#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Άντε γαμήσου κι εσύ κι ο γρύλος σου


Aπό το "Πολύφημος"  
via    αδεσποτος

Είναι μερικές φορές που η πραγματικότητα σε κολλάει στον τοίχο. Ξέρεις ότι θέλεις να γράψεις πολλά, να πεις ακόμη περισσότερα, αλλά γνωρίζεις πως όλα αυτά κάπου τα έχεις ξαναπεί, κάποτε τα είχες ξαναγράψει.
Όλοι έχουν ακούσει το ανέκδοτο με τον τύπο που παθαίνει λάστιχο και μετά από πολύ ώρα σκέψεων για το πώς θα...
κάνει τον γείτονα να του δώσει το γρύλο του για να βάλει τη ρεζέρβα, καταλήγει να τον μπινελικώνει με το που τού ανοίγει την πόρτα του σπιτιού.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ


Την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο τμήμα Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά
Μια “εργατική διαφορά” και μια εγκληματική ενέργεια που συντάραξαν το πανελλήνιο το Δεκέμβριο του 2008 φτάνει στα δικαστήρια την προσεχή Τρίτη. Στις 5 Φεβρουαρίου, στο τμήμα Εργατικών Διαφορών του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (Φίλωνος Σκουζέ 3-5) εκδικάζεται η υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
Ο χρόνος δεν είναι τίποτε άλλο από την διαρκή και ακαθόριστη ροή των γεγονότων από το παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.  Είναι η όχι και τόσο ακριβής μέτρηση του διαστήματος ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον που διαμορφώνει το διαρκώς μεταβαλλόμενο παρόν
Διέπεται από μια σχετικότητα και ασυμμετρία και επικαθορίζεται τόσο από τα πεδία της συνείδησης, τα φυσικά γεγονότα, όσο και κυριότερο από τις πολιτικές και οικονομικές συνθήκες της κάθε χρονικής στιγμής.
Κατά αυτόν τον τρόπο μέσα στην διαρκή κίνηση των γεγονότων η ιστορία βρίσκει νόημα είτε όταν αυτή οδηγεί σε ένα έσχατο τέλος, όπως πιστεύουν οι μονοθεϊστικές θρησκείες και δη ο χριστιανισμός. Ή σε μια τέλεια κοινωνία των απανταχού της γης θρησκευόμενων κομμουνιστών και σοσιαλιστών, λες και ο σοσιαλισμός-κομμουνισμός είναι μια εκκοσμικευμένη θρησκεία.

Αχ βρε Νικόλα...


"Aφήστε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν!"

Δείτε στο βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους) που ακολουθεί πώς ο πρόεδρος της Ισλανδίας συμπυκνώνει μέσα σε λίγες καίριες φράσεις τον απάνθρωπο όσο και αδιέξοδο χαρακτήρα της πολιτικής λιτότητας που επιμένει να επιβάλει η ΕΕ σε αντιδιαστολή με τη "μαγική" συνταγή που υιοθέτησε ο ίδιος για τη χώρα του κατορθώνοντας να ξεπεράσει τον σκόπελο της πτώχευσης: παρέκαμψε δηλαδή πλήρως τις σκληρές, παράλογες απαιτήσεις της ΕΕ και νοιάστηκε πρωτίστως για τον λαό του...

«Ορέ, φτωχές μανάδες γέννησαν τους τέσσερις μεγάλους/ τον Γιώργη Παπαδόπουλο, τον Παττακό και άλλους». Ποιους άλλους; Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Τρεις μέρες και τρεις νύχτες κάθομαι οκλαδόν μπροστά στην τηλεόραση και περιμένω να βγουν ο Κεδίκογλου, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜ.ΑΡ., το Μega, ο ΑΝΤ1, ο Σκάι και να ζητήσουν από τη Χρυσή Αυγή να καταπιεί τους ύμνους που ανέπεμψε στον Ντερτιλή. Στον χουνταίο που πέθανε προχθές στη φυλακή, στον δολοφόνο που είχε πυροβολήσει εν ψυχρώ στο κεφάλι τον εικοσάχρονο Μυρογιάννη έξω από το Πολυτεχνείο. Κάθομαι οκλαδόν και περιμένω να γίνει τουλάχιστον όση φασαρία έγινε με τις δηλώσεις του Κουράκη για τη μισθοδοσία των ιερέων. Περιμένω επίσης από την Ομάδα Αλήθειας της Ν.Δ. να μου απαντήσει στο εξής: Το ρουφιανομηχάνημα που έχετε εκεί στα υπόγεια της Συγγρού θεωρεί άξιες σήμανσης συναγερμού τις λέξεις «Ντερτιλής», «χούντα», «21η Απριλίου» ή περιορίζεται σε λέξεις όπως “Mall”, «μπύρα» και «Δημητρόφ»;
Εν προκειμένω, πάντως, αγαπητοί μου καλικάντζαροι, η υψηλή τεχνολογία δεν είναι απαραίτητη, αρκεί να μπείτε στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής και να βάλετε κάποιον γραμματιζούμενο θείο σας να σας διαβάσει τα κάτωθι: «Στη μνήμη του ήρωα Έλληνα στρατηγού Νικόλαου Ντερτιλή που πέθανε λεβέντης και απροσκύνητος, φυλακισμένος από το καθεστώς της άσπλαχνης μεταπολίτευσης».

