#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Κρυπτοέλληνες

Πριν καμιά πενηνταριά χρόνια προτάθηκε σε μια γερόντισσα πρόσφυγα να αγοράσει ένα ακίνητο στον τόπο που την έριξαν να ζήσει μετά την γενοκτονία στον Πόντο. Η απάντηση ήταν αφοπλιστική: «Όχι παιδί μου γιατί ο πρόσφυγας είναι πάντα πρόσφυγας και από εδώ θα μας διώξουν κάποια στιγμή». Κάθε φορά που ακούω και βλέπω τα ρεπορτάζ της πουλημένης δημοσιογραφίας για την «μετανάστευση» των Ελλήνων αυτούς τους καιρούς στ’ αυτιά μου έχω την φωνή της γερόντισσας, διότι σήμερα δημιουργούν ακριβώς με την ίδια ψυχολογία πρόσφυγες που θα αισθάνονται ξένοι παντού χωρίς την δυνατότητα να κάνουν πράξη τον νόστο για την εστία τους.

Ακόμα στραβούλιακας;;


 
Μόνο στραβοί και φοβισμένοι λειτουργούν όπως Εμείς.
Βολεμένοι σε καναπέδες, καφενέδες και σουαρέ,
 αναμένουμε το επόμενο πακέτο μέτρων
που θα μας γονατίσει ακόμη περισσότερο.
Παρακολουθούμε καθημερινά, φανφάρες, τυχοδιωκτισμούς,
  ενδοκυβερνητικές “ρήξεις”, παραπληροφόρηση.
Κοκκοραμαχίες στη Βουλή, λεονταρισμοί στην T.V.
Σχέδια και νομοσχέδια καταστρώνονται για εκποίηση 
δημόσιων επιχειρήσεων, γης και υποδομών.
Για πλήρη φτωχοποίηση.
……………………………………………….

Το Ιερατείο του ΔΝΤ και τα αδιόρθωτα…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Έχουμε κυριολεκτικά πήξει από «μετά Χριστόν προφήτες». Μέχρι και το ΔΝΤ εμφανίστηκε μετανοημένο για τα «λάθη» που έκανε. Δείτε τι είπε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον Τζέρι Ράις. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του ΔΝΤ ήταν ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής του, που φαίνεται ότι κόστισε -από κοινού με άλλα προβλήματα που εντοπίστηκαν στο ελληνικό πρόγραμμα- δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό. Σε ερώτηση της «Ημερησίας» (1/2/2013), για το λάθος που παραδέχθηκε αρχικά ο επικεφαλής των οικονομολόγων Ολιβιέ Μπλαντσάρ και στη συνέχεια η γενική διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ, ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις, δήλωσε: «Έχετε δίκιο. Και ο Ολιβιέ και η Κριστίν Λαγκάρντ μίλησαν εκτενώς γι' αυτό το θέμα.

Εάν γυρίσουμε πίσω στο 2010, αν μπορέσουμε να θυμηθούμε όλοι, και νομίζω ότι είναι δίκαιο να το πω, όλοι ήταν αρκετά αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την ανάκαμψη της Ελλάδας. Εξηγήθηκε, νομίζω και στις συνεντεύξεις της προηγούμενης βδομάδας. Υπήρχαν αρκετοί λόγοι. Συμπεριλάμβαναν το βάθος και την παρατεταμένη φύση της ευρωπαϊκής κρίσης αυτής καθεαυτής.

