#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Μήπως ήρθε η ώρα για δυναμικές μορφές αγώνα;

  Δραση Τωρα
Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Η κοινωνία καταρρέει με ταχύτατους ρυθμούς. Μέρα τη μέρα η κατάσταση μεγάλου μέρους των λαϊκών στρωμάτων οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο. Το καθεστώς από την άλλη έχει αποφασίσει την μετωπική αναμέτρηση με την κοινωνία για να την καθυποτάξει. Η ανοιχτή καταστολή και οι προβοκάτσιες έχουν μπει στην ημερήσια διάταξη. Η σκόπιμη διοχέτευση στην δημοσιότητα των πειστηρίων από τον βασανισμό των εικοσάχρονων που εμπλέκονται στην ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ήταν μια σαφής πολιτική δήλωση εκ μέρους των δυνάμεων κατοχής για το πώς θα αντιμετωπίζουν οιονδήποτε αντιδρά. Αρκεί βέβαια να αντιδρά με τρόπο που διευκολύνει και νομιμοποιεί την καταστολή.


ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

  Περιεκτικη Δημοκρατια                            Φλεβάρης, 06 2013
Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών συλληφθέντων με εμφανή τα σημάδια βασανισμού τους δεν ήταν ούτε κάποιο τυχαίο γεγονός ούτε υπήρξε σοβαρή προσπάθεια αποσιώπησης των βασανισμών -- Ήταν εσκεμμένη.
 
Εσκεμμένη γιατί α) αν όπως λένε τα φερέφωνα της ασφάλειας οι «τραυματισμοί» έγιναν τη στιγμή της σύλληψης, κάλλιστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες πριν τη σύλληψη, και

β) αν ήθελε η «ασφάλεια» να αποφύγει την κατηγορία των βασανισμών, θα δημοσίευε φωτογραφίες τη στιγμή της σύλληψης και όχι μετά αφού οι συλληφθέντες είχαν κακοποιηθεί. Ιδιαίτερα όταν, κατά τη διεθνή νομολογία, υπάρχει τεκμήριο ενοχής της αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις (δηλαδή είναι αυτή που πρέπει να αποδείξει ότι δεν έκανε βασανισμούς και όχι, όπως λέει ο συγκαλύπτων τους βασανισμούς —με ανάλογη προσωπική ποινική ευθύνη— Δένδιας, να αποδείξουν οι βασανισθέντες ότι δεν είναι...ελέφαντες.
Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, όπως και όλη η διαδικασία βασανισμού, έχει ξεκάθαρο στόχο να περάσει το μήνυμα ότι η σημερινή χούντα μπορεί να δρα κατά το δοκούν και με όποιο τρόπο αυτή επιλέγει απέναντι σε ενέργειες που στρέφονται κατά του συστήματος, ανεξάρτηα αν συμφωνεί κανείς με αυτές ή όχι.

Ελπίδα-Φόβος-Καναπές
Στρογγυλοκάθησες στον καναπέ σου και βλέπεις στην T.V.
μικρομέγαλα Καθάρματα να σου κουνούν το δάκτυλο.
Ξέρω πως κάπου βαθιά μέσα σου...Ελπίζεις.
Σε κάποιο θαύμα, σε κάποιο νέο "πρόσωπο".
Ελπίζεις πως...ίσως...ίσως...και να μπήκε πάτος στο βαρέλι.
Πως  δ ε ν  θα χρειαστεί κι άλλο...Αίμα -το δικό σου ΑΙΜΑ-...
...η ρημάδα η Σωτηρία.

