#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Η αρπαγή νερού και η χρηματοπιστωτική βιομηχανία


 Το 2008 στο Economist o Andrew Liveris o CEO της εταιρίας χημικών DOW είπε ότι «Το νερό είναι το πετρέλαιο του 21ου αιώνα». Από το 2008 παρακολουθούμε μια αυξανόμενη τάση αγοράς γης και υδατοφόρων οριζόντων, αγοράς δικαιωμάτων νερού και ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων υπηρεσιών ύδρευσης σε χώρες του τρίτου κόσμου αλλά και επενδύσεων σε σχετικές υποδομές από όλες τις μεγάλες τράπεζες και τα επενδυτικά κεφάλαια.

Εγώ θα μείνωΑπλά, αρνούμαι

  Δραση Τωρα
Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιοδήποτε νόμο έχει μπει σε ισχύ από την ώρα που προδότες μετατρέψανε την χώρα μου σε χρεοκοπημένο υποκατάστημα παγκόσμιας τράπεζας. Υπάρχει μια αόρατη γραμμή μεταξύ εκείνης της ημέρας και της προηγούμενης . Στέκομαι πάνω της κοντά τρία χρόνια σαν να βρίσκομαι στην ζώνη πολέμου μεταξύ της χώρας μου και του κράτους τους.
Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου που θα στηρίζεται σε αυτούς τους κατοχικούς νόμους και βεβαίως δεν πρόκειται να δείξω κανέναν σεβασμό στους δικαστές που θα κληθούν να με κρίνουν. Τους έχω ήδη καταδικάσει από την ώρα που περίμενα σε εκείνη την γραμμή με τα δυο μου πόδια μες στο κρύο να έρθουν να αποδώσουν την δικαιοσύνη στην οποία ορκίστηκαν να υπηρετούν μέχρι θανάτου.

Συνδεθείτε


Όσοι ζούνε τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη χώρα, βιώνουν, εάν έχουν κάποια συναίσθηση της πραγματικότητας, ένα πρωτόγνωρο αδιέξοδο: Οικονομικό, πολιτικό, ψυχολογικό, ένα πρισματικό και πολυεπίπεδο αδιέξοδο.

Δεν είναι αδιέξοδο. Δεν ήταν ποτέ. Είναι τα κάγκελα ενός κλουβιού που στενεύει. Οι μπάρες μπροστά στα μούτρα μας.

Βλέπετε όλοι μας μάθαμε να παπαγαλίζουμε και να θεωρούμε αυτονόητες λέξεις που ποτέ δεν καταλάβαμε την έννοια τους, λέξεις όπως Δημοκρατία, δικαιώματα κλπ κλπ

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΡ...Όπως είχε πει κάποιος...

«Η δημοκρατία δεν είναι ένα σπορ για θεατές. Αν όλοι κάθονται και κοιτάνε και κανένας δεν συμμετέχει... δεν λειτουργεί πια.»

Όσο σ΄αυτή την Ευρώπη που πασχίζει να κρατηθεί ενωμένη, το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η διάσωση των τραπεζών και των απανταχού κερδοσκόπων, κι όχι η ανεργία που εξαπλώνεται σαν τέρας, η φτώχεια, η εξαθλίωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, η δημοκρατία θα μοιάζει όλο και περισσότερο άχρηστη.

“Το μόνο βέβαιο σε αυτή τη ζωή είναι ο θάνατος και οι φόροι”

 
Τάνια    m-lkke
 “Πατρίδα; Πουλημένη στο σφυρί!
Λευτεριά; Mε χαλκάδες δεν μπορεί!”
Πρώτη προτεραιότητα φαίνεται για την ζωή στην Eλλάδα, είναι η επίσκεψη του Bρετανού ηθοποιού Nτάνιελ Nτει Λιούις στη χώρα μας, και ως εκ τούτου τα MME, την ανέδειξαν δεόντως με εκτενή ρεπορτάζ. Πρώτη προτεραιότητα για αυτόν, (τον ηθοποιό), είναι η προώθηση των πωλήσεων για τη νέα του αμερικανική ταινία. Oρθώς για αυτόν. “Ξεναγήθηκε από τον υπουργό στο Mουσείο και έφαγε αρνάκι με σως μελιτζάνα” σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής… Tα έξοδα δικά μας.
 

Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη η θέση σας είναι στη φυλακή!


  stardust30
Για όλα τα εγκλήματα που σήμερα διαπράττετε θα έρθει η στιγμή που ο ίδιος ο κόσμος θα σας πάρει και θα σας κλείσει στο πιο βαθύ κελί!
Έχετε καταστρέψει όλο τον κόσμο και νομίζετε ότι δεν θα λογοδοτήσετε;
Ο Χίτλερ μπορεί να κυβέρνησε για μερικά χρόνια αλλά το τέλος του ήταν οριστικό και αμετάκλητο.
Μπορεί να θαυμάζετε την στρατηγική του χουντικού Παπαδόπουλου αλλά να θυμάστε πως ο κόσμος έχει περισσότερη δύναμη από τους τρομοκράτες των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ που σας προστατεύουν εσάς και τα αφεντικά σας – εφοπλιστές και βιομήχανους.
Η ληστοσυμμορία της ελληνικής αστυνομίας προστατεύει με κάθε μέσον τα προνόμια των 5 οικογενειών που κυβερνούν την χώρα και κρατούν τα μονοπώλια σε όλα τα είδη σε τιμές Ελβετίας με μισθούς Πακιστάν.

8 άνθρωποι ισούνται με 3 δις


Ο νέος χαρακτήρας της αριστεράς

Καμιά μεταλλαγή του κυρίαρχου συνασπισμού εξουσίας δεν μπορεί να συμβεί δίχως την κατάλληλη προσαρμογή της αριστεράς. Από ιστορική άποψη η αριστερά υπήρξε ανέκαθεν μια πολιτική έννοια δίχως ξεκάθαρο περιεχόμενο, δίχως σαφείς κοινωνικές, ταξικές και ιδεολογικο-πολιτικές αναφορές. Δεν ήταν παρά ένα αναγκαίο προϊόν της τυπικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και επομένως φέρει ανεξίτηλα και εγγενώς όλες τις παραμορφώσεις, αυταπάτες και διαστροφές του κοινοβουλευτισμού.
H άνδρωση της κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης της εργατικής τάξης, ή άνοδος της πάλης για εργατικά και λαϊκά αιτήματα, οδήγησε και στην αναγκαία ιστορική μετεξέλιξη της αριστεράς. Από μια συγκεχυμένη κοινοβουλευτική έννοια – όπου πρυτάνευαν τα αισθήματα κοινωνικής αδικίας και τα διάφορα δόγματα «κοινωνικής δικαιοσύνης» – στην επαναστατικά, κοινωνικά και ταξικά διαφοροποιημένη έννοια της αριστεράς.

Τηλεβόθρος

  Κοκκινος Τυπος
Η μαγκιά τού Σαμαρά και της κυβέρνησής του είχε φανεί ξεκάθαρα τότε που έστειλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν την απεργία στην Χαλυβουργία, στηρίζοντας ξεκάθαρα τον αρχιαπατεώνα Μάνεση. Συνεπώς, δεν συνιστά έκπληξη το γεγονός ότι νυχτιάτικα μπήκαν τα ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του μετρό για να διαλύσουν τους απεργούς (κάνοντας, βέβαια, μερικές "απαραίτητες" συλλήψεις).
Ο δρόμος για την επέμβαση των ΜΑΤ είχε στρωθεί έντεχνα από την εκτελεστική εξουσία σε συνεργασία με δυο άλλες εξουσίες, την δικαστική και την "τέταρτη", τον τύπο.
 Κατ' αρχάς, η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη έκανε αυτό που κάνει πάντοτε: κήρυξε την απεργία παράνομη και καταχρηστική. Ως εδώ, καμμία πρωτοτυπία. Είπαμε, μαράζι τό 'χω να δω την δικαιοσύνη να χαρακτηρίζει μια απεργία ως νόμιμη. Στην συνέχεια, πιάσανε δουλειά τα ΜουΜουΕ, τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Σκάσε και κολύμπα...

 
Το επεισόδιο συνέβη στην Κοζάνη, αρχές της δεκαετίας του ΄50.
Μεταπολεμικό σκηνικό. 
Οικογένειες χωρίς μοίρα, χωρίς δουλειά.
Φτώχεια, πείνα, γκρίνια και παιδιά.
Ο Αρίσταρχος είχε πέντε παιδιά. Ανεργος , αλλά καρπερός.
Ζωντανός, πνευματώδης, ανήσυχος για το μέλλον.
Ψευτοδουλειές. Χαμάλης, σκαφτιάς, σοβατζής, αγρότης. 

