σε τίποτα. Άλλοι οργανισμοί τα ξεπέρασαν με μυστήρια λογότυπα για το κόσμο : ΠΟΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ. Η τύχη μας είναι στα χέρια τους, αλλά δεν ξέρουμε ποιος τα διευθύνει ποιος αποφασίζει για τους στόχους τους. Κανένας δεν εξέλεξε τους εκπροσώπους τους, αλλά από αυτούς εξαρτώνται οι ζωές μας.

Ισπανική ωδή στον Δημήτρη Χριστούλα

 
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
 Ισπανοί καλλιτέχνες αποτίουν φόρο τιμής στον Δημήτρη Χριστούλα τον 77χρονο συνταξιούχο που αυτοκτόνησε τον Απρίλιο στην Πλατεία Συντάγματος διαμαρτυρόμενος για την λιτότητα. Το “Τραγούδι για τον Δημήτρη” του Χοακίν Καρμπονέλ  παρουσιάστηκε στην ισπανική τηλεόραση και κάνει τον γύρο του ίντερνετ.Το τραγούδι για τον Δημήτρη
Καταφύγιο περιστεριών, ιώδες φως.
Το ελληνικό πρωινό αισθάνθηκε την ανάγκη να πετάξει.
Ήρεμο το τζιτζίκι εξεπλάγη κάτω από το τραπεζομάντηλο,
καθώς έβλεπε ένα πρωινό χωρίς πάλη.

H νυχτα με τα ζομπι...


ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΑΣΜΟΥ;

Θεωρητικά τα 3 χρόνια καταπίεσης και υποτέλειας (για να μην πω χρεοκοπίας και ορισμένοι πάθουν σοκ) που επέδρασαν καθοριστικά στην ελληνική κοινωνία, θα μπορούσαν να ήταν ευργετικά όσο αφορά την αλλαγή νοοτροπίας των κατοίκων αυτής της χώρας. Κι όμως οι ίδιοι άνθρωποι βρισκονται στις ίδιες θέσεις, η ανεργία θα εκτοξευτεί μέσα στον χρόνο πάνω από 30%, η μετανάστευση από και προς την Ελλάδα έχει αυξηθεί, ο κοινωνικός ιστός σαπίζει, ο όρος “δημόσιος” και “δωρεάν” κοντεύει να μπει σε μουσείο ιστορίας και ο Έλληνας; 
Απλά αράζει για να δει το τέλος του.

Τιτανομαχία

  πιτσιρικος
Συγκλονιστική μάχη διεξήχθη χθες στη Βουλή, αφού ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας συγκρούστηκαν για τα προβλήματα των αγροτών, ώστε να πειστούν οι καθυστερημένοι Έλληνες πως τους ενδιαφέρουν. Και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί κατέχουν καλά τα αγροτικά θέματα επειδή στο παρελθόν μάζευαν καπνά.ΣΟΚ! Δείτε τι μισθούς ενέκρινε ο Στουρνάρας στους συμβούλους του υπουργείου οικονομικών!


ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ
ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ Αρ. Φύλλου 35


Πόσο ακόμα θα εξευτελίζονται Πανεπιστήμιο και Πανεπιστημιακοί;

  Δημήτρης Πατέλης
Οι ανά τα Α.Ε.Ι. παρατρεχάμενοι του τροϊκανού καθεστώτος, σπεύδουν τώρα να γενικεύσουν αυτή τη θαυμαστή “ηλεκτρονική” δημοκρατία οργουελιανού τύπου και στην ολοκλήρωση της συνδικαλιστικής μετάλλαξης των οργάνων των πανεπιστημιακών δασκάλων, μετατρέποντας αυτού του τύπου τη διοίκηση και σε “συνδικαλιστική εκπροσώπηση”, ώστε το καθεστώς να μη συναντά την παραμικρή δυσκολία στο καταστροφικό του έργο από τους αγεληδόν μισθολογικώς, θεσμικώς, ηθικώς και παντίοις τρόποις εξευτελιζόμενους και χειραγωγούμενους πανεπιστημιακούς...

Θα έχουμε πολλά να διηγούμαστε στα εγγόνια μας. Από το "συνωστισμό" στη φλεγόμενη Σμύρνη των μεταμοντέρνων (και νυν τροϊκανών) ιστορικών αφηγήσεων, περάσαμε αισίως στο συνωστισμό ΚΑΠΗ εξ εσπερίας και εκ του κόσμου του επιχειρείν στα εξωτερικά μέλη των Δ.Σ. των “Πανεπιστημίων” Α.Ε....

Μόνο ένα θαύμα σώζει το «πείραμα»

Το δέντρο του χρέους ανθεί, τα έσοδα καταρρέουν, η τρόικα έρχεται κι η κυβέρνηση κρατάει την ανάσα της… 

 Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου           Πολιτικο Καφενειο
Το κρατικό χρέος, με την κατά τρόικα διαχείρισή του, συμπεριφέρεται σαν τα οπωροφόρα δέντρα. Όσο το κλαδεύεις, τόσο φουντώνει. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το 2012 έδειξαν ότι το χρέος «κεντρικής διοίκησης» (δηλαδή, το τμήμα του κρατικού χρέους χωρίς το ενδοκυβερνητικό χρέος) έκλεισε στα 305,5 δισ., παρά το PSI και το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Και, σύμφωνα με τα δεδομένα, θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι και το 2016 για να φτάσει τα 322 δισ. ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για το συνολικό χρέος, που στο τέλος του 2013 εκτιμάται (βάσει του Προϋπολογισμού) στα 346 δισ., σχεδόν 190% του ΑΕΠ. Το χειρότερο είναι ότι, παρά το κούρεμα και την επιμήκυνση του χρέους, στην τριετία 2013-2015 θα πρέπει να αποπληρωθούν ομόλογα και βραχυπρόθεσμοι τίτλοι ύψους 72,2 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογιστεί ο πρόσθετος έκτακτος δανεισμός με έντοκα γραμμάτια (μόνο για φέτος έχει υπολογιστεί να φτάσει ακόμη και τα 40 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες). Ουσιαστικά, μέσα σε τρία χρόνια θα πρέπει να εξοφληθεί χρέος που αντιστοιχεί σχεδόν σε μισό ετήσιο ΑΕΠ.

Γερμανία: Αποδόμηση της εργασίας η στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου

Σοφία Καρατάκη, Σοφία Στεφανίδου       αριστεροblog

Η ανεργία ανέκαθεν αποτελούσε το δούρειο ίππο για την συμπίεση των εργατικών δικαιωμάτων. Σήμερα, όμως, θα αποτελέσει το μηχανισμό για την πλήρη ανατροπή όσων είχε με αγώνες κατακτήσει το εργατικό κίνημα εδώ και έναν αιώνα. Η στρατηγική του κεφαλαίου στη σημερινή κρίση, προκειμένου να ξεπεράσει το βασικό του πρόβλημα, την πτώση του μέσου ποσοστού κέρδους που εκδηλώθηκε το 1973, ανακόπηκε από τα μέσα του '90, αλλά επανήλθε δριμύτερη το 2008, βάζει στο επίκεντρο τις εργασιακές σχέσεις, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα. Στην προηγούμενη μεγάλη κρίση, οδήγησε την ανθρωπότητα στην ανθρωποσφαγή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των ταγμάτων εργασίας, αλλά και στα κοινωνικά συμβόλαια, την αλυσίδα παραγωγής και τον κεϊνσιανισμό. Σήμερα, δεν φαίνεται να είναι -προς το παρόν- επιλογή του ο πόλεμος - αν και η επιχειρούμενη «νέα εργασία», ενδεχομένως, να έχει ισάριθμα θύματα - ούτε φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα νέων κοινωνικών συμβολαίων και κράτους πρόνοιας, αλλά ούτε και η διατήρηση των κοινωνικών συμβολαίων και του κράτους πρόνοιας.

Yπάρχει Σύνταγμα; Ποιοι είναι παράνομοι; Τα ερωτήματα και προς την λεγόμενη δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της… που δεν βάζουν μπροστά στο Σύνταγμα τα αναδρομικά…

 

Κράτος και κατανομή των μέσων κατανάλωσης στις σοσιαλιστικές κοινωνίες


Δημήτρης Καλτσώνης       Σεισαχθεια

Η Κριτική του προγράμματος της Γκότα του Κ. Μαρξ αποτέλεσε ένα έργο σταθμό στη μαρξιστική σκέψη. Εκεί βρίσκεται, ανάμεσα σε άλλα, ο πυρήνας της μαρξιστικής ανάλυσης για την ανάγκη και το χαρακτήρα της κρατικής εξουσίας μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση καθώς και η προβληματική της κατανομής των μέσων κατανάλωσης στη σοσιαλιστική κοινωνία. Αμφότερα τα θέματα απασχόλησαν και απασχολούν τη μαρξιστική θεωρία αλλά και τις πρακτικές εφαρμογές.

Επιστολή κρατουμένων απ’ τις ελληνικές φυλακές

Απ΄το athens.indymedia    μεσω  Σχολιαστες Χωρις Συνορα
Τον τελευταίο καιρό είδαμε να εξελίσσεται η επόμενη φάση των κατασταλτικών σχεδιασμών του κράτους, έχοντας αυτήν τη φορά στο επίκεντρό της τους κατειλημμένους χώρους. Η εκκένωση της κατάληψης ΔέΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη, οι επιθέσεις στις καταλήψεις Αpertus στο Αγρίνιο και Δράκα στην Κέρκυρα το καλοκαίρι, μαζί με την εκκένωση της Villa Amalias, της κατάληψης Σκαραμαγκά και του στεκιού της ΑΣΟΕΕ πρόσφατα, έρχονται να αποτελέσουν την τακτική συνέχεια της κατασταλτικής στρατηγικής που υιοθετήθηκε απέναντι στον εσωτερικό εχθρό μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του ’08 και εν όψει της επικείμενης κοινωνικής αποσταθεροποίησης που διαφαινόταν στον ορίζοντα.

