#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Ο Τσίπρας και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

του Λευτέρη Ριζά    /    οιστρος
Ένας απολογισμός των ταξιδιών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και της ομάδας των στενών συνεργατών του στη Γερμανία και τις ΗΠΑ, κυρίως τι είπε εκεί, απομένει να γίνει. Όσο το δυνατό ταχύτερα. Αλλά η συνάντηση με αγρότες, συγκεκριμένα με την «Πρωτοβουλία για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος» [29/1/13] και σε συνέχεια αυτής η επιστολή που έστειλε αυθημερόν στον πρόεδρο της Βουλής, με την οποία ζητάει διεξαγωγή συζήτησης, προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή, «για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου», δείχνουν ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχουν φοβηθεί από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα μας.

Βρε, τι μαζεύαμε, οι αριστεροί!…

Ο υμνητής του  φασίστα δολοφόνου Ντερτιλή, Τάσος Τέλλογλου…
Ο υμνητής του φασίστα δολοφόνου Ντερτιλή, Τάσος Τέλλογλου. Γιος διευθυντή πολυεθνικής στην Ελλάδα, γεννημένος και μεγαλωμένος με σκλάβους, νταντάδες και γκουβερνάντες στα Βόρεια Προάστεια, ανακάλυψε στα νιάτα του τον κομμουνισμό. Στέλεχος της ΚΝΕ (πάντα πάνε ψηλά τα παιδιά που μεγαλώνουν μαθαίνοντας να διατάζουν υπηρέτες), αναδείχθηκε σε δημοσιογράφο στα χρόνια της γκορμπατσοφικής ευφορίας (τότε που θα… γκρεμιζόταν ο σταλινισμός και θα ευτυχούσε η ανθρωπότης) και κατόπιν, με τη συμβολή του άλλου μεγάλου “ανανεωτή” του Παύλου Τσίμα και του Αλέξη Παπαχελά, ξαναβρήκε τη σιγουριά της τάξης του. Περνώντας κι από την αναγκαία υπερατλαντική έγκριση. Ερπετό και γλίτσα…
Βρε, τι μαζεύαμε, οι αριστεροί!…

Άλλες Εποχές, άλλες Ζωές

 του Ιουλιανού  / 
Σεισαχθεια  

Φασισμός - Σήμερα, όταν σκεφτόμαστε τον φασισμό και τον ναζισμό, συνειρμικά, και όχι αδικαιολόγητα, σκεφτόμαστε τον ρατσισμό, τον πόλεμο, την καταστροφή. Tα προπολεμικά χρόνια όμως η φασιστική Γερμανία με τον σατανικό «εβραιομπολσεβικισμό» που την συνόδευε, φαινόταν σε έναν οποιονδήποτε παρατηρητή μια σταθερή και ανθούσα οικονομία που ταυτόχρονα διέθετε μια δημοφιλή κυβέρνηση που πολλά από τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της φαινόταν ιδιαίτερα ελκυστικά. Ακόμα και στο Λονδίνο υπήρχαν ναζιστικές λέσχες και μερίδα της άρχουσας τάξης της Βρετανίας υποστήριξε ανοικτά το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας.

Φεύγω από την Ελλάδα!


Aεροσκάφη του σιωνιστικού ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Συρίας και βομβάρδισαν ερευνητικό κέντρο… Οι ιμπεριαλιστές και οι λακέδες τους

Οι ιμπεριαλιστές και οι λακέδες τους  θα πληρώσουν την επίθεση εναντίον της Συρίας!
 
 
Το αρχηγείο του Αραβικού Στρατού της Συρίας ανακοίνωσε ότι ισραηλινά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας και βομβάρδισαν επιστημονικό ερευνητικό κέντρο στην JOMRAIYA (προάστιο της Δαμασκού).
Αφού για δύο χρόνια απέτυχε η ιμπεριαλιστική επίθεση με τους ισλαμοφασίστες μισθοφόρους της δύσης και με κέντρο της επίθεσης την Τουρκία, τώρα και το σιωνιστικό ναζιστικό καθεστώς τους Πέρες μπαίνει ανοικτά στην...
επίθεση εναντίον της ανυπότακτης Συρίας!
Η ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας θα γίνει ο τάφος των ιμπεριαλιστών και των λακέδων τους!