Χρυσή Αυγή εναντίον απεργών ΜΜΜ


χρυσαυγίτες με πολιτικά...
praxis
Το ναζιστικό μόρφωμα, δεν θεωρεί πλέον πως ουδεμία ανάγκη έχει, ούτε καν για να πουλάει «αντιμνημονιακότητα». Προφανώς ο ρατσισμός φτάνει και περισσεύει.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε και την αγωνία των απογόνων του Τσολάκοκογλου για κάτι «περίεργους» αντιρατσιστικούς νόμους που υπάρχουν (αλλά «όλως περιέργως» ποτέ δεν εφαρμόζονται) στην ΕΕ, μπορούμε να καταλάβουμε την αγωνία τους για τον έλεγχο του καλού παιδιού από την αστική τάξη που τους προμοτάρισε αγρίως,* και κάνει ότι μπορεί για να τους διατηρήσει στον αφρό.

Η εξουσία αντιλαμβάνεται την κοινωνία ως στρατόπεδο

 
Το τελευταίο διάστημα η διακυβέρνηση της χώρας από την τρικομματική τρόικα εσωτερικού αναδεικνύει ποιοτικές και ποσοτικές διαφοροποιήσεις στην άσκηση πολιτικής ως προς τις κοινωνικές διεκδικήσεις, τους αγώνες εργαζομένων και τις απεργίες. Η εφαρμοζόμενη πολιτική με πρωθυπουργό το Σαμαρά πλαισιώνεται από ένα επιτελείο ακροδεξιών στοιχείων με πληθώρα προπαγανδιστικών εργαλείων στα χέρια τους και με ακροδεξιά κατεύθυνση. Φυσικά στο πλευρό τους έχουν και τα παραδοσιακά εργαλεία χειραγώγησης της κοινωνίας, τα ΜΜΕ και τους μνημονιακούς δημοσιογράφους, από τους οποίους έχουν εξασφαλίσει την ευθυγράμμισή τους σε κάθε αντιδραστική πολιτική συκοφάντησης των αγωνιζόμενων είτε αυτό αφορά τις καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους, είτε τους απεργούς στα Μέσα Μαζικών Μεταφορών.

Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΙΤ ΧΤΥΠΗΣΑΝ! Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

  Περιεκτικη Δημοκρατια

Γενάρης, 25 2013

1) Η υπερεθνική ελίτ μέσα από την Τρόικα (ΔΝΤ, ΕΕ) και τα τοπικά όργανα της στην Χούντα που παριστάνει την κοινοβουλευτική κυβέρνηση χτύπησαν με απίστευτο θράσος. Σε καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει τολμήσει κυβέρνηση να κτυπήσει μια απεργία με στρατιωτικά μέτρα όπως η επίταξη. Η δική μας Χούντα που δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση για τα μέτρα που καταστρέφουν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού (υποτίθεται εκλέχτηκε με πρόγραμμα επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονίων!) τώρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Αν δεν την σταματήσουμε ΤΩΡΑ πρέπει να υποταχτούμε στη μοίρα μας. Σήμερα θα κριθούν οι κάθε μορφής «προοδευτικές» ηγεσίες.

Μόλις αρχίσαμε...

Βαθύ Κόκκινο

Πιστεύουν, ότι κατάφεραν να πάρουν ένα «κάστρο». Είναι άραγε τόσο αφελείς; Δεν κατάλαβαν, ότι εξόργισαν όλους τους εργαζόμενους, όλους όσους έπληξαν με τα μέτρα τους; Δεν γνωρίζουν, πως δουλεία με τη χρήση βίας, τα όπλα, τη φυλακή, δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα; Ότι δεν μπορούν να το κάνουν αυτό επ’ αόριστο και σε όλους;
Φυσικά το ξέρουν. Η μάχη είναι αλλού. Στοχεύουν το ηθικό του κόσμου. Θα κάνουν τα πάντα για να απελπίσουν τους φτωχούς, να δείξουν ότι είναι τάχα δυνατοί, ότι μας σώζουν και διάφορες τέτοιες τρίχες.
Η ουσία είναι όμως μια ξεκάθαρη νίκη των εργαζομένων. Όχι γιατί «εξανάγκασαν» τους υπηρέτες της Τρόικας να φανούν κακοί με τη χρήση βίας. Τους ξέρουμε όλοι, τι κουμάσια είναι. Η νίκη βρίσκεται αλλού και είναι ουσιαστική: Το Μαξίμου δεν θέλει απεργίες, γιατί δίνει εξετάσεις σε ξένους και είναι ανίκανο να κάνει οτιδήποτε. Έχουν διαλύσει τα πάντα κι αυτό γυρνά εις βάρος τους σε γενικευμένη σύγκρουση.

