#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2013

μεταξύ δυο κόσμων…..

 
argiros.net
Tara Garner, between the two worlds
Μεταξύ των δύο κόσμων ή έξοδος στο συγκεκριμένο- «είναι», γεύοντας την τραγικότητα του γίγνεσθαι, ξεχνώντας το αρχετυπικό μας «είναι»;;
Χάνοντας την ερωτική διάρκεια της μητρική μας ουτοπία, βγαίνουμε στο κόσμο της απώλειας και της λησμονιάς, κάνοντας ένα κύκλο προς το απόλυτο τίποτε.
Ναι υπάρχει και η αντίστροφη πορεία η αγαπησιάρικη κοινότητα των εραστών, τα ταξίδια στο χώρο, στο τόπο και στα λόγο, η περιπλάνηση σε σώματα, ιδέες οράματα και θάματα… στο «είναι» που πλάθεται ως γίγνεσθαι, έρωτας, αγάπη, απόλυτο και κυρίως θέωση…

ΠΟΥ `ΣΑΙ Μαράκι...έχεις δουλειά!!!

Συνωστισμένοι στην Πλατεία Βάθης


  Αδεσποτος

Η λεηλασία: Η επέλαση των αστών


Γιώργος Π. Τριανταφυλλόπουλος

Αχ αυτή η δεκαετία του 1970! Πόσα άλλαξαν στον καπιταλισμό από τα μέσα αυτής της δεκαετίας. Φυσικά στην αρχή όλα έγιναν αργά. Πολύ αργά και καλυμμένα. Υπήρχαν πολλοί πολιτικοί, κοινωνικοί και οικονομικοί λόγοι γι αυτό. Καθώς η διαδικασία της διευρυμένης αναπαραγωγής του κεφαλαίου έμπαινε σε βαθειά κρίση. Καθώς το ποσοστό κέρδους μειωνόταν. Καθώς η τεχνική σύνθεση του κεφαλαίου είχε μεταβληθεί δραματικά. Καθώς η τεχνολογία και η επιστήμη μείωναν τη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη. Καθώς το συσσωρευμένο κεφάλαιο αδυνατούσε να βρει κερδοφόρες διεξόδους. Καθώς η δυνατότητα ένταξης νέων εργατικών δυνάμεων στη διαδικασία της καπιταλιστικής συσσώρευσης. Καθώς ο ατομικός καπιταλιστής αποτελούσε από χρόνια παρελθόν μετά τη γιγάντωση των επιχειρήσεων.

Στρατηγική της χρεοκοπίας και της ήττας

 του Δημήτρη Δημητριάδη / Εργατικός Αγώνας
Ο ιστορικός χρόνος που μεσολαβεί από σήμερα ως την οικοδόμηση του κομμουνισμού αποτελείται από το τμήμα του που αφορά τον αγώνα του ΚΚ και του εργατικού κινήματος μέσα στον καπιταλισμό, από το χρόνο που διαρκεί η επαναστατική κατάσταση ως την επανάσταση και τη νίκη και το χρόνο της οικοδόμησης του κομμουνισμού- την μεταβατική περίοδο, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού κατώτερης φάσης και του κομμουνισμού ανώτερης φάσης της κομμουνιστικής κοινωνίας.
Είναι προφανές ότι η δράση της εργατικής τάξης και του κομμουνιστικού κόμματος, που είναι η καθοδηγητική δύναμη της, σε όλες τις χρονικές περιόδους είναι πολύ μεγάλης σημασίας.

Αυτοί δεν είναι πολιτικοί, είναι πλιατσικολόγοι

  ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Όσο κι αν έψαξα στις σελίδες των βιβλίων της Ιστορίας, δεν κατάφερα να βρω πιο σκοτεινή περίοδο, απ αυτή που διανύουμε. Δεν είναι υπερβολή, γιατί ακόμα και όταν υπήρχαν πόλεμοι, κατοχές κλπ, ακόμα και στους πιο διεστραμμένους δικτάτορες ή “θεούς” αυτοκράτορες, υπήρχαν και μερικά – ελάχιστα – καλά  σημεία. Ο Νέρωνας πχ, ο γνωστός παράφρων αυτοκράτορας, μείωσε τους φόρους σε αρκετές περιπτώσεις…
Μόνο στη γερμανική κατοχή και σε ορισμένες μελανές σελίδες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με απίστευτα ηλίθιους αυτοκράτορες, συναντάμε παρόμοιο χάος. Η σχιζοφρένεια δένει με την αλαζονική συμπεριφορά σε ένα τρισάθλιο μείγμα πολιτικής. Πολιτικής που έχει καταστρέψει και συνεχίζει να διαλύει τα πάντα.

γερμανικος ΟΑΕΔ εστειλε 19χρονη σε… μπορντελο

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Augsburger Allgemeine Zeitung η 19χρονη κοπέλα έπαθε σοκ ανοίγοντας την επιστολή που έλαβε από το γραφείο εύρεσης εργασίας του Άουσμπουργκ που την ενημέρωνε για μια θέση εργασίας στον οίκο ανοχής “Augsburg Colosseum”. “Έψαχνα για μια αξιοπρεπη δουλειά” δήλωσε η κοπέλα στην εφημερίδα συμπληρώνοντας ότι η μητέρα της έβαλε τις φωνές όταν διάβασε την επιστολή.