Χρυσαβγίτες στα νοσοκομείαΝίκου Σαραντάκου           Πολιτικο Καφενειο
--> Ξεκινάω με μια διευκρίνιση ορθογραφικού χαρακτήρα, κυρίως για τους περιστασιακούς επισκέπτες του ιστολογίου: εδώ και λίγο καιρό, το ιστολόγιο έχει υιοθετήσει, ύστερα από πρόταση εκλεκτού φίλου, την ορθογραφία “Χρυσαβγίτες”, με σκοπό να αποσυνδέσει ορθογραφικά-οπτικά το ναζιστικό μόρφωμα από την όμορφη λέξη “αυγή” και να το κάνει συναφές με τα αβγά. Βέβαια, η λέξη “αυγό/αβγό” έχει διπλή ορθογραφία, το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής προτιμά “αυγό” (κι εγώ μαζί του), ο Μπαμπινιώτης υιοθετεί την γραφή “αβγό” που είχε εισηγηθεί πρώτος ο Γ. Χατζιδάκις, ενώ στα σχολικά βιβλία βρίσκει κανείς και τους δύο τύπους (με συχνότερο το ‘αυγό’). Για τον πόλεμο αυτό των αυγών αξίζει να γραφτεί άρθρο, όχι όμως σήμερα. Πάντως, η γραφή “Χρυσαβγίτες” αυτό τον σκοπό έχει… Επειδή μπορεί να μην τα μεταφέρω αντικειμενικά, μπορείτε να δείτε το βιντεάκι της συνέντευξης.Του

Στροφή στο ναρκοτουρισμό επιχειρεί η Ελλάδα

 

Την απελευθέρωση όλων των ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας αποφάσισε η Κυβέρνηση προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες που επιδίδονται στον λεγόμενο ναρκοτουρισμό.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ομονοίας, μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, του Γιάννη Στουρνάρα, της Όλγας Κεφαλογιάννη και του Ανδρέα Λυκουρέντζου, εξετέστηκαν διάφορες προτάσεις για την τόνωση του ελληνικού τουρισμού, μιας εκ των ναυαρχίδων της ελληνικής οικονομίας.
Η Υπουργός Τουρισμού, πρότεινε τη δημιουργία διαφημιστικών σποτ τα οποία θα έχουν υποστεί επεξεργασία και θα εμφανίζουν τη χώρα μας σαν επίγειο παράδεισο, ο Πρωθυπουργός αντιπρότεινε η καμπάνια να εστιάσει στην πατρίδα του, την Καλαμάτα ωστόσο τη λύση έδωσε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος έριξε στο τραπέζι την ιδέα του ναρκοτουρισμού, η οποία και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό.

Οι “εμείς” και οι “αυτοί”Αν δεν είδες ηλικιωμένο σε κατάστημα της ΔΕΗ να κλαίει μ’ ένα 10ευρω στο χέρι παρακαλώντας να πάρουν έστω κι αυτό το τελευταίο κωλόχαρτο που κρατούσε, για να του ξαναδώσουν ρεύμα…
… αν δεν ένιωσες οργή και δεν πλάκωσες στα βρισίδια εκείνη την υπάλληλο που με ύφος αφ’ υψηλού απαντούσε στον ηλικιωμένο «τελείωνε ρε παππού κι έχεις κάνει ουρά πίσω σου»…
… δεν ένιωσες τι σημαίνει  περνάω ξυστά από το εγκεφαλικό. Αν με άφηναν θα την είχα δείρει. Κι ας ήταν γυναίκα. Στα μούτρα της έβλεπα την εξουσία του μαλάκα. Του νοσηρού. Της γαμιόλας. Κι ας καταγγέλλεται η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Ποσοστώσεις θανάτουΤριάντα οκτώ χρόνια ρυθμίζουν τις Ζωές μας.

Με Λιτότητα ή αυξήσεις ενός ευρώ ανά ημέρα.
Με Δημοκρατία στα μέτρα τους.
Με Θεσμούς βολικούς.
Με Πωλητικές Ταξικές. Σε βάρος των Πολλών. 
Τιμονιέρηδες ανοιχτής θάλασσας.
Με πλήθος διπλώματα και προθέσεις πατριωτικές.
Οράματα  σωρηδόν. Για κατανάλωση. 
Ανανεούμενα ανά 4ετία. Για σιγουριά.
......................................