πέρα από το ιδιωτικό και το δημόσιο το «κοινό»…

ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ και ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΥΝΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ         /   argiros.net/


Καθώς το πείραμα που λέγεται «Ελλάδα» βρίσκεται στο τελικό του στάδιο- θερίζοντας δικαιώματα και σπέρνοντας την γενικευμένη κατάθλιψη στους υπηκόους αυτής της μίζερης επαρχίας της πλανητικής δικτατορίας του κεφαλαίο- σκόρπιες και συχνά ασυντόνιστες φωνές διαλαλούν την αναγκαιότητα μιας άλλης κοινωνίας.
Φωνές βοώντος μέσα στην έρημο της καπιταλιστικής πραγματικότητας αδυνατούν να αλλάξουν την κυρίαρχη αντίληψη και ατζέντα που δεν βλέπει μέλλον έξω από τον ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου.

Ξεσηκωμός...

 
Μισόλογα...ΤΕΛΟΣ.
Φοβίες και παπαριές ΤΕΡΜΑ.
Ανοχές, Αναστολές, κομματικές ταυτότητες...στη ΦΩΤΙΑ.


Ευρωπαϊκή Ένωση: Όλοι είναι ύποπτοι για «εξτρεμισμό» και τρομοκρατία! Πηγή : 902.gr      via       praxis
Με απόψεις και πρακτικές που χτυπάνε καμπανάκι κινδύνου για το λαό, η ΕΕ επιχειρεί να ποινικοποιήσει ιδεολογίες και να καταστήσει ύποπτο για συμμετοχή σε πράξεις «βίαιου εξτρεμισμού» τον καθένα, με κριτήριο τη συμπεριφορά του, τα πολιτικά και θρησκευτικά του «πιστεύω».

 Για το λόγο αυτό και με πρόσχημα την πρόληψη και καταπολέμηση της «τρομοκρατίας», την οποία ταυτίζει σκόπιμα με το ριζοσπαστισμό, στήνει ένα δαιδαλώδες δίκτυο από κρατικές και μη κρατικές δομές, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, οι οποίες θα παρακολουθούν, θα εντοπίζουν κατά την κρίση τους και θα παρεμβαίνουν προληπτικά, προκειμένου να μην εκδηλωθεί βίαια μια «ριζοσπαστική» συμπεριφορά.

Η εξόντωση ενός έθνους...


Σύγχρονες δικτατορίες – σύγχρονες συμμορίεςΟι σύγχρονες δικτατορίες δεν επιβάλλονται πλέον με τα τεθωρακισμένα**, την ωμή βία ή τη στυγνή αυθαιρεσία. Επιβάλλονται και μακροημερεύουν με τη βοήθεια αλλοτριωμένων, μίσθαρνων και εθελόδουλων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, τα οποία διαμορφώνουν την πεποίθηση των ενδιαφερομένων για τα κοινά ή μη, πολιτών, κατευθύνοντας κατά το δοκούν κάθε αποτύπωση γεγονότων, πληροφορία και ενημέρωση, κάθε είδηση.

ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΩΘΗΚΑΤΕ, ΜΑΛΑΚΕΣ…Αν οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου μήνα δεν είναι μαϊμού, το συμπέρασμα είναι ΕΝΑ:
Πιο μαλάκας λαός από τον Έλληνικό δε μπορεί να υπάρξει!

Πέντε νταβατζήδες, μια δράκα ρουφιανοδημοσιογράφοι, και μια ξευτιλοκυβέρνηση δωσίλογων, ότι χοντρoπαπαροπαραμύθι του πετάξουν το καταπίνει αμάσητο!

Φιάσκο ή προσωπική διπλωματία;Σταύρος Χριστακόπουλος          το ποντικι

Για επενδύσεις υποτίθεται ότι πήγε ο Σαμαράς στο Κατάρ. Ποιες επενδύσεις, όταν πρακτικά το εμιράτο έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του από κάθε είδους τέτοιες κινήσεις αν δεν υπάρξουν απευθείας αναθέσεις; Κι αν ο πρωθυπουργός δεν βρέθηκε στο Κατάρ γι’ αυτόν τον λόγο, τότε γιατί πήγε; Προφανώς όχι για… διερευνητικές επαφές πάνω σε μια ληγμένη ατζέντα. Άλλωστε από την επίσκεψη το πιο σημαντικό που θα μας μείνει είναι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ερντογάν και τον ΥΠΕΞ Νταβούτογλου, οι οποίοι, όλως… τυχαίως, βρίσκονταν εκεί, υποτίθεται στο πλαίσιο του δικού τους επενδυτικού «σαφάρι».
Τι συζήτησαν; Σύμφωνα με τις έως χθες δημοσιευμένες διαρροές:

