#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας (τόσο μακριά, τόσο κοντά…)

 

Πιθανότατα, το πιο πολυσυζητημένο θέμα των ημερών να είναι ο τρόπος με τον οποίο το «κίνημα» των διαμαρτυρόμενων (ή αγανακτισμένων) θα καταφέρει να εφαρμόσει στην πράξη όσα αποφασίζονται από τις Συνελεύσεις, δηλαδή, το πώς θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις που λαμβάνονται με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και πώς θα πραγματοποιηθούν τα αιτήματα, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και άλλα, που αναδεικνύονται μέσα από τις διαδικασίες αυτές.
Για άλλους, κύριο αίτημα του κινήματος είναι η «άμεση δημοκρατία», για άλλους η κατ’ αρχήν ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού, για άλλους, ίσως, κατ’ αρχήν η μη εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος της Κυβέρνησης και για άλλους ένας συνδυασμός όλων αυτών ή/και κάτι άλλο (π.χ. μια πιο δίκαιη κοινωνία, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η τροποποίηση του Συντάγματος ή και η θέσπιση ενός νέου Συντάγματος, η διενέργεια δημοψηφίσματος κλπ.).

Ανθρωποθυρίδες

 
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Σε λίγα χρόνια ,ίσως και γρηγορότερα απ’ ότι υπολογίζουν οι ειδικοί,στην Ελλάδα θα προκύψει ένα σημαντικό πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα σχετίζεται άμεσα με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική οικονομία και πονοκεφαλιάζει ιδιαίτερα το κυβερνητικό επιτελείο δυσχεραίνοντας τους οικονομικούς του σχεδιασμούς· όπως είναι γνωστό λεφτά δε γίνεται να κοπούν από τα 127.125.113.115,78ευρω που θα δοθούν πάλι στις τράπεζες,ενώ εντός των ημερών το πρόβλημα αναμένεται να τεθεί και από τους επικεφαλής της τρόικας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο Τρομοκράτης των 8

Του Ιουλιανού
Σου γράφω φίλε Γιάννη από προσωπική ανάγκη. Δεν είσαι υποχρεωμένος  να απαντήσεις μα μόνο να διαβάσεις αυτό το γράμμα. Είναι το μοναδικό μέσο που διαθέτω απέναντι στο πλέγμα της εξουσίας και διαπλοκής των πολιτικών των εργοληπτών, που κατά τύχη είναι και ιδιοκτήτες των ΜΜΕ και των μεσαζόντων δημοσιογράφων που διαμορφώνουν εντέχνως την «άποψη» του πολίτη με θέσεις που έχουν τόση αλήθεια, όση χωρά η τσέπη η δικιά σου και των εργοληπτών αφεντικών σου. Πληρώνει καλά η τηλεόραση, όπως είπε σε κάποια αποστροφή του λόγου του κάποιος Ρουσόπουλος σε δικιά σου εκπομπή.
Άρα, είναι τυχαίο που ο μισθός σου είναι ανώτερος από των βουλευτών ή ακόμα και από του πρωθυπουργού; Καταλαβαίνω όμως φίλε Γιάννη πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια που καταβάλεις κάθε βράδυ για την ιδεολογική ουδετεροποίηση του λαού επιβάλλοντας ένα ιδεολογικό πολτό κοιτάζοντάς με πάντα με άδειο βλέμμα. Κι όταν βλέπω αυτό το άδειο βλέμμα σου τρομάζω τόσο που νομίζω ότι είμαι κατηγορούμενος σε Καφκική δίκη.

Αντίσταση ΤΩΡΑ!!


86ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ: ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΩ

Γροθιά στο στομάχι του πολιτικού κόσμου της χώρας η κραυγή αγωνίας ενός 86χρονου αγρότη, που μίλησε το πρωί από τα μπλόκα των αγροτών. Είπε πως βλέπει την Ελλάδα, την οικογένεια και τα εγγόνια του, αιχμάλωτους στα ξένα συμφέροντα.
Ο Γιώργος Γκρουμούτης, συνταξιούχος αγρότης από την Αλφειούσα, εξαπέλυσε μέσω του IONION FM, δριμεία επίθεση στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που πούλησε την ιστορία της πατρίδας, αφήνοντας άναυδους δημοσιογράφους και ακροατές. Δήλωσε ότι δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο καθώς όταν φοιτούσε στην 4η δημοτικού ξέσπασε ο β παγκόσμιος πόλεμος, παρόλα αυτά περιέγραψε στην εκπομπή «Πρωινή Περίπολος», με λόγια σταράτα, καθαρά και από καρδιάς την δραματική κατάσταση που αντιλαμβάνεται ότι βιώνει η χώρα. Αναλογιζόμενος τις καταστροφές που επέφεραν στην Ελλάδα το 1940 οι Γερμανοί φασίστες, δήλωσε ότι ξανάρχονται μετά από δεκάδες χρόνια, οδηγώντας τον ελληνικό λαό σε δουλεία και θάνατο.