#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Η φάρμα των ζώων


 
H ανομοιομορφία που ζει και βασιλεύει στην ελληνική φάρμα πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η παραγωγή προβάτων έτοιμων για εκμετάλλευση στο σφαγείο της αγοράς εργασίας κάπου εκτροχιάστηκε μετά το 1974. Παράγινε το κακό με τις ελεύθερες συνειδήσεις και τα δικαιώματα. Η ελληνική κρεατομηχανή βρίσκεται σε κρίση και τα αφεντικά ως άριστοι διαχειριστές των κερδών, πρέπει να πάρουν γρήγορες αποφάσεις κρίσιμες για το μέλλον του σφαγείου πριν τα πρόβατα αποκτήσουν συνείδηση λύκου.

«Αλλάζουμε αλλάζοντας τον κόσμο» Μαρξ, τρίτη θέση για τον Φόυερμπαχ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Πρώτη φορά μετά το 1949, η αριστερά βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορικής εξέλιξης. Από τον τρόπο που η ηγεσία της, και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ, θα διαχειρισθούν την κατάσταση, εξαρτάται το μέλλον, ενδεχομένως η ίδια της η ύπαρξη. Θα επηρεασθεί, ίσως καθοριστικά, η τύχη της δημοκρατίας και της χώρας.

Αυτό δεν αφορά μόνο αριστερούς, αφορά όλους τους πολίτες. Η υποταγή των κυβερνητικών κομμάτων στην τρόικα κατέστησε τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο, αλλά μακράν σημαντικότερο «αντιμνημονιακό», ανεξάρτητο πολιτικό υποκείμενο. Υποψήφιο, παρά τις αδυναμίες που του προσάπτουν, να ηγηθεί πολιτικά μιας - απαραίτητης για τη σωτηρία της χώρας - προσπάθειας ρήξης με το Μνημόνιο.

Χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης "κέρασαν" οι μπάτσοι τους "εχθρούς"-αγρότες (Βίντεο)

Βαθύ Κόκκινο
Κι ενώ η αδίστακτη αλαζονική κυβέρνηση προχωράει σε επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, στους κινητοποιημένους αγρότες δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. Σ’ αυτούς περιορίζετε να δώσει εντολή στα ένστολα όργανα προστασίας του συστήματος να «κεράσουν» χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, όπως έκανε σήμερα στην Νίκαια της Λάρισας.

Αναλογίζoνται, άραγε, οι κρατούντες, αν οι αγρότες αρχίζουν να «ραντίζουν» με δηλητηριώδη φυτοφάρμακα –όπως είχε πει αγρότης- τους μπάτσους τι έχει να συμβεί;

Από κει και πέρα, -απ’ ότι παρακολουθούμε και στο βίντεο που παραθέτουμε-, οι αγρότες και σήμερα προχώρησαν σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων τους.

Από την πείρα της Χιλής το 1970-1973του Διονύση Πολίτη
Ο παρατεταμένος κοινωνικός πόλεμος στη χώρα μας, που καθιστά ρεαλιστική τη δυνατότητα σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης, επέβαλλε το άνοιγμα της συζήτησης για τα θεωρητικά προβλήματα του κράτους και της εξουσίας[i]. Στα πλαίσια αυτά έχει πιστεύουμε ενδιαφέρον η μελέτη του πιο προχωρημένου μέχρι τώρα ιστορικού παραδείγματος, της κυβέρνησης της Λαϊκής Ενότητας στη Χιλή,[ii] ιδιαίτερα μάλιστα που στην τραγική της κατάληξη βασίζονται μια σειρά λαθεμένες, “αριστερές[iii]” αντιλήψεις.
Οι αναλύσεις μας θα πάρουν υπόψη τη μεγάλη θεωρητική, αυτοκριτική προσπάθεια που κατέβαλλε μετά την ήττα το Κομμουνιστικό Κόμμα Χιλής, με σειρά άρθρων στελεχών του, βασισμένα σε συλλογικές επεξεργασίες.

Δυο λόγια για τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο - από έναν καθηγητή του

  Αδεσποτος

Για να τελειώνουμε με τους παπαγάλους των μμε.


Λέγομαι Χρήστος Ιωαννίδης.

Είμαι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση εδώ και 23 χρόνια και υπεύθυνος του περιοδικού "Schooligans" και του μαθητικού φεστιβάλ "Schoolwave". Γνώρισα τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο για τρία χρόνια (2005-2008). Ήταν μαθητής μου στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.

Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση της εμπλοκής του σε ένοπλη ληστεία. Δεν ξέρω τι τον οδήγησε ως εκεί. Θέλω όμως να μιλήσω για τα τρία χρόνια που τον γνώρισα ως μαθητή αλλά και ως εθελοντή στο περιοδικό.