#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Ακούς;;

  Πολιτικο Κορακι
 
Τα Σκυλιά αποθρασύνονται...

Κάθε μέρα που περνάει γίνονται και πιο επικίνδυνα.
Λυσσασμένα ορμούν να κατασπαράξουν ότι απόμεινε.
Να υπερασπιστούν τη Βαρβαρότητα που επέβαλαν στη Χώρα.
Να παγιώσουν το Νεοφιλελευθερισμό.
Να τον αναδείξουν ως "φιλολαϊκό"-"φιλεργατικό".

Σχετικά με την προβληματική του «φαίνεσθαι» και του «είναι»…

 
Νίκος Γεωργαντώνης
Σαν να προσπαθείς να κρύψεις τις βαθύτερες βλέψεις σου
μ’ αυτές τις μετρημένες επιλογές σου. Σαν να επιδιώκεις να
ζήσεις μια ζωή πατώντας στις πλάτες άλλων… Με την
συνεχή αρνητικότητά σου και την ένταση του βλέμματός σου και
της ψυχής σου… σα να επιδιώκεις να προτάξεις το δικό σου
πρόσωπο έναντι των άλλων… Και γιατί άλλωστε να το κρύψεις.
Με την πρώτη ευκαιρία κλαίγεσαι και κάνεις τον ανόητο κακομοίρη
και φτύνεις φωτιά σε κάθε καλή προαίρεση ανθρώπου. Μισοκλείνεις
τα μάτια κι εξετάζεις διεισδυτικά αυτόν τον παράξενο Μήδο… που έχεις
απέναντί σου!
Ω, ναι!

Τα εννιάμερα της συγκάλυψης και η ΕΛ.ΑΣ.


Τελικά ο Δένδιας έχει... κάλο! Προς Θεού, όμως, μην πάει ο νους σας σε αμφισβήτηση της νοητικής του επάρκειας και μην προχωρείτε σε δικές σας αυθαίρετες και κακόβουλες ερμηνείες. Κάλο στο... πόδι εννοούμε και μάλιστα του τον πατήσαμε γερά την περασμένη εβδομάδα, όταν γράφαμε για την παρ’ ολίγον... ασυλία που επιφυλάσσουν υπουργείο και ΕΛ.ΑΣ. στη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τακτικές κάλυψης - απόκρυψης κάθε φορά που τα αψίκορα freikorps πέφτουν κατά κακή τους τύχη στα χέρια των ένστολων πραιτωριανών.

Η οδός δραχμής είναι ο μόνος δρόμοςΤου Σπύρου Μαρκέτου.          antapocrisis.gr
Όσοι υποστηρίζουν σήμερα το ευρώ συνήθως αγνοούν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δέθηκε η Ελλάδα σε μια νομισματική ένωση. Δύο προηγούμενα τέτοια πειράματα, το πρώτο στα τέλη του 19ου αιώνα και το δεύτερο στο Μεσοπόλεμο, είχαν οικτρή κατάληξη. Το τρίτο και χειρότερο, όπως αποδεικνύεται, είναι το ευρώ.
Για να κρατήσει σταθερό το νόμισμα, όπως απαιτούσε η φιλελεύθερη ορθοδοξία της εποχής, η Αθήνα είχε προσχωρήσει από το 1868 στη Λατινική Ένωση, μια συμφωνία της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Βελ­γίου και της Ελβετίας –και άλλων χωρών αργότερα– να διατηρούν νομίσματα σταθερής ισοτιμίας και συνδεδεμένα με τον χρυσό. Διευκολύνθηκε έτσι ένας κύκλος δανεισμού, που χρηματοδότησε έργα υποδομής, τα οποία, ωστόσο, ελάχιστα ωφέλησαν τους φτωχότερους.

Γιατί γίνονται συγχωνεύσεις στα Πομακοχώρια;

 
Σεισαχθεια
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΣΤΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μελισσόπουλος, αντί να ιδρύσει δημόσια σχολεία στον ορεινό όγκο όπως απαιτούν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Νομού Ξάνθης, απαιτεί από τη Δευτεροβάθμια Ξάνθης το άμεσο κλείσιμο του Γυμνασίου των Θερμών Ξάνθης.
Τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια Σμίνθης, Γλαύκης, Εχίνου, Θερμών στην Ξάνθη και Οργάνης στη Ροδόπη, στα Πομακοχώρια, ξεκίνησαν να λειτουργούν το 1983-84 με συνολικό αριθμό 22 μαθητών για τα πέντε σχολεία και πόλεμο από πολλές πλευρές και σήμερα σχολικό έτος 2012-13 φοιτούν σ’ αυτά περίπου 640 μαθητές από τη μειονότητα.

Στων κεντρώων την ποδιά σφάζονται παλικάρια


Σταύρος Χριστακόπουλος           topontiki

Μεγάλη πλάκα έχει αυτή η συζήτηση περί του πολιτικού Κέντρου και των κεντρώων, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνταχθούν με τις κεντρογενείς πολιτικές δυνάμεις ή θα πριμοδοτήσουν τα «δύο άκρα». Η πλάκα έγκειται στην προφανή αγωνία όσων εκφράζουν τον ανωτέρω προβληματισμό. Σύμφωνα με την επικρατέστερη προσέγγιση, ο «γνήσιος» εκφραστής αυτού του Κέντρου είναι ο Αντ. Σαμαράς, ενώ είναι έντονη η προσπάθεια να πειστεί (;) ο Ευ. Βενιζέλος να τεθεί υπό την ομπρέλα της «ηγεμονίας» Σαμαρά.

