#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

ΠΩΣ Η ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕ ΧΡΕΟΣ 226% ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ

 ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Παρά τις λεγόμενες χαμένες δεκαετίες (μιας διαρκούς σχεδόν 20ετούς ύφεσης της Ιαπωνικής οικονομίας που εκτίναξε το δημόσιο χρέος της) και την τεράστια (διπλή) καταστροφή που υπέστη πρόσφατα (από το tsunami και το πυρηνικό ατύχημα στη Fukushima), η Ιαπωνία καταφέρνει, όχι μόνο να επιβιώνει, αλλά και να παραμένει μία από τις ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο.
Το Ιαπωνικό «παράδοξο»
Το 2010 η Ιαπωνία βρισκόταν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης δημοσίου χρέους, με ένα (αστρονομικό) ποσοστό 226% του ΑΕΠ… Την ίδια στιγμή η Ελλάδα (που με 116% βρέθηκε αντιμέτωπη με τη χρεωκοπία και εντάχθηκε στο μνημόνιο) βρίσκονταν στην 5η θέση με χρέος 144% του ΑΕΠ. Η Ισλανδία (η οποία χρεωκόπησε το 2008) βρισκόταν στην 6η θέση με 124%. Η Ιταλία ήταν στην 8η θέση με 118%.

ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ 4 ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

  axinosp
19 Φεβρουαρίου 2013
Ένα ιρανικό δικαστήριο τη Δευτέρα επιβεβαίωσε τις θανατικές ποινές για τέσσερα άτομα που καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε κατάχρηση 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία του Ιράν. Οι τέσσερις τραπεζίτες και επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων του Mahafarid Amirkhosravi, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Επενδύσεων Arya, καταδικάστηκαν για «διατάραξη του οικονομικού συστήματος της χώρας μέσω συμπαιγνίας και δωροδοκίας στο τραπεζικό δίκτυο." Δεν μπορούν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Χμμ... μόλις μου ήρθε μια καλή ιδέα!

VIDEO από τα σημερινα επεισόδια


1.000 και 93 νύχτες δεν είναι αρκετές;;; 1.093 νύχτες που όμοιες δεν έχει ζήσει κανένας λαός της Δύσης


Γιώργος Αδαλής 
Χίλιες και ενενηντατρείς νύχτες πέρασαν από την αποφράδα εκείνη μέρα , που ο τέως Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βγήκε από το Καστελόριζο να προαναγγείλει ουσιαστικά, το δράμα του Ελληνικού λαού! 
Προανήγγειλε στην ουσία την είσοδο της χώρας στο αποικιοκρατικό καθεστώς! Και μάλιστα προανήγγειλε την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα μετά από μυστικές διαπραγματεύσεις!

«Ανάπτυξη» και «Ανομία»: Δύο αγαπημένες λέξεις μιας λαοκτόνας κυβέρνησης

Τα πρόσφατα γεγονότα στις Σκουριές αποτελούν ένα πολύ καλό παράδειγμα όπου ξεδιπλώνονται πλήρως τα κύρια χαρακτηριστικά της λαοκτόνας στρατηγικής που έχει υιοθετήσει η τρικομματική κυβέρνηση, υπό τις ευλογίες της Τρόικας και, πάνω από αυτήν, της «γερμανικής Ευρώπης». Πρώτον, επιβάλλουν μια επένδυση που διχάζει και καταστρέφει, επικαλούμενη την ανάπτυξη. Μια «ανάπτυξη» ασυλλόγιστη, αστόχαστη, που μπορεί να χωρέσει μέσα τα πάντα: από το να...

Syria- Sunna Radical Al Qaeda Terrorists


Έλληνες σε λήθαργο

 
Από το blog του Θεόδωρου Κατσανέβα

Του Δημήτρη Ζαχαριάδη  οικονομολόγου

Δειλοί, μοιραίοι, άβουλοι…αντάμα…θα αναφωνούσε για μια άλλη φορά ο Κ. Βάρναλης καθώς θα αντίκριζε την τρικομμματική κυβέρνηση, να μεταμορφώνει σταδιακά, αλλά σταθερά, την ελληνική κοινωνία, σε κοινωνία επαιτών και ρακοσυλλεκτών.

Η κυβερνητική πολιτική, υποταγμένη πλήρως, στις επιταγές –συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης, που επιζητεί κλωνοποιημένες πολιτικές και πολιτικούς πρόθυμους να τις υπηρετήσουν, σε ρόλο αχυρανθρώπων. Επιχειρούν αντάμα, τον μετασχηματισμό των πολιτών, σε ρομποτοποιημένες μάζες, ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, σύμφωνα με τα πρότυπα του Όργουελ.

Βουλγαρία: Το ακριβό ρεύμα “έριξε” τελικά την κυβέρνηση

 ΕΛ.Λ.Α.Σ.
Η βουλγαρική κυβέρνηση παραιτήθηκε μετά τις πανεθνικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και της υψηλής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.
“Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί της θητείας, της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία”, τόνισε απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο.

