#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Η ΒΙΟ.ΜΕ επαναλειτουργεί στα χέρια των εργατών (Βίντεο)
 
ΠαραλληλοΓραφος

 Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής ανοίγει και οι εργαζόμενοι όντας 19 μήνες απλήρωτοι και ουσιαστικά άνεργοι θα ξαναεργαστούν. Όχι, δεν ήρθε κανένας εμίρης από το Κατάρ στην Θεσσαλονίκη να επενδύσει, ούτε φυσικά η κυβέρνηση αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ερήμωσης της βιομηχανικής ζώνης στην πόλη μας. Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής εγκαταλελειμμένο από την εργοδοσία του από τον Μάιο του 2011 ανοίγει με πρωτοβουλία των εργαζομένων και υπό τον πλήρη έλεγχό τους. Να σημειωθεί ότι η Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟ.ΜΕ.) θυγατρική της ΦΙΛΚΕΡΑΜ παράγει χημικά προϊόντα –οικοδομικά υλικά για τον κατασκευαστικό κλάδο και σύμφωνα με τους εργαζόμενους αλλά και με στοιχεία οικονομικών περιοδικών μέχρι να εγκαταλειφθεί ήταν μια κερδοφόρα επιχείρηση.

Οι μισθοί των άλλων


Του Θανάση Καρτερού


Μεθαύριο Πέμπτη λήγει η ισχύς 42 κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και οι αμοιβές μισού εκατομμυρίου εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα θα βρεθούν στη λαιμητόμο. Την έχουν στημένη όμορφα - όμορφα στο ψωμί των παιδιών τους οι ατομικές συμβάσεις, οι επιχειρησιακές συμβάσεις, οι καθόλου συμβάσεις -το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων που έχει προηγηθεί. Μείωση των μισθών τους 20% κατά μέσον όρο προβλέπει ο Σάββας Ρομπόλης του ινστιτούτου της ΓΣΕΕ. Και ο μόνος τρόπος να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται είναι ο συλλογικός τους αγώνας. Ε, αυτή ακριβώς τη στιγμή βρήκε ο Βρούτσης να χτυπήσει την προοπτική του συλλογικού αγώνα. Ανακοινώνοντας την ανάγκη περιορισμού μέχρι αφανισμού του δικαιώματος στην απεργία. Τυχαίο;

ΑΡΘΡΟ-ΚΡΑΥΓΗ ΣΤΟΝ GUARDIAN: Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – Η Ε.Ε. ΚΩΦΕΥΕΙ


Για τα στάνταρντς των ευρωπαϊκών κοινωνιών, οι ανθρωπιστικές κρίσεις θεωρούνται επακόλουθο φυσικών καταστροφών, επιδημιών, πολέμων και εμφύλιων συρράξεων.
Το ότι μια τέτοια κρίση θα μπορούσε να συμβεί σε ευρωπαϊκή χώρα, ειδικά σε κάποια που είναι μέλος της Ε.Ε., αυτό θεωρείται σχεδόν αδιανόητο, σημειώνει σε χθεσινό άρθρο της στην εφημερίδα Guardian η Αλεξάνδρα Πολιτάκη.

Πληρωμένες απαντήσεις στους δημοσιοκάφρους του Σκάι (Βίντεο)

Βαθύ Κόκκινο
Οσες διατριβές και να έχεις κάνει στην προβοκάτσια στέκονται αδύναμες να αντιμετωπίσουν τον πηγαίο λαϊκό λόγο ειδικά όταν προέρχεται από έναν άνθρωπο που έχει σπουδάσει στην βιοπάλη της αγροτικής γης.

Γι’ αυτό ήταν απόλαυση να παρακολουθείς ότι η χολή που έσταζε σήμερα ενάντια στους αγρότες που βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, ο δημοσιοκάφρος Αρης Πορτοσάλτε και η υπόλοιπη δημοσιοκαφρική κομπανία που σιτίζεται από τα ταμεία του Αλαφούζου, ουσιαστικά γύριζε σε βάρος τους αφού ο συνομιλητής τους -ο Κώστας Κοκκούλης, Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Παλαμά- τους έδινε πληρωμένες απαντήσεις.


Από μικρός είχε το αλάθητο... και το "βίτσιο"
12 Φλεβάρη 1945: Υπογράφεται η Συμφωνία της Βάρκιζας (Βίντεο)

Επιτακτική η ανάγκη πλήρους ανατροπής των κληροδοτημάτων και νοοτροπιών τύπου Συμφωνίας της Βάρκιζας


Γράφει ο kokkiniotis     Βαθύ Κόκκινο

Στις 2 Φλεβάρη του 1945, στη Βάρκιζα, στο εξοχικό σπίτι του πολιτικού της Δεξιάς Παναγιώτη Κανελλόπουλου (στον οποίο οφείλεται το περίφημο: «Η Μακρόνησος είναι ο Παρθενών της νεωτέρας Ελλάδος» καθώς και η μνημειώδους δουλικότητας προσφώνηση: «Στρατηγέ μου, ιδού ο στρατός Σας» προς τον αμερικανό στρατηγό Βαν Φλίτ, ουσιαστικό διοικητή του «εθνικού» στρατού), ξεκίνησε η διάσκεψη που έμελλε να ενταφιάσει –προσωρινά – τους αγώνες του ελληνικού λαού, το κομμουνιστικό κίνημα και την αριστερά, το όραμα για μια άλλη κοινωνία.