Οι κοινωνικές τάξεις δεν πρόκειται αυτομάτως να κατανοήσουν την κοινότητα της μοίρας τους, αν δεν υπάρξει ένα νέο πολιτικό σχέδιο…

Οι κοινωνικές τάξεις και στρώματα που χάνουν μέσα από τη διαδικασία της κρίσης δεν πρόκειται αυτομάτως να κατανοήσουν την κοινότητα της μοίρας τους, αν δεν υπάρξει ένα νέο πολιτικό σχέδιο που θα τους εγκαλεί ως πρωταγωνιστές και όχι ως κομπάρσους…

Ο Απόστολος Δεδουσόπουλος

Ο Απόστολος Δεδουσόπουλος συζητά με το poleconomix

PoleconomixΔεδομένων των δημοσιονομικών περιορισμών που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, τί είδους και προς ποιά κατεύθυνση μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας θα έπρεπε να προωθήσουν, προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις της;
Απόστολος Δεδουσόπουλος: Νομίζω ότι η ερώτησή σας έχει δύο σκέλη: Αφ’ ενός θέτετε το ζήτημα του ελλείμματος του δημόσιου προϋπολογισμού και του εξωτερικού δημόσιου χρέους και, αφ’ ετέρου, το ζήτημα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην αγορά εργασίας.

Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά περνά μέσα από λειτουργικές καταλήψεις και γενική πολιτική απεργία

Του Δημήτρη Καζάκη
Με πολιτική επιστράτευση επιχείρησε η κυβέρνηση των δωσίλογων να σπάσει την απεργία στο Μετρό. Προηγήθηκε μια πρόστυχη εκστρατεία δυσφήμισης των εργαζομένων που εμφανίζονταν ότι είναι προνομιούχοι και με μισθούς που υπερβαίνουν τις 4 με 5 χιλιάδες μηνιαία. Μέχρι και ένα από τα πιο γνωστά παπαγαλάκια της απάτης του χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000, τον κ. Κώνστα, ο οποίος τώρα εργάζεται ως εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας-σκάνδαλο εκποίησης δημόσιας περιουσίας ΤΑΙΠΕΔ, ξέθαψαν για να ισχυριστεί ότι οι εργαζόμενοι στο Μετρό αμείβονται με 85 χιλιάδες ετησίως! Το ψέμα σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Ανατροπή...

 
 Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ήταν η δέσμευσή μας.
Ο δικός μας Μονόδρομος.
 

 *** Πετάει η Ανεργία στην ευρωζώνη.
Πρωτειά η Ελλάδα στους νέους.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ...
*** Η Μαύρη Συγκυβέρνηση των Μνημονίων και των έκτακτων
διαταγμάτων, έχει κάνει τις αντιλαϊκές ταξικές επιλογές της.

Ιστορίες με χρέη

alithinapsemata.wordpress.com    inprecor

Ας πούμε μια διδακτική ιστορία για χώρες που έχουν υπέρογκα χρέη και υιοθετούν ‘σοβαρές’ οικονομικές πολιτικές για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Ο παραλληλισμός με Ελλάδα και Ευρωζώνη δεν είναι τυχαίος.
Μια χώρα με τεράστια χρέη 
Τον Νοέμβριο του 1918 η αυτοκρατορική Γερμανία συνθηκολόγησε με την Αντάντ. Ο γερμανικός θρίαμβος επί του Τσάρου στο Ανατολικό Μέτωπο το 1917 που είχε ανοίξει τον δρόμο για τους Μπολσεβίκους, αποδείχθηκε προσωρινός. Η Γερμανία, αν και ο στρατός της στεκόταν ακόμη στα πεδία των μαχών, ήταν ηττημένη κατά κράτος. Μετά τέσσερα χρόνια σφαγών με τους αγγλογάλλους αποικιοκράτες στους λασπότοπους του Βελγίου και της Γαλλίας, ο πραγματικός νικητής ήταν η ανερχόμενη δύναμη των ΗΠΑ.