Ξεχασμένες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το πόσο επικίνδυνη είναι η εξόρυξη χρυσού - Διαβάστε και θαυμάστε!


του Στέφανου Καμπά         αναρχογατουλης

Μια μικρή αναζήτηση στο ίντερνετ αναδύει "χρυσό", από παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Είναι εντυπωσιακές οι δηλώσεις και οι δυναμικές καταγγελίες βουλευτών και ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ενάντια στις εξορύξεις χρυσού, γιατί επιφέρουν καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον και την υγεία. Μάλιστα έχουν καταγγείλει ακόμα και τις εξορύξεις σε γειτονικές χώρες! Στη Βουλγαρία, ακόμα στην Τουρκία, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μολυνθούν οι ακτές της Λέσβου που απέχουν 10 χλμ. Το έδαφος και οι ακτές της Θράκης και της Χαλκιδικής τώρα δεν μετράνε;

Πολιτικές ζυμώσεις επί κομματικών ζυμώσεων

Στη Σύνοδο Κορυφής, στις 25 και 26 Μαρτίου του 2010, μετά από μια δραματική διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες, ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, δήλωσε: «Οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Η πολιτική της υπευθυνότητας δικαιώνεται. Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή της θέληση και τη δυνατότητα έγκαιρης αντίδρασής της στην κρίση… Η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής…», ενώ λίγο πιο κάτω ακούστηκε για πρώτη φορά η εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κάτι που μέχρι εκείνη τη στιγμή η κυβέρνηση διέψευδε.
Η δικαιολογία ήταν ότι το ΔΝΤ συμπεριλήφθηκε στον μηχανισμό, λόγω της εμπειρίας του με άλλες χώρες που είχαν προβληματικούς προϋπολογισμούς. Όλα τα μέσα ενημέρωσης τότε έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τη σωτηρία της χώρας. Η συνέχεια είναι γνωστή...

Αθέατοι τρομοκράτες


 “Ο ακήρυκτος πόλεμος εγκλεισμού της σκέψης και ελέγχου της νοητικής μας υπόστασης, με στόχο την επιβολή στις επιλογές του σύγχρονου ανθρώπου, είναι η πιο άτιμη μορφή χειραγώγησης και εκφοβισμού

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος και οι εχέφρονες, κατά κύριο λόγο «επώνυμοι» πολίτες, καταδικάζουν τη βία από όπου και αν προέρχεται … Αυτή η κομψή, γενικευτική πολιτική αντίδραση, μετά από κάθε «έκνομη» δράση, που εν τάχει και αφοριστικά βαφτίζεται τρομοκρατία, από τη μία τροφοδοτεί το ηδονιστικό της τρομολαγνίας και από την άλλη λειτουργεί λυτρωτικά για τα μορφώματα του κοινοβουλευτισμού, για την αστική ιδεολογία, ακόμη και για τη δειλή σύγχρονη αριστερά, η οποία σε κάθε περίπτωση εξοβελίζει το κακό και αποποiείται ευθυνών.

ηθικός ρατσισμός…Παπα – Ηλίας Υφαντής
Ο ρατσισμός χωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με το χρώμα του δέρματός τους, την οικονομική και την κοινωνική τους θέση, τις θρησκευτικές και άλλες διακρίσεις:
Με τους Έλληνες, για παράδειγμα, στην αρχαιότητα, να καυχησιολογούν για την ανωτερότητά τους, με το «πας μη Έλλην βάρβαρος».

ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ


ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Άλλη μία μέρα γενικής ανεργίας τελείωσε. Πέρασε στο παρελθόν και πλέον περιμένουμε την επόμενη.
Όλο και πληθαίνουν οι φωνές αυτών που λένε ότι πρέπει η απεργία να αποκτήσει διάρκεια και να γίνει απεργία διαρκείας. Μία απεργία διαρκείας με διαφορετική μορφή και εξεγερσιακή διάθεση θα έριχνε την ακροδεξιά κυβέρνηση της ντόπιας τρόικας μέσα σε λίγες μέρες. Μα καλά, τότε γιατί δεν γίνεται;

McDonald's: Διατροφική Βόμβα

Αδεσποτος
έφερε στο φως στην Αμερική ο γνωστός σεφ Jamie Oliver όταν διαπίστωσε πως στα χάμπουργκερ της αλυσίδας McDonald's υπήρχε μια «ροζ βλέννα» («pink slime») ύποπτης προέλευσης.

Μετά από εργαστηριακές έρευνες δεν άργησε να αποδειχτεί πως αυτή η «ρόζ βλέννα» δεν ήταν τίποτε άλλο παρά διοξείδιο του αμμωνίου! Η αποκάλυψη αυτή, εκτός του ότι έπεσε σαν κεραυνός στην διατροφικά κακομαθημένη αμερικανική κοινωνία, σήκωσε και θύελλα διαμαρτυριών τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από τους περισσότερο ευαισθητοποιημένους γύρω από τη διατροφή.