#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Εκλιπαρούν για στροφή


 Σταύρος Χριστακόπουλος                   Το Ποντίκι
Όλοι θυμόμαστε το κλασικό προπαγανδιστικό σχήμα πολύ παλαιότερων δεκαετιών: «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τα σπίτια και τα λεφτά». Οι κομμουνιστές ουδέποτε «ήρθαν». Σήμερα ωστόσο σύμπασα η κοινωνία και το ελληνικό κράτος κατηγορούνται επί… σοβιετισμώ από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα που έχει ενσκήψει στη χώρα λεηλατώντας εισοδήματα και δημεύοντας περιουσίες και σπίτια. Ο κυνισμός και η γελοιότητα συνήθως συνυπάρχουν συμπληρωματικά – και στην περίπτωσή μας αυτή η διαπίστωση ισχύει απολύτως.

Ου απεργήσεις

 
ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Την ανασυγκρότηση της χώρας συνεχίζει το κομματικό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά στα πλαίσια των συμφωνιών με τους ξένους δανειστές μας, ρίχνοντας στο τραπέζι την πρόταση για πλήρη αλλαγή της νομοθεσίας των απεργιακών κινητοποιήσεων.Οι μέθοδοι και οι όροι απόφασης για την κήρυξη μιας απεργίας εξελίσσονται σε έναν ακόμη μνημονιακό στόχο της κυβέρνησης για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Στα πλαίσια, λοιπόν, αυτής ακριβώς της αναπτυξιακής πορείας εν μέσω παναγροτικών κινητοποιήσεων και λίγες μέρες μετά την διπλή επιστράτευση ναυτεργατών και εργαζομένων στο μετρό, η Νέα Δημοκρατία διαρρέει σενάρια για κατάργησης της πλειοψηφικής απόφασης απεργιακών κινητοποιήσεων και εφαρμογή της καθολικότητας της ψήφου.

Η ανάγκη ισχυρού ενωτικού εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι επίκαιρη όσο ποτέ


 Εργατικός Αγώνας
1. Η επίθεση της κυβέρνησης στο βιοτικό επίπεδο και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού παίρνει κολοσσιαίες διαστάσεις. Μετά τις τεράστιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις και συνολικά στις αποδοχές έρχεται η τεράστια φορολογική αφαίμαξη του 2013. Η οικονομική δραστηριότητα είναι στο ναδίρ με αποτέλεσμα  οι άνεργοι να  έχουν φθάσει στο ενάμισι εκατομμύριο.

Το ξήλωμα κοινωνικών κατακτήσεων που ήταν σε σημαντικό βαθμό αποκούμπι για ευρύτερα λαϊκά στρώματα φορτώνει νέα και όλο μεγαλύτερα βάρη στους εργαζομένους.

ενός λεπτου κραυγή μαλακα, ενός λεπτου

Οταν ρε βλάκα ελληναρα θεωρεις περισσοτερο καθικι τον Ρωμανό από τον Τσοχατζόπουλο και τη γυναίκα του , τον Μιχαηλίδη από τους Μαντελη και Χριστοφορακο , τον Μπουρζούκο από τον Ρουσοπουλο και Βουλγαρακη και τον Πολίτη από τον Εφρεμ ,Μπομπολα, Βωβο… τοτε δεν μπορούμε να ζουμε μαζι , ουτε να διαμαρτυρόμαστε μαζι , ουτε να εργαζόμαστε μαζι.

Όταν φωναξε ΄΄Ζητω η Αναρχια ρε Κουφαλες΄΄ εσυ εκανες ενός λεπτου σιγή, αυτος … ενός λεπτού κραυγη… αυτή είναι η διαφορά μας… … ενός λεπτου κραυγή μαλακα, ενός λεπτου.

http://zerdameri2.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html?zx=67669a6e2de55f64
αναρχογατουλης

Ως εδώ...


Πολιτικο Κορακι
 
...........................................
Ξένα και ντόπια Συμφέροντα επιβάλλουν κυβέρνηση
 "εθνικής ευθύνης",
πλήρως υποταγμένη στις πολιτικές των μνημονίων.

Η Ελλάδα κατεδαφίζεται...
Ιδιωτικοποιείται. Τεμαχίζεται. Εκποιείται.

Οι Πολίτες της συνθλίβονται.
  Σκλαβοποιούνται.

Σαν σήμερα γεννιέται ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης


 «Απ’ τα τσακάλια δε γλιτώνεις μ’ εφκές και παρακάλια»   «Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς,  χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς.»

Σαν σήμερα το 1884 Γεννιέται στον Πύργο (Μπουργκάς) της Βουλγαρίας ο κομμουνιστής ποιητής Κώστας Βάρναλης.

Μενέλαος Λουντέμης : «Η ποίηση του Βάρναλη δε μύριζε ποτέ γάλα. Μύριζε από την αρχή μπαρούτι».

Η φιλία του Λουντέμη και η αγάπη στον άνθρωπο πάνω απ΄ όλα Κώστα Βάρναλη, τον οδήγησε να γράψει το βιβλίο Ο Κονταρομάχος. Δε θα πω περισσότερα. Αφήνω να μιλήσουν τα αποσπάσματα που επέλεξα από το γραπτό του αγαπημένου μου Μενέλαου προς τον αγαπημένο του κυρ-Κώστα.

Εξοβελίζουν τη Πάλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προς τι η έκπληξη;

 
Αντώνης Κεραμιδάς
 Άκουσα τον πρόεδρο της ομοσπονδίας πάλης σήμερα το πρωί να διαμαρτύρεται αγανακτισμένος μέσα από τηλεοπτικό κανάλι, για τη προοπτική αφαίρεσης του αθλήματος που υπηρετεί, από το πρόγραμμα των ολυμπιακών αγώνων.
Και μάλιστα, επικαλέστηκε το γνωστό και «πολυφορεμένο» «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» θυμίζοντάς μας τη καταγωγή αυτών των αγώνων και την ύψιστη σημασία τους.

ΤΟ Δ’ ΡΑΙΧ ΔΕΙΧΝΕΙ τα δόντια του στην ΕΕ


Του Γ. Δελαστίκ - "Επίκαιρα"         

Μια φαρσοκωμωδία και ένα δράμα εκτυλίχθηκαν την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την απόφαση των ηγετών της ΕΕ για τον προϋπολογισμό της κατά την επόμενη επταετία, 2014-2020. Το δράμα αφορά στην αποτύπωση και στον προϋπολογισμό της ΕΕ της πολιτικής της Γερμανίας για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η κωμωδία ή, καλύτερα, η ιλαροτραγωδία έγκειται στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου -Κουβέλη να εμφανιστεί ως «θριαμβεύτρια» στη Σύνοδο της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι τα χρήματα που εξασφάλισε ο πρωθυπουργός για την περίοδο 2014-2020 από τον προϋπολογισμό της ΕΕ είναι σαφώς... λιγότερα (!) από εκείνα που πήρε η Ελλάδα στο πλαίσιο του προϋπολογισμού των ετών 2007-2013.

Τα MME καθρέφτης της δημοκρατίας μας!

Αδεσποτος

ΟΙ ΔΥΣΕΙΣ


Αδεσποτος