«Οι επόμενοι, Έλλη, θα το σκεφτούν καλά πριν τα βάλουν με την κοινωνία»…


Στα δελτία ειδήσεων κατασκευάζεται η "κοινωνική νομιμότητα" ...


«Παράνομη και καταχρηστική» κηρύχτηκε η απεργία των εργαζομένων του μετρό. Κανονικά, σύμφωνα με τα εγχειρίδια δημοσιογραφίας, αυτό δε θάπρεπε να αποτελεί είδηση. Κλασικό είναι το...παράδειγμα: είδηση δεν είναι όταν ένας σκύλος δαγκώσει άνθρωπο, αλλά όταν ένας άνθρωπος δαγκώσει σκύλο…
‘Ενημερωθήκαμε’ αυτές τις μέρες…

Να, έτσι θα αλλάξουμε τον κόσμο…

 Της Μηλιώνη Δέσποινας *
Πώς θα αλλάξουμε, σκέφτομαι, αυτόν τον κόσμο; Πώς θα καταφέρουμε να ξεσηκώσουμε αυτούς τους ανθρώπους που τίποτα να χάσουν πια δεν έχουν, αλλά παραμένουν στα σπίτια τους σαν ποντίκια φοβισμένα; Πώς θα τους δείξουμε πως ο εργάτης, ο άνεργος, ο αγρότης, ο εκμεταλλευόμενος από άλλο άνθρωπο έχει τη δύναμη όλη κρυμμένη στα χέρια του; Πώς θα του θυμίσουμε ότι τα πάντα με αγώνες κερδήθηκαν; Γκάντι: «Πρέπει εσύ να αποτελείς την αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο».

Γιατί οι ιδέες του Καρλ Μαρξ είναι πιο επίκαιρες από ποτέ στον 21ο αιώνα

German Political Philosopher Karl Marx Sitting

 του Bhaskar Sunkara                       η Λεσχη

Ο Μαρξισμός, ως ανάλυση έρχεται εκ νέου στην επικαιρότητα μέσα στην οικονομική κρίση. Αλλά όπως είπε και ο Μαρξ, το ζήτημα δεν είναι απλά να ερμηνεύσουμε τον κόσμο, αλλά να τον αλλάξουμε
Το κεφάλαιο ανέκαθεν προσπαθούσε να μας πουλήσει οράματα του αύριο. Στην Διεθνή Έκθεση της Νέας Υόρκης το 1939, οι επιχειρήσεις εξέθεταν τις νέες τεχνολογίες: νάιλον, κλιματιστικά, λάμπες φθορίου αλλά και το καθόλα εντυπωσιακό View-Master. Αλλά πέρα από τα προϊόντα, το κεφάλαιο προσπαθούσε να πουλήσει το ιδανικό της μικροαστικής αναψυχής και της αφθονίας, σε αυτούς που είχαν κουραστεί από την οικονομική ύφεση και την προοπτική ενός Ευρωπαϊκού πολέμου.

ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ!

ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ;

 
Όλα πλέον δείχνουν ότι το ελληνικό αστικό κατεστημένο, ποιυ αντιμετωπίζει τεράστια πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, έχοντας οδηγήσει τον κόσμο της εργασίας στη Πτώχευση και στη δουλοποίηση, επιχειρεί να προβάλλει ως νέα Μεγάλη Ιδέα, την Ανακήρυξη ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, σπέρνοντας ψευδαισθήσεις περιορισμού των λαικών βαρών, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του ελληνικού ενεργειακού λόμπι, των ξένων πολυεθνικών και των δανειστών.

Για τον Βαγγέλη που έφυγε…

Αυτοκτονία ή μια ακόμα πολιτική δολοφονία; Τρίτη 29 Γενάρη 2013 ξημερώματα. Ο σύντροφος Βαγγέλης Σταμούλιας, 33 χρόνων, «έφυγε» από κοντά μας. Η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε αποδιοργανώνει τις ζωές μας, τα συναισθήματά μας, την καθημερινότητά μας. Αυτό το πλαίσιο ζωής οδήγησε σήμερα το δικό μας Βαγγέλη στην αυτοκτονία.