#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Δ.Βερύκιος: «Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ τρομοκρατών και αναρχικών»;


eagainst.com

Με αφορμή τη σύλληψη των τεσσάρων νεαρών κατηγορουμένων για ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό της Κοζάνης, ο γνωστός τρομογράφος, κατασκευαστής της τηλε-α-πραγματικότητας, τηλεκριτής του ηθικού και του ανήθικου καθώς και τηλεδιαμορφωτής της κοινής γνώμης, Δήμος Βερύκιος αναρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια ενός ακόμη παραληρήματος υποκριτικής αγανάκτησης «ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός αναρχικού κι ενός τρομοκράτη».
Φυσικά, εκμεταλλευόμενος και την ιδιότητα του τηλεδικαστή που αυτόκλητα αναλαμβάνουν καθημερινά δεκάδες γραφικές καρικατούρες, η Αυτού Μεγαλειότης απεφάνθη πως είναι «το ίδιο ακριβώς πράγμα».

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ : ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ.«Αργά, ίσως και δύσκολα, κάτι καινούργιο γεννιέται»


«Αργά, ίσως και δύσκολα, κάτι καινούργιο γεννιέται», υποστηρίζει ο Αλέκος Αλαβάνος, εκτιμώντας ότι «θα βρεθούν» οι πολιτικές δυνάμεις που θα συμβάλουν στην εκπόνηση ενός σχεδίου εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, δυνάμεις μάλιστα που θα καλύψουν το υπάρχον πολιτικό κενό και θα συμμετάσχουν στην πολιτική, κοινωνική και εκλογική μάχη.


Πολιτική του φόβου και της καταστολής

Δημήτρης Γρηγορόπουλος   αριστεροblog


Κράτος έκτακτης ανάγκης

Ο αυταρχισμός είναι σύμφυτος στον ολοκληρωτικό καπιταλισμό και στη νεοφιλελεύθερη πολιτική συμπίεσης εισοδημάτων και δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των υποτελών στρωμάτων. Σε συνθήκες βαθιάς και διαρθρωτικής κρίσης η λύση αναζητείται από την άρχουσα τάξη στην υπερόξυνση αυτής της οικονομικής και πολιτικής επίθεσης. Ο κρατικός ολοκληρωτισμός με κοινοβουλευτική επίφαση ολισθαίνει σε μιαν ακόμη πιο αντιδραστική μορφή διακυβέρνησης, το «κράτος έκτακτης ανάγκης», που επικαλούμενο εξαιρετικές καταστάσεις κινδύνου («έχουμε πόλεμο», ωρύονται οι κυβερνώντες), αφυδατώνει τα απομεινάρια της αστικής δημοκρατίας. Υποκαθιστά τη διακοσμητική, ούτως ή άλλως, αστική δημοκρατία, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους.

Για μια νέα τακτική του εργατικού κινήματος στους αγώνες που έρχονται


 Νίκος Γουρλάς - Δημήτρης Τσίτκανος          Πολιτικο Καφενειο


Η ηρωική απεργία του μετρό που πυροδότησε ένα νέο κύμα κλαδικών και επιχειρησιακών εργατικών αγώνων, οι οποίοι αυτή τη φορά δεν περιμένουν τις ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για να ξεσπάσουν, ο αγώνας των ναυτεργατών, αλλά και η είσοδος στους αγώνες και άλλων λαϊκών στρωμάτων, όπως οι αγρότες, είναι γεγονότα που δείχνουν ότι βαδίζουμε προς μια κλιμάκωση της ταξικής αντιπαράθεσης για την ανατροπή της επίθεσης, με νέα, ποιοτικά χαρακτηριστικά, με νέες απαιτήσεις, δυνατότητες αλλά και κινδύνους. Απέναντι σε αυτή την προοπτική, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, το μνημονιακό καθεστώς των ΕΚΤ-ΕΕ-ΔΝΤ και το κεφάλαιο απαντούν με μια αντιδημοκρατική κλιμάκωση του αυταρχισμού, κηρύσσοντας κάθε μαχητική απεργία ως παράνομη και καταχρηστική, ενώ καταφεύγουν όλο και πιο συχνά στο όπλο της επιστράτευσης.