Η διάσκεψη αυτή, μετά από δέκα μέρες κατέληξε στην γνωστή «Συμφωνία της Βάρκιζας» το πρακτικό της οποίας υπογράφηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες των ανταρτών που παραδίνουν τ’ άρματα, όπως και τα κινηματογραφικά στιγμιότυπα που διασώζονται (ορισμένα περιλαμβάνονται στην ταινία του Φώτου Λαμπρινού: «Άρης Βελουχιώτης, Το Δίλημμα»).

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !


Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Ε.Ε. ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ EΛΕΟΣ «ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ» ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!
 
Η ΚΥΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΜΕΝΗ ΕΞΩΘΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ!

Τελεσίγραφο έστειλε τη Δευτέρα το Eurogroup στη Λευκωσία, προειδοποιώντας την κυπριακή κυβέρνηση ότι εάν δεν συναινέσει εντός μιας βδομάδας στη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από ιδιωτικό οίκο, τότε δεν μπορεί να υπάρξει Μνημόνιο.
Την ανακοίνωση για τον ιδιωτικό οίκο αξιολόγησης αλλά και για το χρονικό πλαίσιο μιας βδομάδαςπου παρέχεται προς τη Λευκωσία και την τρόικα, για να καταλήξουν στους «όρους της αξιολόγησης», έκανε ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο εκβιασμός, η πανωλεθρία και τα αδιέξοδα


Σταύρος Χριστακόπουλος / το ποντικι
 Άμεσες απολύσεις, λάθη στις αποκρατικοποιήσεις, καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και μαύρη τρύπα σταέσοδα του Ιανουαρίου είναι τα αμαρτήματα που καταλογίζει η τρόικα στην κυβέρνηση για όσα έκανε ή δεν έκανε. Ως εκ τούτου, πάλι «παίζει» αναβολήτης επόμενης δόσης. Και η σίγουρη «παροχή», για την οποία έχουμε πληρώσει ήδη με αίμα και μάλιστα είχαμε… νικήσει προσφάτως, έγινε πάλι αμφισβητούμενη: ένας ακόμη εκβιασμός σε εξέλιξη.

Οικονομικοί δολοφόνοι του λαού

 
Ασχετα απ’ ότι λένε τα δημοσιοκαφρικά κυβερνητικά παπαγαλάκια και τα στελέχη της άθλιας τρικοκοματικής κυβέρνησης που σουλατσάρουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, η πραγματικότητα δεν κρύβεται. Και αυτή μας την λέει ξεκάθαρα  η ελληνική μετάφραση του Μνημονίου 3 που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Απεργία

Γενική απεργία διαρκείας

Πιτσιρίκος
 Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αλλαγή του νόμου για τις απεργίες, ώστε να μην είναι εύκολο να γίνεται απεργία, τώρα που είναι πάρα πολύ εύκολη η ανεργία.
Η κυβέρνηση θα επανεξετάσει και τα δικαιώματα των συνδικαλιστών, όπως και το αν όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να ελεύθεροι ή θα πρέπει να υπάρχουν σκλάβοι με αλυσίδες και σιδερένια μπάλα στο πόδι. 
Επίσης, η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι απεργίες και οι Έλληνες να απεργούν όπως οι Ιάπωνες, ενώ σκέφτεται να περάσει νόμο και για υποχρεωτικό χαρακίρι.
Οι Έλληνες θα απεργούν φορώντας μια κορδέλα στο κεφάλι ή το μπράτσο και θα δουλεύουν κανονικά αλλά θα τους επιτρέπεται –κατά τη διάρκεια των ημερών που θα απεργούν δουλεύοντας- να φωνάζουν απεργιακά συνθήματα και να τραγουδάνε το «Πάγωσε η τσιμινιέρα».

Iατρική: Ιερή αγελάδα – μέσο κοινωνικής υποταγής


Του Louis Rationero
Mέλους της  ΕΛ.Λ.Α.Σ.
 Εδώ και χρόνια η ιατρική αρρωσταίνει περισσότερους ανθρώπους απ’ όσους θεραπεύει. Έχει γίνει η πιο σπάταλη, ρυπαντική και παθογενής απ’ όλες τις βιομηχανίες. Με τον ισχυρισμό ότι θεραπεύει τον κάθε άνθρωπο, σε κάθε περίπτωση και πληθυσμούς όλο και πιο φιλάσθενους, συγκαλύπτει τις βαθιές αιτίες των ασθενειών τους, που είναι κοινωνικές, οικονομικές και πολιτισμικές. Με τον ισχυρισμό ότι ανακουφίζει όλους τους πόνους και τις αγωνίες, ξεχνά ότι ,σε τελική ανάλυση, τα άτομα έχουν ερειπωθεί στο σώμα και στον ψυχισμό τους εξ αιτίας του τρόπου ζωής.