Ελλάδα, 2013 μετά Χριστού: Η χώρα που μπερδεύει τον Καζαντζίδη με τον Καζαντζάκη

 


Μουστάκα- Βρεττού

Ελλάδα, 2013 μετά Χριστού. Ελλάδα, 39 μετά Χούντας

Πληθυσμός: 10.815.197
Νόμισμα: Ευρώ (με ροπή τεχνηέντως στη δραχμή)
Κλίμα: Εύκρατης Τρομολαγνείας
Θρήσκευμα: Ανορθόδοξος Καπιταλισμός
Πολίτευμα: Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Ασυλία
Οδηγούν και οδηγούνται από: Δεξιά

Η Ελλάδα ή Ελλάς είναι χώρα που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, στην Ανατολική Μεσόγειο,ωστόσο δεν έχει προκαθοριστεί εάν ανήκει στην Ανατολή ή τη Δύση. Πρωτεύουσα της Ελλάδος και μεγαλύτερη πόλη είναι η Αθήνα.

Για το βασανισμό κρατουμένων

 
 Ανακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Τις πιο μαύρες του απριλιανού καθεστώτος, θυμίζουν οι φωτογραφίες – αποδείξεις του άγριου βασανισμού των νεαρών κατηγορουμένων για τη ληστεία τράπεζας στο Βελβενδό Κοζάνης. Ο ακροδεξιάς αντίληψης υπουργός Δένδιας, παραδέχτηκε ευθέως ότι οι υφιστάμενοί του παραμόρφωσαν σε βαθμό μη αναγνώρισης τους 4 κρατούμενους, σε μία θρασύτατη δήλωση που μπορεί να ερμηνευθεί, μόνο, ως απόπειρα να τρομοκρατήσει το Πανελλήνιο. Δεν μένει παρά να νομιμοποιηθεί ο φάλαγγας ως μέσο σωφρονισμού. Δεν μένει παρά να αναστείλουν, τα τρία κόμματα αυτής της άθλιας συγκυβέρνησης, τα άρθρα του κουρελιασμένου Συντάγματος που ρητά αποκλείουν την αστυνομική βία εναντίον κρατουμένων. Δεν μένει παρά να παραδεχτούν τη συγγενική ιδεολογική σχέση τους, με τους ναζιστές νοσταλγούς της δικτατορίας.

Το θράσος του πολιτικάντη - Εικόνες μνημονικής Ελλάδας (Βίντεο)

 Βαθύ Κόκκινο
Τα όσα παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω, τότε που η χώρα μας έβγαινε από την κατοχή των δυνάμεων του άξονα και οι «σύμμαχοί» μας μοίραζαν τρόφιμα στον εξαθλιωμένο λαό μας με την ΟΥΝΡΑ.

 Ποιος θα μπορούσε πριν μερικά χρόνια να φανταστεί ρεπόρτερ καναλιού να λέει, περιγράφοντας μια σκηνή όπου αγρότες μοίραζαν τρόφιμα: «Επικράτησε ένταση, κόσμος σπρωχνόταν, γινόταν πραγματική μάχη σώμα με σώμα, για να μπορέσει ο κόσμος να πάρει κάποια τρόφιμα».

Φωτιά στους καναπέδες

Φωτιά στους καναπέδες.
Παίρνουμε τους Δρόμους.
Βγαίνουμε στις Πλατείες.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ


Προς νοικοκυραίους επιστολή
  
Για σένα, φίλε μου, δουλεύουν όλοι αυτό τον καιρό. Για σένα δουλεύει ο Δένδιας, για σένα δουλεύει ο Κεδίκογλου, για σένα ο Χατζηδάκης, ο Μουσουρούλης, για σένα κι ο ίδιος ο Σαμαράς. Μπορεί και να μην τα καταφέρνουν και τόσο καλά στο δίχτυ προστασίας των αδυνάτων, στην ανάπτυξη, στον έλεγχο των τιμών, στη συλλογή των φόρων. Αλλά μοχθούν για να σου εξασφαλίσουν εσένα το αίσθημα της ασφάλειας, την τήρηση του νόμου και της τάξεως.
Για να μπορείς να νιώθεις εσύ ότι υπάρχει επιτέλους εξουσία «να βάλει σειρά σ’ αυτό το μπάχαλο» που είναι η Ελλάδα. Το ότι το μπάχαλο είναι δικό τους δημιούργημα δεν έχει και τόση σημασία. Τώρα θα το ταχτοποιήσουν για χάρη σου – με την αστυνομία.