Ιδού η Ρόδος, γιατί το πήδημα παραγράφηκε


  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Για επανειλημμένα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε βάρος του κάνει λόγο ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με επιστολή του στο http://www.koutipandoras.gr. Ο πρώην υπουργός δηλώνει μάλιστα πως «για να μην επικαλείστε όμως καλή πίστη σε οποιαδήποτε ενέργειά μου που θα στοχεύει στην προστασία της τιμής και της υπόληψής μου, είμαι στην διάθεσή σας για να συζητήσουμε το ταχύτερο δυνατόν το ο,τιδήποτε» (διατηρούμε την ορθογραφία και ακολουθία νοημάτων του εγγράφου). Τα δημοσιεύματα του site υποστήριζαν πως η ύπαρξη του κυρίου Μαρκογιαννάκη στην προεδρία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, είναι πέρα από κάθε έννοια ηθικής τάξης και πολιτικής ορθότητας, αφού ο ίδιος έπρεπε κανονικά να είναι αντιμέτωπος με Προανακριτικές για υποθέσεις στις οποίες έχει εμπλακεί το όνομά του, αλλά δεν είναι χάρη στο σύστημα παραγραφής του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών.

ΕΓΩ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΜΑΙ;

Αντώνης Ανδρουλιδάκης*    Τονοι και Πνευματα

Απ’ το σχολείο θυμάμαι ακόμα, όλους εκείνους τους φλώρους που κάνανε τους καλούς μαθητές και τους ξύπνιους και τσιμπάγανε και κανά βαθμό παραπάνω. Έτσι όταν “έδωσα” εκείνα τα μαλακισμένα στο Λυκειάρχη δεν χρειαζόταν πια να ζορίζομαι στις εξετάσεις. Ε τι μαλάκας ήμουνα; Κι ύστερα στο στρατό, δύο βήματα απ’ το σπίτι μου έβγαλα όλη τη θητεία. Αφού είχαμε μέσο ένα ξάδερφο της μάνας μου. Ε τι μαλάκας ήμουνα; Και με κείνην την ξεβράκωτη που τραβιόμουνα για χρόνια, σιγά μην την παντρευόμουνα. Μαλάκας είσαι; Και η δουλειά ε; Εδώ έγιναν τα πιο ωραία. Ο πατέρας μου είχε κάτι κολλητιλίκια μ’ εναν πασόκο βουλευτή. Ούτε που θυμάμαι πως τον λέγανε. Εγώ με κόμματα δεν ανακατεύτηκα ποτέ. Μαλάκας είσαι; Ε λοιπόν μεγάλε, τελευταία στιγμή πρόλαβα και χώθηκα. Σχολή αστυνομίας. Μπάτσος; Μπάτσος! Χιονίσει βρέξει τα παραδάκι πέφτει. Ε τι μαλάκας είμαι;

Η κόλαση είναι ο φόβος


ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Όλοι  θυμόμαστε την απειλή ότι οι «κομουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια». Απειλή ίδιας αξίας με το «θα σε φάει ο μπαμπούλας». Έπιασε όμως.
Ίσως επειδή έχουμε ανάγκη να φοβόμαστε. Ίσως επειδή δεν αντέχουμε να ζούμε χωρίς εκβιαστές. Ο φόβος που σπέρνουν μέσα μας μεγαλώνει. Αναπτύσσεται και μας πνίγει.
Η κόλαση είναι ο φόβος. Ακόμη κι ο φόβος χωρίς αντικείμενο. Ακόμη και η απειλή δίχως αντίκρισμα.
Ρωτούσα τότε κάποιους φοβισμένους «αφού ρε σεις δεν έχουμε σπίτια, τι σας νοιάζει αν θα τα πάρουν οι κομμουνιστές;». Έπαιρνα την ηλίθια απάντηση «ε, πωωωως….». Τι «ε, πως; Έχουμε δικά μας σπίτια και δεν το ξέρω;» τους ξαναρωτούσα.  «Όχι» απαντούσαν «αλλά δεν είναι σωστό να πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη».