Νέο Προλεταριάτο

praxisred

Η ελληνίδα επίτροπος Μ. Δαμανάκη δηλώνει ότι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού παραμένει ανοιχτό και εξαρτημένο από την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας του Δεκεμβρίου, ο Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργος εκφράζει την άποψη ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ενώ ο υπουργός εργασίας Γ. Βρούτσης διαβεβαιώνει ότι «Ο κατώτατος μισθός όπως έχει διαμορφωθεί από το 2012 με την πράξη του υπουργικού συμβουλίου στα 586,08 ευρώ δεν πειράζεται».
 

Όποιος δεν βγάζει τα έξοδά του ας πεθάνει!

Οικοδόμος

Υπάρχει μια χώρα στον καπιταλιστικό μας πλανήτη που δεν ξέρει τι θα πει κρίση. Σύμφωνα με τους «δείκτες» οι οικονομία της βρίσκεται διαρκώς σε ανάπτυξη, εισάγει κάθε τόσο φουρνιές (και ελλήνων) εργαζομένων, αφού οι ντόπιοι δεν καλύπτουν την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και κάθε Κυριακή οι κάτοικοί της, γύρω από το οικογενειακό τραπέζι, ευγνωμονούν τον Ύψιστο για την γενναιοδωρία του.

Το έμβρυο που κυοφορεί η Αγοροκρατία

 
Μεγάλη νικήτρια αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ηττημένη της εκλογικής διαδικασίας στην Ιταλία είναι η ευρωλιγούρικη κεντροαριστερά των Μπερσάνι και Μόντι.
Νικήτρια αφενός, διότι αν προστεθούν τα ποσοστά τους, σε ενδεχόμενες επαναληπτικές εκλογές έχουν σαφώς τον πρώτο λόγο και τις περισσότερες πιθανότητες επικράτησης.
Ηττημένη αφετέρου, διότι οι ευρω-πολιτικές είναι τόσο σκληρές που για να επιβιώσουν χρειάζονται ευρεία λαϊκή στήριξη και ισχυρή οπισθοφυλακή, αλλά τα πρόσφατα αποτελέσματα έδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Η Ελλάς δεν είναι "Ελντοράντο" και οι πολίτες της δεν είναι Ινδιάνοι.

 
Αδεσποτος
Μετά τον εμπρησμό των αυτοκινήτων της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές Χαλκιδικής, οι δημοσιογράφοι και κυρίως αυτοί που πρόσκεινται στα συμφέροντα του Μπόμπολα, εξαπέλυσαν μία εκστρατεία εναντίον όσων αντιδρούν σε αυτό το εργοτάξιο. Τους χαρακτήρισαν από πληρωμένους προβοκάτορες έως προδότες. Και λογικά πολλοί απλοί άνθρωποι άρχισαν να ρωτούν: "Και τί θέλετε ρε παιδιά; Να μην γίνει καμία επένδυση; Να μην βγάλουμε τον χρυσό για λίγο δάσος; Έχουμε ανάγκη επενδύσεις και δουλειές". Επειδή λοιπόν πολλοί πείθονται από αυτά τα διλήμματα που θέτει ένα ξενοκίνητο καθεστώς που έχει ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ την κρίση, πρέπει να εξηγήσουμε κάποια πράγματα. Εμείς και από την δική μας πατριωτική (που σημαίνει εθνική και οικολογική) οπτική.

Η φύση του σκορπιού και το «αριστερό» ακροατήριο του Μητσοτάκη.

 
 «Δεν είναι το οικονομικό, το μείζον πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν οφείλεται, δηλαδή, η αλματώδης αύξηση των αυτοκτονιών σε οικονομικούς λόγους. Αλλοι αυτοκτονούν επειδή τα έχασαν τα λεφτά τους στο καζίνο κι άλλοι από ερωτική απογοήτευση».

Γρηγόρης Ψαριανός
__________________________________________

Ως γνωστόν, προχτές το απόγευμα (25-02-2013) στο  Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού έγινε η παρουσίαση του βιβλίου ενός εκ των πιο αδίστακτων, και χοντρόπετσων δωσιλόγων της νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, του   Μητσοτάκη δηλαδή, υπό τον τίτλο «Μπροστά από την εποχή της. Η κυβέρνηση της ΝΔ 1990-1993».