Το μπιρ παρά ξεπούλημα της Τουρκίας

 
Επ' ευκαιρία της χθεσινής συνάντησης Σαμαρά-Ερντογάν στο Κατάρ, ο εγχώριος συρφετός των καναλιών θυμήθηκε τις εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις στην Τουρκία, και άρχισε, αν μη τι άλλο να τις δοξολογεί, και με τη χαζοχαρούμενη βεβαιότητα που τον διακρίνει, να τις καθιστά εξ ολοκλήρου υπεύθυνες για τους όντως εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης της γείτονος φίλης χώρας. Η Τουρκία από το 1985 μέχρι σήμερα έχει ιδιωτικοποιήσει σχεδόν τα πάντα, από τσιμέντα, αγωγούς, δίκτυα, ηλεκτρισμό, νερό, φυσικό αέριο, μαρίνες, λιμάνια, αεροδρόμια, γέφυρες, δρόμους και ό,τι βάλει ο νους. Από την σαρωτική αυτή εκποίηση, όταν στις 31 Δεκεμβρίου 2011 έκαναν ταμείο, βγήκαν καθαρά 32.4 δις δολάρια, (τα "ακάθαρτα" ήταν 43.1 δις και η διαφορά των 11 δις πήγε σε δικηγόρους, μεσάζοντες, συμβούλους και σε μίζες), τα οποία πάραυτα παρέδωσαν στο ΔΝΤ, ως όφειλαν. Όπως αντιλαμβάνεστε, στο ταμείο της Άγκυρας δεν έμεινε ούτε ένα γρόσι.

Φτάνει πια!!!

 
*** Μετέτρεψαν το φορολογικό σε δημοσιονομικό/εισπρακτικό.
- Καθιέρωσαν αυτόματη λήψη νέων μέτρων.
- Νομοθετούν αυταρχικά με πράξεις νομοθ.περιεχομένου.
- Φορολογούν ότι ανασαίνει, κινείται, υπάρχει.

Το δόγμα της καγκελαρίου


Βασίλης Βιλιάρδος*                inprecor

Μέσω των έντονων διαρθρωτικών επεμβάσεων στον ευρωπαϊκό Νότο, έχει τεθεί ουσιαστικά σε λειτουργία η διαδικασία της κατάλυσης του εναπομένοντος κοινωνικού κράτους της ΕΕ. Η «κατεδάφιση» αυτή έχει ήδη προηγηθεί στη δυτική, καθώς επίσης στην ανατολική Ευρώπη – μέσω της εκποίησης των κοινωφελών δημοσίων επιχειρήσεων, η οποία εξυπηρετεί κυρίως την «πάταξη» του συνδικαλισμού (η διαφθορά, καθώς επίσης η γενικότερη «αμετροέπεια» αρκετών συνδικαλιστών, μάλλον διευκολύνει την όλη διαδικασία).

Εάν η πολιτική λιτότητας συνεχισθεί έως το 2014/15, παρά τις λαϊκές αντιδράσεις, εκβάλλοντας νομοτελειακά σε μία αντιστροφή της τάσης, σε μία νέα ανάπτυξη δηλαδή, τότε ο θάνατος της σοσιαλδημοκρατίας, καθώς επίσης των εργατικών συνδικάτων, θα είναι τέλειος – ενδεχομένως ολοκληρωτικός”.
Ανάλυση

Το ξύπνημα του σιωπηλού γίγαντα


atvo-31-1-13
 
Μεταξύ μας, είναι φανεροί οι στόχοι και οι προσδοκίες του ΚΚΕ που προκύπτουν από τη χθεσινή ριζοσπαστική του επαναδραστηριοποίηση, “δι’ ασήμαντον αφορμήν”, τουτ’ έστιν για μια συνηθισμένη δήλωση του Υπουργού Εργασίας.
Αυτοί οι στόχοι σαφέστατα έχουν να κάνουν με το αναμοίρασμα της “αριστερής πίτας”, προσπαθώντας -θεμιτώς βέβαια- να εκμεταλλευτεί την εικόνα που έχει δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή στον κόσμο (είτε δικαίως είτε αδίκως-αυτή είναι άλλη κουβέντα) περί φιλομνημονιακής στροφής του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, είναι λογικό και την κυβέρνηση να τη βολεύει το να “φουσκώσει” λιγάκι το ΚΚΕ εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι και ο βασικός αντίπαλός της.
Αλλά: Σημασία δεν έχουν τα κέρδη του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ, αλλά το ξύπνημα του σιωπηλού γίγαντα: του λαού.

Το «Χωριό του Όλοι Μαζί» στη Μυτιλήνη: ένα συγκλονιστικό παράδειγμα αλληλεγγύης! 
  αδεσποτος
«Το Χωριό του Όλοι Μαζί» αποτελεί ένα φωτεινό και συγκλονιστικό παράδειγμα αλληλεγγύης: πρόκειται για ένα δίκτυο 27 εθελοντικών οργανώσεων, που διαχειρίζεται τις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις τού ΠΙΚΠΑ στη Μυτιλήνη για να δημιουργήσει έναν αυτοοργανωμένο ανοιχτό χώρο φιλοξενείας για οικογένειες μεταναστών.

Να τσακίσουμε τους μοντέρνους Πινοτσέτ

Ανακοίνωση της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στο Υπουργείο Εργασίας

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία – ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ καταδικάζει κατηγορηματικά τη βίαιη σύλληψη των 35 συνδικαλιστών εργαζομένων του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στον ακτιβισμό στα γραφεία του υπουργού Εργασίας Βρούτση, ζητεί την άμεση απελευθέρωσή τους και την οριστική παύση κάθε δίωξης και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της σε αυτούς, αλλά και σε όσους εργαζόμενους διώκονται από την κρατική πολιτική της φτώχειας, της τρομοκρατίας και της καταστολής κατ’ επιταγή του Κεφαλαίου .