#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Το ξεπούλημα των νησιών και η κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας

Στις 9 Φεβρουαρίου 1897 με το παλιό ημερολόγιο ο ευρωπαϊκός στόλος βομβάρδισε το στρατόπεδο των επαναστατών στο Ακρωτήρι Χανίων, με το πρόσχημα το γεγονός ότι είχε υψωθεί η ελληνική σημαία. Στόχος ήταν η σημαία, την οποία και κατέρριψε... Όταν πλέον ο ιστός έπεσε από τα ευρωπαϊκά πυρά, ένας επαναστάτης, ο Σπύρος Καγιαλές, έκανε το σώμα του ιστό και ύψωσε εκ νέου τη σημαία... Ο ανθρώπινος ιστός ανάγκασε τους ναυάρχους των δυνάμεων να διατάξουν παύση του πυρός. Ο Ιταλός ναύαρχος Κανεβάρο, που είχε δώσει την εντολή για τους κανονιοβολισμούς, θα γράψει αργότερα στα απομνημονεύματά του, ότι την εικόνα αυτή, εν μέσω βομβαρδισμών, ένα παλικάρι να κάνει το σώμα του ιστό, δεν θα την ξεχνούσε ποτέ...

ΒΟΥΛΙΜΙΚΟΙ, ΑΝΟΡΕΚΤΙΚΟΙ, ΟΡΘΟΡΕΞΙΚΟΙ, ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ

  Ιστοριες Συνωμοσιας

Άντε να ισορροπήσει κανείς ανάμεσα στη συνολική παράνοια. Στην ανθρώπινη κοινωνία, το μεγάλο εκτροφείο ψυχαναγκασμών, όπου θύτες και θύματα είναι το ίδιο τραγικά καταδικασμένα σε ένα συνεχές μαρτύριο.  Άνθρωποι που σκάνε από το φαΐ, άνθρωποι που σιχαίνονται το φαΐ, άνθρωποι που φοβούνται το φαΐ κι εκατομμύρια που πεθαίνουν πεινασμένοι. Υπάρχει κάτι περισσότερο για να κατανοήσει κάποιος πως αυτό που συμβαίνει γύρω μας είναι ένα αποτυχημένο πείραμα?

Διαδώστε: Νομικές συμβουλές για διαδηλωτές

 

αναρχογατουλης
Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει επικαιροποιημένες νομικές συμβουλές για διαδηλωτές. Διαβάστε το και διαδώστε το με κάθε τρόπο. Επικολλήστε το σε προφίλ και ομάδες στο facebook, να ενημερωθούν όσοι περισσότεροι συμπολίτες γίνεται.

Απεργία 20 Φλεβάρη


  Πολιτικο Κορακι

Η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει τελειώσει


Wolfgang Münchau, μετάφραση Μαλβίνα Ανδρώνη
Η επανεθνικοποίηση των τραπεζικών διαδικασιών σημαίνει ότι η νομισματική ένωση παραμένει μη βιώσιμη.
Τι σημαίνει για την τραπεζική ενότητα της ευρωζώνης, το ότι τα κράτη μέλη σπεύδουν να περάσουν μονομερώς τη νομοθεσία σχετικά με τη χρηματοοικονομική ρύθμιση; Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προτείνει, με μικρή χρονική απόκλιση, μέτρα για τη μεταφορά των ίδιων συναλλαγών των τραπεζών σε ξεχωριστές εταιρίες. Οι δύο χώρες έκαναν συντονισμένες μεταξύ τους κινήσεις. Δεν συντονίστηκαν όμως με καμία άλλη χώρα. Μια μεταφορά των ίδιων συναλλαγών σε νέες εταιρίες, δεν θα ήταν μια ευκαιρία που κάθε τράπεζα η οποία σέβεται τον εαυτό της θα ήθελε να σφετεριστεί;

Χρυσοφόρα …σκουπίδια!


Λεωνίδας Βατικιώτης

Με το πρώτο άκουσμα το σχέδιο κατασκευής εντός του 2013 δέκα μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων από την μια άκρη της Ελλάδας ως την άλλη μόνο αισθήματα ανακούφισης και θετικές αντιδράσεις μπορεί να προκαλεί σε όποιον τουλάχιστον είναι γνωστές οι πολλαπλές παθογένειες του ελληνικού συστήματος διαχείρισης σκουπιδιών. Η πραγματικότητα ωστόσο απογοητεύει.

Απεργία! - Κάνε πράξη την αλληλεγγύη!


praxisred
Βγες έξω, σύντροφε! Ρίσκαρε
Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι
Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή
Και της δουλιάς τη θέση που αύριο θα χάσεις!
Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου!
Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας:

Για να βλέπεις την πραγματικότητα με τα δικά σου μάτια ... (Βίντεο)


Τα θερμά μας συγχαρητήρια στα παιδιά που έφτιαξαν το βίντεο που παραθέτουμε και μας παρουσιάζει …. ένα δελτίο ειδήσεων του Mega. Καυστική σάτιρα και φαντασία φτιάχνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ -Τετάρτη 20 Φλεβάρη, 10.00πμ, Πλ. Ελευθερίας/Βόλος

 
Αδεσποτος
Όλοι οι Εργαζόμενοι, χωρίς τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία, μια δυνατή γροθιά, για να γκρεμίσουμε μνημόνια, τρόικα, αστικές κυβερνήσεις, αφεντικά!
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


Συνάδελφοι και συναδέλφισες,
Οι καθησυχαστικές δηλώσεις της μνημονιακής κυβέρνησης (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) και των τροϊκανών (ΕΕ,ΔΝΤ,ΕΚΤ) μοιάζει με ένα παραμύθι χωρίς τέλος. Νέα λουκέτα, μαζικές απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ασφυκτική φοροληστεία σε όλα τα διαθέσιμα υπαρκτά ή ανύπαρκτα εισοδήματα των εργαζομένων και των φτωχών αγροτών. Από το 2010 έως τέλος 2013, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα έχουν χάσει το 50% του εισοδήματός τους και σχεδόν 4.000.000 άτομα θα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αυτό το αρχίδι είναι σύμβουλος του Σαμαρά...

 Αδεσποτος
Είναι απ’ τις σπάνιες φορές που το ελληνικό λεξιλόγιο αδυνατεί να βρει λέξεις να σχολιάσει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά όπως αυτή που προέρχεται από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά, και υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ, Φαήλου Κρανιδιώτη.
Πρέπει να διακατέχεσαι μόνο από κτηνώδη συναισθήματα για να μπορέσεις να εκφράσεις τέτοιες απόψεις, όπως αυτές που έγραψε στο twitter το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.