Η φαντασία στην .. δημοσιογραφία

 Βαθύ Κόκκινο
 Εχει πλάκα το δημοσίευμα ανώνυμου συντάκτη που επικαλείται ανώνυμες πηγές στην ιστοσελίδα του «Βήματος» σήμερα.
 Ο καλαμαράς του ΔΟΛ κάνοντας αναφορά σε «συμπέρασμα πολιτικών και αστυνομικών παραγόντων», λεγόμενα «έμπειρου αξιωματικού», πηγές από «ανώτερα πολιτικά στελέχη» και τις «αρχές ασφαλείας» καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η επιχείρηση στις Σκουριές δεν σχεδιάστηκε, ούτε εκτελέσθηκε από πολίτες της περιοχής που αντιτίθενται στην επένδυση, αλλά από πρόσωπα συνδεδεμένα με την τρομοκρατία».


Το παιδί που το έλεγαν Μίσος

Στις πόσες σφαίρες παίρνω την ιθαγένεια;

Αδεσποτος
Όλα ήταν κανονισμένα από την αρχή. Ήμασταν συνεπείς στο ραντεβού μας με τη μοίρα. Με τυλίξανε με μια κουβέρτα που ήταν μούσκεμα απ’ τη βροχή κι απ’ τα κύμματα και όλοι μαζί ανεβήκαμε στη σάπια βάρκα τής προσφυγιάς. Φύγαμε ένα βράδυ, στα κλεφτά, καθώς βροντές από βόμβες ταρακουνούσαν γη και θάλασσα μαζί, ενώ αόρατα αεροπλάνα πετούσαν από επάνω μας και σχίζανε τον ουρανό σε κομμάτια. Αποχαιρετήσαμε τη δική μας Αλεξάνδρεια την ώρα που δεν έμενε τίποτα όρθιο κι όλα γινόντουσαν καπνός και αίμα και στάχτη ξοπίσω μας. Σφίγγαμε το στομάχι για μερόνυχτα ολόκληρα αλλά είχαμε αποφασίσει ότι θα κάναμε υπομονή και πως θα αντέχαμε όλες τις κακουχίες κι ας μη βλέπαμε την ώρα να φιλήσουμε τη γη των ονείρων μας, να αγκαλιάσουμε τη νέα μας πατρίδα, να γίνουμε επιτέλους πολίτες μιας χώρας, με ταυτότητα, με ονοματεπώνυμο. Δεν τα καταφέραμε όλοι. Είδα τη μάνα μου να θαλασσοδέρνεται
και να χάνεται στο βυθό και να με κοιτάει ενώ βυθίζεται με εκείνα τα γλυκά της μάτια που ξεχείλιζαν από νερό κι αλάτι, καθώς πνίγονταν μαζί της.

Απεργια


Ολοι/ες στου δρόμους. Μαζικά και δυναμικά (Βίντεο)

 
Βαθύ Κόκκινο
Τι περιμένετε; Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα σας κάνουν;
Κι ότι οι αχόρταγοι κάτι θε να σας δώσουν!
Οι λύκοι θα σας ταΐσουνε αντί να σας καταβροχθίσουν!
Από φιλία. Θα σας προσκαλέσει η τίγρη να της βγάλετε τα δόντια, τέτοια περιμένετε!

 Μπέρτολτ Μπρεχτ
 _________________________

 Το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό των πλουτοκρατών που μας κυβερνά, μας έχει ισοπεδώσει. Εχει γυρίσει το βιοτικό μας επίπεδο δεκαετίες πίσω. Ξεπουλούν την όποια κρατική περιουσία έχει απομείνει οδηγώντας παράλληλα τον εργαζόμενο λαό σε καινούργια σκλαβοπάζαρα, οδηγούν και την χώρα μας και τον λαό της σε νέα μορφή αποικιοκρατίας.

Ο Ολάντ, οι μπίζνες και το «καμένο χαρτί»

Σταύρος Χριστακόπουλος            το ποντικι
Η επίσκεψη Ολάντ στην Ελλάδα δεν ήταν, προφανώς, ένα κοσμογονικό γεγονός ούτε συνοδεύτηκε από κάποια εξέλιξη που να βελτιώνει την εικόνα της κυβέρνησης και της Ελλάδας. 
Άλλωστε αυτές οι επισκέψεις έχουν κύριο αντικείμενο τις μπίζνες.
Στο πολιτικό επίπεδο η Γαλλία, πιεσμένη η ίδια από τα δικά της δημοσιονομικά προβλήματα και την απέλπιδα προσπάθειά της να περιορίσει τα δυσάρεστα μέτρα λιτότητας εν μέσω ύφεσης, δεν είχε κάτι να προσφέρει στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε, εξ άλλου, ότι η Γαλλία, ούτε επί Σαρκοζί ούτε επί Ολάντ, έχει καταφέρει να τιθασεύσει τον οικονομικό ιμπεριαλισμό της Γερμανίας και τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που βυθίζει την Ευρώπη και την ίδια στην ύφεση.