Σε Θάνατο...Ζούμε συγκλονιστικούς καιρούς.
Μέρα με τη μέρα βιώνουμε συγκλονιστικές καταστάσεις.
Εικόνες και περιγραφές φτάνουν στα μάτια και στα αυτιά μας.
Αποκαλύπτονται απίστευτες ιστορίες. Ανθρώπων και ομάδων.

Η κοινή «μοίρα» Ελλάδας και Κύπρου

Δημήτρης Μηλάκας             
το ποντικι

  Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο η Μεγαλόνησος βρίσκεται υπό τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική πίεση εκ μέρους πολλών παραγόντων. Κύριο ζήτημά της αποτελεί το μνημόνιό της, το οποίο δημιουργεί πολλαπλές παρενέργειες και θέτει μετεκλογικά ζητήματα που είναι αμφίβολο αν τελικά θα αποδειχθούν διαχειρίσιμα.

Το κεντρικό πρόβλημα του κυπριακού μνημονίου είναι, βεβαίως, το χρέος της χώρας, για το οποίο ήδη αναπτύσσονται σενάρια που παραπέμπουν στις προβληματικές μεθόδους αντιμετώπισης του ελληνικού αντίστοιχου. Ήδη προ ημερών οι Financial Times αποκάλυψαν έγγραφο – βόμβα το οποίο προτείνει να δεχτούν ζημιές οι ανασφάλιστες καταθέσεις και οι κάτοχοι ομολόγων της χώρας. Ένα σενάριο καταστροφικό τόσο για τις τράπεζες όσο και για τους καταθέτες, το οποίο παραπέμπει στο αλήστου μνήμης ελληνικό PSI Παπαδήμου – Βενιζέλου.

Οι δίκες της Εθνικής Αντίστασης


Γιάννης Μακριδάκης

Στις 14 του Φλεβάρη στον Πολύγυρο και στις 20 του Φλεβάρη στα Χανιά λαμβάνουν χώρα δύο ακόμη δίκες της σύγχρονης Εθνικής Αντίστασης.
Η Κυβέρνηση υπηρέτης των πολυεθνικών που επιβουλεύονται τους φυσικούς πόρους της Ελλάδας σκορπίζοντας την καταστροφή για να τους εκμεταλλευτούν, αφού έστειλε πάμπολλες φορές τα ΜΑΤ στα βουνά ως υπερασπιστές των εταιριών εξόρυξης και ΒΑΠΕ, αφού έδειρε με γκλομπς και ψέκασε με χημικά τους Αγωνιστές…

Στην Ανθήλη έφαγαν άγριο ξύλο από τους αγρότες οι πραιτωριανοί της συγκυβέρνησης!

Βήχος Παναγιώτης
Στην Ανθήλη έφαγαν άγριο ξύλο από τους αγρότες οι πραιτωριανοί της συγκυβέρνησης!
Η χούντα της τρικομματικής κυβέρνησης δεν θα περάσει!

Άγριο ξύλο στην Ανθήλη ανάμεσα σε αγρότες και τα ΜΑΤ!
Απίστευτες εικόνες στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, όταν αγρότες επιχείρησαν αιφνιδιαστικά, σύμφωνα με το lamiastar.gr, να κλείσουν το δρόμο, το μεσημέρι της Τετάρτης. Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 400 αγρότες από όλη την Φθιώτιδα την Λοκρίδα και την Βοιωτία.

Μαθήματα δημοσιονομικής ιστορίας

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Δεν υπάρχει χώρα που έχει περάσει το ΔΝΤ τα σύνορα της και δεν καταστρατηγήθηκε κάθε δημοκρατικό της στοιχείο. Η μέθοδος ήταν μονάχα αυτή που άλλαζε, για να προσαρμοστεί κάθε φορά στις ανάγκες της εκάστοτε “επέμβασης”.