Οι ιεραπόστολοι του «λιτού βίου»

Kώστας Λαπαβίτσας

Διαβάζω τακτικά δηλώσεις «πνευματικών ανθρώπων», για την ανάγκη να γίνουμε πιο ολιγαρκείς, να καταλάβουμε ότι πέρασε ο καιρός των παχιών αγελάδων, να δεχτούμε ότι θα είμαστε όλοι φτωχότεροι. Συχνά συνοδεύονται από διάφορα δακρύβρεχτα για το τέρας του καταναλωτισμού, την αλλοτρίωση της σύγχρονης ζωής, τη χυδαιότητα της βουλιμίας. Είναι, λένε, προσωπική, οικογενειακή και εν τέλει εθνική ανάγκη να ξαναβρούμε το μετρημένο παρελθόν μας.
Μου θυμίζουν πολύ εκείνα που γράφονται στον επίσημο τύπο από περιώνυμους δημοσιογράφους και πολιτικούς. Ότι πρέπει να φτωχύνουμε για να μην πτωχεύσουμε. Ότι υπήρξε φούσκα στην Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία. Ότι ξεσαλώσαμε και τώρα πληρώνουμε τα επίχειρα. Ότι δεν μπορεί να υπάρχει ευμάρεια με δανεικά. Ότι, ακόμη, ο ‘λιτός βίος’ είναι πηγή ψυχικής ηρεμίας και αρετής.

Οπλισμένοι άνδρες των ΕΚΑΜ στα Επείγοντα του Ευαγγελισμού;


Καταγγελίες με φωτογραφικό υλικό, για παράνομη παρουσία οπλισμένων ανδρών των ΕΚΑΜ μέσα στα Επείγοντα του  Ευαγγελισμού όπου εξετάστηκε ο Ανδρέας – Δημήτρης Μπουρζούκος έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέσωίντερνετ.
Στις φωτογραφίες εμφανίζονται οι πάνοπλοι άνδρες μέσα στον Ευαγγελισμό και το (ανώνυμο προς το παρόν) κείμενο που τις συνοδεύει περιγράφει αναλυτικά τι ακριβώς συνέβη, τουλάχιστον όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του.Το κείμενο είναι στα αγγλικά. Δείτε τη μετάφραση: «Αποκλειστικές φωτογραφίες: Άνδρες της ειδικής μονάδας της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν στα Επείγοντα νοσοκομείου όσο οι γιατροί περιποιούνται βασανισμένο αναρχικό

Ενα Ποτάμι...

 
 Ενα Ποτάμι Λάβας θα γίνουμε...

Να κάψουμε ΟΛΑ τα σκουπίδια 
της νεώτερης πολιτικής ιστορίας μας...
Να κάψουμε τους Λύκους και τα Γουρούνια.
Οσους κυβέρνησαν μέχρι σήμερα...
Τις Πολιτικές τους και τους Συνεργάτες τους.
ΟΛΟΥΣ αυτούς που οδήγησαν τη Χώρα 
στην Καταστροφή. 

Κοιτάχτε, ηλίθιοι ανιστόρητοι, γελοίοι που κυβερνάτε αυτή τη χώρα

 
 Κοιτάχτε, ηλίθιοι ανιστόρητοι, γελοίοι που κυβερνάτε αυτή τη χώρα.

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μέσα στην εξαθλίωση, στην ταπείνωση, στο φίμωμα, στον καθημερινό θάνατο.
Οι Αρχαίοι Έλληνες το γνώριζαν και εφηύραν την Ρητορική και το Θέατρο.
Οι Ρωμαίοι το Κολοσσαίο και τον Άρτον και Θεάματα.
Οι Χριστιανοί την Άλλη Ζωή.
Οι Βυζαντινοί το Ιπποδρόμιο.
Οι μεσαιωνικοί φεουδάρχες επέτρεπαν τις παγανιστικές γιορτές.
Οι Καπιταλιστές την Κατανάλωση.