Υγειονομικές Βόμβες και Ανθρωπιστική Καταστροφή

Δημοσθένης Παπαμεθοδίου*      inprecor
Η Υγεία αποτελεί σήμερα έναν από τους βαρύτερα ασθενείς τομείς της ελληνικής κοινωνίας και η «ασθενής» Υγεία κοστίζει πάντα πολύ ακριβά παρά τα πρόσκαιρα οικονομικά «οφέλη» από τις περικοπές. Τα αποτελέσματα της σημερινής κρίσης είναι πλέον ορατά με την πτώση του επιπέδου υγείας του ελληνικού πληθυσμού, όπως καταγράφεται σε πολλές ιατρικές μελέτες που αναφέρονται στη νοσηρότητα, στην αύξηση των ψυχικών διαταραχών και των αυτοκτονιών και στον αποκλεισμό μεγάλων τμημάτων των συμπολιτών μας από την πρόσβαση σε ιατρικές και υγειονομικές υπηρεσίες.

1943-2013: Πως ακυρώνεις μια επιστράτευση

 
Οι διαδηλωτές φώναζαν “επιστράτευση ίσον θάνατος” και “Θάνατος στον Πάγκαλο”. Η απειλή της πολιτικής επιστράτευσης, για την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων της Γερμανίας, αντιμετωπίστηκε με οργή από τον πληθυσμό και η κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων ανάγκασε την κυβέρνηση να ακυρώσει τα σχέδιά της.
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το ημερολόγιο δεν έγραφε 2013 αλλά 1943. Οι γερμανικές κατοχικές δυνάμεις ζητούσαν άμισθους εργάτες (περίπου ότι πρότεινε πρόσφατα ο Πέτρος Δούκας) αλλά βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα λαϊκό κίνημα που τολμούσε να αμφισβητήσει ακόμη και τα στρατεύματα κατοχής.

Τα ψέματα της γαλλικής πολεμικής προπαγάνδας στο ΜάλιΤου Μοχάμεντ Ταχάρ Μπενσάαντα*     inprecor
Να λοιπόν που η Γαλλία έχει πλέον τη δική της «καταιγίδα της ερήμου». Ο Ολάντ πήρε την «γενναία» απόφαση να στείλει τα ελικόπτερα Gazelle των ειδικών δυνάμεων του στρατού ξηράς, τα Mirage 2000D και τα Rafale ενάντια στις φάλαγγες των τζιχαντιστών που απειλούν την ασφάλεια της Ευρώπης.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!

 iskra
ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ-ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!
Η επαναλειτουργία, μετά την βάρβαρη επιστράτευσηκαι την εισβολή των ΜΑΤ, του Μετρό δεν είναι το τέλος!
Αντίθετα, ο αγώνας των απεργών του μετρό μας έδειξε τιςδυνατότητες και το δρόμο.
Χωρίς ο ίδιος αυτός ο αγώνας να είναι καλά οργανωμένος και σχεδιασμένος , χωρίς να είναισυντονισμένος με τους εργαζόμενους στα άλλα συγκοινωνιακά μέσα , χωρίς να έχει βρει τρόπους να συναντήσει τη γενικότερη αλληλεγγύη του κόσμου της μισθωτής εργασίας και του λαού στο λεκανοπέδιο, χωρίς τη στήριξη συμπαραταγμένα όλης της Αριστεράς, κατόρθωσε , παρά όλες αυτές τις καίριες αδυναμίες , να ταρακουνήσει την κυβέρνησηκαι ίσως, αν κρατούσε ακόμα λίγο, να γινόταν σπινθήρας για κοινωνικές αναφλέξεις.