Έχουν γραφτεί πολλές αράδες για τα πειράματα της Χιλής, της Αργεντινής, του Εκουαδόρ ή της Τουρκίας. Επεμβάσεις κρυμμένες πίσω από τανκς ή θεοκρατούμενα ολοκληρωτικά καθεστώτα, καθόλα “δημοκρατικά”.

Η ελληνική επέμβαση είχε τις δικές της ιδιαιτερότητες. Έγινε σε Ευρωπαϊκό και δη ευρωζωνικό έδαφος κι όχι σε μια αυταρχική στρατοκρατούμενη χώρα της ζώνης του Ισημερινού ή του ισλαμικού κόσμου.

Το πείραμα περιείχε ένα τσόφλι διαφορετικών αναγκών. Μετρημένη, σε σχέση με τις εικόνες του βομβαρδισμένου κοινοβουλίου της Χιλής, καταστολή κι ένα δόγμα πεφωτισμένου τεχνοκράτη.

Μήπως το παιδί σας είναι αναρχικός;


Μετά και το πρόσφατο δημοσίευμα της φυλλάδας “Πρώτο Ψέμα” για τον προσηλυτισμό νεαρών στην Αναρχία και κατά προέκταση στην τρομοκρατία, είναι πια επιτακτική η ανάγκη να αναχαιτισθεί ο κίνδυνος που μας απασχολεί όλους. Διότι το θέμα που καίει όλους τους γονείς δεν είναι ο βιοπορισμός, το ενοίκιο ή το δάνειο που τρέχει, οι λογαριασμοί που καταφθάνουν συνεχώς και το γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας για το μέλλον. Το πραγματικό πρόβλημα για κάθε ελληνική οικογένεια είναι μήπως το παιδί τους γίνει αναρχικός.

Σας παραθέτουμε λοιπόν 5+1 ενδείξεις, για να γνωρίζει ο κάθε γονέας εάν το παιδί του έχει πέσει στην Αναρχία.


Απ’ το Λάσκαρη στο Βρούτση και απ’ τη Θάτσερ στο Σαμαρά…


Τη δεκαετία του ’70 ο υπουργός εργασίας της κυβέρνησης Καραμανλή ο περιβόητος Κ. Λάσκαρης έμεινε στην ιστορία γιατί θέλησε να καταργήσει την πάλη των τάξεων. Μάλιστα το πιο αστείο είναι ότι πίστεψε πως μπορούσε να το κάνει. Έμεινε στην ιστορία επίσης ως ο υπουργός που το 1976 νομοθέτησε την ανταπεργία των εργοδοτών (lock out) ως απάντηση στις απεργίες των εργατών. Με απλά λόγια το αφεντικό μπορούσε να κλείσει την επιχείρησή του αν οι εργάτες αποφάσιζαν να απεργήσουν! Πρόκειται για το πλέον εκβιαστικό μέτρο που καταδεικνύει ότι το κράτος δεν είναι ουδέτερο στην αέναη πάλη μεταξύ καταπιεστών και καταπιεζόμενων.

O Στάθης Παναγούλης για την Απελευθέρωση του Οτζαλάν...


Αδεσποτος
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθης Παναγούλης συμμετείχε σε εκδήλωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό που διοργανώθηκε χθες στην ΑΣΟΕΕ (Αμφιθέατρο «ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ») από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν και την Πρωτοβουλία για την Απελευθέρωση του Οτζαλάν, ως ομιλητής με θέμα: «Ένα ευρωπαϊκό κίνημα για την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ανάλογο με εκείνο για την απελευθέρωση του Αλέξανδρου Παναγούλη την περίοδο της δικτατορίας».
Ο κ. Παναγούλης μίλησε με...θερμά λόγια για τη ζωή και τη δράση του Κούρδου ηγέτη, χαρακτηρίζοντάς τον σύγχρονο επαναστάτη.