Η θεσμοθέτηση της Ανατροπής


 
 Δ. ΑΡΓΥΡΟΣ
Παλαιό το ερώτημα ψάχνει νέες απαντήσεις, σε μια συγκυρία που η κρίση ξεπερνά τα όρια της  χώρας μας και πνίγει την ήπειρο  που γεννήθηκε ο καπιταλισμός.  Τι γίνεται μετά την έκρηξη, τι γίνεται μετά την εξέγερση; Επιστροφή στην ομαλότητα, επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα ή θεσμοθέτηση της εξέγερσης, των δομών της εξέγερσης και αν ναι τι σημαίνει αυτό και τι συνεπάγεται αυτό;
Ερώτημα που επιχειρούν να το προσεγγίσουν- μέσα από διαφορετικές οπτικές που άλλοτε συγκλίνουν και άλλοτε αποκλίνουν- ο  M. Hardt και ο J. Holloway   , δυο διανοούμενοι της ελευθεριακής αριστεράς  , σε ένα διάλογο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα και στην Ελλάδα. Με τίτλο: Διάλογος για τις κοινωνικές εξεγέρσεις- θεσμοθέτηση και ανατροπή- εκδόσεις Σαββάλας-2012.
Ποιοι είναι;;;

Όχι στην επιστράτευση των ναυτεργατών. Όλοι στην απεργία και τις συγκεντρώσεις!

 
 Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα καταγγέλλει την κυβερνητική απαγόρευση των απεργιών, με τις αλλεπάλληλες επιστρατεύσεις όσων κλάδων και εργαζομένων αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Πριν λίγες μέρες οι εργαζόμενοι στις Συγκοινωνίες, το ΜΕΤΡΟ, σήμερα οι ναυτεργάτες. Ο αυταρχικός κατήφορος και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι η μόνη απάντηση της τρόικας εσωτερικού στην αγωνία για το μεροκάματο, στη διεκδίκηση αξιοπρεπών αποδοχών και όρων εργασίας.

Τράπεζα: ένας θεσμικός εγκληματίας του κοινού Ποινικού Δικαίου


 
Με την ανοχή της Πολιτείας και των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών, οι Τράπεζες εξελίχθηκαν σε έναν από τους μεγαλύτερους θεσμικούς εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου.
Δείτε παρακάτω πρακτικές και χρεώσεις των Τραπεζών κρίθηκαν παράνομες από τα δικαστήρια, αλλά εξακολουθούν πολλές να τις αγνοούν συστηματικά, ή να εφευρίσκουν νομικά παραθυράκια έτσι ώστε με νομιμοφανή τρόπο, να συνεχίζουν ακάθεκτες το “θεάρεστο” έργο τους συνθλίβοντας τυφλά το δανειολήπτη. Και το ερώτημα που γενάται είναι αυτή η Δικαιοσύνη τί κάνει, όταν βγάζει αποφάσεις και την αγνοούν από τους πολιτικάντηδες τύπου Στουρνάρα, έως τις εκάστοτε Διοικήσεις των Τραπεζών; ή το παίζει “Δικαιοσύνη”, εκ του ασφαλούς, σε αδύναμους πολίτες που αρνούνται να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της;;;

“Πώς να παλέψουμε τον φασισμό; Το επίκαιρο παράδειγμα των Arditi del Popolo” / Σάββατο 09.02


η
Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη
Εκτός Γραμμής
  
διοργανώνει
το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, 7:30 μ.μ.
Εκδήλωση – συζήτηση με θέμα:
Πώς να παλέψουμε τον φασισμό;
Το επίκαιρο παράδειγμα των Arditi del Popolo
Ομιλητές:
Φίλιππος ΜπούραςΛέσχη Εκτός Γραμμής
Κώστας ΠίτταςΜαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
Χρίστος ΤουλιάτοςΑριστερή Ανασύνθεση