η άγια ανυπακοή…


Παπα – Ηλίας Υφαντής
Κάποια αποστολικά αναγνώσματα, επιτάσσουν, όπως ισχυρίζονται, να υποτασσόμαστε στις υπερέχουσες αρχές και εξουσίες.
Δεδομένου ότι τις εξουσίες τις δίνει ο Θεός. Και όποιος έρχεται σε αντίθεση με τις εξουσίες, έρχεται σε αντίθεση με τον ίδιο το Θεό…
Θέση και άποψη, που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι διάφοροι, «ελέω Θεού», ανελέητοι απόλυτοι μονάρχες και τύραννοι, όχι μόνο του κοσμικού, αλλά και του εκκλησιαστικού χώρου.
Και μπαίνει το ερώτημα:
Είναι υποχρεωμένος ο καθένας να υπακούει στα όποια των οποιωνδήποτε αρχόντων προστάγματα; Που μπορεί να είναι ακόμη και διεστραμμένες και εγκληματικές προσωπικότητες! Ή που να έχουν επιβάλει απάνθρωπα και τυραννικά καθεστώτα…

Οι καταστροφικές συνέπειες της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε.


Σήφης Σταυρίδης           Σεισαχθεια

ΤΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
1. Το χτίσιμο της ευρωπαϊκής κοινότητας.
   Λίγα χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μετά τη διάσπαση της παγκόσμιας ενιαίας καθολικής καπιταλιστικής αγοράς που προέκυψε από την εμφάνιση της παράλληλης σοσιαλιστικής αγοράς, μέσα στην πτυχή της αντίθεσης των δύο αντίπαλων στρατοπέδων, του Σοσιαλιστικού και του Καπιταλιστικού και κάτω από τη λογική της απόκρουσης του περιβόητου «κομμουνιστικού κινδύνου», άρχισε να χτίζεται το αντιδραστικό οικοδόμημα του δυτικοευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού, σαν μηχανισμός υπεράσπισης των συμφερόντων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου από το ραγδαία ανερχόμενο Αμερικανικό και στη συνέχεια Ιαπωνικό κεφάλαιο. Είναι επίσης βέβαιο ότι για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, το ενεργειακό πρόβλημα και η πετρελαϊκή εξάρτηση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προοπτική της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Εννέα (9)+ένα (1) ερωτήματα για την πολιτική της κομμουνιστικής αριστεράς

Παναγιώτης Μαυροειδής             αριστεροblog

Ας τα θέσουμε λοιπόν συνοπτικά, ίσως απλουστευμένα, αλλά και με την απαραίτητη σαφήνεια που απαιτεί η κρισιμότητα της κατάστασης και οι προβληματισμοί μέσα στον αριστερό κόσμο και σε αγωνιστές του λαϊκού κινήματος.

Ερώτημα Πρώτο: Καταργούμε τα Μνημόνια και Διαπραγματευόμαστε τις Δανειακές Συνθήκες για το Χρέος;

Μα τι είναι τα Μνημόνια; Είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικών οικονομικών τομών απόλυτα αντιλαϊκών και βεβαίως αντιδημοκρατικών, που ορίζουν μεταξύ των άλλων, το πώς θα εξυπηρετηθεί, θα υλοποιηθεί η αποπληρωμή του χρέους και θα παραδοθούν όλα στους δανειστές.

Η Ελλάδα σε κίνδυνο

Κύριο άρθρο του αμερικανικού περιοδικού The Nation

Μια καινούργια αιθαλομίχλη κρέμεται πάνω από τις ελληνικές πόλεις αυτόν τον χειμώνα: Ένα αψύ σύννεφο καπνού από ξύλα που καίει στο πίσω μέρος του λαιμού. Τα δάση - πάντα υπό απειλή - υλοτομούνται από κερδοσκόπους και συνταξιούχους μαζί για να συντηρήσουν τις φωτιές των χιλιάδων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης. Όντας ήδη υψηλή εξαιτίας νόμων που προστατεύουν τις δύο εταιρείες διύλισης στη χώρα, η τιμή του πετρελαίου ανέβηκε ακόμα περισσότερο από την αύξηση του φόρου, μέρος του τελευταίου κύματος μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν από τους δανειστές της Ελλάδας. Καθώς η ανεργία πλησιάζει προς το 30% (διπλάσια μεταξύ των νέων) πολλοί αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ θέρμανσης και τροφής.

ΣΟΚ: Διαπόμπευσαν μοιχαλίδα στο Ζαϊρ

  Αδεσποτος

"ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΟΙΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΗ ΣΑΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ. ΝΤΡΟΠΗ! Η ΕΛΛΑΣ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ"