#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

Οι τράπεζες και η ΕΕ: Από τη χρηματιστικοποίηση στη «δημοκρατία» των μετόχων

Γιώργος Βασσάλος                                                Σεισαχθεια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρώτα και κύρια μια ενιαία αγορά και μία νομισματική ζώνη. Η δημιουργία της σχετίζεται άμεσα με το μοντέλο ανάπτυξης που υιοθέτησε ο παγκόσμιος καπιταλισμός στη δεκαετία του ΄70, το οποίο έδινε αυξημένο ρόλο στις τράπεζες και τις υπόλοιπες χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις. Στα είκοσι χρόνια ύπαρξης της ΕΕ, οι επιχειρήσεις αυτές είχαν καθοριστική πολιτική επιρροή σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα. Σήμερα, προσπαθούν να επιβάλουν ένα νέο είδος ‘δημοκρατίας’. Και ίσως να τα καταφέρουν αν δεν αποσπασθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα από το κεφάλαιο για να τεθεί υπό λαϊκό – εργατικό έλεγχο.

Η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς

πιτσιρικος
Μετά την χρεοκοπία της χώρας, πολλοί πολιτικοί της Νέας Δημοκρατίας -αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι- αναφέρουν διαρκώς πως η κατάρρευση της Ελλάδας οφείλεται στην κυριαρχία της αριστερής ιδεολογίας. Δηλαδή, ότι η Αριστερά που δεν έγινε ποτέ κυβέρνηση είναι υπεύθυνη.
Είναι λίγο περίεργο να είναι υπεύθυνη για την χρεοκοπία της χώρας –και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα- η Αριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ και να μην είναι οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Ακόμα πιο περίεργο είναι πως αυτοί που τα λένε αυτά κατηγορούν την Αριστερά για κρατισμό αλλά, από την άλλη, διαπιστώνουμε πως οι ίδιοι δουλεύουν για επιχειρηματίες –ή στηρίζουν επιχειρηματίες- που έγιναν Κροίσοι λόγω των έργων που τους έδινε το κράτος, ενώ οι σύζυγοί τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Και γι’ αυτό η Αριστερά φταίει;

Κέντρο, απόκεντρο

Στη φυσική, στην οποία ήμουν σκράπας, κεντρομόλος χαρακτηρίζεται η δύναμη που ασκείται σε ένα σώμα το οποίο περιστρέφεται κυκλικά γύρω από ένα σημείο. Αλλά έχει και το αντίθετό της, τη φυγόκεντρη δύναμη. Και φυγόκεντρη είναι η δύναμη που «αισθάνεται» ένα σώμα σε κυκλική κίνηση και η οποία το ωθεί να φύγει από την τροχιά αυτή. Οι φυσικοί χαρακτηρίζουν τη φυγόκεντρο δύναμη «φαινόμενη», εικονική και όχι πραγματική. Την θεωρούν αποτέλεσμα της αδράνειας των σωμάτων και όχι πραγματική δύναμη. Και στην ουσία, λένε πάντα οι φυσικοί, υπάρχει και γίνεται αισθητή μόνο όσο υπάρχει η κεντρομόλος, πραγματική δύναμη, όπως για παράδειγμα η βαρυτική δύναμη που ασκεί η Γη στον δορυφόρο της, τη Σελήνη. Όταν παύσει να ασκείται η κεντρομόλος δύναμη, παύει και η «εικονική» φυγόκεντρος. Το σώμα φεύγει από την κυκλική του τροχιά για να κινηθεί ευθύγραμμα. Κάπως έτσι.

Για την Κηδεία του Χουντικού Ντερτιλή και την Εκκλησία

Πρωτοβουλία Χριστιανών κατά του Εθνοφυλετισμού, Νεοφασισμού, Νεοναζισμού
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΞΟΔΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ
Μόνο θλίψη προκαλούν τα όσα διαδραματίστηκαν στην εξόδιο ακολουθία του αμετανόητου χουντικού και δολοφόνου “στρατηγού” Ντερτιλή. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι ο προεξάρχων της ακολουθίας Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος παραλλήλισε τον νεκρό με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη, τότε η θλίψη γίνεται αγανάκτηση. 

Απίστευτη αποκάλυψη:"Η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ιδιωτικό στρατό για την προστασία του Κοινοβουλίου!"Συμβόλαιο με την κορυφαία στον Κόσμο εταιρεία υπηρεσιών ιδιωτικού στρατού Academi (πρώην Blackwater) φέρεται πως έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σε εφημερίδα του Καναδά!

Η συνέντευξη πέρασε απαρατήρητη στην Ελλάδα,οι αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε όμως ο εμπειρότατος πρέσβης είναι συγκλονιστικές..

70 χρόνια από τη Μάχη του Στάλινγκραντ

 
Σήμερα, 2 του Φλεβάρη, συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη Μάχη του Στάλινγκραντ, που ξεκίνησε τον Ιούνη του 1942 και αποτέλεσε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες που έγραψε ο Κόκκινος Στρατός και ο σοβιετικός λαός κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, κάτω από την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. 
 

Όταν η πραγματικότητα σε διαψεύδει


του Λευτέρη Ριζά      οιστρος
Έγραφα προχτές – βλ. ΟΙΣΤΡΟΣ 30/1/13 στο μικρό άρθρο μου «Ο Τσίπρας και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου», ότι «Ένας απολογισμός των ταξιδιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και της ομάδας των στενών συνεργατών του στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, κυρίως τι είπε εκεί, απομένει να γίνει». Απ’ ό,τι φαίνεται αυτό θα συμβεί σταδιακά, κομματιαστά. «Σταλαματιά-σταλαματιά». Γιατί έτσι θα προκύπτει.

Μιλώντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ - ακριβέστερα δίνοντας εξετάσεις, οντισιόν, σε κάποιους γνωστούς βοηθούς σκηνοθέτη, προκειμένου να εξασφαλίσει κάποιο ρόλο στο έργο «η συνέχιση της υποτέλειας της Ελλάδας» - έπεσε σε τέτοιο επίπεδο κολακείας προς τη «μεγάλη εταιρεία», ώστε «Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ», περιέπεξε τον αμερικανικό λαό, για να φανεί αρεστός σ’ αυτούς που βυθίζουν κι αυτόν στη φτώχεια, τη δυστυχία και την απόγνωση, όπως βέβαια και άλλους λαούς, κι εμάς.


Κοιτάχτε, ηλίθιοι ανιστόρητοι, γελοίοι που κυβερνάτε αυτή τη χώρα.

Βαθύ Κόκκινο
Κοιτάχτε, ηλίθιοι ανιστόρητοι, γελοίοι που κυβερνάτε αυτή τη χώρα.

Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει μέσα στην εξαθλίωση, στην ταπείνωση, στο φίμωμα, στον καθημερινό θάνατο.

Χαρίζουν εκατοντάδες εκατ. στους καναλάρχες, αφαιρώντας τα από τα έσοδα του Κράτους!

 ΕΛευθερη Λαικη Αντιστασιακη Συσπειρωση
Προσέξτε το μέγα δώρο που κάνουν στους καναλάρχες οι Πολιτικοί που μας κυβερνούν και ο δήθεν Πρόεδρος που υπογράφει την ίδια στιγμή που ο λαός μας υποφέρει αφάνταστα σε όλα τα επίπεδα.  Στην κυριολεξία εξοντώνουν, όλους όσους δεν μπορούν να αντιδράσουν και χαρίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια φόρους στα κανάλια για να τους στηρίζουν!
Στις 31 Δεκεμβρίου  2012 οι Βουλευτές μας ψήφισαν το εξής νομοσχέδιο:

Αντίσταση Ανατροπή

 
Πολιτικο Κορακι

Οσο υπερβολικό, επικίνδυνο ή μακάβριο ακούγεται,
αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Αντιμετωπίζουμε μιά σκληρή Νεοφιλελεύθερη
πραγματικότητα, πανομοιότυπη με αυτή που βιώνουμε
σταθερά εδώ και 3 σχεδόν χρόνια.